zeky 5 Napisano Octobar 4, 2009 U prolazu, 73 postova Lokacija: Malmö,Svedska Motocikl: Kawasaki LTD 750, Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Tocak je bez unutrasnje gume. Guma pukla. Sprej je zavrsio posao. Dosao si kod vulkanizera. Sta vulkanizer tada radi sa gumom? Da li tubeles guma mora da se menja? Da li je ta smesa iz spreja sada tvrda ili meka masa? Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuk HM 178 Napisano Octobar 4, 2009 nezavisan, 348 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan u avgustu mi se probušila prednja guma i još je vozim, tubeless, uzeo sprej (kupljen u Tempu, zaboravio firmu, plavo beli), celog ga sipao, nisam video rupu tako da nisam mogao da stavim rupu na beton, otišao do prve pumpe i naduvao ga do potrebnog pritiska, otišao do vulkanizera, on je pregledao, nije našao nikakvu rupu pa mi je rekao da je vozim takvu dok se ponovo ne probuši a onda ponovo da sipam sprej ako nije veća rupa... Kaže da je skidao par takvih guma gde je korišćen sprej i nalazio je neku tečnost kao mleko... Inače ja sam koristio te sprejeve još kao klinac, za bajs. Odlično rade posao... P.S. dobro ste me podsetili da ponovo kupim sprej... :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1302 Napisano Octobar 4, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Taj isti sam i ja koristio za unutrašnju gumu i uradio mi posao. Nisam dugo vozio posle toga (nekih par stotina km), ali je radilo sasvim OK. S tim što sam izvadio uzrok bušenja gume ( čelik kao deo zihernadle). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeky 5 Napisano Octobar 5, 2009 U prolazu, 73 postova Lokacija: Malmö,Svedska Motocikl: Kawasaki LTD 750, Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan A koliki je problem vulkanizeru da taj sprej iz gume ocisti? Da li mora da skida celu gumu sa felne? Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzeljko 21 Napisano Octobar 7, 2009 U prolazu, 82 postova Motocikl: Yamaha XVS 650A DragStar Prijavi odgovor kao problematičan A koliki je problem vulkanizeru da taj sprej iz gume ocisti? Da li mora da skida celu gumu sa felne? Pozdrav. Pre nekoliko dana sam menjao gume kod Mate u Mladenovcu i unutrasnja je bila zalepljena za spoljasnju celom duzinom. Sipan sprej pre godinu dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Octobar 7, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan A koliki je problem vulkanizeru da taj sprej iz gume ocisti? Da li mora da skida celu gumu sa felne? Pozdrav. Reko mi vulkanizer da mora to da se opere sa felne, al nemam pojma chime? Mozda nitro? On skida sve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano Octobar 8, 2009 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan Nasao sam par sprejev na kojima pise da mogu da se koriste i sa unutrasnjom gumom. Samo ne znam da li se mogu naci kod nas u prodaji? Taj prvi... odmah baci ??? Meni su dva takva dreknula u ruci dok sam pokušavao da naduvam gumu. Sat vremena sam prao ruke :D Motul sam koristio dva puta i zadovoljan sam: Prvi put zadnja guma na FJ 1200 i drugi put guma na Renault 5 ( na temperaturi od - 5 stepeni :o ) . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 147 Napisano Januar 25, 2014 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: Honda PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Neko kaze rupa da bude dole..neko kaze da ventil bude gore..u onom uputstvu na englesko sto je neko od kolega postavio pise da ventil bude na pola visine..pa kako treba? ima li sprej neki rok trajanja mozda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Januar 26, 2014 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan pogledaj ovde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bosnjak 195 Napisano Januar 26, 2014 Svrati ponekad, 362 postova Lokacija: pirot Motocikl: africa RD04 plava mamba Prijavi odgovor kao problematičan definitivno dobra stvar, radi poso i kod unutrasnjih guma. Treba da ventil ne bude dole samo zbog tezine motora a dali je na sredini ili gore manje vazno ,po meni najvaznije je da ekser ili sta vec je probilo gumu bude izvadjen pre sipanja spreja. Jesenas probijem gumu u planini vidim sisti ko luda uzmem sprej i da izvucem ekser koji sam zakuco u gumu kaze mi nazovi iskusni kolega da nediram nista samo da naspem sprej.Poslusam coveka saspem ceo sprej i krenem 200m guma na felnustanem uzmem od kolege jos jedan NISTA ne mrda Gurao sam mrcinu par km, natovario u neki pik ap i kad sam napokon stigo kod vulkanizera od unutrasnje gume OSTALI SAMO DUGMICI Po meni OBAVEZNO IZVADITI PREDMET KOJI JE PROBIO GUMU Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lad 207 Napisano Januar 26, 2014 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 4 cilindra :-))) Prijavi odgovor kao problematičan Dobra stvar,ali koliko ja znam , pre svega za tjubeles gume. Moje iskustvo s sprejem je ... pa negativno,mada ga opet nosim .Na f 800 gs-u ,drugu ispusti guma,našli i izvadili ekser iz gume.Da napomenem da je imao unutrašnje na motoru.Motor dignut na centralni stender,ventil bio gore,potrošen ceo sprej-inače pritisak u spreju je bio ok.Imao sam i kompresor i naduvali na oko 2 bar-a ,jer je posle spreja pritisak bio oko 1,3 bar-a.Međutim već posle 1,5-2 km guma počela opet da ispušta...opet kompresor...i tako nekoliko puta dok se nismo dovukli do grada.U ovom slučaju kompresor je bio neophodan,i da dodam da je imao suvozačicu na motoru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Januar 26, 2014 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Neko kaze rupa da bude dole..neko kaze da ventil bude gore..u onom uputstvu na englesko sto je neko od kolega postavio pise da ventil bude na pola visine..pa kako treba? ima li sprej neki rok trajanja mozda? Ja sam pretprosle godine upotrebio sprej koji sam kupio u Italiji jos 1984. godine i posle toga vozio jos nekih 200 kilometara pre nego sam zamenio unutrasnju gumu. Kada sam ga upumpavao u gumu ventil je bio dole, ali sam onda malo okretao tocak ne bi li se lateks ravnomerno rasporedio unutar gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...