Jump to content

Moto Zajednica

Vase misljenje

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Harley big twin

Evo posto sam resio da se za sledecu sezonu ponovim sa novom makinom pitao bih ostale forumase sta bi na mom mestu izabrali ???

KTM 640 dukeII god. 2002

Kawasaki KLE 500 Nov iz prodavnice

Aprilia Pegaso strada god 2005

P.S. Mancule u Cacku u subotu otvorile diskoteku .Bio je lud provod. Nekih 20-etak motora doslo sa strane ostali kolima.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Guest diRRty

Kawasaki KLE 500, ako ga jos uvek ima novog u prodavnici.Imao sam ga i napravio neki 15000 km na njemu, o tom motoru sve najbolje.

Sto se tice KTM-a po meni skupo i vrlo kvarljivo + za mene mana jedan cilindar, i trece Aprilia Pegaso djubre nad djubrima, ekstremno lose dokazan Rotaxov agregat.

KLE uvek ima svog kupca, pre nego ova druga dva motora,jedino sto od nega nemozes ocekivati previse performansi

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Ne ložim se nešto na KLE 500, ali ti ga savetujem pre nego sve ostalo. Naj upotrebljiviji prevoz.

Da Rotax ne valja ne bi ga stavljali na letilice, a motor je extra podvozan i lep, ide, koèi, leži u krivini bolje nego ova druga dva motora, osim što mu po pitanju kvaliteta i trajnosti ne ide u prilog italijansko poreklo. (to u suštini i nije prava aprilija) Moraš da ga paziš i maziš...

A sa Duke-a æeš da popiješ dubak na glavu garantovano, ako malo jaèe stisneš bremzu. Vrlo lako se to desi kad ti neko iznenada izleti :)

Motor je klasièan fun bike za cepanje po gradu. Vrlo bi voleo bi da ga posedujem, ali ne kao jedini bajk. Svaki Duke je zbacio sa sebe vozaèa, koliko pratim statistiku u BG zadnjih par godina, ali na sreæu svi su živi.

ps. Kupi Hondu :)

• In memoriam, 884 postova

Zavisi.

Ako te interesuje ocuvanje vrednosti tj investicije, pouzdanost i proverena masina, poslusaj Dirtyja i Copeta. Ova poslednja restilizacija je i estetski vrlo uspela, tako da mislim da je KLE logican izbor... ako ti je logika ono od cega polazis.

Ako ti je pak bitno da se razlikujes, a mozes da podneses mogucnost cesceg servisa, razmisli o KTMu. Ja bih licno verovatno pre uzeo KTM, sto je cisto stvar ukusa, nista vise. Mislim da je preterano reci da je njegov motor nepouzdan, mozda nesto kvarljiviji ali i to je pitanje...

Sto se tice Aprilie, iako sam ljubitelj Italijana ja bih je preskocio, mislim da jednostavno ne vredi para koje se obicno traze za nju, i mislim da ces na njoj potencijalno najvise izgubiti novca.

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9

Posto nisi naveo HONDU u svom izboru onda KTM. Aprilia je relativno skupa za svoje ime, a i kvalitet. Realno gledano KLE je najisplativije resenje sem koliko ces izgubiti na njega kad ga budes prodavao (jer si jedino njega naveo novog?).

Moze li mi neko reci zasto svi pricaju da se KTM toliko kvari???

Guest diRRty
Ne ložim se nešto na KLE 500' date=' ali ti ga savetujem pre nego sve ostalo. Naj upotrebljiviji prevoz.

Da Rotax ne valja ne bi ga stavljali na letilice, a motor je extra podvozan i lep, ide, koèi, leži u krivini bolje nego ova druga dva motora, osim što mu po pitanju kvaliteta i trajnosti ne ide u prilog italijansko poreklo. (to u suštini i nije prava aprilija) Moraš da ga paziš i maziš...

A sa Duke-a æeš da popiješ dubak na glavu garantovano, ako malo jaèe stisneš bremzu. Vrlo lako se to desi kad ti neko iznenada izleti :)

Motor je klasièan fun bike za cepanje po gradu. Vrlo bi voleo bi da ga posedujem, ali ne kao jedini bajk. Svaki Duke je zbacio sa sebe vozaèa, koliko pratim statistiku u BG zadnjih par godina, ali na sreæu svi su živi.

ps. Kupi Hondu :)[/quote']

To sto je ROTAX u avionima nema veze , jer nisti su isti motori niti su iste kontrole, da je dobar nebi u novog Pegaza isao Yamahin agregat od novog XT-a.Znam pouzdano da Rotax nevalja, posto slucajno popravim po neki motor :wink:

Guest diRRty
Posto nisi naveo HONDU u svom izboru onda KTM. Aprilia je relativno skupa za svoje ime' date=' a i kvalitet. Realno gledano KLE je najisplativije resenje sem koliko ces izgubiti na njega kad ga budes prodavao (jer si jedino njega naveo novog?).

Moze li mi neko reci zasto svi pricaju da se KTM toliko kvari???[/quote']

Znas zasto pricaju da se kvari, zato sto svakom drugom rikne fraj lauf i svakog trecem zvekne pumpa za ulje.To sam cuo licno od nekih vlasnika i video svojim ocima u servisu

P.S. Ja ti garantujem na KLE-u sigurnih 100.000 uz redovno odrzavanje.Moj se nikad nije vrteo ispod 10.000 i ne fali mu nista ni dan danas

• Svrati ponekad, 380 postova
  • Motocikl: KTM 1090 Adv R

Ja sam bio jako blizu kupovine KTM 640 SM. Bitno je skuplji od ostalih, komponente stvarno jesu vrhunske, trese NENORMALNO i jednostavno nema sanse da ti to ne smeta, i ima veliku dozu exkluzivnosti.

Raspitivao sam se dosta sto se tice 'kvarljivosti' i stvarno su svi bili jednoglasni u oceni da zahteva posebnu negu, kako redovnu, takoi vanrednu.

Inace, taj model je prestao da se proizvodi.

Guest Cubric

Iako sam veliki ljubitelj KTM-a, taj motor bih kupio tek kao treci motor u garazi(mada nemam para ni za drugi), cisto s'vremena na vreme da se malo izludiram. Po meni je bolja supermoto varijanta YAMAHA XT 660 R.

KLE 500 je mnogo bolja varijanta, i njega ces uvek moci da prodas sto je jako bitno. U jednom broju MOTOMAGAZIN-a (ne znam tacno kom) imas detaljan test te nove kave (restilizovane), i mnogo lepo izgleda.

Za apriliu nemam komentar.

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

KTM 640 dukeII god. 2002

Ti prvo moraš definirati što hoæeš i za što ti treba motor.

KTM Duke je motor za vragolije s kojim se može stuntati, vozit na zadnjem kilometrima, praviti razno razne gluposti koje sa KLEom ne

možeš ni pomisliti. KTM jest mušiæav, no ima vrhunski ovjes i vrlo

dobre koènice, izrazito voznu ciklistiku, i unatoè jednom cilindru, ima

bolje performanse od novog KLEa.

KLE je neka vrsta isprobanog radnog konja, provjereni stroj koji te

može služiti stotinuhiljadakilometara uz minimalni servis i koji æe te

teško ostaviti na cesti zbog nekog tvornièkog propusta. No KLE je

istovremeno namjenjen sasvim drugaèijoj vožnji, puno smirenijoj i

više orijentiranoj na touring. KLE ima vrlo prosjeèan ovjes i izrazito

loše koènice, nek se ne uvrijede KLEovci, ja novi japanski motor sa

lošijim koènicama nisam vozio. Nadalje, novi model KLEa ide dosta

lošije od prethodnog i u ubrzanjima nema teorije parirati KTMu. No

atributi KLEa su udobnost, jeftinoæa, pouzdanost i solidna kvaliteta.

Pegaso Strada je vjerovatno novi model sa Yamaha-Minarelli motorom

i stvarno je ok.

Definiraj se kao vozaè, onda odluèi :D

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

KTM 640 dukeII god. 2002

Definiraj se kao vozaè' date=' onda odluèi :D[/quote'] Upravo tako!!! A do tada vozi KLE500 :wink:

• Drug član, 1116 postova
  • Motocikl: ZUNDAPP KS 750
Posto nisi naveo HONDU u svom izboru onda KTM. Aprilia je relativno skupa za svoje ime' date=' a i kvalitet. Realno gledano KLE je najisplativije resenje sem koliko ces izgubiti na njega kad ga budes prodavao (jer si jedino njega naveo novog?).

Moze li mi neko reci zasto svi pricaju da se KTM toliko kvari???[/quote'] KTM LC4 super masina ludilo vrlo kompaktna ali zbog svoje malene velicine u nju ide 1litar ulja i treba ga mijenjati svako 2000km a to niko ne radi svi gone do 5000km pa onda servis, pa ti se desi izgorio klip crko lezaj na radilici crkle karike od toplte.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja