deki.srad 0 Napisano Januar 25, 2010 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cao svima.Vozim Suzuki SRAD 1997,letos sam pravio turu do Vrsca,negde na pola puta primetio sam da je motor pri kocenju poceo da trese.U pitanju je prednja kocnica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Januar 25, 2010 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan U putu počeo, odjednom? Motor hoće da trese kada je kriv disk, al kako je mogao da ti se iskrivi u putu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki.srad 0 Napisano Januar 25, 2010 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kada pritisnem kocnicu normalno radi ne trese rucica,ali poceo je da bukvalno da trese Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6098 Napisano Januar 25, 2010 Drug član, 3019 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Lezaj tocka, lezaj/luft u vratu viljuske, u stapovima... Jesi li sve "prodrmao" da vidis ima li nekih luftova? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki.srad 0 Napisano Januar 25, 2010 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dajte neki savet kako da proverim sve to vrat,stapove,lezaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki.srad 0 Napisano Januar 25, 2010 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jedino sta sam primetio da mi malo blokiraju kljesta,njih sam rasklopio ocistio sipao novo ulje i opet blokiraju,klipovi nece da se vrate odmah, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6098 Napisano Januar 25, 2010 Drug član, 3019 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Digni motor na "nesto, sto ce da prednji kraj da digne u vazduh. Neka neko cvrsto drzi maotor /ali ne za volan/. Uhvati za prednji tocak, cimni jako napred-nazad. Osetices da li nesto ima lufta. Ponovi to i sa stapovima, uhvatis se za njih, opet cim. Moguce je da ti se samo olabavila matica u vratu. Da li se motor drugacije ponasa u krivinama? Kakve su plocice, kandze, jesu li one dobro stegnute? Uzmi, dok ti je tocak u vazduhu i prnesi srafciger disku, okreni tocak, da ipak proveris da nije disk u nekom disbalansu. Takodje, proveri kacenje diskova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Januar 25, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Digni motor na "nesto, sto ce da prednji kraj da digne u vazduh. Neka neko cvrsto drzi maotor /ali ne za volan/. Uhvati za prednji tocak, cimni jako napred-nazad. Osetices da li nesto ima lufta. Ponovi to i sa stapovima, uhvatis se za njih, opet cim. Moguce je da ti se samo olabavila matica u vratu. Da li se motor drugacije ponasa u krivinama? Kakve su plocice, kandze, jesu li one dobro stegnute? Uzmi, dok ti je tocak u vazduhu i prnesi srafciger disku, okreni tocak, da ipak proveris da nije disk u nekom disbalansu. Takodje, proveri kacenje diskova. To sam hteo da predlozim... Mozda se olabavio disk... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6098 Napisano Januar 25, 2010 Drug član, 3019 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan I da... Proveri da nemas lufta u zadnjoj vljusci. Znaci, sad dignes motor tako da je zadnji tocak u vazduhu, pa ga cimnes levo/desno. Mozda trese od nazad, ako su caure viljuske propale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki.srad 0 Napisano Januar 25, 2010 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala provericu sve to,ali nije mi jasno zasto zadnja kada kocim samo prednjom bukvalno je pocelo odjednom na putu kada sam hteo da prikocim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Januar 25, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sto ti je Misa rekao, stavi srafciger na celjust i priblizi je disku sa strane, i onda zavrti tocak i videces jeli kriv ili NE....i kad kocis ako na tren jace koci pa pousti pa jace.....to su simtomi krivog diska......nema rasavljanje celjusti nikakve veze sa time....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Januar 26, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao ovaj problem ali sam ga osecao sam pri maaaaalim brzinama, ono tek shto nisam stao. poshto su i plocice bile pri kraju, zamenio sam ih i od tad je ok... Ne mora da znachi u ovom sluchaju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Januar 26, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao ovaj problem ali sam ga osecao sam pri maaaaalim brzinama, ono tek shto nisam stao. poshto su i plocice bile pri kraju, zamenio sam ih i od tad je ok... Ne mora da znachi u ovom sluchaju... Ja sam imao ovakvih problema vise puta.........zasto bi se bilo sta treslo ako su plocice pri kraju???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Januar 26, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan ne bi trebalo da trese, bez obzira na plocice koliko su potrosene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Januar 26, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Pa to i ja kazem, nema to veze nikakve.......trese kaj kriv disk, a nikakvi trouglovi nemaju veze sa tim........ljudi ne razlikuju zapravo odakle im dolazi vibracija.........isto se i na kolima dogadja kad je kriv disk trese ti papucicu i ovde bi trebalo na rucici kocnice da trese Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Januar 26, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan mozda budjava prednja guma? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Januar 26, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan a što si istu temu postavio i u garaži? malo si me zbunio, znam da sam ti rekao da ti je najverovatnije kriv disk i sad gledam, nigde mog posta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Januar 26, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Sad i meni pade na pamet prednja guma ali bi verovatno tresla i pri skretanju i usporavanju kad trpi opterećenje. da li tebi trese samo i jedino kad kočiš prednjom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Januar 26, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan Pa to i ja kazem, nema to veze nikakve.......trese kaj kriv disk, a nikakvi trouglovi nemaju veze sa tim........ljudi ne razlikuju zapravo odakle im dolazi vibracija.........isto se i na kolima dogadja kad je kriv disk trese ti papucicu i ovde bi trebalo na rucici kocnice da trese nemam mnogo iskustva sa krivim diskovima, probao sam svojevremeno cbr od druga sa krivim diskom i rucica kocnice jeste pulsirala, doduse disk je bio malo kriv, ne znam kako se ponasa ako je mnogo kriv Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Januar 26, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan E sad kad reche Dzigorius ja sam i gumu ubrzo posle plocica menjao a i stapove sam punio.. Mozda je to reshilo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Januar 26, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Pa to i ja kazem, nema to veze nikakve.......trese kaj kriv disk, a nikakvi trouglovi nemaju veze sa tim........ljudi ne razlikuju zapravo odakle im dolazi vibracija.........isto se i na kolima dogadja kad je kriv disk trese ti papucicu i ovde bi trebalo na rucici kocnice da trese nemam mnogo iskustva sa krivim diskovima, probao sam svojevremeno cbr od druga sa krivim diskom i rucica kocnice jeste pulsirala, doduse disk je bio malo kriv, ne znam kako se ponasa ako je mnogo kriv Pa mnogo trese :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Januar 26, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan kada cete da otresete moj dodatak za copavu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Januar 26, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan E sad kad reche Dzigorius ja sam i gumu ubrzo posle plocica menjao a i stapove sam punio.. Mozda je to reshilo... Vidi ovako gad je guma losa trese se tocak koji prenosi vibraciju na vile i prednji deo..... A ako je disk kriv onda se vibracija desava za vreme kocenja, kazem najbolje se oseti kad pocnes da kocis polako a on koci jace pa slabije i tako na smenu.....i moze da trese polugu kocnice jer kad deo koji je kriv naidje na plocicu gurne je nazad pa se ulje vraca prema rucki i zato vibrira... Stvar je veoma jednostavne nema tu nagadjenja ako znas ma sta da obratis paznju..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Januar 26, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan kada cete da otresete moj dodatak za copavu? sigurno pre nego što okopni sneg šalim se, nismo radili iz više razloga pa smo se tek prekjuče okupili. Javiću ti čim je izgrumfujemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Januar 26, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan kada cete da otresete moj dodatak za copavu? sigurno pre nego što okopni sneg šalim se, nismo radili iz više razloga pa smo se tek prekjuče okupili. Javiću ti čim je izgrumfujemo pa, vi ste divni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...