kochaMatori 1108 Napisano Avgust 28, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Ima li ko ideju gde mogu da nadjem ovu navrtku - original novu ili polovnu. Bio sam u Centru S i svasta drugo imaju a bas ovo nemaju na lageru a ne znaju kad ce i da li ce dobiti. Takodje, ako neko ima ideju kako bi se to drugacije resilo ima i pivo od mene Naime, sa unutrasnje strane u plastici je izliveno leziste u koje treba udje "matica" i kao sto vidite na slici ova se siri prilikom zavrtanja da bi u tom lezistu bila fiksirana. Nije mi jasno samo zasto su tako banalnu stvar toliko iskomplikovali :-\ Kao da nije moglo jednostavnije da se ta veza ostvari ??? Evo i slike sa tacnom pozicijom gde to tacno stoji. Naravno, potrebna su mi oba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Avgust 28, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan nemora sraf da se koristi mogu recimo zabice od bmw koje drze plastike i slicno.izgledaju kao tipli uguras u rupu a onda kroz glavu uguras klin koji je rasiri i drzi.kada skidas klin proguras skroz na drugu stranu...nacicu ti slike veceras kada se vratim sa posla dosta auta koristi taj sistem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Avgust 28, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ako bude dosta zainteresovanih, mogo bi jedan lokalni strugar da se uposli (radi na pivo-tarifu) a materijala uvek ima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 28, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan nemora sraf da se koristi mogu recimo zabice od bmw koje drze plastike i slicno.izgledaju kao tipli uguras u rupu a onda kroz glavu uguras klin koji je rasiri i drzi.kada skidas klin proguras skroz na drugu stranu...nacicu ti slike veceras kada se vratim sa posla dosta auta koristi taj sistem pa sad, ne znam koliko bi to zavrsilo posao jer je to mesto tj. ta veza prilicno pod "stresom". prakticno sve sto prednji tocak dozivi dole na podlozi prenosi se upravo na te tacke. uostalom, ako neko ima te zabice ili zna gde mogu da se kupe mozda bih i mogao da probam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6738 Napisano Avgust 28, 2009 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da bi plasticni i sraf i zabica bili i bolji od metalnih, jer su zilaviji a meksi, tako da ne bi nazuljali plastiku koju drze. Ako moze da se naprai od plastike, onda moze da se uradi i na strugu za drvo /pretpostavljam/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 28, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan ako bude dosta zainteresovanih, mogo bi jedan lokalni strugar da se uposli (radi na pivo-tarifu) a materijala uvek ima ja za dva komada original Honda srafova (ali za drugu poziciju) dadoh ukupno 800 i nesto dinara...pa dal to ili pivo-tarifa na isto mi dodje. tema je ovde a TA ima hvala Bogu dosta pa ako se nakupimo eto posla za strugara ...samo da napišeš dimenzije (dužina širina korak navoja,precizno u mm)... imam original stari koji vise nije upotrebljiv...probacu da mu povadim mere pa cu da okacim evo slike lezista... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6133 Napisano Avgust 28, 2009 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A da dobrim dvokomponentnim lepkom ulepiš u tu rupu onu mesinganu "maticu" i mirna Bačka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 28, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan A da dobrim dvokomponentnim lepkom ulepiš u tu rupu onu mesinganu "maticu" i mirna Bačka? i o tome sam razmisljao samo sa tim lepkovima nisam do sada imao iskustva pa nisam bio siguran koliko ce se dugo odrzati zajedno mesing i plastika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Avgust 28, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan nemora sraf da se koristi mogu recimo zabice od bmw koje drze plastike i slicno.izgledaju kao tipli uguras u rupu a onda kroz glavu uguras klin koji je rasiri i drzi.kada skidas klin proguras skroz na drugu stranu...nacicu ti slike veceras kada se vratim sa posla dosta auta koristi taj sistem Ne moze da se progura na drugu stranu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 28, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan nemora sraf da se koristi mogu recimo zabice od bmw koje drze plastike i slicno.izgledaju kao tipli uguras u rupu a onda kroz glavu uguras klin koji je rasiri i drzi.kada skidas klin proguras skroz na drugu stranu...nacicu ti slike veceras kada se vratim sa posla dosta auta koristi taj sistem Ne moze da se progura na drugu stranu! da ne moze, leziste je zaliveno sa druge strane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Avgust 28, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan A da dobrim dvokomponentnim lepkom ulepiš u tu rupu onu mesinganu "maticu" i mirna Bačka? i o tome sam razmisljao samo sa tim lepkovima nisam do sada imao iskustva pa nisam bio siguran koliko ce se dugo odrzati zajedno mesing i plastika? Ako se vec ne javi neko ko je imao havariju sa oklopom, probaj da skratis metalni anker koji si se koristi za srafljenje u beton. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6738 Napisano Avgust 28, 2009 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora da prodje, dovoljno je da udje u rupu i da se rasiri kako u "tipl" ulazi sraf. Ostalo je stvar trenja /ppritiska na bocne zidove rupe/. Sad, ovo objasnjenje moze da se primeni i na neku drugu, mnogo bezobrazniju situaciju ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 28, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan svako ima po pivo a misa dva - on je dao dvostruki savet ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18852 Napisano Avgust 28, 2009 Integrisan, 8495 postova Prijavi odgovor kao problematičan nemora sraf da se koristi mogu recimo zabice od bmw koje drze plastike i slicno.izgledaju kao tipli uguras u rupu a onda kroz glavu uguras klin koji je rasiri i drzi.kada skidas klin proguras skroz na drugu stranu...nacicu ti slike veceras kada se vratim sa posla dosta auta koristi taj sistem pa sad, ne znam koliko bi to zavrsilo posao jer je to mesto tj. ta veza prilicno pod "stresom". prakticno sve sto prednji tocak dozivi dole na podlozi prenosi se upravo na te tacke. uostalom, ako neko ima te zabice ili zna gde mogu da se kupe mozda bih i mogao da probam? Zavrsilo bi posao - veruj mi. Meni su skoro sve spojnice oko rezervoara na Stromu upravo izvedene tim "zabica" sistemom. Tresao sam ga u poslednjih 3.5 meseca bas onako muski i (naravno) jos sve stoji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Avgust 28, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Meni je falio taj jedan sraf i matica i napravio sam kod strugara od mesinga, i to za dz. To je njemu 10min posla u vrh glave samo ako hoce da radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Avgust 28, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan to ja i kazem. poslic nije vredan naplate al jedno pivo je red. ima OK mesinga a svakave varijacije navoja su moguce. epoksi nije los naravno. uvek stanje plastike odredjuje intervenciju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mbz345305 5 Napisano Avgust 28, 2009 U prolazu, 81 postova Prijavi odgovor kao problematičan http://www.farboline.info/shop.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=327&category_id=94&manufacturer_id=44&vmcchk=1 mozda ovako nesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1956 Napisano Avgust 28, 2009 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.farboline.info/shop.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=327&category_id=94&manufacturer_id=44&vmcchk=1 mozda ovako nesto. Razmotri ovu varijantu, ja sam tako resio jedan sraf i to onaj sto drzi prednju masku sa farom. Napunis to leziste epoksijem ili Bizon montage gitom, sacekas da se lepo osusi probusis rupicu i holdsrafom sa lepom (ili odgovarajucom) glavom pritegnes i vise ne brines o mesinganim tiplovima! Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Avgust 28, 2009 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan Koco imam ti ja te srafove.. Ako hoces naleti da ni sredimo to ili cu ti poneti za bgd od ponedeljka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 28, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Koco imam ti ja te srafove.. Ako hoces naleti da ni sredimo to ili cu ti poneti za bgd od ponedeljka E Care svaka ti se dala, to je pravo resenje za mene. Ja sam ti mastiljara i tehnika bilo koje sorte mi ne ide ic pa tesko da bih neku od ovih alternacija mogao da primenim a da nesto ne zahebem drugo. Naravno, ne sumnjam da su predlozi bili korisni ali verovali vi meni ili ne, umem ja zahebem stvar cak i kada je u pitanju tako banalna stvar kao sto su dva srafa. hebiga, znam gde djavo spava al ove stvari...tu priznajem da sam duduk Pazi koliko imam smisla za detalje kad sam usao u Centar S i pitao coveka jel ima srafove koji drze vizir za TA ??? (misleci na ove) ;D. Covek mi pokaze shemu na kompu i pita jel ovi...pri tome pokazuje naravno na one koji drze vizir. Ja kazem te, on ih donese, ja gledam nesto ne lice mi na one moje stare al racunam to je to. Puknem 800 dinkica, stavim u dzep, sednem na TA koji je tu ispred radnje i odem kuci da montiram. Kad ono...cvrc. :o Vratim se u Centar S i kazem: ne te srafove nego one koji drze vizir :o Opet u katalog trazimo koji su, ovaj put ja mu pokazujem stari koji sam doneo...sve dok nismo sisli dole kod motora. Covek onda kaze, sta me bre zahebavas kakav vizir pa jel ti vidis da ti srafovi nemaju veze sa vizirom E jeste, tako je nemaju...pa jel imas te Opet odemo gore u katalog i covek kaze: Nemamo te. Jednostavno, nemam oko, nemam ruku a nemam ni taj mentalni sklop...jednostavno ne umem da razmisljam ni da delam na nivou detalja. Zato brate, ako ti to imas sto meni treba eto mene kod tebe da se mi dogovorimo i da ja stavim to kako je i bilo jer to vec znam... :-\ Ko zna sta bih ja zahebo sve lepkovima, tiplovima...il bi skupljo delove po putu il bi fiksiro korman, il.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Avgust 28, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ....il bi se istroškario za koje pivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 28, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan ....il bi se istroškario za koje pivo pa vidi, jedini posao u garazi, radionici, pored majstora, sto znam, mogu i hocu da uradim je da odem po pivo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Avgust 29, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan ....il bi se istroškario za koje pivo pa vidi, jedini posao u garazi, radionici, pored majstora, sto znam, mogu i hocu da uradim je da odem po pivo ;D Pivo ne pivo, ja sam imao iskustvo sa tim sharaficima na CBR 1000 F.Prvo rupa u plastici u koju ide mesingani tipl je izlokana (prosirena), zato i ispada. Drugo ako ti fali taj charafic moze tokar da odradi (ali dobar) jer treba uraditi za 2 desete, a mozda i vise shiri tipl da se knap ugura (nakuca) u rupu i trece mora biti dobro nareckan da se ne okrene u plastici prilikom uvrtanja sharafa u njega. :o ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 29, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan ....il bi se istroškario za koje pivo pa vidi, jedini posao u garazi, radionici, pored majstora, sto znam, mogu i hocu da uradim je da odem po pivo ;D Pivo ne pivo, ja sam imao iskustvo sa tim sharaficima na CBR 1000 F.Prvo rupa u plastici u koju ide mesingani tipl je izlokana (prosirena), zato i ispada. Drugo ako ti fali taj charafic moze tokar da odradi (ali dobar) jer treba uraditi za 2 desete, a mozda i vise shiri tipl da se knap ugura (nakuca) u rupu i trece mora biti dobro nareckan da se ne okrene u plastici prilikom uvrtanja sharafa u njega. :o ;D sve stoji. da se sastavim sa vremenom pa odoh kod Gojka da vidim da li ce originali pasovati. Nadam se da rupe u plastici nisu bas toliko izlokane, sto ti rece, i ako na oko ne obecava. uz sve ove savete i predloge i uz to sto nadjem kod Gojka stvar ce sigurno biti resena hvala drugari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...