dara 16 Napisano Septembar 22, 2023 U prolazu, 27 postova Lokacija: posušje Motocikl: mz es 150, yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 37 minuta, sasha. je napisao: meni je isti problem (gasio se kad se upale svetla) resila zamena akumulatora Mjenjan je ne bas tako davno ali sudeći po punjenju mislim da bi trebalo da puni vise od 12.5V Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5791 Napisano Septembar 22, 2023 Svakom po zasluzi, 12402 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Trebao bi na 2500 1/min da izmeris napon punjenja na akumulatoru od 14 - 14.4V. Pre toga skini rezervoar i pregledaj da ti nije izgoreo tropolni konektor koji ide na alternator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dara 16 Napisano Septembar 22, 2023 U prolazu, 27 postova Lokacija: posušje Motocikl: mz es 150, yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Arakis je napisao: Trebao bi na 2500 1/min da izmeris napon punjenja na akumulatoru od 14 - 14.4V. Pre toga skini rezervoar i pregledaj da ti nije izgoreo tropolni konektor koji ide na alternator. Ako mislimo na isti konektor sto zice s reglera idu u njega i dalje u alternator, taj je kod mene zamjenjen i stavljen je kermaicki, saljem slike kad se vratim s posla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5791 Napisano Septembar 22, 2023 Svakom po zasluzi, 12402 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Imas jos jedan ispod rezervoara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 725 Napisano Septembar 22, 2023 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, dara said: Mjenjan je ne bas tako davno ali sudeći po punjenju mislim da bi trebalo da puni vise od 12.5V i kod mene je bilo tako, kupio sam tad i regler od joske koji nikad nisam montirao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dara 16 Napisano Septembar 22, 2023 U prolazu, 27 postova Lokacija: posušje Motocikl: mz es 150, yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 29 minuta, sasha. je napisao: i kod mene je bilo tako, kupio sam tad i regler od joske koji nikad nisam montirao Sad sam opet stavio stari akumulator koji sam napunio prije nekih 15ak dana, upalio je iako je dosta verglao. Tako da ne mislim da je do akumulatora, punjenje opet na 12.5 s upaljenim svjetlima pada na 12.. primjetio sam i ulje iz prednjih vila da mi pomalo curi pa cu i to preko zime morati remontovati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 725 Napisano Septembar 22, 2023 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan ako meris sa upaljenim svetlima onda ne pricamo o istom problemu meni se motor gasio kad ukljucim svetla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dara 16 Napisano Septembar 22, 2023 U prolazu, 27 postova Lokacija: posušje Motocikl: mz es 150, yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, sasha. je napisao: ako meris sa upaljenim svetlima onda ne pricamo o istom problemu meni se motor gasio kad ukljucim svetla Pa ako bi ga ostavio duze vrijeme da radi na ler gasu s upaljenim svjetlima vjerovatno bi se ugasio kao sto mi se dogodilo u voznji. Ovo je bilo samo kratko mjerenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goki89 0 Napisano Septembar 22, 2023 (promenjeno) U prolazu, 7 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Yamaha xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan Прво провери инсталацију црвена зица треба да ти иде до акумулатора,затим кад упалис мотор на 3 беле зице треба да имас наизменицни напон нзм да ли знас да радис са унимером...Проверис на те три беле зице да ли имас наизменицни напон ако ту имас знаци да су намотаји ок..после тога мерис једносмерни напон да ли имас измедју црне и црвене кад мотор ради ако немас онда је потребно заменити реглер...Моја ти је препорука кад ставис нов реглер да уградис мали вентилатор и тако проduzis век самом реглеру. Promenio Septembar 22, 2023 član Goki89 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6024 Napisano Septembar 23, 2023 Drug član, 4131 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Kao prvo primjeriti napone iz diname.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5791 Napisano Septembar 23, 2023 Svakom po zasluzi, 12402 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Dinama na ST ne postoji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2443 Napisano Septembar 23, 2023 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2000 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Arakis je napisao: Dinama na ST ne postoji. Elias alternator zove dinama, ali znamo o čemu se radi, ali kad na fejsu karburator sa italijanskog ili francuskog prevedu kao ugljenihidrat onda samo možeš da se krstiš i levom i fesnom. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7647 Napisano Septembar 23, 2023 Drug član, 2922 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da se Deki nece ljutiti sto sam izbacio njegove slike. Odfurao je u Bugarsku s ekipom, jbg kod mene stara prica, posao i tako da nisam mogao s njima Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2443 Napisano Septembar 23, 2023 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2000 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Bigor je napisao: Mislim da se Deki nece ljutiti sto sam izbacio njegove slike. Odfurao je u Bugarsku s ekipom, jbg kod mene stara prica, posao i tako da nisam mogao s njima Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Nadam se da je poneo sprej i rezervnu gumu pošto si mu napravio montirače. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7647 Napisano Septembar 23, 2023 Drug član, 2922 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ha kad pomenu, odmah su se otplatili oni montiraci sto smo ih pravili. Nije njemu pukla guma ali jednom od kolega tako da su posluzili jer je valjda juce bio nekakav praznik u Bugarskoj, pa nije niko radio. On je ponio ovaj put obije nove sa sobom Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
тене рас 215 Napisano Septembar 23, 2023 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Бор Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan сад га тамо прозвали у доктор Деки Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dara 16 Napisano Septembar 23, 2023 U prolazu, 27 postova Lokacija: posušje Motocikl: mz es 150, yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan Skunio sam rezervar i regler, kada bi mi netko mogao objasniti kako izmjeriti otpor na regleru i reci sto je u redu a sto ne bio bi zahvalan. Uglavnom sam mjerio crvenom zicom s unimetra na reglerovu crvenu (+) i zatim crnom s unimetra na sve tri bijele na regleru i na sve tri prikaziva priblizno isto (1.253, 1.251, 1.249). Dalje sam mjerio crvenom s unimetra na crnu (-) od reglera i pokaziva (256, 258, 262). Zatim sam zamjenio polove i crnom s unimetra mjerio crvenu na regleru i tri bijele a pokaziva (241,252,254). Dalje sam crnom mjerio na crnu reglera i tri bijele a rezultati su (1.111, 1.141, 1.151). S obzirom na ova 4 mjerenja moze li mi netrko reci jel to ok ili je regler za mjenjati. I jos me zanima za sta je smeđa zica reglera? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dara 16 Napisano Septembar 23, 2023 U prolazu, 27 postova Lokacija: posušje Motocikl: mz es 150, yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan Cini mi se da sam pronasao kvar, ovaj osigurac na koji je isla crvena s reglera na akumulator je izgorio. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7647 Napisano Septembar 23, 2023 Drug član, 2922 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Napomenuh ti ja odma da ga pregledasПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dara 16 Napisano Septembar 23, 2023 U prolazu, 27 postova Lokacija: posušje Motocikl: mz es 150, yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Bigor je napisao: Napomenuh ti ja odma da ga pregledas Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Ko nema u glavi ima u nogama, sad sve nazad vracam haha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5791 Napisano Septembar 23, 2023 Svakom po zasluzi, 12402 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi taj osigurač pregoreo tek tako... Stavi drugi, upali motor i premeri punjenje, treba biti 14 - 14.4V na 3000 1/min Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7647 Napisano Septembar 23, 2023 Drug član, 2922 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pregori ako se pogresno spoji aku, ne pitajte kako znam Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Septembar 24, 2023 (promenjeno) Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Bili u Bugarskoj 2.5 dana skoro 1500km,potrošnja od 5 do 6 lit. Odvalismo se od vožnje, putevi bolji no sto sam očekivao, priroda extra, cene jeftinije nego kod nas. Obišli tvrdjavu u Belogradčiku (lalajkova preporuka), lepota, Šipku i Buzludžu takođe extra. Drugaru se probušila guma isto ko i meni pre desetak dana, na autoputu i to bez vidljivih razloga takodje na bočnom delu samo prednji točak ovog puta. Dan nezavisnosti Bugarske ne radi ništa od banaka menjačnica zanatskih radnji, nista osim benziskih pumpi. Ja ovaj put poneo i montirače i rezervne gume i sve sto treba za zamenu poučen neprijatnim iskustvom od nedavno. A ključeve uvezao vezicama za motor i pitaju me a kao kad ih skines sa motora jel imas rezervne vezice da ih ponovo nakačis nazad, a ja kao nikad to meni zatrebati neće, to tako samo zlu netrebalo, i ne prodje 3 dana ja pokidao sve i da ne bi pajsera i gume bilo bi pravo veselje. A sve se dešava u sumrak na 20km od smeštaja koji smo rezervisali u nekoj prip....i. I tako posle 2 sata igranke zavrsismo i to. Promenio Septembar 24, 2023 član deki295 8 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Septembar 24, 2023 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Mogu i nešto sličica da izbacim eto nek ostanu i ovde 8 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 591 Napisano Septembar 25, 2023 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Pustaju da se izadje do spomenika? Videh neke snimke gde policija kao brani jer je rekonstrukcija u toku. I dalje je zatvoren za ulazak unutra? Planiram sledeci vikend uz malo srece Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...