Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• U prolazu, 62 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 SuperTénéré

Zdravo društvo !

Je li neko stavljao prednji zupčanik za zub manji,npr 15 ?Kod mene je 16 prednji 46 zadnji,kao i kod vas... Znam da se dobija malo veće ubrzanje i manja max . brzina... Kakva

su iskustva i razlike u odnosu na original ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

minorna razlika... malo prgaviji u startu razlika 300rpm... nije 5000obrtaja za 120kmh nego 5300

• U prolazu, 62 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 SuperTénéré

Hvala Popsy,pa šta misliš,da stavim manji zupčanik ili ne ?Ja bih volio da mi je Tenera ipak malo "prgavija" u startu 1moto3.gifTreba li nesto raditi sa lancem,da se skrati malo ?

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Brate imaš dve situacije:

Ili ti nije naštelovana kako treba,

ili si ti blesav pa od motora koji teži preko 200kg tražiš prgavost.

• Podržavam 2

Hvala Popsy,pa šta misliš,da stavim manji zupčanik ili ne ?Ja bih volio da mi je Tenera ipak malo "prgavija" u startu 1moto3.gifTreba li nesto raditi sa lancem,da se skrati malo ?

kada su uštelovani ventili kako treba ST čupa ispod tebe (kad kažem naštelovani mislim da pločice nisu brušene nego stavljene cele) i prgava je toliko da može i strava da te bude od nje... meni se pela u drugoj na zadnji bez namere da je podignem... možeš i manji zadnji lančanik, ali je nekako lakše i jeftinije da menjaš prednji pogonski lančanik... odnos je otprilike 1:3 tj. jedan više na prednjem kao tri manje na zadnjem... lakše ti je da menjaš prednji (pazi na maticu koja drži prednji lančanik (tako rade ljudi koji idu na veće puteve pa kad peglau autoput stave jedan prednji, kad im treba za offroad stave drugi ...)

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: Yamaha super tenere 750

Zdravo momci!!! Zna li neko kakvi su simptomi na nasim masinama kada je lanac bregaste pri kraju? I jel paljenje direktno povezano na radilicu, ili ima veze sa lancem bregaste osovine... ? p.s. Kako se krecu cene lanca bregaste kod nas? Hvala...

Zdravo momci!!! Zna li neko kakvi su simptomi na nasim masinama kada je lanac bregaste pri kraju? I jel paljenje direktno povezano na radilicu, ili ima veze sa lancem bregaste osovine... ? p.s. Kako se krecu cene lanca bregaste kod nas? Hvala...

lanac bregaste fe 80€.. koliko se istegao mozes da vidis tako sto ces izvaditi spaner pa viditi da li je stigao do kraja ili ne... zavisi da sli su ventili ok ili su se pretegli... generalno slabije paljenje i slabija kompresija...

• Svrati ponekad, 457 postova
  • Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE

ma ventile ces da provalis po tome sto ti se brze greje agregat od manjka smese tj benzina u komori za sagorevanje tj cilindru a i slabije vuce motor...... lanac bregaste kad se istegne cuje se da zvekece u agregatu....... naravno da kad se cuje da zvekece je umreo ali ne mora da znaci da je napravio neko veliko s....nje unutra

I da paljenje nema veze sa lancem bregaste...... osim sto mora da budu "u fazi" tj da pikap da signal tacno na vreme kad su ventili zatvoreni i kad je klipu GMT, gornja mrtva tacka, to se zove zupcenje agregata...... ne znam sta ti se desava sa motorom?????????????

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: Yamaha super tenere 750

ma ventile ces da provalis po tome sto ti se brze greje agregat od manjka smese tj benzina u komori za sagorevanje tj cilindru a i slabije vuce motor...... lanac bregaste kad se istegne cuje se da zvekece u agregatu....... naravno da kad se cuje da zvekece je umreo ali ne mora da znaci da je napravio neko veliko s....nje unutra

I da paljenje nema veze sa lancem bregaste...... osim sto mora da budu "u fazi" tj da pikap da signal tacno na vreme kad su ventili zatvoreni i kad je klipu GMT, gornja mrtva tacka, to se zove zupcenje agregata...... ne znam sta ti se desava sa motorom?????????????

Ovako, nije bas da se greje, ali kazu da bi trebalo malo manje da se greje...motor mi slabije vuce, i cuje se BAS zveketanje kada dam po gasu, a desava se da se i ugasi kada mu naglo dodam gas...upravo me je to zanimalo, to sto se gasi... Majstor koji mi je otvarao desni dekli me je upozorio na lanac bregaste, pa ja sad povezujem da se zbog toga gasi i slabije vuce, secka, drma itd. Palo mi je na pamet da paljenje ide preko lanca bregaste na bregastu osovinu, pa da zbog toga stigne varnica u pogresno vreme, ali ipak izgleda da ventili ne odrade svoj posao na vreme. Znaci, sledeca investicija mi je lanac bregaste... neki link za narucivanje? Ja trazio ali nikako da nadjem, mozda ima poseban naziv... hvala vam puno, bog blagoslovio ovaj forum... P.S. Jos jedno pitanje...jel varnice na obe svecice stizu u isto vreme, pa tako baci varnicu i u GMT i u DMT? Vizuelno mi tako izgleda.

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 ST
... P.S. Jos jedno pitanje...jel varnice na obe svecice stizu u isto vreme, pa tako baci varnicu i u GMT i u DMT? Vizuelno mi tako izgleda.

Varnica na obje svjecice baca u isto vrijeme, ali uvijek u GMT, tacnije prije GMT za vrijednost ugla predpaljenja. Posto su klipovi istovremeno u GMT onda na jednom cilindru svjecica baca varnicu na kraju takta sabijanja (kompresije) i pali smjesu, a na drugom cilindru u isto vrijeme imas varnicu na svjecici na kraju takta izduvavanja. Na jedan obrtaj motora imas po jednu varnicu na obje svjecice istovremeno s tim sto svaka druga varnica pali smjesu.

• Svrati ponekad, 266 postova
  • Motocikl: Yamaha Virago 535-prodat; RC36

Nasao sam na Yt meni vrlo interesantan

. I da, planiram uskoro da se pridruzim sekti 0takoje.gif

Edit: Ovo je samo trejler, ima na ovom kanalu ceo projekat iz delova

Promenio član Nikola535
  • Podržavam 2

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: xtz super tenera

Pozdrav drugari!Jel moze neko da mi objasni sta znaci kad radi neujednaceno na leru,pogotovo kad je motor ugrejan posle duze voznje?Nece ni ujutru da upali,vec dva dana palim na guranje,a posle pali normalno preko dana,Znaci ne radi ulednaceno na leru i ugasi se posle nekog vremena,a ujutru nece da upali.P.s. cistio karburatore to nije.

bilo koji novi :D :D :D čim izvadiš te mrtve veverice koje ti glume filter vazduha biće bolja :D :D :D

10051860 DELO AIR FILTER

3LD-14450-00 YAMAHA XTZ 750 TÉNÉRÉ (3LD) [TWO PIECES NEEDED]

YAMAHA XTZ 750 TÉNÉRÉ (3WM) [TWO PIECES NEEDED]

space.gif 14.99

www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&artnr_gr=100502&artnr=&grwgr=230&wgr=528&anzeige=0&mottype=0&herst_bez=&typ_id=&origin=&mottype=15#artikelliste

• - enduro sector -, 2146 postova
  • Motocikl: adventure

Pozdrav drugari!Jel moze neko da mi objasni sta znaci kad radi neujednaceno na leru,pogotovo kad je motor ugrejan posle duze voznje?Nece ni ujutru da upali,vec dva dana palim na guranje,a posle pali normalno preko dana,

Meni to deluje perfektno za taj motor .. :D0takoje.gif

Pozdrav drugari!Jel moze neko da mi objasni sta znaci kad radi neujednaceno na leru,pogotovo kad je motor ugrejan posle duze voznje?Nece ni ujutru da upali,vec dva dana palim na guranje,a posle pali normalno preko dana,

Meni to deluje perfektno za taj motor .. :D0takoje.gif

iš iz teme ti sa tim krpežom od arowa :nanana: :nanana: :nanana:

@Boris - proveri ventile ;)

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Koji i gde filter za vazduh - preporucujete?

Probaj prvo kompresorom da izduvaš te veverice i zapale čvarke :nanana:

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Na puticu od Toplog dola ka vrhu Babin zub (ne znam nadmorsku visinu) u jednom trenutku, sam uleteo u prasinu iz Mise Peia i osetio kako se motor gusi u drugoj brzini. Kako je uzbrdica bila solidna, prebacim u prvu, pa gas ..ide, al nije za ovaj kamenjar, mnogo mi slajfuje...pun gas, prebacim u drugu..ugasi se....

Stanem, upalim motor, prima gas, ali se sad i u leru odmah gasi...a kad mu zavijes gas izbacuje crn dim (samo benzin od smese)????

Vratio sam se nazad u leru sa stisnutim kvacilom , pola gasa i stisnutom zadnjom...a pred skoro sam cilj (vrh)

U Toplom dolu i dalje je zezao na ler, ali kad sam stigao skroz u niziju (Pirot) , sve radi normalno :stabre::neznam: ?

Jos jednom mi je zastucao , na planini ka Dojkincima , a na putu ka Vlajkovom kampu, nam kom se dize prilicna prasina..ponovo gusenje u drugoj brzini i isti simptomi???

Sve ostalo, pa cak i po najvecem pljusku ka kuci - agregat je radio normalno, iz toga proizilazi da se radi o filteru za vazduh (zakljucak tata Brade - Misa Pei).

Siguran sam da poslednjih 11k nije menjan filter za vazduh.. ni jedan mehanicar koji mi je radio servis pred sezonu (ne seca se 1hmm.gif , sve sam ih redom pozvao) nije zamenio filter za vazduh.

Tako da je, mislim ipak red da se zameni :neznam: .

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja