Ivana 0 Napisano Januar 14, 2007 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam suvozac, ali me je Marcony ucio da vozim skuter. Ide ok, nema brzina, tako da je za pocetak dobro. Sad tesko mogu da vozim Apriliu, jer je teska i visoka za mene, tako da ostajem na zadnjem sedistu...za sada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Januar 14, 2007 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan ima auto shkola sigurno u kojoj instruktor daje chasove... shto se mene tiche trebalo bi da se uzme bar jedan-dva chasa... ono kako se skrece levo, uz razdelnu liniju, vracanje u osnovnu liniju sa migavcem bla bla... ili neko ko je polagao da objasni ukratko shta i kako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Januar 14, 2007 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Bash tako! Josh cesh imati srece ako instruktor bude hteo da ti pokaze te osnowne stwari (kwachitlo' date='kochnica,gas. . .),ali to ti je u principu swe shto dobijesh od instruktora.[/quote'] Evo, kako je to ovde: - lekarsko uverenje (pregled kod specijaliste rada i saobraèaja) - upis u autoškolu - kurs teorije cca 8h - polaganje teorije za A u autoškoli - polaganje teorije za A zvanièno (državni ispit) - èasovi sa instruktorom, 17 vrsta vežbi, u stvari minimum 17 èasova na poligonu i na drumu (instruktor kolima vozi iza tebe, povezani radiovezom). Motor je obièno školski, ako želiš da voziš svoj, treba da bude osiguran full kasko. Meni su za prvih 8 èasova dali Yamahu 250, a posle Suzuki Freewind. - ispit u okviru autoškole - državni ispit sa komisijom (opet iz dva dela, prvi je na poligonu, drugi u saobraèaju) - ako sve ide glatko, minimum cca 500€ U sezoni autoškole ne mogu da se vide od posla, toliko ima kandidata i kandidatkinja, naravno. Samo je pitanje vremena, kada èe i kod vas to da se desi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Januar 14, 2007 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Bash tako! Josh cesh imati srece ako instruktor bude hteo da ti pokaze te osnowne stwari (kwachitlo' date='kochnica,gas. . .),ali to ti je u principu swe shto dobijesh od instruktora.[/quote'] Evo, kako je to ovde: - lekarsko uverenje (pregled kod specijaliste rada i saobraèaja) - upis u autoškolu - kurs teorije cca 8h - polaganje teorije za A u autoškoli - polaganje teorije za A zvanièno (državni ispit) - èasovi sa instruktorom, 17 vrsta vežbi, u stvari minimum 17 èasova na poligonu i na drumu (instruktor kolima vozi iza tebe, povezani radiovezom). Motor je obièno školski, ako želiš da voziš svoj, treba da bude osiguran full kasko. Meni su za prvih 8 èasova dali Yamahu 250, a posle Suzuki Freewind. - ispit u okviru autoškole - državni ispit sa komisijom (opet iz dva dela, prvi je na poligonu, drugi u saobraèaju) - ako sve ide glatko, minimum cca 500€ U sezoni autoškole ne mogu da se vide od posla, toliko ima kandidata i kandidatkinja, naravno. Samo je pitanje vremena, kada èe i kod vas to da se desi. :shock: :shock: :shock: jedva chekam da ovo dodje i kod nas... a tek ono 6 meseci polaganje za kola :twisted: :twisted: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Januar 14, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Samo je pitanje vremena, kada èe i kod vas to da se desi. Neka brate, lakše je ovako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Januar 15, 2007 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Bash tako! Josh cesh imati srece ako instruktor bude hteo da ti pokaze te osnowne stwari (kwachitlo' date='kochnica,gas. . .),ali to ti je u principu swe shto dobijesh od instruktora.[/quote'] Evo, kako je to ovde: - lekarsko uverenje (pregled kod specijaliste rada i saobraèaja) - upis u autoškolu - kurs teorije cca 8h - polaganje teorije za A u autoškoli - polaganje teorije za A zvanièno (državni ispit) - èasovi sa instruktorom, 17 vrsta vežbi, u stvari minimum 17 èasova na poligonu i na drumu (instruktor kolima vozi iza tebe, povezani radiovezom). Motor je obièno školski, ako želiš da voziš svoj, treba da bude osiguran full kasko. Meni su za prvih 8 èasova dali Yamahu 250, a posle Suzuki Freewind. - ispit u okviru autoškole - državni ispit sa komisijom (opet iz dva dela, prvi je na poligonu, drugi u saobraèaju) - ako sve ide glatko, minimum cca 500€ U sezoni autoškole ne mogu da se vide od posla, toliko ima kandidata i kandidatkinja, naravno. Samo je pitanje vremena, kada èe i kod vas to da se desi. Evo kako je ovde... -I ovde treba lekarsko. -Treba da se vozi 10 sati ako vec imas neku kategoriju ili potvrdu za bicikl sa motorom -Mozes voziti na svom motoru , mozes pozajmiti motor...samo treba da trazis L tablicu -Ili mozes da vozis na matorom Tomos T15 od 49 ccm sa velikom tablicom, koja se pali na gurku ( to je sto ima auto-skola) -Instruktor te prati u kolima iza tebe i stanete na svakih par raskrsnica da biste se dogovorili za dalju putanju ( kakva radio veza? kod nas bi to bilo ptrevise hi-tech) -Teorija: dobijas od auto-skole gomilu testova da naucis napamet, jer ces jedan od tih 30-tak ( ako ima toliko) dobiti sigurno na ispitu... Mozda sam nesto zaboravio, ali ovde i ako ima nekih propisa, oni se slabo postuju. Kad sam ja polagao , instruktor mi je rekao posle 5 sati voznje ( sat traje 45 min. i odjednom se vozi 1,5h u cugu) da smo dosta mucili taj motor, da vozim odlicno, i da ce biti sve u redu na polaganju. Vidimo se tamo... Znaci : Voznja-2.5h, teorija-pregledao testove, iskesirao za kurs i polaganje i to je sve. Ako hoces da naucis voziti, naucices sam ili od nekog drugog. U auto skoli su nam rekli " Mi smo tu da vas naucimo da dobijete dozvole, a vi cete nauciti kasnije da vozite" Jedna auto-skola se i reklamira tako da kod njih svako polozi... :? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MotoBarbi 2 Napisano Januar 30, 2007 U prolazu, 74 postova Lokacija: Slovakia Prijavi odgovor kao problematičan Samo strpljene i 100%ce da nauci da vozi motor. Bitno je da nauci osnovne delice motora koji su joj bitni za voznju. Suvozac sam bratu od malena ali mozak je imao potrebu da zna kako to funkcionise unutar motora pa mi je brat dao knjigu od 600 str. "cbx1000" da procitam... i to je na engleskom kad je video kako se mucim stavio me pred "cica hondicu" ukratko objasnio "funkcije", seo iza mene i presli smo 500m , naravno obuka je bila sto dalje od kuce da mama ne vidi. "Cica" je sad ofarbana i skroz sredjena pa se ne usudjujem da trazim dalju obuku a i problem mi je da putujem 600km do Srbije da bih vozila motor dok ne kupim svoj... Javi nam jel naucila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Januar 30, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Samo je pitanje vremena' date=' kada èe i kod vas to da se desi.[/quote'] Neka brate, lakše je ovako. Zato nam se i pune crne hronike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Januar 30, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Javi nam jel naucila javljam, javljam, samo da doðe proleæe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Januar 30, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Zato nam se i pune crne hronike. Mislis. Bas ce i oni da nauce da dobro voze za 17 casova ako nikad pre nisu vozili motor. Ja sam motor vozio 6 godina pre nego sto sam uopste mogao da polazem, i onda treba da puknem pare da bi mi neko objasnjavao kako da krenem sa motorom. Najbolje autoskole imaju Nemci, ali su mnogo skupe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano Januar 30, 2007 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan Uuuu,ala ste zakomplikovali. Jednostavno,za poèetak uzmi taj MZ,TI obuci najmanje dva stara skijaška odijela,a ona neka bude u suknjici i laganoj majici.Izvezeš je negdje van grada,pronaðeš krivinicu sa puno granja,èièka i šiblja,lagano skreneš u to granje i.....kažeš...jbg....desilo se.Njoj neæe više na pamet pasti da uèi da vozi i ... riješio si problem.ALO,ako nauèi da vozi,poèeæe da te prati po skupovima i kojekuda.A sada je zamoli da primi izvinjenje od mene! :oops: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 30, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Uuuu' date='ala ste zakomplikovali. Jednostavno,za poèetak uzmi taj MZ,TI obuci najmanje dva stara skijaška odijela,a ona neka bude u suknjici i laganoj majici.Izvezeš je negdje van grada,pronaðeš krivinicu sa puno granja,èièka i šiblja,lagano skreneš u to granje i.....kažeš...jbg....desilo se.Njoj neæe više na pamet pasti da uèi da vozi i ... riješio si problem.ALO,ako nauèi da vozi,poèeæe da te prati po skupovima i kojekuda.A sada je zamoli da primi izvinjenje od mene! :oops:[/quote']:mrgreen: Fenomenalno! :fcab: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Januar 30, 2007 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan Uuuu' date='ala ste zakomplikovali. Jednostavno,za poèetak uzmi taj MZ,TI obuci najmanje dva stara skijaška odijela,a ona neka bude u suknjici i laganoj majici.Izvezeš je negdje van grada,pronaðeš krivinicu sa puno granja,èièka i šiblja,lagano skreneš u to granje i.....kažeš...jbg....desilo se.Njoj neæe više na pamet pasti da uèi da vozi i ... riješio si problem.ALO,ako nauèi da vozi,poèeæe da te prati po skupovima i kojekuda.A sada je zamoli da primi izvinjenje od mene! :oops:[/quote']staaari lisac!!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Januar 30, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Uuuu' date='ala ste zakomplikovali. Jednostavno,za poèetak uzmi taj MZ,TI obuci najmanje dva stara skijaška odijela,a ona neka bude u suknjici i laganoj majici.Izvezeš je negdje van grada,pronaðeš krivinicu sa puno granja,èièka i šiblja,lagano skreneš u to granje i.....kažeš...jbg....desilo se.Njoj neæe više na pamet pasti da uèi da vozi i ... riješio si problem.ALO,ako nauèi da vozi,poèeæe da te prati po skupovima i kojekuda.A sada je zamoli da primi izvinjenje od mene! :oops:[/quote'] MAJSTORE!!! Kakvo svetlo na kraju tunela! Da još 500 godina živim ovoga se ne-bi setio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shvaba 17 Napisano Januar 31, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Uuuu' date='ala ste zakomplikovali. Jednostavno,za poèetak uzmi taj MZ,TI obuci najmanje dva stara skijaška odijela,a ona neka bude u suknjici i laganoj majici.Izvezeš je negdje van grada,pronaðeš krivinicu sa puno granja,èièka i šiblja,lagano skreneš u to granje i.....kažeš...jbg....desilo se.Njoj neæe više na pamet pasti da uèi da vozi i ... riješio si problem.ALO,ako nauèi da vozi,poèeæe da te prati po skupovima i kojekuda.A sada je zamoli da primi izvinjenje od mene! :oops:[/quote'] :mrgreen: :fcab: :baeh: Sve si mu lepo objasnio.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Januar 31, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Zato nam se i pune crne hronike. Ja sam motor vozio 6 godina pre nego sto sam uopste mogao da polazem' date=' i onda treba da puknem pare da bi mi neko objasnjavao kako da krenem sa motorom. [/quote'] Ne uèe te u školi kako da kreneš motorom, veæ kako da se ponašaš u saobraæaju, da ne zagineš i da ne sjebeš nekog drugog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Januar 31, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Cubric :: Citat: Zato nam se i pune crne hronike. Ja sam motor vozio 6 godina pre nego sto sam uopste mogao da polazem, i onda treba da puknem pare da bi mi neko objasnjavao kako da krenem sa motorom. Ne uèe te u školi kako da kreneš motorom, veæ kako da se ponašaš u saobraæaju, da ne zagineš i da ne sjebeš nekog drugog. Nisam bukvalno mislio da ti pokazuju kako da krenes sa motorom. Sva pravila ponasanja ces nauciti iz propisa, a meni je vise odgovaralo da me uci covek koji vozi 30 godina motore (a vozi ih od drugog-treceg razreda osnovne skole), pa da mi on iz svog iskustva kaze sta valja a cega da se klonim. A kod nas instruktori u vecini slucajeva nemaju ni 1000 km predjenuh sa motociklom, tako da ti i on prica ono sto je naucio iz knjiga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Januar 31, 2007 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan hm jel ovo u modi ovako pisanje il sta/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1069 Napisano Januar 31, 2007 Ne silazi, 5482 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan hm jel ovo u modi ovako pisanje il sta/ Kinezi,masovna proizvodnja,pa i na forumu uzelo maha!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Januar 31, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se za ovo, nesto me zajebava mis, pa sam opalio tri puta. Izvinjavam se jos jednom. :oops: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1713 Napisano Februar 5, 2007 Drug član, 630 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam devojci polako i strpljvo objasnjavao sve sto sam mislio da je bitno.Malo je slusala,malo meditirala i... Sede ona,upalim ja motor,kazem polako pustaj kvacilo,i krene ona iz prvog,lepo lagano.Kazem stani,ona stane.Krene opet,malo vise gasa,ubaci u drugu i ode laganoooooo. ALI,nauciti je da mirno stane,nisam imao zivaca.Mozda ove godine budemo zajedno imali vise strpljenja. Ucila je oma na NSR 125,a i biciklo ne vozi nesto pouzdano. Inace,da napomenem,kad te devojka vozi-to je tako extra,a devojka sama na nekom lepom motoru- EXTRA KEKSI ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mad_max0204 100 Napisano Februar 5, 2007 Svrati ponekad, 419 postova Lokacija: San Jose, CA Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo kupis motor na kojem ne moze ni da dohvati pod nogama i resen problem. Kupujte ljudi devojkama kola, a na motoru ih vozite. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shvaba 17 Napisano Februar 6, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Lepo kupis motor na kojem ne moze ni da dohvati pod nogama i resen problem. Kupujte ljudi devojkama kola' date=' a na motoru ih vozite.[/quote'] :prayer: slazem se potpuno, neka ga sama kupi , sama nauci i lepo nisam kriv ako nedaj boze sama padne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 27 Napisano Mart 8, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Djavolski tezak posao. Ja sam moju pre dve godine poseo na yamahu htz750. Podje ti ona super, e sad STRAHHHHH, setim se ja kako li ce da stane sa tom mrcinom, a da se ne prevrne. A nista ne smem da joj kazem. Ona se primila, kao, bas kul, sve je ok, a ja se sledio ziv. Vec vidim sjebanu stranu motora sa sve migavcima ijaaao i jos biram na koju stranu ce da padne :cry: . Nekako joj kazem: "sad malo uspori, ubaci u nizu brzinu, stisni kvacilo i desnom koooociiii, samo lagano (a najveci mi problem kad stane, jer nece moci da zadrzi motor, a ja sedim iza mnooogo visoko. Elem, stane ti ona tako,ja se izduzio max, kacim beton, motor se naginje, derem se "drrrrzziiiiiii gaaa ku.koo i nekako ga poslednjim atomom snage zadrzim. Uh i sad mi je frka kad se setim. Problem je u tome sto se one ufrkisu kad je najgore. Sad je ucim na kastomu pa je lakse, mada jojk se svaki put ugasi (20 puta do sad) i cima ga pa mi ga je zao vise. Ne mogu da gledam to mucenje tako da sam za sad odustao od obuke. Inace, skuter vozi sama bez ikakvih problema. Verovatno joj je frka i od mene pa jos gore reaguje jer zna da u tim momentima disem na cevcicu i da mi je fitiiilj kratak a iekslozivvaannn :? Ako je neko talentovan lako je. Skoro sam jednu klinku od 14 godina naucio da vozi. Mala ubi od voznje :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...