Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer XC

Drugari, ima li neko ili zna ko ima unutrašnju crnu plastiku oko sata za 900-ku?

Morao sam da otvorim sezonu, pa sam se izvrnuo kao svinjče u mestu (sklopila se ćopava) i grob bar je uradio posao, ali mi je pukla ova plastika, a ne bih da je lepim!

Mislim da sam video na kupujem prodajem

Ima na KupujemProdajem, ali lik lije maske i stranice.

Napravio je kalup po originalu i pravi kopije.

Ja bih pre original

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 97 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD

E, baš lepo što ste započeli o gumama, da se i ja priključim :)

Jel mi se učinilo ili ste postigli cenzus o tome da ne možeš da se jebeš, a da ti ne uđe? Pošto sam se ja baš tome nadao x)

Isto sam gledao Pilot Road i pošto sam video da idu od 1-4 i u opsegu novaca od 22k-33k, zapitah se šta od toga vredi uzeti? Jel "ništa bez 30+ 'iljada" konačni odgovor? A pošto bi mi to bilo prvi put da pazarim, znate l' di da se obratim da mi uzmu novce u zamenu za pomenute gume u Novome Sadu? (da, znam da guglam, pitam za preporuku)

Ja sam prošle godine bratu kupovao u Kuli (šalju kurirskom službom) i cene su korektne i ima popust na set.

Možda bi mogli da se skupimo svi, pa da dobijemo malo bolji  popust?

065-20-70-003

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Ja sam prošle godine bratu kupovao u Kuli (šalju kurirskom službom) i cene su korektne i ima popust na set.

Možda bi mogli da se skupimo svi, pa da dobijemo malo bolji  popust?

065-20-70-003

Jesi li to u MRG-u uzimao? Dečko što drži MRG mi je drugar i mogao bih sa njim videti da nam da neki popust na gume. Samo da se izjasnimo koliko bi nas bilo i koliko guma bi uzeli. naravno, i koje gume...

Ja sam pre neki dan uzeo polovnu zadnju gumu od Jevte i to će mi biti i za sledeću sezonu, a prednja mi je još u odličnom stanju...

Još je solidna, ali bih zbog drugarstva i cene uzeo prednju, zadnja je nova!
A ako je dobra cena painkiller-u uzmi novu bolje. Ne zato što je polovna i što se vozila na Suzukiju, već što ću morati opet da vas čekam, kao prošle godine na Fruškoj Gori! ;)

• Svrati ponekad, 173 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900

Ja sam takodje narucio iz Kule i mogu slobodno da ih preporucim.

Uzeo sam u paru i dobio sam solidan popust.

Sent from my LG-H831 using Tapatalk

Još je solidna, ali bih zbog drugarstva i cene uzeo prednju, zadnja je nova!

A ako je dobra cena painkiller-u uzmi novu bolje. Ne zato što je polovna i što se vozila na Suzukiju, već što ću morati opet da vas čekam, kao prošle godine na Fruškoj Gori! ;)

Prosle godine mi stucao motor na karbovima...:D

Ove godine ce biti drugacija situacija...;)

• U prolazu, 97 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD

Što se tiče zajedničkog poručivanja, ja sam za, ukoliko ima nekog smisla (ono da ne dobijemo popust u iznosu cene goriva do Kule i nazad :D ). Uzeo bih obe.

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Porucivao sam nesto moto delova (nije vezano za TDM) od MRG Kula. Bili su ljubazni, brzi, tacni, jeftini. Ako su slucajno oni ponudnici, samo preporuka.

• Svrati ponekad, 173 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900

Što se tiče zajedničkog poručivanja, ja sam za, ukoliko ima nekog smisla (ono da ne dobijemo popust u iznosu cene goriva do Kule i nazad :D ). Uzeo bih obe.

Meni su stigle brzom postom msm da sam dao 450 din za brzu postu .

Sent from my LG-H831 using Tapatalk

Za sada imamo 2 para i jedna prednja, ako dobro brojim:

1. joker-ns - prednja

2. Zloboleon - prednja i zadnja

3. LuckyVladano - prednja i zadnja (za Fazer-a)

neka se stavi na spisak ko bi još uzimao pa da pravimo računicu sa Oliverom iz MRG-a...

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: KTM EXC, TA 650

Jel neko imao problem sa sauhom na 900tki? Po kom principu radi ona spravica u koju dolaze dva creva sa antifrizom. Jel to neko popravljao, sta i kao se radi?

Druga stvar je zadnji amortizer, pomeranjem soft i hard ne mogu da primetim da ima razlike u tvrdoci amortizera, jel neko imao slican problem? Svaki savet dobrodosao.

• Podržavam 1

Neću ti mnogo pomoći, jer još nisam stigao da rasklopim ceo motor :) , pa može slobodno neko da me ispravi.

Svi automatski saug se dosta često sredi samo rasklapanjem jednostavnim sa dva vijka i čišćenjem. Ako posle toga se ponovi, proveriti Trotlle point senzor.

Nisam siguran kakav ti je amortizer na 900-ci, ali kako si pitao delovao mi je kao na 3VD i 4TX, jer oni imaju preklopku soft/hard.

Nego, po mojim shvatanjima 900-kin amort ima 3 štelovanja. 

Prvi je opruga koja se sabja zavrtanjem velikog prstena sa ključem iz alata.

Drugo je kompresija, na gornjem delu amorizera rukom se odvrće i zavrće ventil koji faktički usporavate reakciju (sabijanje opruge)

Treće je dekompresija, mali točkić na donjem delu amorta koji se takođe rukom okreće i služi kontra od kompresionog da ublaži izvlačenje amortizera, nakon što je sabijen. 

post-2403-0-37614500-1486624587.jpg

Neću ti mnogo pomoći, jer još nisam stigao da rasklopim ceo motor :) , pa može slobodno neko da me ispravi.

Svi automatski saug se dosta često sredi samo rasklapanjem jednostavnim sa dva vijka i čišćenjem. Ako posle toga se ponovi, proveriti Trotlle point senzor.

Nisam siguran kakav ti je amortizer na 900-ci, ali kako si pitao delovao mi je kao na 3VD i 4TX, jer oni imaju preklopku soft/hard.

Nego, po mojim shvatanjima 900-kin amort ima 3 štelovanja. 

Prvi je opruga koja se sabja zavrtanjem velikog prstena sa ključem iz alata.

Drugo je kompresija, na gornjem delu amorizera rukom se odvrće i zavrće ventil koji faktički usporavate reakciju (sabijanje opruge)

Treće je dekompresija, mali točkić na donjem delu amorta koji se takođe rukom okreće i služi kontra od kompresionog da ublaži izvlačenje amortizera, nakon što je sabijen. 

To sam nalazio podatak da su ciscenjem uspevali da rese problem, nesto tu zaglavi. Intersovao me je princip rada i kako pomera polugu sauha na telu ubrizgavanja. Danas menjam ulje i filtere i onda cu se pozabaviti i sauhom, javicu sta sam uradio i dal sam resio problem.

Na amortizeru sam pomerao tockic sa leve strane kod blatobrana (slikacu) i nisam primetio da amortizer reaguje. Ako stignem pozabavicu se i amortizerom, pitanje je ostala podesavanja kako su podesena.

Problem sauha resen skidanjem, ciscenjem i podmazivanjem. U mom slucaju je dobro blokiralo, ako neko bude imao isti problem resenje je jednostavno. 

Extra.

Ja ću moju 900-ku ovih dana rasklapati gornji deo radi pregledanja, pa planiram da menjam i antifriz, a onda ću i sauh da pregledam.

Drustvo, posto ce potraga za centalnim stenderom da potraje, ima li neko centralni stender na motoru i bio rad da pozajmi na par dana da napravim. Ako je u blizini mogu da dodjem kod njega da mu pomognem da zajedno skinemo i popijemo nesto. Naravno oduzicu se kolegi, a  :cirka1: se podrazumeva.

• Zainteresovan, 340 postova
  • Motocikl: TDM 900

Drugari ako moze mala pomoc,nudi mi se u zameni tdm 98-god,stranac sa papirima,e sad dve stvari me zanimaju,motor je iz svajcarske,ima li nekog nacina da znam da mogu da dobijem potvrdu amss ili idem na rizik,i ako se zajebem koliko bi mogao da ga prodam kao stranca,bez cerupanja u delove?Motor je u dobrom stanju nije neki lom.

• Zainteresovan, 340 postova
  • Motocikl: TDM 900

Zbog toga i pitam ;) ,decko vozi neki zxr isto iz Ch,TDM mu ne treba a meni bi lego ko budali samar,idemo ovih dana da ga pogledamo detaljno,ako je prica da ne moze da se registruje a cena ispadne nesto ekstra  povoljna javicu ovde

• moto merkat °°, 4929 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Zbog toga i pitam ;) ,decko vozi neki zxr isto iz Ch,TDM mu ne treba a meni bi lego ko budali samar,idemo ovih dana da ga pogledamo detaljno,ako je prica da ne moze da se registruje a cena ispadne nesto ekstra  povoljna javicu ovde

Posalji pp clanu Protulsr znaces tacno,trebace ti broj sasije.

• 8-bit, 1882 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650

Koliko se sećam problem može da bude u snazi motora, ako su švajcarci nešto menjali, a nije fabrički.

Komšija Zlacjani iz Rakovca je imao tu varijantu http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/115906-smanjenje-kw-prilikom-uvoza/#entry1906280

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja