fibra 345 Napisano Octobar 29, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan 17V na 4000 rpm Ovo ne zvuci bas zdravo. Kontaktiraj Josku za regler. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Octobar 29, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ima jedan joskin regler (viska) kod funduka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Octobar 29, 2009 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Evo nešto mi dosadno na poslu Kak'a je to knedla na 3k? Da li to može biti nešto do elektronike, ili je pre oscilacija u merenim vrednostima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zema 214 Napisano Octobar 29, 2009 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan Koji je najbolji akumulator za Afriku kod nas i koliko kosta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5966 Napisano Octobar 29, 2009 Svakom po zasluzi, 12424 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ta knedla na 3K je normalna za originalne Honda reglere te generacije, a ne pitaj me zašto? Uglavnom, Matijak, naponi su na prvi pogled u redu što znači da sklop alternator - regler - akumulator - potrošači radi pravilno. Jedino slabo mesto može biti akumulator i možda tu treba tražiti problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Octobar 29, 2009 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan A zar ne bi trebalo nešto u tom sklopu da poklopi napon u neopterećenom režimu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5966 Napisano Octobar 29, 2009 Svakom po zasluzi, 12424 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Jok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Octobar 29, 2009 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan P' dooobro Kako ono beše, od viška glava ne boli / osim u izuzetnim slučajevima, jel'te Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3323 Napisano Octobar 29, 2009 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Sta 17 :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5966 Napisano Octobar 29, 2009 Svakom po zasluzi, 12424 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Postoji još jedan problem sa merenjem napona na motorima koji rade...električne smetnje koje potiču od bobina, svećica, čak i od CDI-a utiču na pokazivanje jeftinih digitalnih multimetara tako da sve očitane podatke treba uzeti sa rezervom. Oklopljeni "mernjaci" koji pokazuju pravu vrednost merne veličine čak i u vrlo jakom VF polju koštaju...koliko 'oćete Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Octobar 29, 2009 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Da ovaj moj multimetar je onaj digitalni sa pijace, china stuff. 1000 dindzi. Da i meni je tih 17V na 4000rpm (bez svetala) izgledalo pomalo scarry. Knedla zaista postoji, posto sam se prilikom meranja par puta vracao na to, jer mi je na papiru izgledalo nelogicno. Kao i stvar da motor sa upaljenim oborenim svetlima proizvodi vise struje na 2000 rpm, nego na 3000prm. Znaci, Arakise, to je sve ok i da odnesem akumulator na merenje kapaciteta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5966 Napisano Octobar 29, 2009 Svakom po zasluzi, 12424 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Baš tako druže! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Octobar 29, 2009 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan ja sam merio na mojoj africi merio i nijednom mi nije pokazao preko 14.6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Octobar 29, 2009 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sta kolege sa xrv.org.uk kazu: 17V na 4000 rpm !!!!! Stop all testing ! Your R/R is toast , and it killed your first battery. It is now working at killing your second battery.......If you look at your first battery you should find it is low on water, and the case is most likely swelled. This is from excessive voltage. The most voltage that should ever be measured at your battery is 14.5 V with the engine running. The cockpit lights should not dim in the slightest when you turn on the headlights. As the regulator senses the additional load of the headlights , it simply increases the output to compensate and keep the same voltage. That is its job. ...This is simply another sign it is not working correctly. Sta sad? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Octobar 29, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Kako sta sad? Pa narucuj regler od Joske i resen problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 29, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan ...ili uzmi taj visak od funduka. @Arakis Jesu li analogni multimetri malo realniji, tj. imuniji na smetnje i laziranje? Stekao sam utisak da jesu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Octobar 29, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan uuu, sva sreca da postoji xrv.org.uk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Octobar 29, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan kazaljkasi usrednjuju stvar zbogradi inercije mehanike. samo su tu bolji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 29, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan OK, hvala na odgovoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5966 Napisano Octobar 29, 2009 Svakom po zasluzi, 12424 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan @Arakis Jesu li analogni multimetri malo realniji, tj. imuniji na smetnje i laziranje? Stekao sam utisak da jesu. U mom poslu međ' jakim RF poljima analogni instrument (kvalitetniji) jedini je mogao da izmeri potrebne veličine, digitalac brlja i ne daje pouzdane rezultate. Ipak, koliko para toliko i muzike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Octobar 29, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Ovako, konsultovao sam se sa Nesom elektricarem i on mi objasni nesto sto bi bilo oprecno za nasa dosadasnja saznanja, u vezi punjenja, odnosno prepunjavanja od 17V koje se tebi desava. Ne bih o njegovoj teoriji, a pokazao mi je nesto i u preksi u vezi sa tim, jer cemo otici predaleko. Ipak mi imamo naseg Arakisa, Josku, Guju i ostale drugare koji se bave elektrikom i njihove sugestije su nam samsvim dovoljne. Elem, onaj dogovor za subotu ne mogu da ispostujem zbog, u medjuvremenu nametnutih porodicnih obaveza, tj, mogao bih ali kasno popodne... kad pedne mrak... ili da se vidimo u nedelju, jel` moze, pa cemo da merimo i tvoju i moju sa istim unimerom... a imam i ja neki stari ruski analogni, pa i sa njim da probamo. Mozda i cika Arakis hoce malo da se provoza, itd...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Octobar 29, 2009 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Busmane, ok, mozemo se cuti i dogovoriti za nedelju, ako se do tada ne snadjem... hvala u svakom slucaju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Octobar 29, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Dogovnoreno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Octobar 29, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam u blizini servisera za sve tipove akumulatora pa ako treba na raspolaganju sam...mislio sam na uslugu a ne!?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Octobar 29, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ...ili uzmi taj visak od funduka. nema viska kod funduka meni crko moj... osedeo sam danas gurajuci ono moje cudo... na opstu radost prolaznika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...