Jump to content

Moto Zajednica

jovan nk

Članovi
  • Broj tema i poruka

    36
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora
  • Lokacija
    Niksic Crna Gora
  • Motocikl
    Yamaha XTZ 750 ST

jovan nk's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

5

Reputacija u zajednici

  1. Popsy, da ne trazim sad manji prednji lancanik i da ne kupujem, ako Lukabx odluci da uzme ovaj sa 46 zuba, samo se zamijenimo, meni ce biti dovoljno dva zuba nazad vise.
  2. Sa prenosom 16/46 kad se kreces brzinom od 100km/h, sa istim brojem obrtaja ces sa prenosom 16/48 ici brzinom od 95,8km/h. Prenos 16/48 je prekratak za otvoreni put, meni je i 16/46 dosta kratak prenos, nekih puta kad brze vozim fali mi jos jedna brzina. Za terene kuda ja vozim treba mi kraci prenos, pa bih probao 16/48.
  3. Meni treba zadnji lancanik sa 48 zuba. Vozim iskljucivo po losem terenu, pa bih probao sa vecim zadnjim lancanikom. Ako ces da mijenjamo imam dobar lancanik sa 46 zuba.
  4. Jesam iz Niksica sam. Kad dodjes u NK javi se, moj broj je 069 585 387.
  5. Probaj da ga resetujes. Skini minus klemu sa akumulatora, sacekaj 15 minuta, mozes i vise. Za to vrijeme ECU bi trebalo da se resetuje. Vrati minus klemu, daj kontakt, nemoj da startujes motor, daj gas dva puta do kraja, iskljuci kontakt i sacekaj dva minuta, toliko je otprilike potrebno da ECU memorise podatke sa TPS-a (senzor polozaja leptira). Daj kontakt, sacekaj da se crvena lampica za temperaturu na instrument tabli ugasi i onda startuj motor, bez dodavanja gasa. Ako bude radio kako treba, pusti ga da radi na leru, bez dodavanja gasa dok postigne temperaturu i upali ventilator. Kad ugasi ventilator mozes ugasiti motor. Kod svakog paljenja bi trebalo sacekati da se ugasi lampica za temperaturu na tabli, to je vrijeme potrebno da ECU ocita podatke sa senzora. Zvuk koji cujes kad iskljucis kontakt je zvuk aktuatora ler gasa i to je normalno, kod svakog gasenja motora se to cuje.
  6. Isao sam ovuda vise puta. Od Mioske put ide lijevom obalom Morace kanjonom uz rijeku i ima puno krivina. Na tom dijelu je put i dovoljno sirok. U krivinama ima pijeska i prasine, mjestimicno i odrona, pa treba oprezno voziti, Poslije desetak km krivina pocinje malo praviji put, sa strane su sela, ima finih mjesta. Onda slijedi uspon, put je uzak i opet ima krivina i prelijepih pogleda kad se popne na vrh. Spustanje je isto uskim putem sa puno krivina, a mjestimicno ima i ostecenja. Na tom dijelu u proljece i pocetkom ljeta na vise mjesta ima izvora i potoka. Na kraju spustanja opet pocinje siroki put, sa blagim krivinama i duzim pravcima. Fino je proci ovim putem, samo pazljivo i bez zurbe, nema puno saobracaja, ali se desava da sretnete kamion ili traktor, poneki auto. Ko ide za Zabljak preporucujem da poslije Boana skrene desno starim putem preko Donje i Gornje Bukovice. Put je obnovljen, nema puno saobracaja, ima puno krivina i meni je puno zanimljiviji od novog puta Savnik-Zabljak.
  7. BIGDADDY, hvala za pomoc, potrazicu jos neka uputstva za F650GS, po ovome bi trebalo da je otpor isti kao na F650.
  8. Ovo su podaci za bobinu od F650. Meni treba otpor namotaja bobine od F650GS iz 2001. Na nekom forumu sam nasao da je i za F650GS otpor sekundarnog namotaja od 6kohm do 13kohm, pa me interesuje da li je podatak tacan.
  9. Koliki je otpor sekundarnog (visokonaponskog) namotaja bobine za BMW F650GS iz 2001. godine, agregat sa jednom svjecicom? Ne mogu da nadjem podatak, treba da ispitam bobinu da vidim je li ispravna. Na nekom forumu sam nasao da otpor treba da bude od 6 kohm do 13 kohm, pa me interesuje je li tacan podatak.
  10. jovan nk

    V strom

    Koji je kod greske na instrument tabli? Tesko ces moci da izlaziras rad aktuatora (STVA). Sekundarni leptiri isto imaju senzor polozaja (STPS), pa je sve to tesko izvesti. Je li moguce rastaviti kuciste aktuatora? Motor se moze ispitati mjereci otpor. Mozda je ispravan, a nesto ga mehanicki blokira.
  11. Ovo kako si opisao da siber na lijevom karburatoru poskakuje dok verglas se desava kad usisni ventili propustaju kompresiju. Moras prekontrolisati ventile, pocni od zazora ventila, mozda nije dobar zazor.
  12. To sto duva nazad kroz karburatore izgleda kao da ne zatvaraju usisni ventili. Provjeri jesu li dobri zazori ventila, je li pravilno uzupcen motor.
  13. Koji se dihtung raspao, je li na spoju izduvnih grana i topa ili na spoju glave i izduvne grane?
  14. Odvij centralni saraf i izvadi opruge. Onda odvij dva sarafa koji drze spaner. Jedino tako mozes vidjeti na kojem je zubu spaner. Ako prvo odvijes dva sarafa, a ne skines centralni, opruga ce da potisne spaner do kaja i neces znati u kom je bio polozaju. Kad montiras spaner vratis ga na minimum, stegnes i onda stavis opruge i centralni saraf. Vodi racuna kad skines spaner da ne zaverglas ili da ne okreces radilicu da ti ne bi preskocio lanac bregaste. I skidaj ga kad su klipovi u gornjoj mrtvoj tacki.
  15. Freilauf je na diagramu oznacen brojem 12. Djelovi mehanizma koji mogu biti osteceni su oznaceni brojevima 11 i 15. Kompletan mehanizam je veoma skup. Ja sam nedavno trazio frajlauf za Apriliu, isti je kao na BMW-u, kostao je sa popustom 350 eura.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja