Jump to content

Moto Zajednica

Najbrzi motor na svetu

Recommended Posts

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

pa i hajabusa ide preko 320.... :)

Ne ide. Ide 316km/h kolika je, izmedju proizvodjaca dogovorena, maksimalna brzina motocikla za civilni saobracaj.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

A i ovo mi lici na neku preradjevinu Kawe ZX10R tako da neznam ko ga je to proglasio najbrzim motociklom na svjetu, vjerovatno u nekoj "upravo sam je sam izmislio" klasi

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

pa i hajabusa ide preko 320.... :)

Ne ide. Ide 316km/h kolika je, izmedju proizvodjaca dogovorena, maksimalna brzina motocikla za civilni saobracaj.

ma nesto mi se ne cini,,ali treba pitati vladicu 69,on je kompententan da to kaze  :)

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa

Kawa 14 sa power commanderom i jos nekim sitnicam vozena 330 i nesto.. Mozda je menjan prenos - nisam siguran!!!  ;)

Kawa 14 sa power commanderom i jos nekim sitnicam vozena 330 i nesto.. Mozda je menjan prenos - nisam siguran!!!  ;)

Ako je po brzinomeru 330, onda jos nije stigao ni do stvarnih 300...

Mada... malo li je?

• Skuteras, 3695 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Obelix je u nekoj temi o manama nasih motora naveo da njegov zx12 ima manu sto je malo izgraviran. Ide debelo preko 300, preko onoga sto pise na satu

• U prolazu, 10 postova

Zvanicno najbrzi motor na svetu je MV Agusta 1000 F4 312,a to sto pokazuju satovi na nekim motorima to macku o rep.

Znaci ljudi uzeli sve brze motore i testirali i objavili rezultate i Agusta najbrza (312km/h) zato i ima oznaku 312. 8)

P.S. Ona je najbrzi serijski motor na svetu neracunam ove budzevine...

Hm... nisam siguran da je to bas tako, mada i ja vise volim evropske motore :) MV Agusta F4 je najbrzi motor na svetu, ali u klasi do 1000ccm. Cini mi se da Hayabusa ili ZX14 imaju vecu maksimalnu brzinu  od Aguste. Ima tu jos jedna stvar, postoji dogovor proizvodjaca da svi ogranice maksimalnu brzinu na 312km/h ili 318 km/h, nisam siguran. Zvanicno, ni jedan na svetu ne ide brze od toga. Verujem da dva pomenuta japanca mogu preko ove cifre, bez te blokade.

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

299kmh, od mislim 2001... ;)

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

e i ja mislim da je 299...

Skoro sam procitao negde, jedino nisam siguran tacno kad su se dogovorili... ;)

Naravno, svaki sat ce da pokaze preko 300... ;D ;D ;D

• Drug član, 3618 postova

Nema sumnje da je MV Agusta F4 312 najbrzi serijski motorcikl ali (uvek ima ono ali) smatram da taj podatak treba prihvatiti sa velikom dozom rezerve. Na linku koji sam dao se vidi kako je postigao magicnu cifru od 312 km/h. Nema nikakve price da su poredjali sve hiljadarke i terali ih do kraja da bi videli koja je najbrza kao sto kaze markobp.

Vecina izvora koje mozemo naci na netu tvrdi da postoji dzentlmenski dogovor izmedju Japanskih proizvodjaca motorcikala o ogranicenju brzine. Ona je uvedena 2000 i iznosi 300 km/h.

Smatram da sve Japanske hiljadarke idu preko 300, kada bi se skinula blokada, a ne samo Busa i ZZR1400. To mozemo videti na mali milon videa sirom you tube-a kao ovaj npr. ovaj gde je u pitanju GSX-R 1000 K7 koji kada ubaci u sestu odmah dodirne 299, a sta bi sa onih zablokiranih 'par' hiljada obrtaja. On po akrapovicu ima 170 hp???Novi BMW S1000RR ima kod Akrapovica izmerenih pravih 185.53 hp dok nigde ne mogu da nadjem podatak o F4 312 koliko ima zaista konja. Nominalna cifra je 190 hp. F4 takodje ima i 78 cc viska u odnosu na Japance i ovog paklenog Nemca. Hocu da kazem, kako ide BMW koji ima 15 konja vise od K7?

Zbog navedenog smatram da je MV Agusta F4 312 najbrzi ali samo zato sto Japanci imaju blokadu i smatram da je odlican marketinski trik prodavati najbrzi motor na svetu ali bez prave konkurencije!

• Svrati ponekad, 278 postova
  • Motocikl: Honda cbr 1000rr fireblade

Najbrzi je onaj kojeg bacite iz aviona... Taj ce da ide brze od svih...  ;D A za zx12r u starom motorradu su rekli da je jedan od motora koji mnogo laze (brzinomer).

Ako brzinomer pokazuje 299 (recimo na tom GSX-R-u) realna brzina je oko 280kmh. Nadam se da ne verujete da je to zaista 299km/h :) Opste je poznato da to svi proizvodjaci na svetu rade. Ako bas zelite tacnu brzinu, postavite GPS uredjaj i pratite njegovo pokazivanje.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja