Jump to content

Moto Zajednica

Sudbina "kraljevske" klase

Recommended Posts

• Ne silazi, 6518 postova
  • Motocikl: konzerviran

Namerno nisam koristio postojece ime-motoGP

Sasvim slucajno,trazeci neke druge informacije,procitam nesto o cemu malo znam.Ukratko cu napisati sta sam video (procitao),ujedno bih da zamolim BJB novinare,ako je moguce,da nadju koji podatak vise

Stara kuka, Loris Capirossi,na pitanje novinara sta ce da radi posle 2010,kaze da to nije vazno jer motoGP nakon te sezone prakticno nece vise da postoji.!?!?Odavno se vec vode polemike kako su motocikli puni elektronike i da prakticno piloti sve manje imaju,da tako kazem,uticaja kako ce sprava ici.Tj. da elektronika puno toga radi umesto njih.S tim u vezi dovodi se u pitanje i smisao takmicenja.

Kako kaze,potrebno je promeniti pravila (tehnicka na prvom mestu) i ocigledno pomaka u tom smislu ima jer se pominje radjanje novog takmicenja koje bi nosilo naziv "moto1" i koje bi trebalo da zameni postojece takmicenje u najjacoj klasi

To mi iskreno smrdi na Formula 1 recept,mada dolaskom novog komandanta na celo FIA-e (Jean Todt) i ovo "zamrlo" takmicenje bi trebalo konacno da zivne

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3618 postova

Sve sto se vezuje za naslov Moto1 (bar koliko sam ja upucen) smo obradili u dve teme. Prva je o takozvanoj Moto1 i temi koja govori da od toga nema nista vec ce se agregati iznajmljivati, sto je i usvojeno.

Nisam siguran da ce menjati bilo sta u MotoGP, cisto zbog troskova. Ako bi nastupila nova pravila koja bi znatno promenila masine, utrosio bi se ogroman novac u razvice masina i privatni timovi bi prakticno nestali ili bi ih bilo malo kao sada (to nije nikome u cilju). Pitanje je kako bi to podnele i vece firme ako znamo da je jedan Kawasaki napustio takmicenje, a za njega ne mozemao nikako da kazemo da nema novca. Dorna se trudi iz petnih zila da napravi jeftinije takmicenje (novo pravilo o agregatima npr.) i uz malo srece gledacemo dva nova tima sledece godine o kojima smo pisali.

Bez lektronike je po mom misljenju trkanje nezamislivo (mislim na motorcikle prvenstveno), kako bi bilo ko mogao da savlada te zveri bez traction control-a? Svi su se zalili na narav legendarnih 500cc, a probaj da zamislis 800cc Ducati bez istog. Ono sto je problem kod elektronike je njena cena njenog razvitka, a ne upotrebljivost. Evo, u F1 (ako sam dobro upucen) je izbacen launch control pa nesto ne vidim da se gume puse ili da dolazi do ogromnih proklizavaja na startu trke. Uvek se nadje nacin da se zaobidje nova restrikcija i to samo znaci da timovi ulazu jos i jos novca da nadju ta nova resenja, kao sto je sada slucaj u istom takmicenju, to nikako ne vodi ka jeftinijem takmicenju punom ekipa...

• Ne silazi, 6518 postova
  • Motocikl: konzerviran

Uspeo sam da nadjem informacije,koje u mnogome zadovoljavaju moju znatizelju.U pitanju je izdanje italijanskog magazina Motosprint za nedelju od 10. do 16.11.,tako da ne znam kako to da podelim sa vama.

Napisacu par reci,ono kao moj komentar na ono sto sam procitao.

Moram da priznam da sam prilicno razocaran,ali ocigledno je to "novo" takmicenje jedino resenje za buducnost,pa cu (cemo) morati sa tim da se pomirim(o).

Nije bilo tehnickih detalja,rano je za tako nesto,ali je prilicno jednostavno objasnjeno sta i kako.Sve pocinje od cinjenice da usled slabe prodaje i krize uopste,nijedan od glavnih svetskih proizvodjaca (japanci) nije vise u prilici da izdvoji 30-40 miliona za sezonu.Naravno da je u igri i Mixin "drug" Carmelo,koji smatra da ce na ovaj nacin da se bitno popuni "starting grid",u poslednje vreme u mnogome smanjen.Moto2 ce prakticno da bude eksperiment u sledecih par sezona,da se svi malo upoznaju kako ce to ici,administrativno i tehnicki.Carmelo,japanci,timovi a i mi odusevljeni posmatraci.

Vec se polemise kako ce na taj nacin da se "ubije" takmicenje,ali 'ajde da sacekamo da igre pocnu,pa da se i sami uverimo.

• Ne silazi, 5470 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Nekako se ipak nadam da ce ostati Moto GP, posto mi je to uvjek bilo mjesto da fabrike testiraju svoje prototipe, uz to ne placaju sve sami, vec uzmu kesovine od vozaca, a da se ne govori kakav je to EPP.

Pa onda prodje godina, dvije, dovedu svoj GP vozacki par na promociju svoj ulicnog modela, naravno ovi su odusevljeni sa performansama i da je to malte ne skoro GP motor od prije godinu, dvije (slatko prodavanje muda pod bubrege),pa onda ljudi pohrle da kupe i tako sve u krug.

I tako, nada ostaje, a da li ce ciko bez kose u prslucicu da to isposluje, pa da Mi i dalje mozemo da uzivamo u gledanju 18 ludaka, vidjecemo.

Nek` nam je sa srecom.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja