Jump to content

Moto Zajednica

Zameniti gumu a ne ostetiti farbanu felnu - kako???

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 327 postova

Ako ima neko ideju kako skinuti staru gumu i nabaciti novu a da se ne osteti farba na obodima felne. Felna je lakirana. Problem je sto ce ona vulkanizerska masina verovatno da oguli farbu... da li bi mozda vredelo da se nalepe neke zastitne trake po obodu na koji ce se oslanjati ona poluga??? Pretpostavljam da je nabacivanje nove gume manje "agresivan" proces... ???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

postoje teflonski dodaci koji se montiraju na sape masine kako ne bi ostetili felnu,dovoljno pazljiv vulkanizer moze to namontirati bez problema

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

postoje teflonski dodaci koji se montiraju na sape masine kako ne bi ostetili felnu,dovoljno pazljiv vulkanizer moze to namontirati bez problema

Normalna stvar.Nego ljudima cudno,kako to moze bez cekica  :)

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

mada ima sirovina

juce odem sa rbobanom kod vulkanizera da skinemo gume od njegovom i mog motora,rade dva majstora,jedan sirovina od 45god i neeki klinac mozda od 18

meni zapadne neki sirovi,emo sto je skidao gume samo pajserom,bez masine em sto je izgulio felne,da nemam reci,i komentar je na sve to,pa sta ima veze,jel si rekao da ih farbas i stavljas nove gume?! strasno

dok ovaj momak sto je radio bokiju me iznenadio bas,decko tako pedantno radi,posto nema teflonske pakne,stavio je na sape komade unutrasnje gume da ne grebe felnu,i tako lagano i pazljivo skinuo da sam ostao bez teksta

zasto sve ovo pisem

zato sto uopste nije bitno koliko neko ima radnog iskustva,jednostavno je neko sirovina,a nekom bog podari mozak....

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova

Ako ima neko ideju kako skinuti staru gumu i nabaciti novu a da se ne osteti farba na obodima felne. Felna je lakirana. Problem je sto ce ona vulkanizerska masina verovatno da oguli farbu... da li bi mozda vredelo da se nalepe neke zastitne trake po obodu na koji ce se oslanjati ona poluga??? Pretpostavljam da je nabacivanje nove gume manje "agresivan" proces... ???

Necu da te prepadam,ali moj odgovor na tvoje pitanje je: TESKO :(  Imam drugara vulkanizera koji mi mijenja gume na motoru i uz maximalnu paznju opet napravi po koju ogrebotinu na felni, a najveca im (vulkanizerima) je muka,kada stojis pored njih i "molis" da ti ne ogrebu felnu. :) Imam subjektivan osjecaj da onda bas ne paze. :o

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Imas u Louisu plasticne zastitne trake koje se montiraju na ivicu flene. Onda sa montiracima polako i pazljivo i nece se oguliti. Ja sam na mom motoru par puta menjao spoljnu gumu sam i nema problema.

• Svrati ponekad, 349 postova

Imas u Louisu plasticne zastitne trake koje se montiraju na ivicu flene. Onda sa montiracima polako i pazljivo i nece se oguliti. Ja sam na mom motoru par puta menjao spoljnu gumu sam i nema problema.

e za tvoje felne se posebno sekiram..pa pre cesh da ih oshtetish na onom tvom kucnom puteljku posutom stenama,nego kod vulkanizera...

a da ne pricham po kojim sve vukojebinama vozish,mora da i tada lepish te zashtitne trake.. ;D ;D ;D

Danas se malo vozao pa svratio do par vulkanizera da trazim savet... I jedan mi rece da donesem tockove i da se nista ne brinem, ima novu masinu, moze da je podesi da ide na milimetar od felne i da je ne dodiruje a ima i neke plasticne delove na polugama, kaze, skinuo je i montirao bar sto komada, nema frke. Nosim mu u ponedeljak.

Prvo sam bio resio sam da probam, gledao sam razne klipove na YouTube i ne deluje mnogo komplikovano, al kad vec covek moze da odradi lakse mi tako. ;)

• Svrati ponekad, 217 postova

ja to radim bez greske, sve plasticni dodaci, nema teoretske sanse da se oguli felna, a imam i masinu za balansiranje moto guma :D

ima ljudi sa foruma koji mogu da potvrde kako radim

Verujem, sve je stvar opreme i osecaja, al ja sam trazio ovde kod mene u Valjevu. Odradili su sve sa balansiranjem za 1600din, stim sto sam ja skinuo i vratio tockove na motor. Deluje mozda malo skupo ali ja sam zadovoljan jer bi me sigurno vise kostalo i para i zivaca i vremena da sam morao opet da farbam felnu.

Inace sa unutrasnje strane felne izgledaju odlicno sem na zadnjoj oko ventila gde se podvukla korozija. Ima li neko ideju kako zastititi to mesto od ulaska vode? Neka ziva guma ili tako nesto??

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova

Necu da te prepadam,ali moj odgovor na tvoje pitanje je: TESKO :(  Imam drugara vulkanizera koji mi mijenja gume na motoru i uz maximalnu paznju opet napravi po koju ogrebotinu na felni, a najveca im (vulkanizerima) je muka,kada stojis pored njih i "molis" da ti ne ogrebu felnu. :) Imam subjektivan osjecaj da onda bas ne paze. :o

i meni su kada sam menjao gume  na ducatija malo ogrebali felne pored sve paznje :(jbg izgleda da mora malo zbog malera:) :D

O tome ja i pricam,a ljudi ne vjeruju... ;):D

• Svrati ponekad, 217 postova

ja imam sve plasticne dodatke, malo se vodi racuna, polako, i malo strpljenja, i sve je extra, bez greske, ako se osteti, ja farbam felne o mom trosku, ali nema sanse da se osteti

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Evo nekoliko slika. Dodaci za masinu za moto tockove ( jos je moj vulkanizer oblozio trakom za svaki slucaj ) i plasticni dodaci za zastitu .

2ce5ee1.jpg

jzbgb4.jpg

n1vtrb.jpg

• Svrati ponekad, 137 postova
  • Motocikl: Hayabusa

Danas bih kod Mate covek mi uradi posao kako treba za smesne pare bez ikakvog ostecenja. Moja preporuka...

• Integrisan, 8520 postova

Za Beogradjane: auto-kuca Gudalovic (na NBGD kod Gazele).

Imaju potrebne nastavke za masinu, a decko koji radi je nas kolega bajker i clan foruma. Svaka preporuka.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja