rusic 261 Napisano Februar 26, 2010 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan Posle fantasticno smotanih marama, izgleda... paaa... i ne nesto specijalno... ;D ;D ;D upravo tu impresiju sam imao kad sam pogledao slike po prvi put.. od nechaga shto je izgledalo elegantno, mrshavo i visoko dobio sam kontejner... onaj veliki brodski za ilegalni transport ljudi iz kine u ameriku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Februar 26, 2010 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Polako bre, šta ste se uplašili ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Februar 26, 2010 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da ce poreed ovog BMW GS da izlgleda smesno i sto se tice izgleda a da ne govorim o upotrebljivosti jer mu teziina sigurno nece biti veca od 200 kg a to je vec na granici upotrebljovosti za off sto mu je prioritet. Ahahahahaaaa: Mislim da je ovo vrh sto se tice klase a i tezina je namerno velika jer sve sto je kvalitetno motra i da ima neku tezinu a i da se ne zajebe neko pa da pomisli da moze u off sa njom.Jasno i glasno kao i uvek kad je JAMAHA u pitanju. Pite, ti si moj idol! ;D Ok sto se tice izgleda to je stvar licnog ukusa ali nova ST sigurno nece upasti u zamku prevelike tezine s obzirom da ce nositi paralelni tvin poznat iz TDM850/900 koji su teski ispod 200 kg pa tako da ne postoji razlog da ST udje u neku tezinu od rtecimo 230-250 kg (kao GS).Uostalom sama njegova vizuelna pojava pokazuje da ce imate neke ogranicene off-roud mogucnosti sto je za PREDIMENZIONIRANI GS 1200 NEMOGUCA MISIJA. Naš pit je uvek realan, obavešten i nepristrasan: ... Naravno moze da ima i 500 kila ali ce biti sigurno prva u klasi a samim tim i duplo bolja u svemu od GS 1200 BMW . Pite, da te nema trebalo bi te izmisliti. ;D Ma ok je sve to sto se tice lakih materijala ,mislim da se ovde prvenstveno radiloo ''LEZANJU'' na asfaltu,jer sa tom tezinom kad prilegne...naravno sad ce se javiti kriticari Jamahe ( a ljubitelji drugih marki ) da iznose protiv argumente i tako u beskraj ....ali zato i sluzi ovaj forum. Tako je pite, šta ima tamo neko da iznosi *argumente*, ovde sa traže proizvoljna naklapanja. Nastavi molim te. Motoholicu pa sto si nervozan moj prekookeanski kolega,evo da ti kazem da i ti i onaj Johan vozite kante sa bmw-ovim znakom bilo da je bokder ,mono ili tvin,dok s druge strane imam dva druga u Nisu koji9 voze GS-ove i ono ne voze kante a znate zasto.Pa zato sato ne potcenjavaju sve ostale marke i ne pljuju po ostalima.Istina vi to ne radite direktno nego na lukav nacin non stop nalazeci mane nekom drugom a kad ga vama neko surdukne onda drz mu tate glavu. Mani me konstruktivne diskusije zbog tebe mi se zgadio BMW o kome sam imao i imam i sada lepo misljenje. Pogledaj moju klasifikaciju BMW-vozaca pa se pronadjui gde si. Pa pogledajte zadnjih nekoliko postova forumasa koji voze BMW pa svi omalovazavaju motor koji jos nije ni stupio na scenu,sacekajte malo da se pojavi da ga neko kupi da onda vidimo utiske ,ovako samo histericne reakcije BMW -jasa ko da ce vas neko nesto pita za misljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Februar 26, 2010 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Po danasnjem kursu, 13,500GBP je tacno 15,378EUR. cca 2000 eur-a skuplja od GS-a....sa full opremom naravno Pa verovatno nije bez razloga ,da li bi Jamaha rizikovala da slabijem i losijem motoru da vecu cenu s obzirom na ''atraktivnost''koji ima GS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Februar 26, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Po ovome ispada skoro 50% skuplja od GS-a??? To su cijene u UK. U Holandiji krece od € 16.999,00 (sa porezima, bez troskova sklapanja, koji su nekih 300-500 eura). I to je bez i jednog jedinog kofercica...samo ABS (standard). Obicni GS (sa ABS-om) je€ 18.794,00 (sa porezima, bez troskova sklapanja, koji su nekih 300-500 eura). Znaci jeftinija je od GS-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Februar 26, 2010 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Motoholicu pa sto si nervozan moj prekookeanski kolega,evo da ti kazem da i ti i onaj Johan vozite kante sa bmw-ovim znakom bilo da je bokder ,mono ili tvin,dok s druge strane imam dva druga u Nisu koji9 voze GS-ove i ono ne voze kante a znate zasto.Pa zato sato ne potcenjavaju sve ostale marke i ne pljuju po ostalima.Istina vi to ne radite direktno nego na lukav nacin non stop nalazeci mane nekom drugom a kad ga vama neko surdukne onda drz mu tate glavu. Mani me konstruktivne diskusije zbog tebe mi se zgadio BMW o kome sam imao i imam i sada lepo misljenje. Pogledaj moju klasifikaciju BMW-vozaca pa se pronadjui gde si. Pa pogledajte zadnjih nekoliko postova forumasa koji voze BMW pa svi omalovazavaju motor koji jos nije ni stupio na scenu,sacekajte malo da se pojavi da ga neko kupi da onda vidimo utiske ,ovako samo histericne reakcije BMW -jasa ko da ce vas neko nesto pita za misljenje. Ko sta potcenjuje, omalovazava i pljuje covece Boziji? O cemu ti pricas? ... Mani me konstruktivne diskusije zbog tebe mi se zgadio BMW o kome sam imao i imam i sada lepo misljenje. ... Tako je pite, konstruktivna diskusija nam ne treba, vec nam treba jos tvoje neinformisane galame. Nastavi molim te. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Februar 26, 2010 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Pa verovatno nije bez razloga ,da li bi Jamaha rizikovala da slabijem i losijem motoru da vecu cenu s obzirom na ''atraktivnost''koji ima GS. o kvaliteti i izdržljivosti motora čemo pričati kasnije....kada neko bude odvalio barem 50.000 km ali onih pravih a ne virtualnih. Inače koliko sam pročitao niko ne pljuje po tom motoru, samo iznosimo svoja mišljenja....definitivno mi se čini preskup ako uzmemo u obzir da je to njihov prvi motor u tom segmentu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Februar 26, 2010 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pit, Ti koji se prodajes za vrhunskog poznavaoca jamahe pa i V-max-a, ne odgovori mi na moje pitanja o novom V-maxu. Sto me navodi na zakljucak da si potpuno iracionalan ! Pazljivije citaj postove i procitaj Banetove izvode iz tvojih postova o ST koji su potpuno KONTRADIKTORNI ! Sta bi tek bilo kad bi imao neku drugu marku ? Zasto moras svaku temu da me izvinu, oseres i poseres ? I da se sa svakim prepucavas? Velimlje ! Velimlje ! Velimlje ! Velimlje ! Velimlje ! Velimlje ! Velimlje ! Velimlje ! Velimlje ! Velimlje ! Velimlje ! Nema teee eve ga PIT grize ko lud po nama clanovima, pomagaj ! :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Februar 26, 2010 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ko tracare neke, jos samo da pocnete za kosu da se cupate. I to u svakoj citanijoj temi! Pablo je mala maca, da sam na njegovom mestu bio bih gori 10x. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3323 Napisano Februar 26, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Jedan mali off bez ljutnje , cisto da se nasmijemo malo ;D http://www.youtube.com/watch?v=VNH9DpA1v30 PIT grize ko lud po nama clanovima, pomagaj ! :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Februar 26, 2010 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Motoholicu pa sto si nervozan moj prekookeanski kolega,evo da ti kazem da i ti i onaj Johan vozite kante sa bmw-ovim znakom bilo da je bokder ,mono ili tvin,dok s druge strane imam dva druga u Nisu koji9 voze GS-ove i ono ne voze kante a znate zasto.Pa zato sato ne potcenjavaju sve ostale marke i ne pljuju po ostalima.Istina vi to ne radite direktno nego na lukav nacin non stop nalazeci mane nekom drugom a kad ga vama neko surdukne onda drz mu tate glavu. Mani me konstruktivne diskusije zbog tebe mi se zgadio BMW o kome sam imao i imam i sada lepo misljenje. Pogledaj moju klasifikaciju BMW-vozaca pa se pronadjui gde si. Pa pogledajte zadnjih nekoliko postova forumasa koji voze BMW pa svi omalovazavaju motor koji jos nije ni stupio na scenu,sacekajte malo da se pojavi da ga neko kupi da onda vidimo utiske ,ovako samo histericne reakcije BMW -jasa ko da ce vas neko nesto pita za misljenje. Ko sta potcenjuje, omalovazava i pljuje covece Boziji? O cemu ti pricas? ... Mani me konstruktivne diskusije zbog tebe mi se zgadio BMW o kome sam imao i imam i sada lepo misljenje. ... Tako je pite, konstruktivna diskusija nam ne treba, vec nam treba jos tvoje neinformisane galame. Nastavi molim te. Kompletna BMW-bulumenta sa sve simpatizerima(cast pojedinim vlasnicima BMW-a iz I kategorije) danima sere po novoj ST u vidu zajedljivih komentara tip-a,preteska je preskupa je ,nema ciljnu grupu ,svi kad vide sta je to u stvari otici ce drugim dilerima....pa sta vas vise briga za JAMAHU ST neka se pojavi pa cemo da vidimo sta je i kako je ,,,,ne vi mora da se poserete po svakom novitetu koji nije BMW .Preteraste ga i manite me visew ne zelim sa vama da polemisem vise jer ste previse ostrasceni i zaljubljeni u SVOJE MUGARE. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Februar 26, 2010 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Pit, Ti koji se prodajes za vrhunskog poznavaoca jamahe pa i V-max-a, ne odgovori mi na moje pitanja o novom V-maxu. Sto me navodi na zakljucak da si potpuno iracionalan ! Pazljivije citaj postove i procitaj Banetove izvode iz tvojih postova o ST koji su potpuno KONTRADIKTORNI ! Sta bi tek bilo kad bi imao neku drugu marku ? Zasto moras svaku temu da me izvinu, oseres i poseres ? I da se sa svakim prepucavas? Velimlje ! Velimlje ! Velimlje ! Velimlje ! Velimlje ! Velimlje ! Velimlje ! Velimlje ! Velimlje ! Velimlje ! Velimlje ! Nema teee eve ga PIT grize ko lud po nama clanovima, pomagaj ! :D Sto sam reko Motoholicu vazi i za tebe ,previse si zaljubljen u svoj motor da bi mogao realno da dajek komentare o bilo kom drugom zato sa tobom nemam o cemu sta da pricam sto se tice motora. Bez ljutnje ali tvoja izvala da je novi V-MAX neupotrebljiv i poxzerski motor je cisto pljuvacina na Jamahu i sta sad ja tebe treba da proglasim za mrzitelja Jamahe.Smesno i detinjasto sa tvoje strane . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Februar 26, 2010 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan V-Max je drag motor i tu uopšte nije bitan veliki rezervoar. I da, služi za iživljavanje, ali je i dalje najbolji u svom segmentu Super Tenera je definitivno najlepši motor u svojoj klasi, Yamaha je odlično odradila marketing, pojavila se odmah sa kompletnom dodatnom opremom, čak i sa custom kacigom, cena nije bitna, kvalitet je siguran. Ne kažem da je GS loš motor, ali u svakom slučaju u ovom trenutku ST je prestiž. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2841 Napisano Februar 26, 2010 Drug član, 2754 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja častim. http://www.yamaha-motor-europe.com/products/motorcycles/adventure/xt1200z-super-tenere.jsp?view=explorer&subview=360 http://www.yamaha-motor-europe.com/Images/2010-yamaha-XT1200Z-Super-Tenere_VPBC5_action_002_tcm26-356146.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Februar 26, 2010 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Februar 26, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ne kažem da je GS loš motor, ali u svakom slučaju u ovom trenutku ST je prestiž. Po kojim parametrima tacno je ST prestiz? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5353 Napisano Februar 26, 2010 Integrisan, 13045 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne kažem da je GS loš motor, ali u svakom slučaju u ovom trenutku ST je prestiž. ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Februar 26, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je mislio na ekskluzivu - gde god da se pojavi neka od novih ST bice neko vreme u centru paznje. Sa druge strane, ako se gledaju tehnicki parametri, prilicno zaostaje za, sto da ne, R1200GS, koji ima vec trecu generaciju uredjaja koji se na novoj Yamahi pojavljuju prvi put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Februar 26, 2010 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Lalajko, kako misliš zaostaje? U tome što je BMW to odavno imao, a Tenera tek sada? Koji su to uređaji? Kardan? Ako je to, ima ga i Dajc (Deutz) odavno, pa ništa. Tenera izgleda kao lutka i garantovano je kvalitetan motor, to je sve što želim da kažem. ST je ekskluziva isto kao i Angelina Jolie, a vi razmišljajte zašto ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Februar 26, 2010 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Lalajko, kako misliš zaostaje? U tome što je BMW to odavno imao, a Tenera tek sada? Koji su to uređaji? Kardan? Ako je to, ima ga i Dajc (Deutz) odavno, pa ništa. Tenera izgleda kao lutka i garantovano je kvalitetan motor, to je sve što želim da kažem. ST je ekskluziva isto kao i Angelina Jolie, a vi razmišljajte zašto ;D Hahahaha treecu generacijui kardana jbt kolkio ovde ima bolesnih ljudi a Acime druze stra kazes ,ne vredi e dokazivati sa njima za neke ce GS biti uvek nedosanjani san i nesto najbolje sto je izaslo na dva tocka otkako je motoindustrije.Pa naravno da je ST CISTA EKSKLUZIVA ZA bmw po svemu i po svim tehnickim parametrima je je noviji model od GS -A.Ali tema nije BMW nego Jamaha i ja bih zamolio druga Lalajka da ne ofuje vise po temi nego da otkluca ANTI BMW temui i tamo kolko hoce flesira nad GS-om. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Februar 26, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Lalajko, kako misliš zaostaje? U tome što je BMW to odavno imao, a Tenera tek sada? Koji su to uređaji? Kardan? Ako je to, ima ga i Dajc (Deutz) odavno, pa ništa. Tenera izgleda kao lutka i garantovano je kvalitetan motor, to je sve što želim da kažem. ST je ekskluziva isto kao i Angelina Jolie, a vi razmišljajte zašto ;D Ne, ne zbog kardana (heheh to je mozda veliki uspeh za Yamahu) vec zbog sofisticirane elektronike. ABS, integralne kocnice, kontrola proklizanja, to GS sve ima odavno. Mozda ce "Second Edition" Yamahe imati i kontrolu stabilnosti, ili je to ostavljeno za "Third Edition"? (ukoliko dtle ne bankrotiraju...) Vidim na zadnjem vesanju nesto slicno Paraleveru, ali Yamaha nikad nece imati ni Telelever. O CAN-Bus tehnologiji da ne pricamo... BTW, jedva cekam da vdim testove na drumu ove Yamahe. Brzine, ubrzanja i medju-ubrzanja - mora da ce sa ovih +40kg tu blistati u poredjenju sa GS-om Pa onda potrosnja goriva, pa voznja van asfalta sa 260kg... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6796 Napisano Februar 26, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sto si usitnio u predjasnjem tekstu,se nadvija kao mracni oblak!!! Jedna fabrika u Italiji je vec zatvorena,a bas pre neki dan sam procitao da je jos 800 radnika na meti.Za sada su "zamoljeni" da probaju da nadju alternativni posao,jer se smatraju za visak ??? i dalje su na platnom spisku Uspeh ovog motorcikla (prvenstveno komercijalni),kao i vec najavljenog FZ8 direktno je vezana za buducnost ako ne cele firme,onda nekih njenih manje rentabilnih delova.O moto sportu se jos cuti..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Februar 26, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se svima sto novi ST poredim sa GS-om, ali sam ubedjen da ce u vecini testova koji ce u blizoj buducnosti biti radjeni od strane renomiranih casopisa biti poredjena bas sa tim motociklom kao najprodavanijem na svetu u toj klasi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6796 Napisano Februar 26, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Tu je i Multistrada.Neko je cak pominjao i Stelvio,po meni on nema sta tu da trazi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Februar 26, 2010 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ne, ne zbog kardana (heheh to je mozda veliki uspeh za Yamahu) vec zbog sofisticirane elektronike. Sofisticirana elektronika ne pomaže mnogo ako se pokvari. Drugo, koliko vidim, novi ST ima puno toga, recimo: YCC-T with 3-stage traction control plus Yamaha D-mode Dakle, varijabilni usis, kontrola vuče i mape. ABS Yamaha ga ima bar od 1992. godine na FJ1200, tako da ne znam zašto ovo navodiš kao Yamahin novitet. Najzad, Africa koju voziš nema ništa od toga, pa je i dalje voziš. Vidim na zadnjem vesanju nesto slicno Paraleveru, ali Yamaha nikad nece imati ni Telelever. Da je to dobro, svi bi ga usvojili. Pa toga se i BMW odrekao na novom superbajku. CAN-Bus tehnologiji da ne pricamo... Kakva je korist od te elektronike? To je standard na automobilima, pa vidim da ih kradu bez većih problema. Opet ti kažem, malo je koristi od toga, ako hoćemo da gledamo elektronku i popravku i Zimbabveu, onda ne valjaju ni GS ni ST, najbolji su Jawa i stari MZ-a. BTW, jedva cekam da vdim testove na drumu ove Yamahe. Brzine, ubrzanja i medju-ubrzanja - mora da ce sa ovih +40kg tu blistati u poredjenju sa GS-om Pa onda potrosnja goriva, pa voznja van asfalta sa 260kg... Poenta je u kvalitetu i dugotrajnosti, ST i ne treba da blista od performansi, mi za to imamo R1 ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...