Jump to content

Moto Zajednica

Novi ZOBS - za motore starije od 15 godina - sta kako?

Recommended Posts

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Pa tako ja i nameravam, samo dooobro da se isplaniram od-do...jer, ove sezone sam vozio od aprila do novembra.

Sledece ce biti najverovatnije maj-oktobar.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Safet Su. lepo tamo pise Motorna vozila , a motorcikl je motorno vozilo, starija od 15 goddina idmaju 2 X godisnje na tehnicki.

Kod mene je tehnicki za motor 1000 din, sto i nije neka cena. Mene vise brine ono 0,0 promila!! Jer ko posecuje skupove tesko da moze napraviti sve nule u nedelju, kada krene kuci, a kerovi ima da cekaju svojih 5 minuta 100%. :-[ :'(

• Dukags, 291 postova

PITANJE:

Mislim, kome onaj polugodisnji tehnicki za motocikl istice zimi (to su uglavnom oni koji su registrovali motore kao sav normalan svet leti) da li ce morati makar i po snegu terati, gurati, sankati motocikle na taj sestomesecni tehnicki pregled koji mora da se obavi ne pre niti kasnije nego 15 dana pre ili bas na 6 meseci. Mislim posle onog "ono je spomenik koji gleda na Usce" ili ti "znaci brdo, znaci planine.. planinski deo" nisam ni ocekivao da ce neko od njih razmisljati kako ce onaj sa Pestera, Zlatibora ili Divcibara zimi odvesti motocikl na sestomesecni pregled a ne o nama kojima bi se u tih 15 dana mogla namontirati i poledica i led ali posto nigde nisam naisao ni da ne mora pitam da li neko ima neku informaciju da li mora ili ne mora? Iako nisam sa znaci brda, znaci planine nesto mi glupo da se sankam do tehnickog pregleda da ne bih zaradio "bodove" iako motocikl ne vozim zimi! ??? ??? Hvala!

/Redovni šestomesečni tehnički pregled se mora obaviti pre isteka roka od šest meseci od dana početka važenja saobraćajne dozvole, odnosno registracione nalepnice.

Redovni šestomesečni tehnički pregled se može obaviti najranije 15 dana pre isteka napred navedenog roka.

- - -

8. motorno vozilo starosti preko 15 godina (starost vozila se utvrđuje u odnosu na godinu proizvodnje)./

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Pošto mi ističe 6 meseci za "malog batu" 20. 12. 2009. postavio sam pitanje Advokatskoj komori i čeTkam odgoVNor paK ću vas obavijestiti netom pošto da dobijem

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Sve u svemu, cimanje... >:(

2000. godine sam doterao iz Nemacke Askonu staru 18 godina, radjen je tehnicki u maju te godine, u brifu(saobr.) je pisalo:

Sledeci tehnicki pregled se zakazuje za: 12/2002...LJUDI DVE I PO GODINE!!! >:( >:(>:( Vremenski rok naravno zavisi od stanja vozila, ali auto je bio kao casa...

• motoras, 2488 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Vožnja bez obavljenog redovnog šestomesečnog tehničkog pregleda. Kaznenih bodova - 2 Novcana kazna 6.000-20.000 din.

Nigde ne pise da postoji sankcija ako vozilo stoji u garazi,a da nije uradjen sestomesecni tehnicki pregled.To mu dodje da moze da se uradi 15 dana pre do dana isteka sest meseci,a posle toga moze da se uradi,ali ne sme da se vozi do pregleda.

I meni sest meseci spada u januaru i ne pada mi na pamet da vozim po ovoj alaudzi.Ali cini mi se da ce mo na prolece morati da "odguramo" bajkove na tehnicki,ako budemo hteli da vozimo. Jbg,sa rogatim se ne mozes bosti,alo nemas rog.

• Dukags, 291 postova

.Ali cini mi se da ce mo na prolece morati da "odguramo" bajkove na tehnicki,ako budemo hteli da vozimo. Jbg,sa rogatim se ne mozes bosti,alo nemas rog.

To si ti rekao da su rogati! :P ;D ;D ;D

Ti ces ga odgurati ali ja nisam siguran da ce to svi biti u mogucnosti, a rogate zabole, odrezase Zakon a ti narode ima da dovozis i motore na tehnicki u tih 15 dana pa makar zbog zime niko tada ne vozio motor!? ??? :-\ :'( Alal nam, tako nam i treba!

• U prolazu, 34 postova

samo nek nam je alvirovic srecan sada sa svojim novim zakonom i svojom bezbedonosnom akademijom.   ???

izvinjavam se za off ali popiz.... sam malo. stvarno su presli sve granice.

• Tutti Frutti, 668 postova
  • Motocikl: Pojela Maca

;D ;D ;D hahahaha Alvirovic hahahaha,gde se njega seti???...

samo bez nervoze ljudi,ja motore vozim poodavno,jos uvek nemam polozeno za A,imam za B,C,E ali za A nikako da se resim,malo sam se nervirao zbog novog zakona,sta cu,kako cu,ali smislice nas narod vec neko resenje,PA NISU SRBI DZABE NEBESKI NAROD  :D :D :D :D

• Zainteresovan, 645 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Aj pricho sa nekima koji imaju tehnichke i kazu da je bilo neko onako istrazivanje kao i da su provalili da ponovom zakonu 60% automobila nece moci da prodje tehnicki (shto zvog starosti i relativno loshih kochnica, shto zbog loshih izduvnih gasova). Problem je shto vrlo lako moze da se desi da ni noviji auto ne moze da prodje izduvne gasove u granicama zbog losheg benzina...

Ako ovo bude onako kako bi trebalo da bude, mislim da ce neko doziveti linch pobesnelog naroda...

Inache u Crnoj Gori sam primetio jedan zanimljiv fenomen. Kako sam ushao u sredishni deo Crne Gore primetio sam da 80% automobila u saobracaju nema tablice ??? MOguce da su i tamo uveli ovako neshto te da su ljudi reshili da olakshaju sebi tako shto nece uopshte ni da rade tehnichki i registraciju, ili je neshto drugo u pitanju ?

I josh shta mi pade na pamet. Koliko znam u Nemachkoj se registracija vrshi na 2 godine ! Bar je bilo tako, ako neshto nije promenjeno, a mislim da nije. Ako drzava shartro ide na to da sredi situaciju u saobracaju, a ugleda se na Evropu, zashto se onda u svemu ne ugleda na Evropu. Bar u onome shto odgovara za nashe podneblje.

Isto tako u Evropi milicija nema pravo da zaustavlja bez razloga, da te pretresa bez naloga, dokaz za naplatu kazne mora da ima u vidu slike ili video zapisa. Tako su oni sredili i saobracaj i bezbednost, ali i potkupljivost i mogucnost izviljavanja policajca nad uchesnicima u saobracaju...

Da ne pomiljem josh i registraciju na 6 meseci za motorcikle i plovne objekte, polocija koja je spremna da pruzi pomoc vozacu koji im aproblem, izgubio se (a ne samo da otme pare chim te vidi)...

A da i ono chuveno da ako naletim na blato ili shljunak na putu i skrljam se ja sam kriv shto nisam, pobogu, imao viziju da se tu nalazi blato, i kaznice me za ugrozavanje saobracaj... MENE a ne onoga ko je izneo blato, nije ochistio, nije zakrpio rupu itd... To je kao ono ukradu ti tablice pa si ti kriv za to i placash, umesto da jure te koji su ukrali... Ukradu auto, nisu ga oni ukrali, samo su ga neovlashceno pozajmili.

Mi zivimo u drzavi koja je najveca organizovana kriminalna grupa od svog ostalog organizovanog kriminala. Problem je shto vecina nas zeli da se ugleda na neke pametne uzore, tj da se ponashamo i reshavamo problem na civilizovan nachin kako to priliche stanovniku, recimo, Evrope... E onda kad to vishe ne moze tako onda sledi bacanje skulptura u lice Berluskoniju...

• Svrati ponekad, 118 postova

Motor jeste motorno vozilo ali u bilo kom textu kada se misli na motor mora da bude naglašeno motocikl u protivnom ne odnosi se na motocikle

• Zainteresovan, 696 postova
  • Motocikl: Strom 650 2009

Hm...a kad rade panduri tehnički pregled na svojim autima??Danas po ovom kijametu vidim pandurski auto sa dobroooo ćelavim gumama...na njih se to ne odnosi ?

Nemaju para za nove, dok ne pocnu primenu novog zakona!

Pa lepo kad vidite tako neshto zovite unutrashnju kontrolu i prijavite :)

Mozda ima i mail pa moze da se pishe, ko zna... Nema ko drugi da ih kontrolishe i kazni

http://prezentacije.mup.sr.gov.yu/sukp/sukp.htm

evo ga link Unutrashnje kontrole policije R. Srbije. Da se pripremimo za maltretiranje na vreme. Pa ukoliko na policajca koji zeli da koristi novi zakon onako kako ne bi trebao, na dnu stranice je telefon i e-mail.

Za ovo sam sasvim sluchajno chuo od ortaka koji je zvao 3 puta policiju da smire neke Rome koji su slavili slavu 3 dana uz muziku bez prestanka i niko u celom kraju nije mogao da spava... Zvezdarsak policija nije htela da dodje jer ochigledno poznaju choveka pa shti da remete slavlje, pa je zvao ove baje da vide shta se deshava, i veli da su posle lepo spavali :)

Upravo, shkljoc-dva moblinim i sve na mail...

Naravno, ukoliko napravim prekrshaj, cutim, kazem, jeste, jeo sam govna, radio sam to i to... i platim kaznu... Ako nisam a neko hoce da me ubedi da jesam i da mi otme pare... onda ovaj mail.

• Svrati ponekad, 118 postova

E moj sinko...mlad si ti dečko pa još nisi čuo onu narodnu....''žalim se ćalu što *ebe kevu''...unutrašnja kontrola..hm,čuo sam za to ...pozove te posle na ''informativni razgovor'' isti onaj pandur na koga si se žalio...pa ti kaže...''a ti se nešto žališ na mene a?''

Pokojni mi je ćale ostavio u amanet mnogo pametne stvari....:SINKO,ŽENAMA I POLICIJI SE NIKAD NE VERUJE.

Baš tako ja sam imao iskustvo sa unutršnjom kontrolom ,ako se neko seća,sa onim snikers čokoladama iz prevrnutog šlepera u V Plani.Zvali su me i pisali mi dodijali mi da više dok sam živ neće mi pasti na pamet da se obratim unutršnjoj kontroli.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja