Jump to content

Moto Zajednica

Jedno pitanje za sve vas koji vozite motore.........

Recommended Posts

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

nikad nisam razumeo vas sto se ne javljate ljudima bez opreme. To je njihov izbor,ako on ne cuva sebe nemoj ti da ga mrzis zbog toga....

Daleko od toga da ga mrzim. Ih. Pa mrzeo bih pola sveta da je to tako....

Jednostavno, tu je evidentna razlika u određenim stavovima i principima. Gola glava je indikator da ta osoba pripada jednoj sociološkoj grupaciji sa kojom ja ne želim da imam interakciju. To ne mora biti 100% siguran indikator, tako da je moguće da i među gologlavim ima finog sveta, ali sam voljan da tu grešku u proceni i klasifikaciji prihvatim.

(probao sam da napišem i na srpskom, ali zvučalo je agresivno i uvredljivo :) )

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

nikad nisam razumeo vas sto se ne javljate ljudima bez opreme. To je njihov izbor,ako on ne cuva sebe nemoj ti da ga mrzis zbog toga....

Jednostavno, tu je evidentna razlika u određenim stavovima i principima. Gola glava je indikator da ta osoba pripada jednoj sociološkoj grupaciji sa kojom ja ne želim da imam interakciju. To ne mora biti 100% siguran indikator, tako da je moguće da i među gologlavim ima finog sveta, ali sam voljan da tu grešku u proceni i klasifikaciji prihvatim.

a da ti u susret naidje neko koga dobro poznajes ali bez kacige,da li bi mu se javio? ili ces da prestanes da se druzis s njim zato sto ne nosi kacigu.

Ili mu se ne bih javio (velika verovatnoća da ne bih ni obratio pažnju na lika bez kacige, pa ga ne bih ni prepoznao) ili bih, ako je situacija takva da možemo da stanemo i blejimo, krenuo da ga zajebavam :D.

• Zainteresovan, 984 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA

Iz istog razloga ni ja.Tu ih na neki nacin podcenim sto sumnjam da ce mi odgovoriti na pozdrav, ali mi je svakako drago kad se on prvi javi.Onda mu i ja odgovorim, ali mi je ipak krivo sto ne nosi kacigu i ne cuva sebe...Njegov izbor...

• Zainteresovan, 560 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Javljam se, masem, sviram, klimam glavom svima. I skuterasima i neskuterasima i s kacigom i bez kacige i po gradu i van grada. Jedino ne ablendujem, i ne volim kad meni ablenduju, odmah moram da kocim, mislim da je radar ispred :)

Nema nista gluplje nego kad me iskuliraju klinci na skuterima, al dva tocka su dva tocka i red je red pa masem kad god stignem  ;D

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

Javljam se, masem, sviram, klimam glavom svima. I skuterasima i neskuterasima i s kacigom i bez kacige i po gradu i van grada. Jedino ne ablendujem, i ne volim kad meni ablenduju, odmah moram da kocim, mislim se da je radar :)

D

ja nemam tih problema,ne mogu preko 65 kmh :D

Zato,blicajte! :D

• Svrati ponekad, 293 postova
  • Motocikl: 450 EXC

Javljam se van uvek a u gradu baš i ne sada ,pre sam jesam ali tako  se često desi da me ispale a možda i nevide zbog frke po ulicama pa sam jednostavno prestao.

A ako mi se neko javi uvek ali uvek se javim naravno ako ga vidim.

• Svrati ponekad, 115 postova

Isto kao sto je i izbor svakoga od nas kome ce se javiti. Za mrznju je potrebno mnogo vise. Jednostavno zar ne, sta je tu nerazumljivo?

• Svrati ponekad, 115 postova

Pre nekih mesec dana, vraćam se sa Ibarske prema sajmu, svira mi neki mladić sa curicom na skuteru... Ni O od opreme nisu imali. Svira, gleda me, maše kao da smo rod rođeni (dobro, možda i jesmo ali ja ga ne prepoznah :D) iskulirao sam ga... što ti reče Zeljo, bez opreme su mi nekako.... nevidljivi :)

:-X :D :D :D

• Svrati ponekad, 434 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F

Bravo momci sta da vam kazem?Nisam ocekivao da ce ovaj post otici tako daleko.

Vidim da na ovom forumu ima pravih Bikera i bas mi je drago zbog toga.

Licno sam protiv blicanja!! Odma pomislis aha Radar? Hvala kolega, kad posle par kilometara cvrc nista i onda skontas pa j...e on je to mene izgleda pozdravio ;D ;D ;D i to se desava

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Bravo momci sta da vam kazem?Nisam ocekivao da ce ovaj post otici tako daleko.

Vidim da na ovom forumu ima pravih Bikera i bas mi je drago zbog toga.

Licno sam protiv blicanja!! Odma pomislis aha Radar? Hvala kolega, kad posle par kilometara cvrc nista i onda skontas pa j...e on je to mene izgleda pozdravio ;D ;D ;D i to se desava

Pozdrav se ne daje blicanjem (vise puta), vec samo jednim Blicom ili Ablendom (kratko-dugo-kratko svjetlo). ;)

• Drug član, 1412 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

Otpozdravim rukom ili klimanjem glave u zadnje vreme mi ne radi sirena, ovo i pishem ako je neko iz pozdrava javio se nekom liku na crvenoj hondi xl 500 sa cross kacigom a chini mu se da nije dobio otpozdrav.

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

U gradu se javljam kad kad sa sirenom zato shto uglavnom gledam da me ne OMLATI neko.(ovo bih savetovao svima posebno Beograadjanima) Gledajte da vas ne omlati neko a za javljanje cemo lako, ne mora po svaku cenu...  Na otvorenom putu se javljam u 90% sluchajeva (ne javljam se u krivini zbog bezbednosti ili kad kasno zapazim nekog) U susret kad mi ide neko dignem visoko tri prsta (vozim custom pa je lako dici ruku gore) a kada me pretiche neko levom rukom nisko pored motora stavim palac na gore.

Ali se u 100% sluchajeva javljam deci koja mashu pored puta. Sviram, mashem, blicam... Znam kako je meni kao klincu bilo toplo oko srca kad m se chika neki javi sa ljute mashine.

Ljudima na semaforu dok se provlachim zatvaram vrata (onima koji nisu lepo zatvorili, obichno zena suvozach), vracam im zaklopljene retrovizore na mesto, kazem ako je guma ispustila....

I tako... ;)

Ali se u 100% sluchajeva javljam deci koja mashu pored puta. Sviram, mashem, blicam... Znam kako je meni kao klincu bilo toplo oko srca kad m se chika neki javi sa ljute mashine.

+1

Ljudima na semaforu dok se provlachim zatvaram vrata (onima koji nisu lepo zatvorili, obichno zena suvozach), vracam im zaklopljene retrovizore na mesto, kazem ako je guma ispustila....

Ja ne diram tuđa kola, ali im signaliziram ili kažem (ako stojimo) za vrata, neispravna svetla itd....

• Drug član, 1826 postova

Motoriste pozdravljam uglavnom klimanjem glavom. Skuterase u gradu ne pozdravljam. Ne zbog toga sto imam nesto protiv, vec ih nesto ne dozivljavam kao bajkere. Mnoge skuterase uopste ne privlace motori.

Na otvorenom putu pozdravljam sve i stajem i bajkovima i kolima koja mi deluju da imaju neki problem. Minut mog vremena i par desetina dinara tel. kredita jednom prilikom je nekom je znacilo mnogo, a meni jos vise lep osecaj koji me pratio ostatak puta.

Usecam se glupavo kad me neko ne odpozdravi. Iako sam navikao da na "dobar dan komsija" ne cujem nista, mnogo teze mi pada kad me brat iskulira.  ??? Naravno, braca nisu papucari, kajlasi, oni bez kacige, ni oni sa cicama bez kazige. Posto su poslednji u 99% slucajeva vlasnici R masina, na putu nemam ni priliku da ih primetim vec samo po semaforima. Mnogo su brzi za moje klimanje.  ::)

• Zainteresovan, 819 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

Hmmmmm!!!

A mozda se u tom belom svetu vozi sporije pa bajkeri stignu da se jave jedni drugima ;D

Ponekad nesmem da se javim jer ako mi covek otpozdravi ....

Necu posle da mu ja budem kriv

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

U gradu se javljam samo onima koje poznajem. Na otvoreno i po auto putu se javljam svakom ali sam navikao da podignem ruku navise. Deci se isto javljam i po neki put sviram.

• Zainteresovan, 974 postova

To mi je uvek nekako normalno bilo. Pogotovo na otvorenom putu. Uglavnom klimanje glavom ili leva ruka. Sem kada slucajno ne vidim nekoga i to se svima desava. A po gradu redje.

• Svrati ponekad, 140 postova

Vidi se u potpisu šta sam vozio i šta vozim ali koliko mogu da primetim neki ovde se izjašnjavaju na vrlo čudan način.

Nije mi bilo jasno gde su toliki ljudi sa foruma po gradu jer ja stalno se vrtim po gradu zbog posla i to na dva točka .

Cenim svačije mišljenje ali mislim da čim ispod dupeta ima jedan točak i spred jedan točak t.j. sedi na dva točka a između motor smatram ga kolegom.

Nikad nisam gledao na to ko koju marku ili model vozi nego na to kako se ponaša u vožnji i prema drugima oko sebe.

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

ali mislim da čim ispod dupeta ima jedan točak i spred jedan točak t.j. sedi na dva točka a između motor smatram ga kolegom.

Nikad nisam gledao na to ko koju marku ili model vozi nego na to kako se ponaša u vožnji i prema drugima oko sebe.

Respect!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja