BusMan 2025 Napisano Novembar 16, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, Na skorasnjoj voznji mi se zapusio filter za gorivo. Bio je plastican providni, onaj veci. Medjutim, usled nedostatka goriva, zalepile su i platine na el. pumpi za benzin. Na putu uvek treba imati drugare ako se ne nosi u rezervi sve sto bi moglo da prouzrokuje neki problemcic, pa su moji drugari cas posla doneli novi Fradov (metalni) filter. Namestih ja filter kako kaze strelica, ali gorivo ne curi. Pokuso sam na crevu ispod filtera (s` oprostenjem) da povucem gorivo, ali je samo strujao vazduh, i to dvosmerno. Od benzina ni kap! Nista, utaknem direktno crevo na rezervoar... ide. Ok... verglaj, nece da upali. Verglaj malo duze, ma jok. Skinuh crevo posle pumpe, verglaj... nema goriva. I tu, usled nedostatka uslova, pribegnemo domacoj vestini - udri dok ne proradi. Ma neeee, samo smo malo, dva-tri puta srafcigerom lupili cvrgu pumpi i naravno da je "propiskila". E sad, ja, a i svako bi, razmisljam o pumpi !? Crv tiho rije gde god da krenem. Trenutno se vozimo bez filtera. Koji da stavim kad Fradov (nadaleko poznat) ne pusta gorivo. Jel` to ima neke veze sa slobodnim padom goriva, ili polozajem filtera (horizontalno/koso/vertikalno)? I da li uopste da stavljam bilo koji jer ce i taj jednom da se zapusi i da drnda pumpu? A znamo da je osetljiva! To mi je bas dilema !? Ili, da uzmem jednu vakuumsku pumpu, neka je u rezervi? Koja bese i gde ono ima da se kupi? Hvala svima u napred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 16, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan e sve sam teo da te pitam jel sve u redu, al neću ko velim posle će da kažu "vidi ga HTZovac se trti nešto" ;D možda bi bilo lepo da se uzme običan providni filter za Yuga (kao što Mojsa reče nešto o tim filterima)... a za afrikinu pumpu sam čuo da oće da pravi problema al skoro se još nekome slično desilo pa je ispalo da se crevo zapušilo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1283 Napisano Novembar 16, 2009 UruK Hai, 2083 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Da li si probao taj filter da montiras kad je gorivo krenulo ... koliko shvatih iz txta i bez filtera gorivo nije imalo protok zbog pumpe koja je stala ... ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Novembar 16, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Ma kako se zove ona zamensaka pumpa koja nije el. već vakumska...pisano je o tome već? Svi nju stavljaju! Može još par pumpi ali im treba male modifikacije,,,Ako pronađem, javljam ti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Novembar 16, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan busko, os i ti faceta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Novembar 16, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan e sve sam teo da te pitam jel sve u redu, al neću ko velim posle će da kažu "vidi ga HTZovac se trti nešto" ;D možda bi bilo lepo da se uzme običan providni filter za Yuga (kao što Mojsa reče nešto o tim filterima)... a za afrikinu pumpu sam čuo da oće da pravi problema al skoro se još nekome slično desilo pa je ispalo da se crevo zapušilo... Ma smo se ti trti! ;D Sve je uredu posle one cvrge. Mojsa mi je bas rekao da obicni filteri teze propustaju gorivo kada je u pitanju bajk zbog slobodnog pada, mada je onaj sto smo skinuli bio sigurno taj najobicniji. Nego me buni Fradov filter, a Misa-pei se kune u njega vec godinama. Da li si probao taj filter da montiras kad je gorivo krenulo ... koliko shvatih iz txta i bez filtera gorivo nije imalo protok zbog pumpe koja je stala ... ? Ustanovili samo na licu mesta da ne ide gorivo iz zapusenog filtera, pa je bilo logicno da ga ne vracam, iako smo i njega "produvali". Ali je to uticalo na pumpu, pa su zalepile platine. busko, os i ti faceta? E njega bato. Nek se ima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 16, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.moto-berza.com/ponuda.php?id=47505&trazi=1&ur=1&model=94&m=--Oprema-i-delovi-Filter a jel ste lepo uboli ono IN i OUT na filteru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PedjaR 70 Napisano Novembar 16, 2009 Mangulica, 627 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan pa Afrika je uvek IN... (sorry for off) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6195 Napisano Novembar 16, 2009 Drug član, 3029 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Misa se i dalje kune u doticni filter ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Novembar 17, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Miso, i ja sam ga turao u razne automobile, odlican je. Meni nista ne znaci da bude providan, nego da radi posao. Aj` mi samo reci kako ti stoji - uspravno/koso/horizontalno? Mislim, filter !! Jel to ima neke veze? Zbunilo me to sto gorivo dodje do filtera, a u njemu nista. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6195 Napisano Novembar 17, 2009 Drug član, 3029 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Meni stoji skoro polozen. Ako ga stavis posle pumpe, nema nikakve veze, mada ne znam kako ce se dodatni pritisak odraziti na samu pumpu. Ja bih ga stavio pre pumpe, da se lepo puni slobodnim padom, i probao bih tako. Ako motor pocne pri duze vreme u visoj turi da trokira, znaci ne stize dovoljno goriva, prebacio bih ga. Jeste malo zezanje, ali je kad zavrsis sve kako treba. A filter ti se nece zapusiti ako ga menjas dva putaq godisnje. Isto tako je bitno da ne ostane suv, inace pre moze da se zapusi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Novembar 17, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Pa vidi, Blonda je malo tesna u struku, pa i kod nje filter stoji skoro polozen, i naravno, pre pumpe. Kupih danas nova creva, pa cu sutra/prekosutra da promenim i njih. MatijaK i Termogedzo su mi u vezi "crva" predlozili Facet pumpu, ili da postojecoj zamenim platine. Nesto ce biti od ove dve solucije, radi sigurnosti. Mislim da je to - to. Ako neko misli da ima nesto jos korisno da se doda... ? Hvala svima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Novembar 17, 2009 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ne znam koliko kosta ta facet pumpa ali mislim da ti je najpametnije uzeti el. pumpu za japance HEP-02 japanska je, izdrzljiva maksimalno, nije skupa(5000) i jednostavna za montazu(ulaz-izlaz-plus-minus-nosac) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Novembar 17, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Pa šta znam, kako su pumpe osetljive kod Afrike ja bih pre nabavio i montirao Facet a ovu bih kasnije sredio da imam u šteku, kad krenem na put, za rezervu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ronson 2 Napisano April 2, 2014 U prolazu, 12 postova Lokacija: Kotor Motocikl: RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Koju pumpu da kupim za Africu 1. 4-6 PSI , 3 Ampera, 80 l/h 2. 3-5 PSI , 1,5 Amper, 110 l/h 3. 7 PSI , 1,5 Amper, 115 l/h Cijene su od 18$-28$ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano April 2, 2014 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Mozda pomogne http://www.xrv.org.uk/forums/africa-twin/104633-interesting-info-facet-about-fuel-pumps-we-use.html Ja licno bih samo zamenio kontakte na originalnoj pumpi ako je to problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ronson 2 Napisano April 3, 2014 U prolazu, 12 postova Lokacija: Kotor Motocikl: RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Mozda pomognehttp://www.xrv.org.u...mps-we-use.html Ja licno bih samo zamenio kontakte na originalnoj pumpi ako je to problem Nije to problem, problem je sto ja nemam originalnu pumpu, nego mikuni vakum pumpu, i ona mi ne daje dovoljno goriva pri vecem opterecenju, pogotovo kad mi nivo goriva padne ispod pola rezervoara. Kad sam na rezervu ne mogu voziti preko 100 km/h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sima strahota 181 Napisano April 3, 2014 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport Prijavi odgovor kao problematičan Moj ti je predlog ako pumpa posle čvrge radi da uradiš sledeće: Skinu pumpu. Skini sa nje onaj crni plastični poklopac. Uzmi vodenu šmirglu i lepo ošmirglaj platinska dugmad na pumpi. Vremenom se na njima od rada stvore mali krateri. Zato i zalepe platine (ti sih odlepio čukanjem). Kad budeš vraćao plastiku nazad obrati pažnju da sve dobro zaptiješ, posebno mesto kuda kabal prolazi kroz poklopac. Zbog kondenzacije i prodora vlage u taj deo. Ovo će ti sigurno produžiti život pumpe. Inače istu ovakvu pumpu za gorivo ima Kawasaki zx9r 1996 godište i još neki motori. Možda je to jednostavnije nabaviti nego za afriku. Ipak ih ima više. Što se tiče goriva i slobodnog pada. Afrika ne može da radi bez pumpe ako je nivo goriva u rezervoaru manji od pola (od prilike). Zato što je tada nivo goriva niži od nivoa karburatora. Na mom motoru je filter bio ok, mada sam ja hteo da ga zamenim ali nisam uspeo da nađem odgovarajuću zamenu. Ovo može da bude jako zajebano ako zamenski filter ne daje isti otpor protoku goriva kao original. Može da starada pumpa i membrane na pumpi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ronson 2 Napisano April 3, 2014 U prolazu, 12 postova Lokacija: Kotor Motocikl: RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Nemam originalnu pumpu na motor, meni je vakumska pumpa sa kojom nisam zadovoljan, i zato hocu da je promijenim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...