Jump to content

Moto Zajednica

jedanbata

Članovi
  • Broj tema i poruka

    8
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora

jedanbata's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Za ljude koji su mi odgovorili: hvala što ste mi razjasnili da se pantheon i foresight razlikuju "samo" po kubikaži , ali mi niste rekli šta je sa onim modelom pantheona što ima oštre trouglaste farove . jel to samo neki "fejslift" ? imam utisak da ste me pogrešno protumačili, kada sam napisao hteo sam da kažem da to što maxija slabijih od 250 uvek ima u oglasima, i ima ih mnogo više nego 250-tica , govori da ih se vlasnici žele osloboditi jer su im preslabi, i da to ide u prilog tvrdnji da ne vredi kupovati maxi slabiji od 250. ja sam baš Za kad je reč o maxi skuteru, i o tome sam ranije pisao ovu poruku , i možda će se jednom ukazati povoljna prilika da i ja imam i vozim nešto. Za sada mogu samo da razgledam oglase, i da se mučim razmišljanjima o tome zašto neki skuter koji u oglasu izgleda super po svim parametrima, stoji mesecima i niko ga ne kupuje, i počnem da sebi podrivam odlučnost sumnjama da je u pitanju neka prevara, skriveni kvar, vraćena kilometraža...itd... već sam pomenuo izvesni atlantic 250 , a evo ovih dana se pojavio i jedan malaguti password 250 , 2007. 16700km ... cena 1700 ?! i šta sad ja tu da mislim ?! ??? :'( muče me oglasi tom svojom nesigurnošću, a realno su jedini način da ja dođem do točkova.
  2. kad je reč o hondi pantheon, koja je razlika između ovog modela koji dosta podseća (ili je skroz isti ?) na foresight , i onog sa onim zaoštrenim trouglastim farovima ? ne znam ništa o pantheonu, ali me muči u vezi sa njim što ga uvek ima u oglasima, i to su uglavnom isti primerci/oglašivači, kao da iz nekog razloga niko neće da ih kupuje ?!? takođe sam u oglasima primetio da , kada su maxi skuteri generalno u pitanju, uvek se prodaju modeli slabiji od 250. ovde na forumu sam u mnogo navrata pročitao da maxi skutere ne vredi kupovati slabije od 250 , pa je valjda ovo sa oglasima jedan od praktičnih dokaza te tvrdnje. inače u oglasima ima pojedinih primeraka koji vise mesecima, rekao bih i celu godinu ! da li je to pokazatelj da nešto ne valja sa njima, jer su uglavnom na slikama savršeni, opis vlasnika je "u savršenom stanju" , a i cena je uobičajena za taj-i-taj model, ili je u pitanju besparica. recimo već celo leto, i do danas, na oglasima se vrti jedna aprilia atlantic 250 za koju vlasnik piše na oglasu da je kupljena kod nas, redovno servisirana, bez ogrebotine... cena dobra, kilometraža i starost dobri... a ne prodaje se mesecima ? šta može da bude kvaka ?
  3. Auh ! a ja se ponadao da si pogresno otkucao, i da je 5200 ... ali da je tako, verovatno ni cena ne bi bila ovakva... ma da je 5200 ne bi ga ti ni u snu prodavao. U korist ti ide cinjenica da se kod nas izgleda prodavala samo verzija od 125ccm , o kojoj nema ni rec na internetu, za razliku od ove verzije od 150ccm koja je nahvaljena do bola.
  4. Jel stvarno 52000 km (pedesetdve hiljade) ? ako jeste, kako si uspeo ? Napisi malo o istoriji motora> jesi li prvi, drugi, sedmi... vlasnik , ima li servisnu istoriju ?
  5. Nisam baš pažljivo čitao Na vrhu ove strane dimac piše:"Moj drug je imao Madisona 125 4t i uspevao je da izbaci sto, jes malo teze ali izbacivao je" , zatim zogu u poruci iznad moje: "Moze da se nadje majesty 125 i on jako lepo ide, dvoje vuce 110 bez ikakvih problema", na prethodnoj stranici član makimoto opisao je Atlantic 250: "pouzdan dobra zastita od vetra, veliki gepek..." , a član Nemanja88 za X9 kaže:"ubija kako ide.Malo se teze manevrise sa njim po gradu,ali je za touring dusu dao..." @.rs Kažeš visok bi mi bio Madison ? Ja danas prošao pored jednog, zastao , zagledao ga... nije mi izgledao visoko... Ali dobro, čovek mora da sedne da bi video...Za svetla, kako su loša ? Jel se kvare ili su slaba ? Šta može da se uradi ? Da se kupe bolja ? Super što si vozio Madison 250, kako ide oko 80 ? A kako kada se mora ići mic-po-mic ? Jel ima neke probleme pri upravljanju (širok zaokret na pr.) ? Jel skup za održavanje ? Jel dobra zaštita od vetra ? Kakvo je sedište ? Jel bole leđa ili noge posle duže vožnje ? Ima li bilo šta negativno ? Jesi li primetio onaj oglas iz Sremske Mitrovice što je ovih dana aktuelan na oglasnim sajtovima: 2002. god. , 1900€ , 19000km ? Ima i jedan beogradski, 2004. desetak hiljada km, ali je 2500€ Član zogu , iznad moje prve poruke kaže: "Kilometrazu nemoj ni da gledas, gledaj u kakvom je stanju skuter, da li je farban i kako, da li je kriv, pogledaj obavezno gume, neka ti pogleda agregat i izmeri kompresiju neki servis" Ako ja odem u Sremsku Mitrovicu da pogledam pomenutog Malagutija, zna li neko tamo neki servis ? Nexus, Burgman, Beverly, Sportcity, TMax... i drugi koji se ne mogu naći za pare koje imam, mi i nisu u razmatranju. Nadam se da će da se javi pomenuti muljaz pa da da svoje mišljenje o Leonardu 150, jer već neko vreme na oglasima stoji jedan iz Beograda , 2003. god. 10000km , 1700€ , veliki vizir... kao što sam pre rekao, moja nedoumica je da li je donji deo tela zaštićen od vetra na skuterima tog oblika. Mada, iskreno mi se dopada natpis iz tvojeg avatara "Atlantic 500 - vožnja u fotelji" , taj način sedenja bih najradije i ja Šta misliš, jel vredi da tražim Atlantic 250 za novac koji imam ?
  6. Nadovezujem se na ovu staru temu sa novim-starim pitanjima> Razmišljam o nabavci dvotočkaša, ali imam nekih nedoumica koje bih da razjasnim uz vašu pomoć. Dvotočkaš kakav bih hteo da imam je: -maxi skuter 250ccm, zaključio sam da mi je to optimum za moje potrebe i uslove u kojima bih vozio. -mislim da bi mi najviše odgovarali modeli koji prednjom maskom pružaju zaštitu od vetra -čitajući forum došao sam do zaključka da se ipak držim "imena" proizvođača (Italija/Japan). -Kako bih ga koristio: vozio bih se sam, po Beogradu, kuća-poso-poso-kuća , u nabavku... ali i iz zadovoljstva bih se stuštio niz drum na vikend ture. -Gabariti: ja imam 73kg, visina 178cm , tako da tu nema problema – stajem u svaki. -Novac:do max 2000, mada bih voleo da bude bliže 1500 - Presek trenutne oglasne ponude i mojih navedenih potreba i platežne mogućnosti: Yamaha Majesty, Honda Pantheon, Honda Foresight, Aprilia Atlantic, Malaguti Madison, Piaggio X9 (mnogi ga hvale, pa ga zato stavljam u spisak, inače mi se na oko ne sviđa, voleo bih da mi neko kaže da li je ono njegovo veliko dupe u stvari prtljažni prostor ?) Na oglasima stvari trenutno stoje ovako: Navedeni modeli upadaju u moj novčani domašaj uz sledeće uslove: 250ccm, od 15 do 20000km , od 2000. do 2003. godine. Uz svaki oglas po pravilu piše “stanje savršeno, bez ulaganja” , a ja sam veverica, kako da ne. Da li su za neki od navedenih ovo prevelike kilometraže i da li su godišta prestara (uz pretpostavku da skuteri nisu maltretirani) ? Koji od navedenih, ako ima takav, troši više od proseka ? Koji je najekonomičniji ? Da li neki od njih izbegavati zbog servisnih cena ? Nejasnoće: 1.da li neki od gore navedenih modela za koje sam rekao da ih razmatram sa 250ccm, ima snage da me nosi bez posebnog naprezanja otvorenim putem brzinom oko 80km/h ako je model 125 ili 150 ccm ? Za X9 sam već pročitao da ne može, čini mi se da sam isto pročitao i za Madisona. Lično sumnjam i za ostale ali ipak pitam. 2.po oglasima su česti i modeli od 125 i 150ccm koji su manji, lakši, i čija je prednja maska manja: Aprilia Leonardo, Piagio Fly , Yamaha Majesty 125 , Honda Dylan.... Da li na takvim modelima imam adekvatnu zaštitu od vetra na nogama ( jasno da bih morao da im dodam vetrobran za gornji deo tela) , i da li obzirom da su lakši mogu da me nose otvorenim putem brzinom oko 80km/h bez posebnog naprezanja i značajnog povećanja potrošnje?
  7. Zainteresovao me je Kymco Agility City (niža cena od sličnih sa boljim imenom, nominalna kubikaža dovoljna za zamišljene potrebe, veliki točak) Ali nigde ne uspevam da nađem utiske korisnika/vlasnika. Uglavnom nailazim na neka predstavljanja u kojima nema ni mrve korisničkog iskustva . Da li je taj model toliko nov, pa još nije bilo dovoljno vremena da se steknu utisci ? Sumnjam. Ako neko ima neki link za opis na srpskom ili engleskom, molim da postavi ovde. Do tada odgledajte ovaj snimak koji je očigledna reklama:
  8. I ja nesto merkam taj Agility City , ali si mi zaparao usi sa ovim "prilicno nahvaljen" jer pokusavam da nadjem negde neki bolji review tog modela, ali samo nailazim na pretpostavke tipa "...zove se Kymco, ima velike tockove, ne kosta koliko Sportcity ili Scarabeo..." Pa toliko i sam vidim, i zbog tih ociglednih stvari sam i poceo da se interesujem za njega, ali nigde da naidjem na neke utiske iz koriscenja. pa bih te zamolio, ako si negde naisao na neki dobar opis, na srpskom ili engleskom, da stavis na forum.
  9. da li je neko kupovao polovne motore ili skutere kod njih ? vidim da imaju nekoliko beverlija. u kakvom li je to stanju ?
  10. Ovih dana sam uglavnom čitao o uslovima polaganja za A kategoriju, i tu je puno napisano. Ono što nisam našao kao konkretnu temu je neko nezvanično i iskustveno rangiranje modela prema proizvođaču. Voleo bih da mi neko da link na temu koja se bavi time, ako ima. Zatim, obzirom na malu količinu novca ja mogu da računam samo na polovni motor, pa odatle pod-pitanje ima li među markama motora onih koji su kvalitetniji po nekim parametrima izrade pa je bolje uzeti takvog polovnjaka nego neke druge koji možda brže propadnu. (ovde zaboravite na onu istinu da očuvanost zavisi od vozača, pričajmo samo o motoru) Ono što sam uspeo da primetim kroz mnoge poruke je da Honde važe za najpouzdanije mašine, koje retko traže popravke i obnove delova. Da li to stvarno važi ? Još nešto bih da kažem u ovom svojem predstavljanju, a to je na kakvom motoru ja sebe vidim. To su tzv. naked bike (standard bike) i enduro (dual purpose, on-off road, motard) Iz razloga što mi se dopada njihova forma (estetski) i što ih vidim kao praktične za ono kako mislim da bi ih koristio. A kako zamišljam da koristim motor, pa uglavnom po putu, a ako bi i bilo skretanja sa asfalta, to bi bilo na opet neki put ali možda makadam ili seoski kolotražni, ili neku utabanu stazicu, dakle sve ono što se može naći po neurbanizovanim ili seoskim naseljima. Ali kažem, 90% bi bilo po asfaltu, gradska vožnja od semafora do semafora, i putem izlazak iz grada do prigradskih naselja. Obzirom da sam ne početnik, nego budući početnik, budući-možda-početnik...mislim da bi mi bio dovoljan motor do 500ccm. ma bio bi mi dovoljan i od 125ccm samo da se malo odmorim od autobusa, ali ipak kada jednom kupim da kupim nešto što mi neće brzo "omanjati". Ali preko 500ccm ne bih išao iz razloga svoje bezbednosti i iz razloga plaćanja registracije( koliko sam uspeo da povatam, na 500ccm je neka cenovna granica ? ) Trenutno razmišljam o nečemu što bi ličilo na model Kawasaki KLX250SF , Honda CRF230M ili Yamaha WR250X , liči na off-road ali ima točkove za asfalt i kubikažu koja valjda ne troši mnogo goriva. Pretpostavljam da ta forma motora omogućava lagano provlačenje kroz saobraćaj, jedino me brine, ovako odoka, udobnost sedišta. Modeli koje sam naveo su samo primer, obzirom da su novijeg datuma mislim da ih ne mogu naći za pare koje imam. Da li postoje naked bike modeli sa manje od 500ccm motorom , a da se mogu naći na našem tržištu polovnih ? Uglavnom, rekao sam kakvi mi se motori dopadaju, i na kakvu snagu motora računam, pa ako ima predloga, biću zahvalan. Evo sličica motora koji mi se dopadaju po formi/izgledu:
  11. Ma šta tu ima da se priča, biće onako kako se uzima najviše para na papire i birokratiju. Ovo je rečeno mnogo puta na puno mesta, ali evo još jednom - nije u ovoj zemlji problem što ne valjaju zakoni koji postoje nego što se uopšte ne primenjuju. A svako "unapređivanje" zakona u bilo kojoj oblasti života se tiče isključivo papirologije i ubiranja taksi na svakom mogućem koraku.
  12. Zovem se Bata, živim i radim u BG, imam 31 godinu i već godinama se nosim sa mišlju da kupim dvotočkaš. Prvo sam nameravao da uzmem 50ccm skuter, da bi bilo što jednostavnije, ali onda sam ipak zaključio da mi je za moje potrebe praktičnije da imam nešto sa (malo) više snage, i malo više centimetara u prečniku točka. Juče sam napisao svoje predstavljanje koje mi je admin obrisao, a koje sam naslovio "Mrzim javni prevoz i smr*ljive ljude u njemu!" i to je jedan od većih razloga zašto se svakog leta vratim "ozbiljnom" planiranju kupovine dvotočkaša, već nekoliko leta unazad. Drugi jak i srodan prvom razlog su saobraćajne gužve i parking mesta, koji često čine korišćenje automobila veoma stresnim, i besmislenim. Kao mlađi nisam imao ni para ni muda da se počnem voziti motorom, pa evo sada bih da vidim malo... Imam mnogo nedoumica praktične, tehničke, proceduralne itd. prirode koje se nadam da ću koliko je moguće razjasniti čitanjem ovog foruma i postavljanjem svojih pitanja na odgovarajućim temama, zato bolje Vas našao!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja