Jump to content

Moto Zajednica

SUZUKI DR 650 RS

Recommended Posts

• U prolazu, 2 postova

Braco, prijatelji, drugovi, pomagajte!!!

Kupio sam Dr 650 rs u CH. Motor je u super stanju, kocnice, nove gume, koferi, kao nov. Ali imam jedam "mali" problem- nece da upali. Model je sa kiksom i dekompresorom. Da li neko zna kako se pali sa tim. Kad sam ga kupovao, rekli su mi da je karburator zapusen ( to cu da sredim). Stavio sam nove svecice . Kad sredim  karburator, kako da ga startujem?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 832 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Ako je princip isti kao na starim masinama, stisnes rucku od dekompresora, zakurblas, upalis, pustis rucku...  ;)

• Svrati ponekad, 196 postova
  • Motocikl: HONDA VARADERO XL1000

Ako je princip isti kao na starim masinama, stisnes rucku od dekompresora, zakurblas, upalis, pustis rucku...  ;)

Bas tako,ali samo kad je sve drugo u redu,otkloni kvar u karburatoru pa prekontrolisi dali daje struju na svecice, pa ako je sve u redu KRESI....... ;D :-\ ;) ;)

• U prolazu, 12 postova

Nije bas tako,ako ovako uradis ode stopalo garant!Javi se na pp,princip je malo duzi za pisanje,imam dr 650 i dr 600 par godina.Posebne su te masine.

• Svrati ponekad, 177 postova

Nije bas tako,ako ovako uradis ode stopalo garant!Javi se na pp,princip je malo duzi za pisanje,imam dr 650 i dr 600 par godina.Posebne su te masine.

kad bi bilo tolko lako svako od vas bi ga vozio, ali posto nije bas tako lako onda nemojte da lazete decka, ako vec hocete da se pravite pametni lepo objasnite decku a ne ovako ko preprodavci

• Podržavam 1

• U prolazu, 12 postova

A sta da mu objasnim:da moze vrlo lako da ostane bez prstiju na nogama,kao ste se meni umalo desilo kad sam ga prvi put palio?ALI EVO DA POKUSAM:PRVO BEZ KONTAKTA PRITISNI KURBLU DO MESTA GDE OSECAS PRITISAK.PUSTI JE SE VRATI.STISNI DEKOMPRESOR I SKLONI RUKU SA RUCICE DEKOMPRESORA.PONOVO STISNI POLAKO KURBLU,SVE DOK DEKOMPRESOR NE SKLJOCNE,A ONDA BEZ DIZANJA NOGE SA KURBLE,STISNI ISTU(kurblu).KAD UPALI,POLAKO SKLANJAJ NOGU SA KURBLE.TAKO ON PALI,POD USLOVOM DA JE SVE OK.JOS NESTO:JA NA MOJIM DR-OVIMA,NE PUSTAM GORIVO DOK MOTOR NE UPALI,NE DAJEM GAS DOK NE UPALI,SAMO POVUCEM SAUH.RUKU DESNU,DRZIM NA GOLOM VOLANU,JER U TOKU KURBLANJA,AKO SE DRZIS ZA GAS,MOZES I DA NESVESNO DODAS GAS,I ONDA CE PRESISAT ILI TE OPET UDARITI.SVE U SVEMU,ZVUCI KOMPLIKOVANO,ALI SE COVEK BRZO NAUCI.SRETNO

• Free rider, 814 postova
  • Motocikl: 2014 BMW R1200RT

Ne razumem princip, pa dekompresor ustvari oslobadja kompresiju u cilindru, ako bi ga drzao nikad ne bi upalio.

Kod mene na Hondi je drugacije.

Dam kontakt, povucem sauh (kad je motor hladan), stisnem rucicu dekompresora i kurblam jednom ( kada se stisne rucica dekompresora, ili se otvara izduvni ventil ili poseban tkzv peti ventil i oslobadja kompresiju koju pravi klip u tom trenutku gorivo iz karburatora se navlaci u cilindar) , pustam rucicu dekompresora i kurblam jos jednom ali malo odsecnije, bez gasa. Rezultat : motor pali.

Ako se kurbla vise puta sa pritisnutom rucicom dekompresora, motor moze i sigurno ce presisati. U tom slucaju se odvrce svecica i kurbla bez dekompresora par puta da bi se izbacilo gorivo, vrati se svecica i kurbla opet bez dekompresora.

Ovo je u slucaju da je dekompresor ispravan i nastelovan.

• U prolazu, 56 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ 750 Seca

Sutra je dan za slavu kod kuma,  tako da ne pipam nista oko motora. Prekosutra ekspresno skidam karburator, cistim i ne silazim sa njega dok ne upali.

• Podržavam 1

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Ne razumem princip, pa dekompresor ustvari oslobadja kompresiju u cilindru, ako bi ga drzao nikad ne bi upalio.

Ako se kurbla vise puta sa pritisnutom rucicom dekompresora, motor moze i sigurno ce presisati. U tom slucaju se odvrce svecica i kurbla bez dekompresora par puta da bi se izbacilo gorivo, vrati se svecica i kurbla opet bez dekompresora.

vidis,kad pretisnes dekompresor otvori se izduvni ventil,i motor kada bi kurblo non stop sa dekompresorom nikada nebi presisao jer nebi imao kompresiju kojom treba da uvuce smesu..... :)

A sta da mu objasnim:da moze vrlo lako da ostane bez prstiju na nogama,kao ste se meni umalo desilo kad sam ga prvi put palio?ALI EVO DA POKUSAM:PRVO BEZ KONTAKTA PRITISNI KURBLU DO MESTA GDE OSECAS PRITISAK.PUSTI JE SE VRATI.STISNI DEKOMPRESOR I SKLONI RUKU SA RUCICE DEKOMPRESORA.PONOVO STISNI POLAKO KURBLU,SVE DOK DEKOMPRESOR NE SKLJOCNE,A ONDA BEZ DIZANJA NOGE SA KURBLE,STISNI ISTU(kurblu).KAD UPALI,POLAKO SKLANJAJ NOGU SA KURBLE.TAKO ON PALI,POD USLOVOM DA JE SVE OK.JOS NESTO:JA NA MOJIM DR-OVIMA,NE PUSTAM GORIVO DOK MOTOR NE UPALI,NE DAJEM GAS DOK NE UPALI,SAMO POVUCEM SAUH.RUKU DESNU,DRZIM NA GOLOM VOLANU,JER U TOKU KURBLANJA,AKO SE DRZIS ZA GAS,MOZES I DA NESVESNO DODAS GAS,I ONDA CE PRESISAT ILI TE OPET UDARITI.SVE U SVEMU,ZVUCI KOMPLIKOVANO,ALI SE COVEK BRZO NAUCI.SRETNO

a ovako sam i ja palio mog dr a,

a inace sve je stvar navike,mozes i bez dekompresora da upalis motoric,samo treba malo prakse..... ;) ;)

i to smem da se kladim da rukom mogu da uradim bez bojaznosti da ce se vratiti kurbla...... ;) ;) ;)

• Podržavam 1

nisam mislio na tebe i izvini

mislio sam na prvu trojcu koja su to "strucno" objasnili

a upravo ovaj sistem koji si sada objasnio je pravila, a DR ne vraca kurblu kao xt600

• U prolazu, 12 postova

Ljudi opusteno,sve je ok.Dr 650 je mnogo dobar motor,mada ja vise volim "malog" DR 600.Probleme im pravi pikap na paljenju i malo losija bregasta,ali sve u svemu,srecno sa novim motorcetom i CUVAJ NOGE.

• Enduraš, 6367 postova
  • Motocikl: CRF300L

Kod mene na Hondi je drugacije.

Dam kontakt, povucem sauh (kad je motor hladan), stisnem rucicu dekompresora i kurblam jednom ( kada se stisne rucica dekompresora, ili se otvara izduvni ventil ili poseban tkzv peti ventil i oslobadja kompresiju koju pravi klip u tom trenutku gorivo iz karburatora se navlaci u cilindar) , pustam rucicu dekompresora i kurblam jos jednom ali malo odsecnije, bez gasa. Rezultat : motor pali.

Nece motor da presisa sa pritisnutim dekompresorom. Ako motor presisa, upravo se drzanjem dekompresora i kurblanjem izbaci visak goriva iz cilindra.

Ja par puta kurblam bez kontakta, dam kontakt, namestim klip u tacku za paljenje (kad se oseti otpor na kurbli i cuje klik, povucem sauh, malo povecam ler gas i palim. Ako iz par kurbli ne upali, presisao je. Onda oduzmem kontakt, kurblam nekoliko puta sa stisnutim dekompresorom, pa sve od pocetka.

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

moj jedini savet je onaj iz uputstva za upotrebu KTM-a ( na kurblu paliti iskljuchivo u chizmama za motokross ) , elem gledo svojim ochima kako u roku od pola sata trojca zavrshishe na shtakama od uganuca do naprsle kosti , a josh i znaju ;) kud ne kupi mashinu sa alnaserom  ???

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Prijatelju nemoj da rasravljas nista dok nenadjes nekoga ko ce posteno da zajasi kurbu i da ti pokaze uzivo kako se pali. Mozda je i sve ok.

Rundika ti je lepo objasnio, pun saug ( zaglavi ga ako se vraca ) bez gasa ali ni malo...i onda kurbla........mani se rastavljanja dok ne naucis kako se pali na kurblu.....

A jedno pitanje za kurblase koliko ste patika i druge obuce pokidali na kurbli????? ja bogami dosta....

• Svrati ponekad, 248 postova
  • Motocikl: KLE 500 , Husaberg FE 350

a upravo ovaj sistem koji si sada objasnio je pravila, a DR ne vraca kurblu kao xt600

\

Ajde neko ako zna da mi objasni to sa vracanjem kurble, dali je to normalno ili je to neka nepravilnost u motoru, ili se to desava ako noga ostane na kurbli a motor upali, ... ?

Mene su ucili da noga sklizne sa kurble u donjem polozaju, nebitno dali je motor upalio ili ne, a kurbla se samo pod dejstvom opruga vrati u pocetno stanje bez ikakvih udaraca ?

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Vidi ovako pomocu dekompresora postavis klip na pravo mesto i onda zajasis kurblu.......ako si na pravo mesto postavio klip klip ce preskociti GMT dobice varnicu i upalice......ALI ako nestavis klip na pravo mesto i zakurblas moze se desiti da radilica nema inerciju da prebaci klip preko GMT i docice pred vrh ali nece preci GMT dobice u tom trenutku varnicu ( varnica se baca oko 10 stepeni pre GMT ) posto nema inerciju umesto da se okrece u smeru u kom treba radilica ce promeniti smer i okrenuce se u suprotnu stranu i to ce se odraziti na kurblu koja ce te bukavlno dici u vazduh, a moze i da ozbiljno povredi.....

Nadam se da sam objasnio i da razumes...

\

Ajde neko ako zna da mi objasni to sa vracanjem kurble, dali je to normalno ili je to neka nepravilnost u motoru, ili se to desava ako noga ostane na kurbli a motor upali, ... ?

Mene su ucili da noga sklizne sa kurble u donjem polozaju, nebitno dali je motor upalio ili ne, a kurbla se samo pod dejstvom opruga vrati u pocetno stanje bez ikakvih udaraca ?

desava se ljudima da ne stisnu tj ne kiknu kurblu do kraja u donji polozaj i ne skinu je sa radilice i onda se ona krene vracati na gore, zato je jako bitno da se kikne ceo hod kurble do kraja

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja