bopk 1438 Napisano Decembar 4, 2009 Drug član, 1955 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Imam nekih problema na ST. Mozda su problemi povezani a mozda i nisu. Voleo bi da cujem misljenje. -1- Kada motor upalim prvi put u toku dana ostavim ga da se zagreje.Upali sasvim normalno. Kad ga ubacujem u prvu brzinu cimne prilicno jako i OBAVEZNO se ugasi. Tad ga palim ubacenog u brzinu pod kvacilom. Kod tog drugog paljenja desava se da upali normalno i da se odmah ugasi. Poceo sam to drugo paljenje da radim uz dodavanje gasa. Sve ovo se desava jednom dnevno, kasnije vise nema nikakvih problema. -2- Desava mi se (danas nekoliko puta) da mi se motor ugasi u voznji.Interesantno je da mi se to ne desava nikad prvih pola sata nego tek kad predjem recimo 20-30km. Odem recimo od Prokuplja do Nisa(30km) i onda tek tamo krene da se gasi. Na pr. vozim na 3,4,5k obrtaja i odjednom u voznji kazaljka obrtomera padne na 0. - Tada odmah dodam gas i posle recimo 1 sekunde kazaljka opet skoci i motor povuce kao lud. - Ako prilikom gasenja u toku voznje odmah stisnem kvacilo i dodam gas obrtomer opet skoci. Znaci nije kao da palim na gurku. - Ako samo stisnem kvacilo normalno motor je ugasen i stanem pored puta gde sledi sledeci problem. -3- Kad sam vec stao pored puta nekad odmah upali normalno a nekad nece. Na prekidacu kao da nema struje.Mrtav. Tripujem se da mi ne valja neki kontakt oko copave tj nece motor da pali jer prima signal da mi je copava spustena a ja ga palim ubacenog u prvu brzinu. Izbacim iz brzine,spustim dva-tri puta copavu i on onda upali. Ubacim u prvu motor radi. Dal ga omadjijase neki sektasi, ne znam . Ajde ovo pod 1 su verovatno lamele? Ali ovo pod 2 mi se ne svidja nikako. Nije mi svejedno da krenem u preticanje jer sta ako se motor ugasi bas tad? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Decembar 4, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan za ovo prvo može da bude da ga nisi dovoljno zagrejao pa cimne i ugasi (i meni se dešavalo) za ovo gašenje u vožnji samo kad ne zagrejem motor, pa dok je u leru ili ako dugo držim kvačilo pa se ugasi... tolko od mog znanja ... ček da vidimo da se javi neko iskusniji ... Bokiliicuuuu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Decembar 4, 2009 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Prvi problem ce vjerovatno biti rijesen samo dotezanjem sajle kvacila, jednostavno spanerom na rucici dotegni sajlu toliko da kada je pustena ima 2,3 mm praznog hoda. Drugi problem je vjerovatno prekidac na nozici ili prekidac na rucici kvacila ,ako on postoji kod ST. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1438 Napisano Decembar 4, 2009 Drug član, 1955 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Popsy zagrejem ja motor dobro. Siguran sam. Cak sam nekad cekao i duze dok popne malo temperaturu ali prvi put u toku dana se uvek ugasi. Ovo sto je pod dva- Znaci motor mi se gasi posle pola sata voznja i predjenih xx km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1438 Napisano Decembar 4, 2009 Drug član, 1955 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan GS probacu sutra da dotegnem kvacilo pa da vidim. Ovo za copavu ne znam kako da resim. Nema lufta pa da se klima i pada malo u toku voznje nago je verovatno neka struja ili vlaga u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Decembar 4, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan GS probacu sutra da dotegnem kvacilo pa da vidim. Ovo za copavu ne znam kako da resim. Nema lufta pa da se klima i pada malo u toku voznje nago je verovatno neka struja ili vlaga u pitanju. i meni se desavalo da kad ga tek upalim na ubaivanje u prvu reaguje gasenjem...kao da mu treba vremena da malo ulje podmaze sve sto treba. Ja sam vrlo malo dotegao sajlu i uvek pre ubacivanja u prvu(kad je hladan) prvo stisnem kvacilo par puta i nemam nikakvih problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 4, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan nesto oko korpe kvacila,nego,,kuda ti ide sajla kvacila... :) mozda neide kuda treba ili je pancir razmrdan,mada,,lici i na korpu ali dok se nevidi,,, tu kuda gaze lamele to jest kuda se klizaju po zlebovima,po srcu korpe hoce da se zaglave pa neodvoji bas lepo,,,,, a za copku malo vd a mozda resi problem.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6664 Napisano Decembar 4, 2009 Drug član, 3050 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ili lepo prevezes taj glupi prekidac i iskorenis tog gremlina za sva vremena. A moze da bude, ako si menjao ullje, da je previse gusto dok je hladno. To sto ga ti leeeeepo zagrejes, digao si temperaturu vode, ali ulje jos nije na radnoj temperaturi. Isto je i kod moje Suzi Q. Zato cu sad opet da stavim Castrel ili neko trece ulje, a ne Motul. Ako problem ostane /a pojavio se onog momenta kad sam presao sa Castrola na Motul/, trazicu dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Decembar 5, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Prvi problem ce vjerovatno biti rijesen samo dotezanjem sajle kvacila, jednostavno spanerom na rucici dotegni sajlu toliko da kada je pustena ima 2,3 mm praznog hoda. Drugi problem je vjerovatno prekidac na nozici ili prekidac na rucici kvacila ,ako on postoji kod ST. Ja bi se sa sajlom 100% slozio ( po tvom opisu )..........a meni je Sudzum prekidao tako na osiguracu ( polu crknut ) ali sam ga odma provalio za sekund ( i obrtaljka je padala )........baci oko na osigurace da li imaju dobar kontakt.......to je nesto ocigledno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 998 Napisano Decembar 5, 2009 Ol' dirty bastard, 636 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Ili lepo prevezes taj glupi prekidac i iskorenis tog gremlina za sva vremena... Pa sta vam je sad Gremlin kriv??? On se vozi tamo-vamo i fotografise covek. Ps.pitacu prijatelja sta misli o tome i dal' mu se nekad desavalo nesto slicno(vozi ST). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1438 Napisano Decembar 5, 2009 Drug član, 1955 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovako, danas mi se isto gasio. Naprskao sam VD sprej naiznad copave (nisam znao tacno gde pa nisam stedeo ni na okolne delove) i sve je bilo ok posle toga. Znaci verovatno vlaga. Mozda je slucajnost da se nije gasio posle prskanja vd-a pa cu pogledati i osigurace. Danas nisam. Sajlu kvacila sam dotegao jos ali se opet ugasio jutros. Znaci bice da su Bokiliceve prognoze oko korpe tacne. Bokilicu dolazim kod tebe posle zime na jedan servis. Vec smo se jednom culi da dodjem pre mesec-dva ali nisam se iskombinovao pa reko ni prolece nije daleko . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Decembar 5, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan hihihihihihi :-* Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1438 Napisano Decembar 5, 2009 Drug član, 1955 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan hihihihihihi :-* Ccc,drago mi je ako sam te oraspolozio ali mislim da nije lepo smejati se tudjim problemima. Vidis da je ovo izuzetak i da se nikom osim meni ne gasi ST . Nego koliko ono imate stranica zalopojki? A,da,50+ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Decembar 5, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Vidi prijatelju ako ti teze ulazi u brzinu i kad ubacis u brzinu motor smanjuje obrtaje i tezi da sam krene onda jos dotezes sajlu i tim postupkom ces uciniti da razdvojis VISE lamele u korpi kvacila..............ako su lamele potrosene onda ce motor na naglo dodavanje gasa toceti ( klizi kvacilo ) da dize obrtaje a da ne prenosi snagu zato sto su lamele potrosene i tanje nego sto trebaju..........ili ti je pretegnuta sajla ( u tvom slucaju nije ) Moze da klizi i ako je sve dobro ali je sajla pretegnuta u tom slucaju je otpustis...... E sad sta ti zapravo znas o svom kvacilu??????????? ako kvacilo klizi i potroseno je ako otvoris masinu i ispod opruga postavis po koju platnu ( podlosku ) dao si mu dah zivota ( sto bi ja rekao ) i izvesno vreme ce raditi... Ovo sam ti napisao da bi sam shvatio i dosao do resenja a i sam naucio da podesis svoje kvacili........ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...