Jump to content

Moto Zajednica

Kupujem Rol Barove zaTDM

Recommended Posts

• Svakom po zasluzi, 12421 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

...samo pazi kakve kupuješ, nikako one koji imaju oslonce na motoru jer pri prvom udaru lomiš pola motora ;) (kao što je SW-Motech)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• drkadzija, 1225 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Kupujem samo original Rol Barove za Yamahu TDM 850 3VD Ponude na PP ili 065/6127000

Pa lepo čovek kaže  :)

Videh ali sam pomislio da se tvoji radovi po kvalitetu ne razilkuju od orginala a sigurno su dosta jeftiniji......sorry, samo sam hteo da pomognem da čovek reši problem i da ti zaradiš neke novce....

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

@grof

U pravu si, razlike skoro da ne postoje osim u ceni. Materijal je isti kao i kod kupovnih, izrada je takođe precizna i kontrolisana. Hvala na pomoći, baš si drug  :)

@pero rep

Na koju zaštitu misliš? Zaštitu patenta, zaštitu od korozije, zaštitu od krađe...  :)

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Sve se pravi samo od novog materijala koji je zaštićen uljem još kod prodavca. Svaki var se bogato maže antirostom pre nego što se sasvim ohladi tako da fosforna kiselina brzo isparava i ostavlja deblji sloj fosfata na metalu. Posle brušenja, sve se odmašćuje, greje propanskim brenerom bez usijanja i odmah na vruće ponovo maže antirostom. Čim se fosfat osuši odmah se prska u dva sloja osnovnom nitro bojom (ili akrilnom u zavisnosti koja će biti finalna boja). Zatim idu dva sloja finalne boje i sušenje 48 sati u toploj prostoriji. Još nismo imali reklamacije na koroziju. U par navrata smo čak varove koji su izloženi toploti na motoru ili su stalno zalivani vodom premazivali slojem poliakrila da zapušimo sve eventualne pore pre farbanja.

Fosfatiranje na vruće praktikujemo jer se posle toga najlakše hvata farba na metal. Vruće cinkovanje ne dolazi u obzir upravo zbog farbanja. Nitro boje koristimo jer su svuda dostupne za slučaj da neko potonje oštećenje treba zafarbati. Može i da se plastificira ali je to nešto skuplje i to ne radimo mi pa tako ne garantujemo za kvalitet plastifikacije. A i veća oštećenja plastifikacije zahtevaju da se sve peskira pa ponovo plastificira pri čemu se skida fosfatizacija.

Nadam se da sam ti odgovorio na ono što te zanima. U svakom slučaju, ne bi bilo loše da svratiš i popiješ kafu a može i domaću šljivu kod nas.

• In memoriam, 88 postova

Pero izvini....znam da je ovo tvoja tema al' reko da iskoristim ;D

Scuba, interesuje me prednji rol bar za Stroma 1000. Kazi mi da li ga imas i koja je otprilike cifra.

Hvala unapred :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja