GhostMile 4614 Napisano Decembar 29, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dakle rustvo evo jedan test da se ustanovi udaljenost izmedju evrope i nas. Na jednom Holandskom moto forumu koji broji 85.000 i kusur clanova, jedan clan je postavio sledecu dilemu: Ko ima prednost: (Zeleno je trava koja djeli smjerove glavnog (horizontalnog) puta.) Onda je doslo do nesuglasica, pa je postavljeno glasanje. Rezlutate Holandskog glasanja postavljam za koji dan, a u medjuvremenu bi mi ovdje mogli da glasamo, pa da usporedimo nivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Decembar 29, 2009 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan hmmm po jednom od osnovnih pravila bi trebalo da je A onaj koji ima prednost. A sa druge strane B je vec u raskrsnici, dok je A tek u pripremi da se ukljuci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 29, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan hmmm...da ;D Mozda ne bi bilo lose da se diskusija povede nakon objave rezultata. Ovako se "utice na svjedoke", tj. kvari se cistoca rezultata. S druge strane i holandjani su debatirali za vrijeme glasanja. Kako hocete.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NikolaCruss 10 Napisano Decembar 29, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mislim d aprednost ima A, jer iz perspekive B, prilikom skretanja, A mu dolazi sa desne strane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Decembar 29, 2009 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Onaj koji skreće levo a ima ispred sebe trougao je uvek najgori od sve dece, tj. mora sve da propusti (ovde B). To što je B već u raskrsnici i možda po nekom pravilu ima prednost, to mačku o rep. Neka fala, ja bih sačekao, jer posle od tumačenja specijalnih saobraćajnih slučajeva u bolnici nemam ništa. Glasam za A, makar bilo i pogrešno, jer se tako čuva glava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 29, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Glasam za A, makar bilo i pogrešno, jer se tako čuva glava. hkhm....pitanje nije "kako se cuva glava". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Decembar 29, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Mile, malo si zakuvao u startu. Trebalo je samo da postavis pitanje "ko ima prednost", a kad se zavrsi glasanje da pominjes dilemu. Ovako, mnogi ce se se zamisliti i postavljati sami sebi pitanja tipa: Sta ako?... On je vec?... A kako ce on?... itd. Postoje znaci i situacija je cista. Dilemu imaju samo oni koji su nesigurni. Mene interesuje kakve ima veze udaljenost nas od Evrope? Pravila su valjda svugde ista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Decembar 29, 2009 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Izvinite ali ovde je suvisno komentarisati i uopste voditi debatu... Naravno da prednost ima A. Po nekim komentarima bih rekao da za vas B uvjek ima prednost, posto ce B uvjek "uci u raskrsnicu" a A ce samo malo ocesati istu ??? Mislim da je MILE postavio ovu temu iz sprdnje, sto naslovom pokazuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Decembar 29, 2009 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Glasam za A, makar bilo i pogrešno, jer se tako čuva glava. hkhm....pitanje nije "kako se cuva glava". A ima prednost, makar i suprotno pisalo u pravilima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mornar 17 Napisano Decembar 29, 2009 Svrati ponekad, 212 postova Prijavi odgovor kao problematičan A Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 29, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mile, malo si zakuvao u startu. Trebalo je samo da postavis pitanje "ko ima prednost", a kad se zavrsi glasanje da pominjes dilemu. Ovako, mnogi ce se se zamisliti i postavljati sami sebi pitanja tipa: Sta ako?... On je vec?... A kako ce on?... itd. Postoje znaci i situacija je cista. Dilemu imaju samo oni koji su nesigurni. Mene interesuje kakve ima veze udaljenost nas od Evrope? Pravila su valjda svugde ista. Za mene nema dileme, ali kad sam vidio koliki procenat vozaca (motora!!!) ne zna ko ovdje ima prednost, smrzao sam se. Pa sam htio da vidim koliki je taj procenat kod nas i tako usporedim "gdje smo mi, a gdje oni" po pitanju ovakvih banalnih stvari iz teorije o saobracaju....(btw, naravno da su pravila ista). Ne mogu da zamislim losiji rezultat ovdje, pa ce to onda da pokrene nove diskusije tipa "Kad mi dostignemo evropu u saobracajnoj kulturi i to, onda ce tek procvjetati ruze".... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 29, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Steta sto uz 80 pregleda teme ima samo 15-ak glasova. Holandski uzorak je 150. Znaci da bi se usporedili fino treba nam bar preko 100. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Decembar 29, 2009 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan A ima prednost kako god okrenes, B sece putanju u slucaju da A ide pravo i kraj. Ovde su raskrsnice kao za debile i to nije slucajno, ne moras da razmsljas. U par navrata sam naleteo na raskrsnice kojima nisu radili semafori, pa to je za neverovati. Ali statistika im kaze drugacije, cifre se progresivno smanjuju iz godine u godinu, znaci neko ipak razmislja na pravi nacin. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Decembar 29, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan A ima prednost bez razmisljanja..................jedino moze biti obratno ako je B taxista a A motociklista onda ima B jer je jaci i bezobrazniji.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Decembar 29, 2009 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanjce, ovi zuti znakovi za pravo prvenstva stoje za pravac zapad-istok, a ne za deo raskrsnice, kada si u njoj ? jer ako je tako onda taj zuti romb vazi za vozilo B? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4805 Napisano Decembar 29, 2009 Ne silazi, 5564 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ovakva je raskrsnica Vojislava Ilica sa Ustanickom. Npr. kad ides V.I. od Medaka, a skreces u Ustanicku levo, propustices vozila koja idu V.I. od Krsta i skrecu u Ustanicku na svoju desnu stranu. Znaci A! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssnupi 267 Napisano Decembar 29, 2009 Zainteresovan, 571 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan Mislim d aprednost ima A, jer iz perspekive B, prilikom skretanja, A mu dolazi sa desne strane upravo tako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAVEN 26 Napisano Decembar 29, 2009 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan A Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 29, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanjce, ovi zuti znakovi za pravo prvenstva stoje za pravac zapad-istok, a ne za deo raskrsnice, kada si u njoj ? jer ako je tako onda taj zuti romb vazi za vozilo B? Zuti romb je na horizontalnom putu (istok zapad). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6458 Napisano Decembar 29, 2009 Enduraš, 6405 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan A ima prednost Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Decembar 29, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Za mene nema dileme, ali kad sam vidio koliki procenat vozaca (motora!!!) ne zna ko ovdje ima prednost, smrzao sam se. Pa sam htio da vidim koliki je taj procenat kod nas i tako usporedim "gdje smo mi, a gdje oni" po pitanju ovakvih banalnih stvari iz teorije o saobracaju....(btw, naravno da su pravila ista). Ne mogu da zamislim losiji rezultat ovdje, pa ce to onda da pokrene nove diskusije tipa "Kad mi dostignemo evropu u saobracajnoj kulturi i to, onda ce tek procvjetati ruze".... ;D Iskreno, davno sam bio po Evropama, ali nosim negativne utiske u vezi samog znanja tamosnjih vozaca. To ne vazi podjednako za sve zemlje zapada, a i ja ne volim da generalizujem. Samo tako osecam. Imam utisak da se ljudi vrlo lako nadju u problemu kod banalnih situacija, i tada samo podignu upitno obreve i sirom otvore oci - sta cemo sad !?! A posto niko ne zna "sta cemo sad", onda cekaju silne servisne slusbe da im odgonetnu zagonetku. Pretpostavljam kakav ishod ocekujes od ovog glasanja, a takodje pretpostavljam kakav je ishod bio tamo u NL. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 29, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan A ima prednost bez razmisljanja..................jedino moze biti obratno ako je B taxista a A motociklista onda ima B jer je jaci i bezobrazniji.... a sad ;D ;D: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Decembar 29, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan A ima prednost bez razmisljanja..................jedino moze biti obratno ako je B taxista a A motociklista onda ima B jer je jaci i bezobrazniji.... a sad ;D ;D: Baba Zineti uvek ima prednost.......hahahahahah bravo Mile jesi me nasmejao...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Decembar 29, 2009 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Toecutter Dzigi, Toecutter... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Decembar 29, 2009 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ko ima obavezno zaustavljanje, ko se nalazi u raskrsnici? Odgovorite prvo na to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...