PECA BMW 1121 Napisano Februar 7, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan ma pukooo sam pare na gume silna hromiranja, ulja i uskoro registracija a sa druge strane imam ferode koje su bruka kvalitetne i extraaa se pokazale na paknovima a iz svih ovih postova sam zakljucijo da moze da se lepi samo moras naci dobrog majstora koji to radi bar 10godina i da daje garanciju.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 253 Napisano Februar 7, 2010 Zainteresovan, 650 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan Lepljenoj plocici nece nista da fali tj nece da pukne ili se odlepi ali mislim da nece kociti dobro zbog smese tj materijala. A i nisu neke pare za original plocice. Bolje ustedi na drugim stvarima nego na plocicama. meni je pukla plocica!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1445 Napisano Februar 7, 2010 Drug član, 1961 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Lepljenoj plocici nece nista da fali tj nece da pukne ili se odlepi ali mislim da nece kociti dobro zbog smese tj materijala. A i nisu neke pare za original plocice. Bolje ustedi na drugim stvarima nego na plocicama. meni je pukla plocica!!! Aky mnogo mogucih razloga postoji sto ti se to desilo. Los materijal, los lepak, lose pecenje posle lepljenja itd. Ja na kolima godinama unazad lepim plocice i nikad mi se nije desilo nista. Covek kod kog to radim mi kaze da nema sanse da se plocica odlepi ili pukne. Pola mog grada lepi plocice kod tog coveka i nikom se nikad nije desilo nesto slicno. Kao sto sam rekao ja na motoru nisam lepio i ne bih. Moje misljenje je da nisu velike pare da se kupe originalne. Sa kocnicama i gumama se nikad ne bih igrao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 253 Napisano Februar 8, 2010 Zainteresovan, 650 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan bas tako, plocice i gume uvek nove! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Februar 8, 2010 Drug član, 3002 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Meni je uspelo da pregrejem i odlepiim NISSIN..... ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Februar 8, 2010 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je uspelo da pregrejem i odlepiim NISSIN..... ??? ??? I to na zadnjem tocku ??? pa sta si mu radio, ili ti je taj imao prednju vucu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Februar 8, 2010 Drug član, 3002 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Meni je uspelo da pregrejem i odlepiim NISSIN..... ??? ??? I to na zadnjem tocku ??? pa sta si mu radio, ili ti je taj imao prednju vucu ? Stavio nove plocice na neravan disk,nisu legle (nisam imao vremena da se vozikam) i umesto da dobro koce one se grejale dok se nije pregrejalo i ODLEPILO!!!! Odlepila se bas ta na strani gde je bio neravan disk... A zadnju u SM koristis OBILNO!!! A dobar asfalt sa PUNO krivina i sikana...... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Februar 8, 2010 Drug član, 3002 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan I znam jos jedan primer da je Boris Zujic iz HR (ako se dobro secam), uspeo da odlepi prednju na grobniku..... Naravno ovo su extremni primeri i slucajevi, ali tek da napomenem da MOZE!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plavobeli 14 Napisano Februar 8, 2010 U prolazu, 15 postova Lokacija: beograd Prijavi odgovor kao problematičan Svi ovde govore o lepljenju a moguce je nitovati,jednom prilikom sam sa drugarom tom metodom napravio plocice za auto i bile su ok.Na motoru se jedino bojim pucanja obloge zato sto se smanjuje povrsina naleganja za rupe od nitni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Februar 8, 2010 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Svi ovde govore o lepljenju a moguce je nitovati,jednom prilikom sam sa drugarom tom metodom napravio plocice za auto i bile su ok.Na motoru se jedino bojim pucanja obloge zato sto se smanjuje povrsina naleganja za rupe od nitni. Mislim da nemoze Znam da moze na starijim kamionima koji imaju dobos kocnice - i sam sam to radio, ali tamo su obloge po 20 - 30 mm debele pa ima prostora da se upusti nitna koja opet drzi min. 5 mm obloge Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salle_ 59 Napisano Februar 8, 2010 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: CBR 954RR Prijavi odgovor kao problematičan ja sam lepio jednom za cagivu , i nikad vishe ... odneo kod choveka koji to radi , sutra otishao uzeo plochice i montirao , mnogo slabije je kochilo nego sa fabrichkim plochicama ... a plochice su se za mesec dana istroshile ostalo mozhda 1mm , i disk je bio plav .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Februar 8, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Moje zadnje su lepljene i koce kao grom....prednje bas i ne bih lepio........ali zadnje da Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Februar 8, 2010 Drug član, 3002 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Plavi disk je siguran znak da je koristena lepljena plocica lose kvalitete... Eto jos jedne cake na sta da se obrati paznja pri kupovini motora.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Februar 8, 2010 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan to znaci pregrevanje diska, obicno se takav disk i iskrivi ubrzo zbog promena strukture molekula usled brzog zagrevanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3332 Napisano Februar 8, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5466 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D ;D Morao sam prvo smajlije posto sam tako izgledao dok sam citao. Prvo ovaj kaze plocice se u fabrici ne lijepe nego nalivaju a onda ovaj kaze da mu se odlepio nissin, sto znaci rboban-e lapsuz , trebao je reci ODLILE SE ;D Ova konstatacija, naravno, nema veze s' mozgom. Jer se pločice u fabrici nalivaju, ne lepe. Meni je uspelo da pregrejem i odlepiim NISSIN..... ??? ??? ja sam lepio jednom za cagivu , i nikad vishe ... odneo kod choveka koji to radi , sutra otishao uzeo plochice i montirao , mnogo slabije je kochilo nego sa fabrichkim plochicama ... a plochice su se za mesec dana istroshile ostalo mozhda 1mm , i disk je bio plav .. Disk ti je bio plav zato sto si nalijepio previse ferode ili ti je spekao taj kocioni cilindar ili pak si drzao kocnicu napola stisnutu iz nekog razloga duze vrijeme pa si pregrijao kocnice ili ti disk. Plavi disk je siguran znak da je koristena lepljena plocica lose kvalitete... Eto jos jedne cake na sta da se obrati paznja pri kupovini motora.... Od tvde ferode mozes samo da dobijes riseve na disku a to da poplavi moze samo ako toliko extremno vozi da bi i sa najboljim fabrickim poplavio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Februar 8, 2010 Drug član, 3002 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D ;D Morao sam prvo smajlije posto sam tako izgledao dok sam citao. Prvo ovaj kaze plocice se u fabrici ne lijepe nego nalivaju a onda ovaj kaze da mu se odlepio nissin, sto znaci rboban-e lapsuz , trebao je reci ODLILE SE ;D Ova konstatacija, naravno, nema veze s' mozgom. Jer se pločice u fabrici nalivaju, ne lepe. Meni je uspelo da pregrejem i odlepiim NISSIN..... ??? ??? U pravu si BRACO 100% ;) ja sam lepio jednom za cagivu , i nikad vishe ... odneo kod choveka koji to radi , sutra otishao uzeo plochice i montirao , mnogo slabije je kochilo nego sa fabrichkim plochicama ... a plochice su se za mesec dana istroshile ostalo mozhda 1mm , i disk je bio plav .. Disk ti je bio plav zato sto si nalijepio previse ferode ili ti je spekao taj kocioni cilindar ili pak si drzao kocnicu napola stisnutu iz nekog razloga duze vrijeme pa si pregrijao kocnice ili ti disk. Plavi disk je siguran znak da je koristena lepljena plocica lose kvalitete... Eto jos jedne cake na sta da se obrati paznja pri kupovini motora.... Od tvde ferode mozes samo da dobijes riseve na disku a to da poplavi moze samo ako toliko extremno vozi da bi i sa najboljim fabrickim poplavio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3332 Napisano Februar 8, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5466 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Odvoji citat jedva provalih sta si napisao. ;D Ajmo kod tebe u temu da vidimo te radove, zabushavas pomalo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Februar 9, 2010 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan To sa predebelim ferodama i ja mislim da je razlog pregrevanju Ljudi grese kad lepe ferode, cuju ili procitaju negde podatak koliko treba da bude za odredjeni tip motora ( ili lepe otprilike ) pa tolko nalepe, a cini mi se da su mere date sa debljinom komplet plocice znaci ne samo mesa i onda tih 3 - 4 mm viska prave problem, pa nas narod to resi smirglom odoka, pa ih uglavi, pa se posle cudi sto pregreva ili nekoci dobro - a pregrejana feroda - u fazi razrade - nemoze nikad vise da koci dobro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasafilipovic 290 Napisano Februar 11, 2010 Uploader, 419 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: GSXR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kad se nalepe deblje pločice za 3-4mm, a fabrička je ukupno debela 8mm to je previše. Dimenzije pločica imate ovde http://www.rotorsandpads.com/7520-05-09-92-Performance-Friction-Motorcycle-Brake-Pad-9mm-Front.aspx A razlika u ceni je drastična. Kada sam lepio pločice majstor mi je objasnio da će ove slabije da koče i više da se troše (mekša komponenta). Ispalo je da su kočile mnogo bolje a izgurale su jednu sezonu, možda će i drugu ali za 600 dinara po paru pločica (1200din ukupno) mislim da su odlične. Kad se feroda odlepi da li točak blokira ili samo ne koči? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 253 Napisano Februar 12, 2010 Zainteresovan, 650 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan Kad se nalepe deblje pločice za 3-4mm, a fabrička je ukupno debela 8mm to je previše. Dimenzije pločica imate ovde http://www.rotorsandpads.com/7520-05-09-92-Performance-Friction-Motorcycle-Brake-Pad-9mm-Front.aspx A razlika u ceni je drastična. Kada sam lepio pločice majstor mi je objasnio da će ove slabije da koče i više da se troše (mekša komponenta). Ispalo je da su kočile mnogo bolje a izgurale su jednu sezonu, možda će i drugu ali za 600 dinara po paru pločica (1200din ukupno) mislim da su odlične. Kad se feroda odlepi da li točak blokira ili samo ne koči? ??? meni je blokirao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Februar 12, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Kad se nalepe deblje pločice za 3-4mm, a fabrička je ukupno debela 8mm to je previše. Dimenzije pločica imate ovde http://www.rotorsandpads.com/7520-05-09-92-Performance-Friction-Motorcycle-Brake-Pad-9mm-Front.aspx A razlika u ceni je drastična. Kada sam lepio pločice majstor mi je objasnio da će ove slabije da koče i više da se troše (mekša komponenta). Ispalo je da su kočile mnogo bolje a izgurale su jednu sezonu, možda će i drugu ali za 600 dinara po paru pločica (1200din ukupno) mislim da su odlične. Kad se feroda odlepi da li točak blokira ili samo ne koči? ??? el to onaj na koloniji ? znam da on ima neki tvrdi materijal.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasafilipovic 290 Napisano Februar 12, 2010 Uploader, 419 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: GSXR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Da, na koloniji- remont servis. korektno je odradio pločice. Znam nekoliko njih koji su radili pločice u remont servisu i preporuci jednog ortaka sam i ja to uradio. Sigurno nisu kao original, ali je velika razlika u ceni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Februar 12, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan Da, na koloniji- remont servis. korektno je odradio pločice. Znam nekoliko njih koji su radili pločice u remont servisu i preporuci jednog ortaka sam i ja to uradio. Sigurno nisu kao original, ali je velika razlika u ceni. lepio si plocice na SRAD-u 600? svaka cast! meni je ne verovatno da ljudi toliko ne cene svoj zivot, jedine dve stvari na motoru sa kojima se ne treba zajebavati su kocnice i gume Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Februar 12, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Da, na koloniji- remont servis. korektno je odradio pločice. Znam nekoliko njih koji su radili pločice u remont servisu i preporuci jednog ortaka sam i ja to uradio. Sigurno nisu kao original, ali je velika razlika u ceni. lepio si plocice na SRAD-u 600? svaka cast! meni je ne verovatno da ljudi toliko ne cene svoj zivot, jedine dve stvari na motoru sa kojima se ne treba zajebavati su kocnice i gume i kvalitetno ulje.......jer ako ti zakove mashina na 200km/h nebi bijo lep osecaj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Februar 12, 2010 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan to je taj avanturisticki duh i adrenalin, kad zabodes kocnicu a ni ti nisi siguran kako ce da se zavrsi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...