kivuz 161 Napisano Septembar 4, 2009 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 thunderbolt Prijavi odgovor kao problematičan Pokusao sam sa pretragom ali nisam uspeo da nadjem normalno objasnjenje kako se tacno koristi ovaj sprej ??? Nedavno sam pokusao sa njim da napunim probusenu gumu, ali iz nekog razloga posle 100 metara je ponovo ispustila... Bio bih zahvalan ako bi mi neko detaljno objasnio kako se sprej ustvari koristi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svemirko 75 Napisano Septembar 4, 2009 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Beograd Motocikl: suzuki dr 650 rs, suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan i dali je za tubeles ili i kad ima unutrasnju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kivuz 161 Napisano Septembar 4, 2009 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 thunderbolt Prijavi odgovor kao problematičan To znam...samo je za tubeless! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Septembar 4, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Vazno je da se nakon sprejanja gume odmah krene u voznju kako bi se zaptivna masa rasporedila po citavoj povrsini. U uputstvu na spreju imas detalje. Kod mene pise voziti 15km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kivuz 161 Napisano Septembar 4, 2009 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 thunderbolt Prijavi odgovor kao problematičan A jel treba ceo sprej da se iskoristi, ili je jedan sprej za vise krpljenja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Septembar 4, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Ja, na svu srecu, jos nisam imao priliku da ga testiram i nekako sam skeptican jer su ljudi svasta prijavljivali. Sto se izdasnosti tice, kontam... ako ima dovoljno co2 u onoj maloj "spricer" ampulici, zasto nebi i ovde u velikom spreju bilo dovoljno za par probusenih guma. Da li si posle 100m dopunio gumu i nastavio da vozis ili si odustao? Takodje mislim da je, kao kod pur pene, bitno u kom polozaju se nalazi sprej za vreme krpljenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kivuz 161 Napisano Septembar 4, 2009 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 thunderbolt Prijavi odgovor kao problematičan potrosio sam sprej i po na tri punjenja i sva tri puta mi je ispustila....mozda ipak treba da se ceo iskoristi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Septembar 4, 2009 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Moze i za motore sa unutrasnjom gumom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Septembar 4, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Nego, jesi citao ti sta pise na spreju? Nekad je ipak neophodno. @Joseph Dobro ti sekirce. To jos nisam video kao opremu na motoru, ali dopada mi se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Septembar 4, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Moze i za motore sa unutrasnjom gumom. Koliko je drzao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kivuz 161 Napisano Septembar 4, 2009 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 thunderbolt Prijavi odgovor kao problematičan Citao sam sve sto ima da se procita i nisam uspeo da zakljucim kako se zapravo koristi...ima puno drugih informacija ( na kojoj temperaturi cuvati itd ) ali ne i konkretno kako ga koristiti ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Septembar 4, 2009 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Moze i za motore sa unutrasnjom gumom. Koliko je drzao? 7500-8000km ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Septembar 4, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno mi nisu jasni takvi proizvodjaci. I meni se desavalo par puta da trazim uputstvo za koristenje na proizvodu ali nista o tome. ??? Naravno, tu su sve obaveznje informacije o pravilnom odlaganju i temperaturi cuvanja. 7500-8000km ;D To definitivno nije do prvog vulkanizera kako ljudi praktikuju. Ja kupljen. Znas li mozda koji proizvodjac je bio u pitanju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kivuz 161 Napisano Septembar 4, 2009 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 thunderbolt Prijavi odgovor kao problematičan Ostade pitanje da li ceo sprej treba iskoristiti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Septembar 4, 2009 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan dignes tocak, stavis ventil u gornji polozaj, protreses bocu i zavrnes na ventil, okrenes bocu na dole i istreses celu sadrzinu bez obzira koliko se naduvala guma.. sprej je za jednokratnu upotrebu! obicno kad se dodje do odredjenog pritiska boca prestane da prska tj izjednaci pritisak.. ima providno crevce pa se vidi kad i koliko ide "materijala".. nakon toga, skinuti (odvrnuti) bocu sa ventila, zasrafiti kapicu i nastaviti normalno voznju.. ukoliko je potrebno, doduvati gumu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Septembar 4, 2009 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moze i za motore sa unutrasnjom gumom. Koliko je drzao? 7500-8000km ;D I onda je unutrasnja guma promenjena iz razloga sto sam menjao spoljasnju. Ja sam se takodje naslusao i nacitao prica o sprejevima, pa rekoh da stavim novu unutrasnju. Vulkanizeru nije bilo jasno kada je izvadio unutrasnju zasto zelim da je zamenim kada je ona zdrava i citava. Vulkanizer mi je takodje rekao da unutrasnja sa sprejem funkcionise, jedino u slucaju da se probusi ponovo, ne moze da se krpi na masini jer se istopi. Ali zato moze ponovo da se napuni sprejem i tada je, mislim, zrela za zamenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Septembar 4, 2009 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan http://www.louis.de/_109f7dd019e95b94b0cbc337f0abee8c3f/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=370&wgr=468&list_total=25&anzeige=0&artnr_gr=10004874 Google prevod uputstva za upotrebu spreja iz Louis-a. Tacno takav sam i ja koristio. This helper lets you in a sudden flat tire in the lurch. It corrects quickly, cleanly and easily punctures without dismounting of the wheel. Closed by the special formula existing holes in the tire and pumped it at the same time by pressurized gas contained again. Suitable for all types of tires (with or without hose) of eg Bicycles, motorcycles, cars, caravans, etc. Based on latex base and is therefore absolutely harmless to the tire and rim. May therefore be missing on any trip! Frost resistant to -5 ° C! Produced and bottled in Germany by brand manufacturers. Contents: 400 ml Application: If possible, remove the flat tire, the tread of all foreign matter such as screws, nails, small stones, etc., which could be the cause of the tire. Now you can complete from the air. Then you get the tire valve to half-rim height. At very low temperatures (below 5 ° C) warm the box please before about 2 minutes easy (for example) with your hands. Now you shake the can vigorously at least 1 minutes. Then remove the protective plate from the actuator. Screw the connector at the end of the transparent tube firmly onto the tire valve cleaned. Hold the can upright and press the spray head vigorously with your finger down until the back tire is properly inflated. Now please drive carefully now continue at a moderate speed (within 10 to 15 km / h), so that the product can be distributed evenly inside the tire. Please search directly to the nearest repair shop and have to replace the defective tires. Check again in between the pressure, since even an apparently simple puncture can hide a serious damage to the tire or tube. Isto ovo pise i na etiketi na spreju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kivuz 161 Napisano Septembar 4, 2009 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 thunderbolt Prijavi odgovor kao problematičan dignes tocak, stavis ventil u gornji polozaj, protreses bocu i zavrnes na ventil, okrenes bocu na dole i istreses celu sadrzinu bez obzira koliko se naduvala guma.. sprej je za jednokratnu upotrebu! obicno kad se dodje do odredjenog pritiska boca prestane da prska tj izjednaci pritisak.. ima providno crevce pa se vidi kad i koliko ide "materijala".. nakon toga, skinuti (odvrnuti) bocu sa ventila, zasrafiti kapicu i nastaviti normalno voznju.. ukoliko je potrebno, doduvati gumu E pa to mi je trebalo...hvala...mada se nadam da necu morati da isprobavam kako to funkcionise... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Septembar 4, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Malo sam preleteo ovaj test koji su radili svajcarci. Od 5 sprejeva koje su trestirali na automobilskoj gumi 195/65 R 15, samo tri su uspela da naduvaju gume na minimalnih 1,2 bara nephodnih da bi se nastavila voznja. Neki od proizvodjaca sprejeva kazu da treba ukloniti predmet koji je izazvao busenje a drugi ne. Ono sto je zajednicko za sve da rupa mora da bude na zemlji tj. na dole prilikom koriscenja spreja i da treba sasuti ceo sprej. http://www.tcs.ch/main/it/home/auto_moto/tests/reifen/pannenspraytest.RightColumn.0002.CtxLinkDownloadFile8.pdf/3972_02_Test-TCS_spray_antiforatura_it.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kivuz 161 Napisano Septembar 4, 2009 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 thunderbolt Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam Motulov sprej i na njemu nema uputstva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
garcia_kg 0 Napisano Septembar 4, 2009 U prolazu, 47 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Nije loše da se zna, zlu ne trebalo............ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Septembar 4, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nasao sam par sprejev na kojima pise da mogu da se koriste i sa unutrasnjom gumom. Samo ne znam da li se mogu naci kod nas u prodaji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzeljko 21 Napisano Septembar 5, 2009 U prolazu, 82 postova Motocikl: Yamaha XVS 650A DragStar Prijavi odgovor kao problematičan Nasao sam par sprejev na kojima pise da mogu da se koriste i sa unutrasnjom gumom. Samo ne znam da li se mogu naci kod nas u prodaji? Za ove ne znam, ali imas u Uradi sam sprej Arexons za sve tipove guma (znaci i za one sa unutrasnjom). Sprej koji tamo mozes naci je za automobile. Arexons proizvodi i sprej za motore, ali ga nema u Uradi sam. Meni je taj za automobile drzao do vulkanizera, dalje nisam hteo da isprobavam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Septembar 5, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Jedan dan odlucim da odem do Mate u Mladenovac da mi zakrpi gumu koja je malo pustala. Medjutim taj dan krenem ja na posao i vidim guma malte ne skroz ispustila, odem do prve benzinske pumpe, naduvam i na posao. Posle posla isto, samo sto ne ide na felni. Do prve pumpe (200m), pocnem da pumpam, i tad vidim da ima dosta veliku rupu i da necu stici do prvog semafora. Napumpam na 2.9bar-a i ona ispusti za pola minuta. Kupim tu neki sprej za gume (manji) i saspem ga celog u izduvanu gumu, onda napumpam (i dalje pusta dosta), sednem, vozim jedno 300-400m i gle cuda, jedva da se vidi da ispusta. Dopumpam malo i pravac Mladenovac. Stajao sam povremeno da vidim da li ce izdrzati, medjutim posle par minuta voznje guma vise nije uopste ispustala. Mata je zavrsio ostatak posla sa gumom . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Septembar 5, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ima u METRO-u da se kupi vishe vrsta ovih sprejeva, ja sam kupio neki TIRE DOKTOR (uvoz iz amerike). Nadam se da necu nikad otkriti dali radi ili ne. pishe da moze da naduva automobilsku gumu na 1.5 bar. Tako da ce sa moto gumom biti ok. Meni se prednja pumpa na 1.9-2.0 tako da je to ok. Zadnja malo vishe...2.2-2.5. Koshtao je 380 dinara a ima i do 600. Ima i u Tehno Centru u Rodi da se kupe takodje. Svaki moze za TUBE tip gume ali samo ako je probushish to jest napravish malu rupicu sa ekserom kao Joseph.. Ako "pukne" onda ti ne gine guranje ili shlep sluzba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...