shoyyka 10276 Napisano Jun 29, 2020 Drug član, 3380 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, ThePainkiller je napisao: Pa samo da uzmemo činjenicu da je motor star 15 (i više) godina, za to vreme ne možete da kažete da se tu nema šta oprati... Skinite sgregat i otvorite ga, pa ćete videti šta tu ima sve da se spere.. Ovo je prošlo ulje, napolju stajalo sve vreme, mraz i td... naravno da ne može da ne potamni eksploatisano je... onda je falš, a što bi impliciralo verovatno grejanje agregata i td... A na prstu se ipak crveni! Napomena: flaše su providne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1408 Napisano Jun 29, 2020 Drug član, 1944 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, shoyyka said: Part II- posle tačno 7100 km predjenih sa ovom zamenom... image hosting site Motul zakon! Ja izgleda pogresno merim ulje. Ovo na prvoj slici ja racunam da je tacno na pola izmedju max i min. Gledam gde prolazi linija ulja izmedju dve rupice a ne gde je ova donja linija tamno braon od ulja. Ne znam dal sam dobro objasnio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10276 Napisano Jun 29, 2020 Drug član, 3380 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, bopk je napisao: Ja izgleda pogresno merim ulje. Ovo na prvoj slici ja racunam da je tacno na pola izmedju max i min. Gledam gde prolazi linija ulja izmedju dve rupice a ne gde je ova donja linija tamno braon od ulja. Ne znam dal sam dobro objasnio. Kolega ne zabrinjavaj me... Evo Min i Max... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Jun 29, 2020 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan Tako je kako kaže @shoyyka . I ja sam u mom TDMu sipao 7100 Motul i na 5000km je na meraču bilo uvek crvenkasto i nimalo nije trošilo a kad se ispusti bude tamnije. Sećam se da mi je Marinko majstor u Ča rekao da je tražio ima li opiljaka u ulju ali da smatra da je agregat u savršenom stanju. Jbm li ga... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10276 Napisano Jun 29, 2020 Drug član, 3380 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Legura aluminijuma i gvoždjušine nije isto... šta je čistije... ali i mekše... kad pregreješ gvoždjušinu skoro ništa, a ovo... životni vek na strani gvoždjušine... mislim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14463 Napisano Jun 29, 2020 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Astral je napisao: Moj verni drug vec 6 godina. 8 god. smo u vezi i volEmo se kao prvog dana 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joker-ns 76 Napisano Jun 30, 2020 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer XC Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, izvinitena digresiji. Iskrsla mi je neka konbinacija za motor. Ako je neko zainteresovan za TDM 900 2003 po drugarskoj ceni. Nisam još stavio u oglase, ali verovatno posle podne. Znači 5-ta sezona kod mene, ovog proleća uz mali servis zamenjene svećice i akumulator. Kao dugogodišnji TDM-aš, ima dosta opreme od 4 različita vizira, dodataka vizira (Kappa, Mra, Ivan....), registrovan do proleća 2021 Znači cena će biti baš drugarska, ako je neko zainteresovan i bude imao isti takav drugarski pristup, lako ćemo se dogovoriti. 060 532 3200 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1408 Napisano Jun 30, 2020 Drug član, 1944 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, shoyyka said: Kolega ne zabrinjavaj me... Evo Min i Max... Znam da je to min i max nisam lepo objasnio. Zamisli da povuces liniju od rupe za min do rupe za max, ta linija u jednoj tacki preseca nivo ulja. Ta tacka na slici je na pola izmedju min i max. Moja dosadasnja logika je zasto bi fabrika stavljala rupe ovde a ne zareze na donjoj strani meraca ako se meri kao sto kazes. Mozda ja i gresim? Vi ostali mislite kao Shoyyka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12733 Napisano Jun 30, 2020 Ne silazi, 7373 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da treba da pročitate zvanično upustvo Yamahe kako se meri ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4815 Napisano Jun 30, 2020 Drug član, 1548 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Evo screenshot iz TDM900 manuala. @shoyyka je u pravu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10276 Napisano Jun 30, 2020 Drug član, 3380 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, joker-ns je napisao: Prodaješ li topove? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joker-ns 76 Napisano Jun 30, 2020 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer XC Prijavi odgovor kao problematičan Nisam planirao. I sa motorom će teško otići. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10276 Napisano Jun 30, 2020 Drug član, 3380 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Opanak stavljen... Sad sam krivinari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joker-ns 76 Napisano Jul 1, 2020 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer XC Prijavi odgovor kao problematičan Došlo vreme da se krene dalje. Novi ljubimac. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6045 Napisano Jul 1, 2020 Drug član, 4144 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Bome.Sretno!!Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sachmo 1314 Napisano Jul 1, 2020 Zainteresovan, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha TDM 900, Yamaha RD 250, Honda CB500, Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Jul 2, 2020 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako na 3vd proveriti da li su mozda stapovi upredeni u trouglovima? Mozda ne koristim terminologiju ispravno ali potrudicu se da objasnim. Desava se da je volan malo kriv u desno. Stapovi su pravi i skidani su zbog zamene semeringa, volan je prav i skidao sam desni nosac volana prav je. E sada ne znam kako su stapovi vraceni posle skidanja i postoji li mogucnost da je tu "upredeno". Motor je imao pad na desnu stranu ali su stapovi skidani posle toga. Kojim sistemom proveriti podudarnost u trouglovima koji nose prednje stapove, valjda ste me razumeli? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 2, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, Biker Q je napisao: Kako na 3vd proveriti da li su mozda stapovi upredeni u trouglovima? Mozda ne koristim terminologiju ispravno ali potrudicu se da objasnim. Desava se da je volan malo kriv u desno. Stapovi su pravi i skidani su zbog zamene semeringa, volan je prav i skidao sam desni nosac volana prav je. E sada ne znam kako su stapovi vraceni posle skidanja i postoji li mogucnost da je tu "upredeno". Motor je imao pad na desnu stranu ali su stapovi skidani posle toga. Kojim sistemom proveriti podudarnost u trouglovima koji nose prednje stapove, valjda ste me razumeli? Ništa bez da se skinu štapovi i stave na komparater i proveri da li su krivi. Nekad se okom ne može videti da su krivi, a kad se stavi na komparater, on pokaže zakrivljenost. Ovo ti pišem iz ličnog iskustva. Imao sam isto 3vd kome je, posle zamene semeringa, korman stajao na krivo, tj. u desnu stranu. Skinuo sam štapove i odneo ih majstoru koji ih je proverio, ustanovio da je jedan štap kriv (drugi malo manje). Uspeo je da ih presom ispravi i motor je od tada išao pravo i korman je stajao ok. Vrlo je bitno da se majstor dobro razume u problematiku kad proverava i pokušava da ispravi kriv štap. Mala greška i šteta posle ne može da se ispravi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2417 Napisano Jul 2, 2020 Andragog, 4986 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Trouglovi se mogu isto iskriviti !!! Ponekad je dovoljno da se samo popuste trouglovi i ispravi vila, kao kad smo ispravljali na biciklima, točak izmedju nogu i malo probaš levo, desno. Bude napona posla pada u trouglovima . Probaj, ne košta ništa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5474 Napisano Jul 2, 2020 Drug član, 2495 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, srbac said: Trouglovi se mogu isto iskriviti !!! Ponekad je dovoljno da se samo popuste trouglovi i ispravi vila, kao kad smo ispravljali na biciklima, točak izmedju nogu i malo probaš levo, desno. Bude napona posla pada u trouglovima . Probaj, ne košta ništa. Tako sam ja resio svoj problem, vukao mi malo u stranu i volan stajao malo levo, otpustio oba trogula, tocak medju noge, cimnuo na kontra stranu od strane vucenja, zategao. I ide pravo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Prašinar 529 Napisano Jul 3, 2020 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Ktm exc-r 450 Prijavi odgovor kao problematičan Na lakim enduro motorima je to česta pojava,posle svakog pada sam morao da ga ispravljam,procedura je jednostavna,odvijem srafove na donjem nosacu stapa,stisnem prednju kocnicu i pumpam amortizere gore dole,stegnem srafove i bude prav,to verovatno ne moze kad je ozbiljniji pad pri vecim brzinama pa se deformise trougao ili stap,ista je procedura i kad se skida i vraca prednji tocak i tad moze da se desi da tocak vuce u stranu ako se procedura montiranja ne ispoštuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 35 Napisano Jul 3, 2020 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan Jel zna mozda neko odakle mi ispao ovaj gumeni čep kad sam prao lanac? Bio je masan sve, tako da bi trebalo da bude negde oko lanca 4tx je u pitanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14463 Napisano Jul 3, 2020 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Kojih je dimenzija? Slican cep drzi zastitnu gumu izmedju masine i vesanja, njemu je ta pecurkica nekih 6-8 mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 35 Napisano Jul 3, 2020 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan @bdada premericu kad stignem kod kuce, ali treba da je u tom nekom rasponu, odokativno... Hvala na informaciji, sad cu da pogledam da vidim da li mogu da lociram to mesto izmedju masine i vesanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 35 Napisano Jul 3, 2020 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidim nigde gde bi mogao da se uglavi taj cep izmedju masine i vesanja, ali sad videh ovo crevce kod poluge menjaca i deluje da tu moze da udje. Jel ide tu cep uopste i od cega je ono? Deluje kao iberlauf? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...