Libero 2157 Napisano Septembar 22, 2009 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo povoda da se i sam obratim forumu i konačno sa Vama podelim neka svoja iskustva... Dugo (možda i predugo) čitam i pratim forum i pre svega bih se zahvalio svim kolegama koji bezrezervno učestvuju u radu foruma i sa ostalima dele svoja iskustva i mišljenja. Meni su mnogo pomogla u izboru mezimca i potvrdila neka moja mišljenja i gledanja... Povlen http://sr.wikipedia.org/wiki/Povlen http://povlen.blogspot.com/2008/09/selo-taor.html Dan savršen, ja raspoložen i nestrpljiv...KLE čeka prvu ozbiljniju vožnju van asfalta... Valjevo, Poćuta,Debelo Brdo,put dobro poznat i odličnog kvaliteta, ekipa sa BJB vikenda na Mokroj gori ga je upoznala...Na Debelom brdu, kod spomenika se skreće levo, (desno je put ka planinarskom domu na Debelom Brdu,Jablaniku i Torničkoj Bobiji) Odatle počinje mešoviti makadamski, zemljani i kameni put (uslovno rečeno put,jer na momente je to pešačka staza),koji prolazi ispod sva tri vrha Povlena...Ovo su nama Valjevcima poznate stvari ,ali za one koji ne znaju,postoje nelogičnosti oko naziva i nadmorskih visinama ovih vrhova: Veliki Povlen - 1271 m.n.m Srednji Povlen - 1301 m.n.m Mali Povlen - 1347m.n.m Izvinjavam se zbog izostavljanja kilometraže, valjda uzbuđenje te zaboravih da zapisujem iste...sledeće pisanije u detalj Moji utisci u vezi KLE-a: Moj prvi veći moto,tačnije prvi kome sam ja vlasnik Inače vozim od detinjstva ali kao dosta ljudi ovde tek sada je došao na red kao ozbiljnija priča... U potpunosti ispunio moja očekivanja, ni manje ni više.U praksi (mada je to malo pretenciozno reći posle 1k km,al ajde...) potvrdio mnogo toga rečenog ovde na forumu, i pozitivnog i negativnog... Negativno su više osobine koje koje sam tražio da uočim imajući u glavi sve što sam saznao na forumu i iz tuđeg iskustva. U jednu stvar sam siguran: ne biti prezahtevan prema mašini i voziti u okviru njenih mogućnosti ( i svojih), ne preterivati sa zaletanjem i kočenjem jer su kočnice dovoljno efikasne samo pod uslovom da se ne preteruje...U to sam se uverio čim sam kupio KLE-a, prilikom upoznavanja motora,namerno ga dovodeći do granice, čisto da se uverim šta on ne može.. Što se off-road vožnje tiče, pokazao mi je na par velikih strmina pokrivenih kombinacijom mokre zemlje i kamena, kako izgleda kada 200 kg koje voliš krene unazad.. :o Znači. opet umerenost jer on nije kros mašina. Na asfaltu sasvim zadovoljavajuća priča koja bi sa boljim setom guma od originalnih Dunlop bila još bolja. (motor prešao 7500km) Potrošnja na otvorenom putu 4.6l, u gradu ravno 5l. Da ne dužim, evo fotki... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Septembar 22, 2009 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Septembar 22, 2009 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Septembar 23, 2009 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo Wave, Prelep ti je motor kao i fotke... Čim sam ih video, poželeo sam da posedujem (i) motor koji može da siđe sa asfalta... Ma želim ja to odavno, ali u Srbiji finisije teško mogu ispratiti 2 motora... Da prodam ovaj - ne da mi se. A i mogu d azamislim šta bi mi žena rekla na: "ženče, kaži dragička. Crvena munjica je dobila društvo, da ne bude sama u garaži..." Pretpostavljam da bi odgovor bio: "e pa od večeras vas ima 3je u garaži..." ...htedoh napisati - ;D Svaka čast još jednom. Ti ga baš živiš. Prosto se zamišljam u tvojoj ulozi kroz svuu tu prirodu... Mmmmmmmmm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17680 Napisano Septembar 23, 2009 Integrisan, 8365 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nije lose, nije lose... Dao si mi novu ideju na toj strani, jer za ovaj put nisam znao Gde put vodi ili je kruzan? Mozes li na nekoj karti da obelezis rutu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivkefjr 13 Napisano Septembar 23, 2009 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Beograd/Wien Motocikl: bio FJR Prijavi odgovor kao problematičan Moja Jamahica bi to preletela, ne bi se ni isprljala! ;D Salim se, naravno, ne smem da sidjem sa asfalta ni zbog pis pauze, nego upalim sva cetiri i ostavim motor na magistrali. Ove fotke sa Golije su nastale kao rezultat nedovoljne pripremljenosti za put, da sam znao da nema asfalta zaobisao bih u sirokom luku. Bravo, Wave, jako lepe fotke, fali samo neka mapa za nas asfaltne za potpun dozivljaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Septembar 23, 2009 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege, hvala na komentarima. Evo deo mape koji sam pronašao i malo dopunio informacijama, možda nekome zatreba...barem ovim asfaltnim kad krenu u šetnju... Inače put-staza-livada se može nazvati kružnim jer se nigde ne vraća istim putem, već se sa Debelog brda preko Povlena izlazi na Mravinjce a odatle asfaltnim( ) putem ka Valjevu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivkefjr 13 Napisano Septembar 23, 2009 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Beograd/Wien Motocikl: bio FJR Prijavi odgovor kao problematičan Sad nam nema druge, nego svi na Povlen Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Septembar 23, 2009 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa da je više sluha i razuma tako bi trebalo da bude...nama je ovo na pola sata od grada a velika većina Valjevaca ovde nikada nije bila. Odavde se ne odlazi ravnodušan jer je sve fantastično...Moja preporuka svima koji koriste put preko Debelog brda: ko ne može motorom, na brdu obavezna pauza,relax šetnja i pogled na pola Srbije...Uživajte! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6417 Napisano Septembar 23, 2009 Enduraš, 6390 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Bravo majstore, tako se to radi Koristis novu masinu bas kako treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Septembar 23, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Gde si nasao tu mapu, da li imas za ostale delove Srbije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Septembar 24, 2009 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nažalost ne...posedujem samo topografske karte svoga kraja, koje sam dobio od prijateljevog prijatelja koji mi ih pozajmi na jedno popodne pa ja skenirao... Ako nekome budu trebale tu sam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Free 41 Napisano Septembar 24, 2009 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Ruta ti je vrh! Ovuda jos nisam prosao, kad imas vremena svrati do mene ili me cimni da mi objasnis tacno gde se skrece, a ako si slobodan mozemo zajedno sad za vikend na voznjicu ovom tvojom stazom!Poz! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17680 Napisano Septembar 24, 2009 Integrisan, 8365 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako se dogovorite za nedelju, mozda bih isao i ja... U subotu je BJB voznja oko Valjeva - pogledajte temu http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=42206.0, pa ako se dogovorite za nedelju ostao bih da spavam negde oko Valjeva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...