Jump to content

Moto Zajednica

Tema za vlasnike skutera

Recommended Posts

• Skuteras, 3707 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Pre neki dan zamenjeno ulje u stapovima. Semeringe nisam hteo da menjam zato sto su dobri (sve sto je fabricko i dobro ostaviti i ne menjati RADI PREVENTIVE, sem ako ima da se kupi originalno tj. istog kvaliteta). Podmazao i sredio lezajeve u vratu upravljaca. Zamenio ulje u masini. Nastelovao ventile. Oprao filter vazduha. Rasklopio ceo motor i spremam ga za farbanje. Ovako izgleda rasklopljen

Np5Ad_bjb.jpg

Sk3ww_bjb1b.jpg

a ovako je izgledao ceo

I8o9P_bjb2.jpg

3jCFK_bjb3.jpg

Planiram da ga ofarbam u tamno sivu boju, kao sto ima model iz 2005

LvwgX_aprilialeonardo.jpg

Jedino sto meni zbog odrzavanja nece biti mat lak (mada nisam ni siguran da na ovom 2005 jeste, ali tako izgleda). Kod roberta u Race-Exhaust-u cu da mu uradim jedan izduv od brusenog prohroma, ovalnog oblika, sa lulicom na kraju, istih dimenzija i skoro istog oblika kao fabricki.

Pre 2000 km je dobio nove gume, novo ulje u menjacu, nove disk plocice, lezajeve prednjeg tocka. Toliko mu je od mene dok ne zasluzi sledece ulaganje

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 89 postova
  • Motocikl: Hyosung GT250R`10, Gilera Nexus 250ie SP, Peugeot Speed Fight 2 206 WRC

pozz... evo tek sam sada video ovu temu, pa vam se prikljucujem... vozim gileru runner 180 VXR (cetvorotaktna)... ;)

Dobrodosao !  ;)

@muljaz

Sto ne bih ofarbao u bijelu boju

QSwOR_20080203bikepics1171580.jpg

ili crni mat, jes da je za odrzavanje teze.......al ljepse izgleda

qxZxm_photos20529.jpg

ili crnu lak

rGyO0_761578i.jpg

nekako mu ljepse stoje ove boje nego fabricka sto ti oces, barem meni!

• Skuteras, 3707 postova

Belu boju ne volim, muka mi vise i od belih kola i od motora. Bela je trenutno aktuelna i brzo ce izaci iz fazona. Crna je robija za odrzavanje i ne stojimu bas nesto ekstra. Jedan sam video uzivo i nije mi se svideo. Crn jos mora da bude stalno cist da bi bio lep, a kod mene, iako imam perionicu, to nije moguce. Ova boja mi se bas svidela i ne bih vise da razmisljam zato sto cu opet da upadnem u neku dilemu :)

• Skuteras, 3707 postova

Jel si nasao kais i rolnice?!

;D ;D ;D Rolnice zamenjene pre 12-13000km. Kais sam nasao kod nekog u NS, 30evri.  Ima i u kompp-u za 50 ali necu namerno da ga kupim. Kupovao sam par puta neke stvari i pitali me hocu li skuplj ili jeftinije. Ja kazem ako skuplje znaci i bolje onda mi dajte najskuplje, ono posle ispadne tesko sranje.

• U prolazu, 8 postova

Zainteresovao me je Kymco Agility City (niža cena od sličnih sa boljim imenom, nominalna kubikaža dovoljna za zamišljene potrebe, veliki točak)

Ali nigde ne uspevam da nađem utiske korisnika/vlasnika. Uglavnom nailazim na neka predstavljanja u kojima nema ni mrve korisničkog

iskustva . :(

Da li je taj model toliko nov, pa još nije bilo dovoljno vremena da se steknu utisci ?  Sumnjam.

Ako neko ima neki link za opis na srpskom ili engleskom, molim da postavi ovde.

Do tada odgledajte ovaj snimak koji je očigledna reklama:

• U prolazu, 50 postova

evo ja da kazem za kais...za piaggio masine... LEADER, QUASAR... za te motore u obzir dolazi samo original piaggio remen, ili od zamenskih malossi kevlar...  oba su podjednako dobra, s tim da je kevlar posle 10000km macka u dzaku, nikad se ne zna kad ce da pukne posle te kilometraze...

npr. ja sam za mog VXR-a kupio neki ATHENA remen...i ono je katastrofa... prvo se rasteglio, pa onda i suzio... mozete misliti kako skut ide sa njim... >:(  jeste da je duplo jeftiniji od originala... ali i da kosta 100 dinara, dzabe kad ne valja...bacene pare...

eto, ko hoce, poslusace me...i ustedeti kintu...  ;)

• U prolazu, 89 postova
  • Motocikl: Hyosung GT250R`10, Gilera Nexus 250ie SP, Peugeot Speed Fight 2 206 WRC

Belu boju ne volim, muka mi vise i od belih kola i od motora. Bela je trenutno aktuelna i brzo ce izaci iz fazona. Crna je robija za odrzavanje i ne stojimu bas nesto ekstra. Jedan sam video uzivo i nije mi se svideo. Crn jos mora da bude stalno cist da bi bio lep, a kod mene, iako imam perionicu, to nije moguce. Ova boja mi se bas svidela i ne bih vise da razmisljam zato sto cu opet da upadnem u neku dilemu :)

Farbaj to onda u tamno sivu i postavljaj slike  ;) i probaj tapacirati sjediste tj. ovaj zadnji dio u boju kao na slici sto si postavio sa tamno sivim leonardom ......

• Skuteras, 3707 postova

Doslo je do promene odluke. Ipak ce biti kao na slici mat siva. Ako bude obican lak on da ce ova boja da ode u neku skroz desetu nijansu. Slike ce biti polovinom iduce sedmice, nema se vremna pre

• Ne silazi, 7489 postova
  • Motocikl: TDM 900

Eeee i mene ceka farbanje za par nedelja. Jos uvek se nisam odlucio za boju, najverovatnije Nero Carbonio sa kristalima plus malo vise laka da sljasti.

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: Yamaha Dragstar 650 2008

pozz svima vozim sprint sport 2008.godiste.prvi vlasnik sam, ;)presao sam s njime 10000km bez ikakvog problema,nije pipana masina uopste!samo sam redovno menjao ulje i radio redovne servise.prodajem ga jer bih da uzmem yamahu aerox ili neki drugi skuter.ako nekog interesuje motor nek mi se javi.pozzevo i moje azdaje:))

post-2876-12879069485994_thumb.jpg

post-2876-12879069486422_thumb.jpg

post-2876-12879069486841_thumb.jpg

post-2876-12879069487062_thumb.jpg

post-2876-12879069487282_thumb.jpg

• Skuteras, 3707 postova

Opet doslo do promene odluke. Ofarban je u malo drugaciju boju, sa obicnim sjajnim lakom. Sutra sklapanje pa ce biti slika. Ostalo je da se promeni auspuh i da se sediste presvuce. Mozada ce trebati i felne da se urade, ali to tek treba da vidim kad sklopim motor. Nisam sad mogao da ih farbam zato sto je uradjena plastifikacija. Ako ne budu odudarale mnogo ostaju u fabrickoj boji

• U prolazu, 89 postova

Ajde sklapaj to i stavljaj te slike da vidimo kako izlega  :) !!!

Jesi li farbao sam ili? Treba mi nesto ako si sam farbao u vezi plastika da te pitam.....!

• U prolazu, 89 postova

Zanima me samo nesto, a nasao sam nesto i na forumu..... kad fabras plastike u vezi plastik prajmera, kako ide postupak cijeli?! Kad skines platike, pa do farbanja...? Oce drug da ofarba dvije manje plastike na skuteru, skinuo se lak sa njih (gdje stoje nogare zadnje, od noga se izgulio) pa sam mislio da mi to ofarbamo ili da ide kod farbara.... sta ti mislis? Jeli bolje da se napravi boja u spreju, pa sa njim da se ofarba ili kompresorom jer su po manje plastike ?!  :-\

• Skuteras, 3707 postova

Ja sam neke plastike farbao bumper sprejem. Za njega nie potreban prajmer. Ostatak je farban kompresorom. Neki delovi koji su imali ostecenja su filerisani, pa bruseni, pa farbani, pa lakirani. Ono sto nije imalo ostecenja je osmirglano, ofarbano, lakirano

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: gilera runner 200 vxr

ajde mala digresija ....

sednemo kum i ja veceras .. odemo do kosmaja ... preko nekih baba i za beograd .. mala turica od 100km :))) ....

smrzli smo se KATASTROFA ....  ali avantura je bila EXTRA :)

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

Skuterasi,jeste se vozikali negde ovih dana?

Ja jesam juce,evo mapa puta,slike su u temi "Kratke voznje".

Q1FO6_turauskrs.th.jpg

• Skuteras, 3707 postova

Evo malo slika sklopljenog motora. Treba sediste da se presvuce, treba da se stave slova na rep, na prednju masku i stikeri na bocne stranice prednjeg kraja. Treba jos od reljefnog aluminijuma da se naprave prednji nogostupi i da se stavi drugi auspuh. Onda ce da bude kompletna masina

post-1915-12879070408762_thumb.jpg

post-1915-12879070409289_thumb.jpg

post-1915-1287907040976_thumb.jpg

post-1915-12879070410218_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja