Berar 2 Napisano Februar 24, 2020 U prolazu, 24 postova Lokacija: Beograd Motocikl: YAMAHA TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, ThePainkiller je napisao: Kada je motor hladan i nije paljen, onda je većina ulja u posudi gore, u karteru ostane sam mala količina ulja. Čim se motor upali, pumpa potera ulje iz posude u mašinu i tada ne ostane skoro ništa ulja u posudi (vi ste u tom trenutku proveravali ulje). E to mi znaci , hvala puno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Februar 24, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. evo sad sam i ja tražio ovo tvoje i nema. Moraću potražiti po stranim forumima. Znači, razlika je ogromna, može biti još puno bolje od ovoga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22178 Napisano Februar 24, 2020 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bas mi je zao sto je neko trud ulozio da sve pobrise, detaljno sam objasnio postupak i kasniji boljitak... Zbog normativa o izduvnim gasovima, brizganje je svedeno na minimum potreban za rad, rezultat je nevoljno trzanje u malim obrtajima i veca temperatura... Otvaranjem kutije si stvar jos pogorsao, u "idle" rezimu ecu ne uzima podatke sa lambde, sonde za pritisak... Vec radi po predefinisanoj mapi a koja misli da je restrikcija na kucistu filtera vazduha prisutna i dalje... Evo link za tebe drug, probaj! Ja sam odusevljen bio... Divan je to sklop, univerzalan! Meni nije odgovarao zbog nekih navika koje sam pre njega stekao i ustalio https://www.tdm-yamaha.heliohost.org/?page=MCO 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Februar 24, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan Stiglo mi ulje i filter iz Louis-a. Uzeo onaj K&N filter, bio na sniženju, kad prc, ne dobiju se O-ringovi. Uz Champion sam uvek dobijao oba O-ringa a osetno je jeftiniji. Ovo im je baš "homoseksualna" fora. Zna li neko koji O-ringovi tu idu, da znam šta tražim? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Februar 24, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. hvala puno. Na tom sajtu sam našao uputstvo za diskonekciju ove klapne u airbox-u. Mada, tamo piše da je OK ceo taj sistem izbaciti i samo zablindirati cevi od vakuuma. Po tvom iskustvu, je li bolje da klapnu ponovo priključim pre nego počnem ovo štelovanje ili da probam prvo ovako da je posle priključim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22178 Napisano Februar 24, 2020 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu, ako te "trzanje" bas smara, i kroz vortanje po gradu dok skreces ne pustas kvacilo iz straha da li si u pravom stepenu prenosa ili da ne poskoci verovatno ce ti biti dovoljno da preko table samo goriva dodas! Probao sam sve od tih modova sem druge mape, u mom je slucaju bilo dovoljno ovo sto napisah, klapna je bila ukljucena i u radu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22178 Napisano Februar 24, 2020 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Taj je tdm sada kod naseg drugara @Markone88, i jedini je koji vozih a da je kultivisan i ne poskakuje kao magare Takodje, kablovi bobina znaju da probijaju posto su naslonjeni na ram sa obe strane, pisah i o tome, ne znam ima li ili je i to obrisano... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Februar 24, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, N.F.S. said: Taj je tdm sada kod naseg drugara @Markone88, i jedini je koji vozih a da je kultivisan i ne poskakuje kao magare Takodje, kablovi bobina znaju da probijaju posto su naslonjeni na ram sa obe strane, pisah i o tome, ne znam ima li ili je i to obrisano... Taj deo ima, ja malopre čitao. Imaju i slike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12850 Napisano Februar 24, 2020 Ne silazi, 7405 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da znate sa svaki primerak ima svoj setup tih vrednosti. Kako ćeš da upariš oba cilindra bez aparata da imaju istu smešu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22178 Napisano Februar 24, 2020 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Vrednosti podizes podjednako... I uvek se mozes vratiti na pocetne. Sent from my SM-J530F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Februar 24, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan Osnovna pretpostavka je da su cilindri sada usklađeni, pritisak na auspusima, koliko je moguće pvako rukama odrediti, jednak na obe strane, šro nije bio slučaj na svim TDM-ovima koje sam gledao dok sam birao motor. Sad, sa tih početnih vrednosti oba cilindra podižem za istu vrednost, dok ne dobijem željene rezultate. Ako ne valja, na početak pa ponovo. Kontam da mi ova trenutna varijanta sa isključenom klapnom uvek stoji kao opcija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12850 Napisano Februar 24, 2020 Ne silazi, 7405 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje je da podesi sa sondama. Bar bih ja tako uradio. CO parametri se ne diraju iz dosade već kad zaista postoji razlog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22178 Napisano Februar 24, 2020 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ne se slazem, po cemu siguras da kod tebe nije nesto nasumicno setovao jedan od prethodnih vlasnika? Ili se vodis onom "u ne znanju je blagostanje" Da, iz dosade se moze raditi, u par klikova vratis kako je bilo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22178 Napisano Februar 24, 2020 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Licno, rasparno sam stelovao, koliko se secam vrednosti idu u minus i plus, trocifreno nesto... Desnom sam podizao za 20 vise od levog cilindra (na kome je lambda) i taj sam odnos odrzavao pri povecavanju vrednosti na oba... P.S. Vrednosti su kod svih razlicite, evo nadjoh svoj idealni setup (po zvuku agregata i osecaju u voznji) P.P.S. Ispravka!!! Ovo su nominalne vrednosti, pocetne! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12850 Napisano Februar 24, 2020 Ne silazi, 7405 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zato što ne može samo da se čačka. Trebaju ti nove svećice, filter vazduha, servisiran razvod ventila, sinhronizovanje usisa. Kad je to sve u fabričkoj postavci, onda sondom očitaš vrednosti za svaki cilindar i podesiš. Ko može na osećaj, svaka čast, ja ne mogu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22178 Napisano Februar 24, 2020 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ne slazem se ali postujem misljenje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12850 Napisano Februar 24, 2020 Ne silazi, 7405 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema veze, vidimo se uskoro. Mogu i sa siromašnom smešom da dođem 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Februar 25, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Alekre said: Zato što ne može samo da se čačka. Trebaju ti nove svećice, filter vazduha, servisiran razvod ventila, sinhronizovanje usisa. Kad je to sve u fabričkoj postavci, onda sondom očitaš vrednosti za svaki cilindar i podesiš. Ko može na osećaj, svaka čast, ja ne mogu. Kako vi ostali imate rešen taj problem cimanja na malim obrtajima na 900tkama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano Februar 25, 2020 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Pa nikako. Na kvačilu smo, uglavnom 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22178 Napisano Februar 25, 2020 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Alekre je napisao: Nema veze, vidimo se uskoro. Mogu i sa siromašnom smešom da dođem Totalno je benigno raditi ovo sto predlazem, kao sto rekoh, ima ljudi koji "polutke" voze i zadovoljni su posto misle da to treba tako... I oni se voze, brane svoj stav (Polutka- motor sa dva cilindra od kojih jedan radi ) P.S. Da ne kucam u nedogled, neko jednostavno prihvati da je "To To" i tako se vozi, drugi preduzimaju korake i urade nesto po tom pitanju, jedni ohrabruju, drugi su pasivni... Bitno da se vozimo Neces se dovesti Alekre sa posnom smesom, preko 3000rpm tdm je perfekcija, ovo ispod je u malom problemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14585 Napisano Februar 25, 2020 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan MT-09 tri frtalja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10365 Napisano Februar 25, 2020 Drug član, 3392 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumem ovo sa trzanjem... pravljenje fame bezveze...ja to i ne primećujem, možda bih da sam u BG-u pa vozim 10km/h duže vremena... ovako prvom 10-12km/h,pred stajanje malko kvačilo, ne vidim problem... možda je i osećaj u pitanju, ne znam.. kad vozim prvom 10-12km/h dajem gas osećajno, nadjem mu meru i ne trzne... Sofisticirane mašine zahtevaju sofisticirano rukovanje, zar ne? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22178 Napisano Februar 25, 2020 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Tom analogijom... Neotesane masine zahtevaju kakvo rukovanje...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10365 Napisano Februar 25, 2020 Drug član, 3392 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, N.F.S. je napisao: Tom analogijom... Neotesane masine zahtevaju kakvo rukovanje...? Ih kolega, mojne... Velikom Banditu možeš i nogama davati gas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Februar 25, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan @shoyyka jesi li siguran da na tvom motoru nije nešto već urađeno po tom pitanju? Ja sam tek na početku svoje TDM-aške karijere i sigurno će mi trebati vremena da se naviknem na dva cilindra i puno momenta, ali ovo cimanje nisam ja izmislio, to je na internetu jedna od najzastupljenijih tema vezanih za TDM-a 900. Moj bivši šef je pre desetak godina kupio novog TDM-a i posle godinu i po ga prodao samo zbog toga. Yamaha mu nije ponudila adekvatno rešenje a on nije hteo da čačka motor u garanciji niti da ga vozi tako. Rešenja postoje, jednostavna i efikasna, pre odluke sam se informisao o pouzdanosti tih rešenja, i tek onda doneo odluku. Ovaj motor sam kupio zbog udobnosti, ta trzananja nisu udobna ni za mene a kamoli za suvozača. Slažem se da pažljivim dodavanjem gasa mogu da se izbegnu, al' u gradskoj gužvi ima mnogo drugih stvari na koje treba obraćati pažnju, nema potrebe da ovo bude jedna od njih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...