Alekre 12919 Napisano Jul 17, 2021 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Može COMP4, to je jako dobro ulje. Ja ti ne bih savetovao da koristiš 15W50 jer 900 voli 10W40 i 10W50. Pogotovo ako voziš na početku i kraju sezone kad je hladnije i po gradu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12919 Napisano Jul 17, 2021 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Inače, ode sedište na prepravku. Smislio sam nešto drugačije pa ćemo videti šta će biti na kraju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1643 Napisano Jul 21, 2021 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako dodje do curenja antifriza na 3vd moze li da povuce antifriz iz posude ispod sedista ili mora da se skine bocna plastika i sipa na cepu od hladnjaka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2436 Napisano Jul 21, 2021 Andragog, 5006 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Moze da povuce ali je potrebno nekoliko sati da motor odstoji i tečnost se ohladi. Tada, kako se hladi, stvara se podpritisak u sistemu i kroz čep uvlači tečnost iz ekspanzione posude. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1643 Napisano Jul 21, 2021 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. Malo je nesto curelo na termostatu, sada ne primecujem da curi ali ne primecujem ni da smanjuje nivo u posudi pa nesto razmisljam da skidam desno bocnu plastiku da proverim stanje, a sa druge strane racunam da ovaj antifriz u posudi zato sluzi da "doda" kada se ozraci sistem itd . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Jul 22, 2021 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav. Imam jedan malo čudan problem. Ujutru kada upalim motor čuje mi se neko neprijatno kuckanje u mašini. To ono kada je skroz hladan. E sad, fora je što ja nega ugasim pa odmah ponovo upalim i kuckanje se više ne čuje. Početkom juna, pre 6000km radio servis, novo ulje, filter, antifriz, svećice... Šta bi to moglo da bude? Ima li neko slična iskustva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12919 Napisano Jul 22, 2021 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Možda španer lanca bregaste ako ti je motor stariji od 2004. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Jul 22, 2021 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 57 minutes ago, Alekre said: Možda španer lanca bregaste ako ti je motor stariji od 2004. Moj je 2004. Ja koliko znam, španer bregasre kad je čuje se na leru i kad je motor zagrejan. Fora je što ja njega ugasim bukvalno na par sekundi i kada ga upalim se više ne čuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 23, 2021 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Moze biti : 1.Gusto ulje, pogresna gradacija 2.Nedovoljan pritisak uljne pumpe(postoji servisna procedura za proveru) 3.Jedan od ventila je izasao iz tolerancije 4.Lanac razvoda ventila ili njegov spaner 5.Sklop kvacila usled nedovoljne kolicine ulja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Jul 23, 2021 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, Astral said: Moze biti : 1.Gusto ulje, pogresna gradacija 2.Nedovoljan pritisak uljne pumpe(postoji servisna procedura za proveru) 3.Jedan od ventila je izasao iz tolerancije 4.Lanac razvoda ventila ili njegov spaner 5.Sklop kvacila usled nedovoljne kolicine ulja 1. Ulje je Motul 7100 10w40. I pre sam sipao isto ulje i 15.000km nije bilo problema. 2. Meni je isto palo na pamet da je nešto vezano za uljnu pumpu. 3+4. Za ventile i lanac nisam siguran, ja ga bukvalno u vožnji ugasim i isto momenta upalim ponovo i kuckanje prestane. 5. Kvačilo je ok, ulja ima dovoljno, to sam proveravao. I nema nikakve promene sa i bez kvačila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2436 Napisano Jul 23, 2021 (promenjeno) Andragog, 5006 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Moze i anlaser da se čuje... Promenio Jul 23, 2021 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12919 Napisano Jul 29, 2021 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema potrebe da pitate ko je umetnik. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Jul 29, 2021 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Kako se komšiki sviđa, udobnije? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar991 14 Napisano Jul 29, 2021 U prolazu, 36 postova Lokacija: Aranđelovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Braćo za šta je ova čantrica bela iza ove čantrice za ulje zadnje kočnice na minimumu je a ja ne znam šta da sipam i gde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12919 Napisano Jul 29, 2021 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ekspanziona posuda rashladne tečnosti. Otvori sedište, levak i sipaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar991 14 Napisano Jul 29, 2021 U prolazu, 36 postova Lokacija: Aranđelovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Alekre je napisao: Ekspanziona posuda rashladne tečnosti. Otvori sedište, levak i sipaj. Antifriz predpostavljamhvala kolega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10374 Napisano Jul 29, 2021 Drug član, 3393 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Skini sedište, odvij šraf što drži plastiku i skini istu... Skini poklopac sa posude, u stvari samo ga podigni, špric kupi u apoteci, malko veći i crevce, može i od akvarijuma, natakni na špric i dolij... Ne mnogo, hoće da izbaci nekad, ne preko max... I dotle ne treba...Vrati poklopac, lepo ga namesti,da ne ulazi vazduh, ima i osiguračić, šelnica na prelivnom crevu... I vozi Miško! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar991 14 Napisano Jul 30, 2021 U prolazu, 36 postova Lokacija: Aranđelovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, shoyyka je napisao: Skini sedište, odvij šraf što drži plastiku i skini istu... Skini poklopac sa posude, u stvari samo ga podigni, špric kupi u apoteci, malko veći i crevce, može i od akvarijuma, natakni na špric i dolij... Ne mnogo, hoće da izbaci nekad, ne preko max... I dotle ne treba...Vrati poklopac, lepo ga namesti,da ne ulazi vazduh, ima i osiguračić, šelnica na prelivnom crevu... I vozi Miško! Hvala druže,jel ide običan antifriz ili onaj g40 ili možda neki treći Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 35 Napisano Jul 30, 2021 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Lazar991 je napisao: Hvala druže,jel ide običan antifriz ili onaj g40 ili možda neki treći Mislis na G12? Da, taj ide, koliko sam ja upucen, i tako je kod mene. Pogledaj boju antifriza za svaki slucaj, ako je crvena, onda taj i ide... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10374 Napisano Jul 30, 2021 Drug član, 3393 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Lazar991 je napisao: Hvala druže,jel ide običan antifriz ili onaj g40 ili možda neki treći G12+ Ako ti je blizu NIS... Razmera 50:50 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar991 14 Napisano Jul 30, 2021 U prolazu, 36 postova Lokacija: Aranđelovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, shoyyka je napisao: G12+ Ako ti je blizu NIS... Razmera 50:50 Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar991 14 Napisano Jul 30, 2021 U prolazu, 36 postova Lokacija: Aranđelovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Pavke_88 je napisao: Mislis na G12? Da, taj ide, koliko sam ja upucen, i tako je kod mene. Pogledaj boju antifriza za svaki slucaj, ako je crvena, onda taj i ide... Pa znam da je tako nešto,hvala 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Best 10516 Napisano Jul 30, 2021 (promenjeno) Drug član, 510 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan Ajde prvo ovde da pitam, mislim da je povoljno. Ako je nekome potreba za ovom plaszikom, TDM 4tx ,drugar bi da je otuđi. Orginal Yamahina, bez pukotine i ogrebotine. Farbana jeste, ali urađena ljudski. Mislim da traži 120e. Ako nekome vrši posao . . . . . više slika može na Viber, pitanja na PP Promenio Jul 30, 2021 član Best Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Avgust 2, 2021 (promenjeno) motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan On 8.7.2021. at 22:27, JoeD je napisao: Da odgovorim sam sebi 2 x ležaj 6203-2RS. 1 x ležaj 6303-2RS. 1 x ležaj 63/22-2RS. 1 x semering 25 x 47 x 7. 1 x semering 42 x 56 x 6. Sve osim ovog zadnjeg nije problem. Svuda ima da se andje semering 42 x 56 x 7 ali 42 x 56 x 6 jok... Kolega slobodno moze taj 7 mm u zadnji tocak, glatko staje i ako je visak 1 mm. Pravio sam zimus kompletan remont 2 zadnja tocka i 2 prednja tocka, bez brige, nikakav problem, ima mesta prema spolja za taj 1 mm. Malo je bio problem u prednjem tocku, levom prednjem semeringu na pinjonu brzinomera, nigde nema potrebne dimenzije semeringa ali sam nasao 1 mm deblji. Tu je malo bio problem. Malo su se druzili novi deblji semering, turpija i nonius. Upasovao sam novi deblji semering oko pinjona, eno se kotrlja i samo se smeska, nema ni da zucne. Taj 1 mm viska u debljini semeringa smeta pinjonu da udje na mesto, ali ako se fino turpijom skine taj visak, udje tacno. TDM samo prede sa komplet novim lezajevima i napred i nazad. Promenio Avgust 2, 2021 član marshall Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Avgust 2, 2021 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan On 16.7.2021. at 10:16, DarkoČa je napisao: Došlo vreme za mali servis! Da li ostati veran Motul - u ili eksperimentisati sa nekim drugim markama ulja!? Šta vi imate u Vašim TDM mašinama? Silkolene Pro 4 10W40 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...