Milos_DMM 8 Napisano Octobar 4, 2023 U prolazu, 24 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tdm 850 Prijavi odgovor kao problematičan Sa fabrickog, secne se. Muf se stavi ili reducir pa nov zavrsetak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 591 Napisano Octobar 4, 2023 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Fabricki ima srednji lonac iz koga idu cevi u dva lonca. Trebalo bi i taj srednji da izbacis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_DMM 8 Napisano Octobar 4, 2023 U prolazu, 24 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tdm 850 Prijavi odgovor kao problematičan I ja bih stavaljo 2 lonca Lepse mi je nekako:-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12547 Napisano Octobar 4, 2023 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Dva auspuha su imali samo ozbiljni i skupi motori. Lepše je. Nema više motora sa duplim auspusima. Nikad ne bih na TDM montirao 2 u 1. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12547 Napisano Octobar 7, 2023 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8017 Napisano Octobar 7, 2023 Drug član, 2115 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan pre 46 minuta, Alekre je napisao: Tri registracije......lele. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Octobar 7, 2023 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Danas menjao ulje i filter i oblajzne mi jedan šaraf što drži poklopac filtera. Sad mi pušta ulje kad upalim motor. Ima li mi leka?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 591 Napisano Octobar 7, 2023 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan helicoil ili ako ima mesa da se prereze za veci sraf. probaj duzi sraf za pocetak, mozda jos ima navoja u dubini, samo nemoj mnogo dugacak i ne stezi jako da ne slomi nesto 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Octobar 7, 2023 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 42 minutes ago, JoeD said: helicoil ili ako ima mesa da se prereze za veci sraf. probaj duzi sraf za pocetak, mozda jos ima navoja u dubini, samo nemoj mnogo dugacak i ne stezi jako da ne slomi nesto Probaću prvo sa dužim šarafom. Hvala za savet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12547 Napisano Octobar 7, 2023 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Prvi put menjaš? Ja te šrafove sve zavrnem prstima do kraja. Zbog njih sam kupio kilo ključ. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Octobar 7, 2023 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 43 minutes ago, Alekre said: Prvi put menjaš? Ja te šrafove sve zavrnem prstima do kraja. Zbog njih sam kupio kilo ključ. Ma nije prvi put, četiri puta sam do sada menjao, ulje i filter. I ja sve kilo ključem, ove sam zatezao na 10Nm. Pojma nemam šta se desilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2107 Napisano Octobar 7, 2023 Drug član, 789 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, stoka je napisao: Ma nije prvi put, četiri puta sam do sada menjao, ulje i filter. I ja sve kilo ključem, ove sam zatezao na 10Nm. Pojma nemam šta se desilo. Могуће да си га криво ухватио у навоју… мада више није ни битно, холиколи узми , у комплету имаш и бургију разбуши и убаци навој и биће то добро. Ако ти није јасно погледај на јутубе како се то ради, у суштини ништа копликовано… 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Octobar 7, 2023 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, stoka je napisao: Pozdrav! Danas menjao ulje i filter i oblajzne mi jedan šaraf što drži poklopac filtera. Sad mi pušta ulje kad upalim motor. Ima li mi leka?! Ja isti problem imao prosle godine, u temi ima vec napisano o tome. Helicoli resio problem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Octobar 9, 2023 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan crvena lampica!!! Jutros mi nije odmah ugasila, radila je mozda nekih pola minuta posle startovanja. Ulja ima dovoljno... da li se pali i ako fali antifriza? Primetio sam par kapljica na betonu negde u pravcu hladnjaka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2107 Napisano Octobar 9, 2023 Drug član, 789 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, salem je napisao: crvena lampica!!! Jutros mi nije odmah ugasila, radila je mozda nekih pola minuta posle startovanja. Ulja ima dovoljno... da li se pali i ako fali antifriza? Primetio sam par kapljica na betonu negde u pravcu hladnjaka Вероватно мало забрљавио, ништа опасно. Требало би да ако си га опет палио да све ради како треба. Што се тиче антифриза ,тдм има проблем, пошто му је кућиште термостата одмах испод резервоара а изнад мотора, пластика зна да се извитопери од топлоте и ту да пушта. Вероватно ће ти се појавити антифриз на десној страни мотора када станеш испрес мотора и гледаш ка њему, поготова ако стоји на ћопавој Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Octobar 9, 2023 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Немања je napisao: Вероватно мало забрљавио, ништа опасно. Требало би да ако си га опет палио да све ради како треба. Што се тиче антифриза ,тдм има проблем, пошто му је кућиште термостата одмах испод резервоара а изнад мотора, пластика зна да се извитопери од топлоте и ту да пушта. Вероватно ће ти се појавити антифриз на десној страни мотора када станеш испрес мотора и гледаш ка њему, поготова ако стоји на ћопавој Upravo tako, na strani cope. Lampica se posle onog jutros normalno gasila. Kako se proverava kolicina antifriza i kako se to menja? Klliko je to komplikovano? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12547 Napisano Octobar 9, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Lako se menja. Skida se desni panel čini mi se. Menjao ja kod mene. Promenio Octobar 9, 2023 član Alekre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Octobar 9, 2023 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Alekre je napisao: Lako se menja. Skida se desni panel čini mi se. Menjao ja kod mene. Ima li veze koji je? Sta da sipam i koliko treba? Ja nisam menjao a pre mene nemam pojma kada i da li je menjan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano Octobar 9, 2023 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li veze koji je? Sta da sipam i koliko treba? Ja nisam menjao a pre mene nemam pojma kada i da li je menjanIz prelivne posude se izvadi i premeri antifriz posebnim meračem koji ima pipetu na sebi i menja se ako je loš, nema potrebe da ga menjaš ako je dobar.Ovaj merač ima svaki mehaničar a ima i da se kupi nije skup, tipa jedna crvena.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12547 Napisano Octobar 9, 2023 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo koji za alu blokove i hladnjake. Treba litar destilovane i litar antifriza. Možda neki dan da svratiš do mene pa da zamenimo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2107 Napisano Octobar 9, 2023 Drug član, 789 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, salem je napisao: Ima li veze koji je? Sta da sipam i koliko treba? Ja nisam menjao a pre mene nemam pojma kada i da li je menjan Ако ниси сигуран, узми купи два литра ипон антифриза и сипај, он се не разблажује пошто је већ направљен за одмах у мотор. Скини десну пластику-бубрег одви чеп од хладњака и са исте стране на мотору ти је водена пумпа, мали шраф се налази на кућишту пумпе кључ 10, одви, пусти да истекне стари антифриз, врати шрав 10кн стежи или на осећај ако немаш кило, сипај у хладњак нови до врха, пали мотор, сачекај да проврти кроз систем, сипај опет ако треба и то је. Сачекај да дигне темп, да укључи вентилатор искључи и враћај пластике и правац на вожњу… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Octobar 9, 2023 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Momci svaka vam cast. Hvala!!! @Alekre vrlo rado mada su male sanse da se organizujem za to. Ako uspem javljam, hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Octobar 9, 2023 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan On 10/7/2023 at 6:09 PM, stoka said: Pozdrav! Danas menjao ulje i filter i oblajzne mi jedan šaraf što drži poklopac filtera. Sad mi pušta ulje kad upalim motor. Ima li mi leka?! Stavio sam duži šaraf i drži. Originalni šaraf je 40mm, a rupa je 50mm, pa sam stavio 50mm i jednu feder platnu. Računam da pri sledećem menjanju ulja ubacim navoj, zalepim ga onim Loctite lepkom za šarafe i kućište filtera na tom mestu stegnem maticom. Samo mi opet, posle sat vožnje bilo malo masno, flisuje ulje po malo. Sad kontam da sam verovatno u svoj toj zajebanciji malo sjeb'o O-ring. Sad me zanima, ako neko zna, koliko pri hladnoj mašini ima ulja dole u filteru? Ne bih sad opet svo ulje ispuštao da zamenim O-ring. Jel ima neka caka da se to uradi, da nagnem motor na desno pa da odšarafim dole a da mi ne iscuri svo ulje? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12547 Napisano Octobar 9, 2023 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Moraćeš da ispustiš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mornar85 57 Napisano Octobar 10, 2023 (promenjeno) U prolazu, 32 postova Lokacija: Kranjska Gora Motocikl: MZ 175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Одврнеш кад је хладно уље, неко придржи неком крпом да не цури, промени гумицу и врати, доспеш колико сте просули. У теорији, реално немогуће. Promenio Octobar 10, 2023 član Mornar85 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...