Jump to content

Moto Zajednica

Honda CB400N: Renoviranje

Recommended Posts

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

hahah ps sto bi se svadjao???

Pa sedi u kola, na motocikl ma sta oces i pogledaj i videces da je to tako znaci u 4 brzini satovi idu jednaki.........to je zato sto je broj obrtaja na radilici jednak sa menjacem u 4 brzini.....

Evo pogledaj sutra i reci jesam li u pravu?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

hahah ps sto bi se svadjao???

Pa sedi u kola, na motocikl ma sta oces i pogledaj i videces da je to tako znaci u 4 brzini satovi idu jednaki.........to je zato sto je broj obrtaja na radilici jednak sa menjacem u 4 brzini.....

Evo pogledaj sutra i reci jesam li u pravu?

Hocu, mislim nije da ti ne verujem nego ako se setim sutra bas cu da proverim. Mada ne sumnjam! ;)

Ubaci u cetvrtu i videces odma da li laze posto ce se brzinom ponasati isto kao i obrtomer....

A za rupu?? ne znam sta da ti kazem....osim da moze i bez nje.....cackaj, malo vezbaj.....ja kad sam bio mladji sam imao zelje i zivaca, sad nekako sve funkcionise i nista ni ne diram.....

Ja recimo ovu moju skelu, sam zavrtao, gusio pa davao pun gas......i sta god joj uradio nema nikakvu rupu a nece ni progutati knedlu........samo nemoj sad da umres od smeha kada ti kazem da za preko 30000 nisam ni jedamput ispustio benzin iz karburatora a kamoli da ga ocistim???

Ocu da ti kazem da kada karburatore jednom namestis ( ili su vec namesteni ) tu se nista vise ne dira.....

• Zainteresovan, 645 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

He, pa verujem.

Chitao sam neshto da do pola gasa koristi main jet, a da preko pola, ili tu negde krece da koristi shiber i iglu. Tako da, po toj prichi mi se gadja da je stvar smao u visini igle, ili da prerano ili prekasno pochne da podize iglu i shiber.

E sad shta ne mogu da dokuchim :)

Ima tri rupe kroz koje pravi vakuum. Inache, ranije su dve bile zapushene, ali ne fabrichki (vidi se da je neko nalivao plastiku).

Logika kaze: ako ima vishe, ili vecu rupu za vakuum na shiberu, on ce bolje da reaguje, i brze ici gore dole. Da li sam u pravu ?

A opet posle druga logika kaze: ok on ce da podigne shiber ali usled manjeg broja obrtaja nece moci da povuce dovoljno beMzina pa se dobija siromah smesha :S

Ukratko, da li bih zapushavanjem jedne ili dve rupe dobio da se shiber ranije dize, ili bi se dizao kasnije, ili to en bi uticalo na vreme dizanja (:)) vec samo da brzinu reagovanja na gas :)

Aj sad hehehe....

Auuuu sta si me sad pitao??? hahahahhah mislim da znam sta si pitao????

Ti u stvari hoces da ranije podignes siber da skratim....i sad sta je tu volje i brze???

A ja te pitam zasto je neko bilo sta u karburatoru zatvarao sa plastikom????

Jesi probao bez toga? Garantujem ti da je najbolje fabricko podesavanje po pitanju rupa i knedla.....a ako hoces vece brzine odnas se stvari menjaju...

pa neko od prethodnih vlasnika je zapushio dve rupe (one kroz koje se pravi vakuum koji vuche cilindar - ili na novijim modelima membranu - na gore. Skapirao sam da je to radio jer je stavljao KN filtere... Ptirom je isekao kucishte filtera gde izlaze cevi ka karburatoru da bi mogli da stanu KN-ovi.

Stavio je shajbne ispod igle kako bi je podigao da ima vishe benzina, ali chak ni one nisu bile iste, bila je razlichita visina igala... Struja je bila budzena, stavljan regler i diode sa alternatora od auta, na dve faze, pa ni to nije radilo... Sve sam ja to lepo sredjivao na fabrichki, pa kupio novi accu jer je onaj koji je doshao uz njega crko jer nije radilo punjenje kada upalim svetla....i tako to... Sve u svemu, motor je bio toliko budzen "samo da radi" da to nije bilo normalno.

Sada sam ja vratio sve na fabrichki, dakle koristi normalan filter. Medjutim iste se rupe javljaju kao i pre :( Zato petljam oo karburatora, ne bih li dobio fabrichki i pravilan rad i potroshnju (koja ide 5,5-6l/100km shto je za ovaj motor previshe). Takodje, potroshnja ulja je oko 1l/1000km pa imam nameru da probam Elf onaj iz Lav auta da vidim kako ce da se ponasha (sada sipam Optimu LongLife koja je po meni odlichno ulje, ali aj da probam...)

Nemam zelju za nekim tuningom jer vishe volim da mi je motor pouzdan i da lepo radi nego da ide ko kurshum ali ne daleko :)

Evo ja proverio u autu i nije bas da su na istom mestu, uglu ili kako vec. Razlika jeste mala ali postoji!

Neverovatno, sad cu je da slikam ali mi na motoru ne radi brzinomer kad sednem u auto........a jel ide paralelno stalno ili ne???

Ma stalno je tu negde (moglo bi se reci da stoje paralelno. Slikao sam vise puta na razlicitim brzinama i skoro uvek, pri konstatnoj brzini, obrtaljka je kao i na ovoj slici, malo iznad. Znaci te razlika u korist obrtaljke se ne menja bez obzira na brzinu. A na motoru cu da proverim sutra. ;D

A mozda ima veze sto je auto dizel? ;)

A dobro mozda je fora da se odnos ne menja, tj da se krecu 1:1, a da razlika u uglu moze da postoji ? Ja nisam probao josh. Na autu nemam obrtaljku. Probacu ovih dana na motoru :)

Nego recite vi meni, da li da ja sipam ovaj ELF 4T blablabla umesto Optime LongLife ? Mislite li da bi manje troshio ulja, i da li bi imao neke druge prednosti ? Problem mi je to shto ako bude troshio ulje i dalje ne mogu da kupim elf bash na svakom coshku :S Moram da idem u odredjenu prodavnicu, u odredjeno vreme... dok optimu mogu da uzmem bilo gde, usput na nekoj pumpi... Cena im je slichna...optima oko 350-380 a elf oko 430...

P.S. pisao sam u nekoj temi tamo o ovome ali su mi obrisali izgleda :S Napravio sma tabelu poredjenja specifikacija motul 3000, elfa i optime. Nije neka prevelika razlika...

Zoltane, shta ti sipash u Kondu ?

Ja sipo ono elf mineralno (moto 4dx ratio 20-50w) i misim ali nisam siguran da nije kostalo ni 300 tamo  u radnji na Ceraku. I pokazalo mi se do sada odlicno presao sam 3000 ne trosi nista, menjac se manje cuje i lakse nalazim ler ili sam se istripovo! ;D

Uzeo sam Elf ulje pa cemo sad da probamo kako ce da se ponasha. Da eliminishem tu mogucnost da troshi ulje jer je optima, a i bash me zanima kako ce da se ponasha kvachilo i menjach, da li stvarno ima razlike ili je to smao marketing :)

Evo malo sam probao elf i deluje mi ok. Menjac mi lepshe radi, lakshe nalazim ler.

A takodje sam i promenio obrtomer i sada je sve ok. Lagao je 1000-1500rpm pa i vishe, zavisno od broja obrtaja. Sada lepo skala ide u normalnoj voznji 2500-5500 a kad razvuchem cepa i preko, a i zivlja je dosta :) Sa starim kad ga razvuchem dodje do 5000 eventualno 6000 ali to je ono u iber :).

Jbg. sad supatije promenio si ulje i nema snedlu??? nemoguce, mislim da si se malo istripovao...treba da se opustis i da se voziz malo bez cackanja....

hahaha ma neee bre. Promenio sam obrtomer :) Onaj stari je bio trom i nije tachno pokazivao pa me brinulo kako to da se tako sporo vrti motor.

Motor, naravno, ide isto, samo shto menjac lepse radi usled promene ulja. Mada nisam josh vozio po gradu kad se temperatura malo digne da vidim kako se ponasha. Ujutru na protestu ce biti prilika :)

Jbg. ja do malopre ugradjivao klime, istekla mi registracija pre dva dana, naravno to me ne sprecava da idem, ali imam i sutra neke ugradnje da uradim da zaradim za krvavu registraciju, pa da reg. u ponedeljak......bas sam skenjan sto ne mogu da idem......ajde srecno i nadam se da ce biti nesto od toga:)))))

Heh i ja se nadam. Mada me trenutno taj porez ne kachi mnogo. Ova koja mazga je dovoljno stara da porez nije veliki, ali opet mi je veci nego za auto koji je skuplji.

Ipak treba pokazati zube, stvarno je sramota shta nam rade !

Ljudi od cega moze da se desi da crkne svecica. Pre neki dan u sred voznje mi stane jedan cilindar. Svecica baca varnicu ali nekako cudno. Nije usmerena varnica vec kao da se rasprsuje na vise strana i ne radi cilindar. Stavio staru svecicu (od pre zamene) i sve radi normalno.... Pritom sam se vracao kuci an jednom cilindru i ceo karb rasturio misleci da je do njega jer svecica ima varnicu :D

Jel postoji neki konkretan razlog za crkavanje ili se prosto desi... Pogotovo je cudno to sto ima varnicu a ciloindar ne radi...

• Svakom po zasluzi, 12452 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Može da se desi...crkne sama od sebe. Obično crkne pri saugu i turiranju pod saugom.

• Zainteresovan, 503 postova

Itekako može da bude fušeraj. Dok sam vozio Y 55A dešavalo mi se da stavim 4 nove svećice i predjem 500 - 1000 km moram da promenim jednu. Onda na takvom kompletu predjem oko 25.000km i nema problema nikakvih. Vreme postsankcijsko - 1998 - 2005

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja