motorko 0 Napisano Novembar 8, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: verschez Prijavi odgovor kao problematičan Pošto je sam dvorac zbog restauracije uglavnom bio nepristupačan za turiste, pojedini turisti (tačnije turistkinje!) sišli su do potoka Zlašti, da se fotografišu i malo osveže, ali zato je onima gore na mostu bilo zaista vruće!. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motorko 0 Napisano Novembar 8, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: verschez Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motorko 0 Napisano Novembar 8, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: verschez Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motorko 0 Napisano Novembar 8, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: verschez Prijavi odgovor kao problematičan Posle gotovo 2 sata fotografisanja i snimanja, uz opet mnogo ponetih lepih utisaka iz dvorca „Castelul Corvinilor“, krećemo dalje po planiranom putu, a to je mesto Hateg u čijoj okolini se nalazi istorijsko srednjovekovno zdanje. Posle 15tak kilometara vožnje, južno od Hunedoare, putem 68B stigli smo u Hateg, gde se raspitujemo za srednjovekovno utvrđenje, ali saznajemo da se ono nalazi 5 kilometra zapadno od Hatega i da je u dužini od 3 kilometra put bez asfalta, pa bi morali da vozimo po zemljanom putu. Obzirom da se zemlja još nije potpuno prosušila od nedavnih kiša i da je sećanje bilo još sveže na blato iz sela Unirea, na istoku Rumunije, a ja sam ga na mom motoru sve vreme gledao i nosio, odustajemo od planirane posete utvrđenju u Hategu i nastavljamo put dalje ka gradiću Caransebes (Karansebeš) i Resita (Rešica) magistralnim putem 68. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motorko 0 Napisano Novembar 8, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: verschez Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj put prolazi kroz šaroliki i šumoviti krajolik, kolovoz je dobar kao i signalizacija, pa je uživanje potpuno dok smo se vozili i prolazili kroz mesta Totešti, Sarmizegetuša, Zeicani, Bautar, Zavoi, Glimboca, Obreja i do mesta Caransebes (Karansebeš). Od Karansebeša dalje smo vozili magistralnim putem 58, ka Rešici i ovaj put je u dobrom stanju, nema mnogo vozila pa smo sa laganim ritmom uz uživanje u lepom krajoliku, prolazili kroz mesta Paltiniš, Brebu, Soceni posle koga pravimo pauzu od pola sata, u restoranu pored Lukoil-ove pumpe. Tu smo popili kafu i sok i dok smo sedeli spopao nas je jedan stariji čovek čudno obučen (ličio je na romsku verziju Vajat Erpa!) nudeći nam odelo za prodaju i kaže “original Armani!”. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motorko 0 Napisano Novembar 8, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: verschez Prijavi odgovor kao problematičan Normalno nije nas više “davio” tek kad je dobio cigaru i nešto sitnine (60 bani), ali tek pošto smo mu tražili da izgovori - “Vršac”, na srpskom jeziku, što je on uradio iz prve kad je čuo da će dobiti cigaru i 60 bani (0,60 leja). Saznali smo od njega da je sa krajnjeg istoka Rumunije iz Galacija, blizu Ukrajinske granice, a da je bio i u Srbiji, Mađarskoj, Češkoj i Ukrajini, jer je on “poslovan” čovek. Pošto smo dovoljno odmarali, a kafa i sok su bili popijeni, krenuli smo dalje ka Rešici i Anini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motorko 0 Napisano Novembar 8, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: verschez Prijavi odgovor kao problematičan Rešicu smo relativno brzo prošli dok smo se u pokretu divili obroncima planine Semenik (Muntii Semenicului), na kojoj sam ja davne 1980.i 1981.g. pravio svoje prve skijaške korake. Put do Anine je u potpunosti prolazio kroz šumu tako da je to bio odmor za dušu i oči, a odličan kolovoz i blago krivudav put, sa gotovo idelanim krivinama, izgleda da je godio našim BMWima, kao da su sami terali ovim drumom. Pre gradića Anine, prošli smo kroz mesto Carasova (Karašova), u čijoj se blizini nalazi izvor reke Karaš, poznate i omiljene reke našim južnobanaćanima. Sam gradić Anina se nalazi na obroncima istoimene planine (Muntii Aninei) i interesantnog je položaja, pošto je površinski razuđen podužno uz glavni put 58, tako da nam je dosta vremena trebalo dok nismo prošli kroz ovaj gradić. Anina je inače veliki rudarski centar, međutim šume i okolna brda, koja su sva u zelenilu, odaju sliku jednog sasvim prijatnog gradića za život. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motorko 0 Napisano Novembar 8, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: verschez Prijavi odgovor kao problematičan Šumoviti krajolik prati nas i na delu od Anine do Oravite (Oravice), gde putem br. 57, u dužini od 20 kilometara, na par mesta koristimo samo levu traku (srećom slab je intenzitet saobraćaja na ovom putu), jer je ona bila potpuno rehabilitovana (presvučena je bila novim slojem asfalta), dok je drugi deo kolovoza bio tek u pripremi za asvaltiranje. Na pojedinim mestima asfalt se bukvalno dimio koliko je bio svež pa smo morali da siđemo na traku koja je bila u pripremi čuvajući tako naše ljubimce o dove iznenadne “jare”. U Oravici točimo gorivo za sve leje, koji su nam ostali na kraju puta i tu skrećemo desno od pumpe ka mestu Moravita (Moravica), koje je na par kilometara od granice sa Srbijom. Ovaj deo puta 57 bi svakom preporučili da ga u velikom luku zaobiđe, jer ako voli svoj motocikl neće ga terati ovuda pošto je kolovoz sav u zakrpama udarnih rupa i potpuno je neravan pa ako imate kamen u bubregu ovde će te ga sigurno razbiti i usitniti. Da ne zaboravimo da spomenemo selo Jamu Mare (Žamu Mare - Veliki Žam), gde smo Borku obećali da ćemo obavezno stati i slikati se, u spomen na njegovu babu, koja je bila iz ovog sela. Naš klub poštuje starije i čuva spomen na stara vremena, ljude i tehniku, pa valjda zato i vozimo naše vremešne BMW ljubimce, da nas podsećaju na period kada su motocikli imali “dušu”, zapravo i sve ostalo iz tog perioda kao što sada iz perspestive 21. veka to izgleda. Na prilazu u selo Žamu Mare vidimo obrise nama nekih poznatih planina, kad smo mse malo bolje zagledali kad ono naše vršačke planine, ali iz drugačije, rumunske perspektive i nekako su nam sada bile još lepše i draže. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motorko 0 Napisano Novembar 8, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: verschez Prijavi odgovor kao problematičan Konačno stižemo do granice i u prijatnom razgovoru sa rumunskim carinicima i policijom trošimo vreme čekanja na proceduralne stvari pri svakom prelazu ovakvih granica, jer smo mi ipak iz zemlje, koja ne pripada EU, za razliku od Rumunije pa verovatno otuda ovo čekanje. Pitali su nas odakle idemo i koliko su nam stari motocikli i naravno bili su u čudu kad su čuli podatke. Naš granični prelaz Vatin već predstavlja dah kuće jer nas tamo dočekuju naši drugari i kolege, Neša carinik i Slavko Egerić policajac, koji su nas baš u ovo vreme očekivali, jer su imali kažu odlične informacije o našem putu sa Facebook-a i BJbikersa, kao i preko privatnih izvora. Tačno u 17.30 časova, posle pređenih ukupno 2270 kilometara, stižemo ispred kluba u Aeru gde nas Ignjat i Sale kao domaćini dočekuju sa projom, solju i rakijom, po starom srpskom običaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motorko 0 Napisano Novembar 8, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: verschez Prijavi odgovor kao problematičan To veče kada se vratio kući Borko je ispunio još jedno obećanje, koje je dao mlađem sinu Dimitriju pre polaska, a to je da mu kupi obavezno “mać” u Rumuniji. Uz tatine priče sa proputovanja iz Rumunije i uz malu pomoć starijeg brata Arkadija, Duca je isukao “mać” i njegovoj sreći nije bilo kraja. Verujte izgledao je ushićeno i slično nama, dok smo na pojedinim mestima u Rumuniji uživali u predivnom krajoliku, istorijskim zdanjima, divljim životinjama, lepim gradovima i naravno “prirodnim” lepotama, a ovim putopisom nadamo se da smo vam dočarali bar deo svega nabrojanog i bar nekog od vas zaintrigirali da krene u neku svoju avanturu po predivnoj Rumuniji, koja je tu nadomak nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motorko 0 Napisano Novembar 8, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: verschez Prijavi odgovor kao problematičan kraj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mokl 90 Napisano Novembar 8, 2009 Old Fart, 86 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Honda NT700 VA Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo lepo! Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Novembar 8, 2009 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan šta reći, osim da sam sa velikim interesovanjem putopis čiteo više dana, jer nisam mogao da postignem odjednom, a čitaću ga sigurno još koji put. Na kraju zamalo da se rasplačem, doček, dolazak, klinci...Kad se setim medveda, dvorčeva, puteva, ostajem bez teksta. Ja sam ove godine napravio svoju prvu ,,dužu,, turu od Šapca do Vršca i nazad i video sam kako je lepo vozati se novim putevima kojima nisam išao i videti mesta u kojim nisam bio... Kad pročitam ovakav putopis, jako mi rastu apetiti za vožnjom...HVALA za ovako lep putopis i da Bogda se još ovako lepo vozali... ps Žena me samo gleda i klima glavom. Šta se ti ne skidaš sa tog sajta.! Znam ja tebe... sigurno nešto smeraš...Aaa??? Pa da znate... u pravu je... Pozz... BJB Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Novembar 8, 2009 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Puno hvala za ovakav putopis.....vratili ste me u one dane, kada sam sam putovao uzduž i popreko Rumunije..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Novembar 8, 2009 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Uspomene... Bas je lepo ponovo prolaziti kroz poznate krajeve. Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Novembar 8, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Nema sta, prelepo. S ovim ste me samo dodatno stavili na muke. Ko ce docekati da ova zima prodje i taj dan kada cu se zaputiti tragom vasih bavaraca. p.s. Nego posto Borko prodaje tu njegovu kartu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ignjat 0 Napisano Novembar 8, 2009 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo sad ga napijamo pa ti javljamo za cenu. ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...