Jump to content

Moto Zajednica

Sredjivanje

Recommended Posts

• U prolazu, 74 postova

E ovako ljudi moji hocu da sredim motor sad preko zime ,pa me interesuje par stvari. ???Sad sam ja mozda glup ali jbg. ocu da rastavim ceo motor ,da poskidam sve sa njega(motor je suzuki bandit "97 god. 600 ) pa onda polako jedno po jedno svaki detaljcic da se dotera to malo u red ,da lici na nesto ,ja sam vec uradio neke zezancije ispoliro felne i tako to ali ocu sad sve lepo i lagano da ismirglam ,ofarbam ,prefarbam ,ocistim ,podmazem i sve to.

Imate li neke savete oko cega da obratim paznju ??? sta smem ,a sta ne sta bi trebo majstor inace sam budala sve volim sam da radim  ;D

HVALA i pozzz  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Nadam se da znas engleski,jer bi bilo dobro da se "naoruzas" jednim uputstvom za popravku-service & repair manual

Ima par izdavackih kuca koje se iskljucivo time bave (mozda znas),kao npr. Haynes,Chilton ili Clymer

Srecno!

• Svrati ponekad, 392 postova
  • Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :(

Ne znam koliko ti je motor presao, ali ja mog kada sam kupio pre dve godine, '96 godiste, sve sam poskidao, ostao je samo agregat u ramu. Pretresao sam bio celu elektro instalaciju, poskidao sve lezajeve, isprao ih i sve nanovo podmazao, promenio ulje u viljuskama, ocistio karburatore i jos dosta toga uradio. Posle sklapanja vozio sam se dve sezone i nista nisam pipao osim jos jednog ciscenja i stelovanja karburatora (cudo je nas benzin) i redovne zamene ulja i podmazivanje lanca. Nikad niikakvih problema, prodao sam ga i sadasnji vlasnik se ne zali. :)

• U prolazu, 74 postova
  Citiraj

Ja stvarno neznam sta bi ti tu srafio???????????? meni izgleda sasvim ok......daj reci mi????

ima puno sitnica koje se moraju zameniti i docackati pa bi trebalo da padne komplet farbanje

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ne poznajem bas sve detalje,mislim sto se tice ovog modela,ali mi izgleda da je on vec jedanput (najmanje) kompletno rasturen.Iskreno ne secam se da je pravljen u ovoj kombinaciji,crveni sa crvenim ramom.Plus vidi se da je personalizovan.

Veliki te posao ceka.

• U prolazu, 74 postova

ima par sitnica koje nisu njegove ili je skinuto inace je sve ostalo fabrika barem kako je meni receno felne jesu bile crne ali sam ih ja malo sredio

,velik poso jeste srecom pa me to interesuje i imam volje samo jos neke finansije da padnu pa da pocnem .

Samo reko da mi date neke opomene da nebi sjebo nesto bitno oko cega da obratim paznju i tako to

e ovako sad malo o motoru

,,godiste je 97 ,presao je 40 000 km padano je posto nije original far sirene nije imao to sam stavio

i 2-3 rebarca na bloku su malo polomljena i imao je udubljenje na rezervoaru to sam sredio i stavio novi volan posto je fabricki bio kriv .Motor je u perfektnom stanju nema sta cim sam ga uzeo promenio sam ulje i filter radi ko sat .

Eto ljudi pa ako imate jos nesto za pomoci ili neki predlog bicu zahvalan.

HVALA  :)

• U prolazu, 4 postova
  Citiraj

Ne znam koliko ti je motor presao, ali ja mog kada sam kupio pre dve godine, '96 godiste, sve sam poskidao, ostao je samo agregat u ramu. Pretresao sam bio celu elektro instalaciju, poskidao sve lezajeve, isprao ih i sve nanovo podmazao, promenio ulje u viljuskama, ocistio karburatore i jos dosta toga uradio. Posle sklapanja vozio sam se dve sezone i nista nisam pipao osim jos jednog ciscenja i stelovanja karburatora (cudo je nas benzin) i redovne zamene ulja i podmazivanje lanca. Nikad niikakvih problema, prodao sam ga i sadasnji vlasnik se ne zali. :)

posle vas gospodine kure ! stvarno i nema potrebe ...

• Integrisan, 13239 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

STVARNO obrati paznju na srafove. Mozes da slikas, mozes da stavljas u obelezene kesice... ja sam pristalica vracanja srafa tamo odakle si ga odvrnuo.

Npr. skines poklopac air-boxa vratis srafove nazad u donji deo. One koje iz nekog razloga ne mozes da vratis mozes da slikas ili stavis u kesu sa natpisom

odakle su skinuti. Znam da sam se raspisao oko sitnice ali moze da te spasi zesceg stresa.

• Drug član, 3143 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Jako je bitno da slikas kudaje isla el. instalacija, svaka zica, kao i sajle. O oznacavanju srafova su ti vec rekli ;).

Predlog, ako mozes, plastificiraj ram.

Kad vracas masinu u ram, obavezno ga zastiti, tako da kad ubacujes motor, slucajno ne zagrebes farbu. Dovoljne su stare novine i izolir.

Svaku buksnu isprskaj kontakt sprejom ili WD40. Obavezno proveri da li svaka buksna dobro naleze, da nema lufta. Zameni po potrebi.

Obavezno se raspitaj gde ide koja mast, grafitna ili obicna. Naravno, kupi ih i koristi ;D

Kocnice namazi dobro klizace, ako ima plivajuce kandze.

Nikako, ali nikako ne postavljaj sebi rok kad mora da bude gotov. Samo radi polako, razmisli pre nego sto nesto stavis i usrafis. Tako ces, veruj mi, brze zavrsiti.

Na slikama ti je motor lutka, ja tu nista ne bi` dir`o ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja