jasminko VIR 1481 Napisano Septembar 4, 2016 I N S T R U K T O R, 1209 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Čuo sam se sa Bokilićem pre par nedelja ali je bio u gužvi . Malo nam je teže da se uklopimo. Ja radim svaki radni dan od 8 do 20 i mogu samo vikendom a on tada nije mogao i tako... Ponadao sam se da je možda neka glupost, kao što je zamena filtera za vazduh npr. , koju mogu sam da rešim, ali eto... Inače i potrošnja mi je mnogo velika. Prii normalnoj vožnji 90-120 bez suvozača i bočnih kofera potrošnja 6,3 do 6,7 litara na 100 km, Ovo mi je četvrti TDM i nikad nijedan nije ovako puno trošio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada malinoa 140 Napisano Septembar 4, 2016 Svrati ponekad, 238 postova Lokacija: Beograd Avala Pinosava Motocikl: Yamaha TDM 850 3vd,mz etz 251,mz ts 150, BMW R1100RT,yamaha TDM900,BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj kakve su gume izmedju karburatora i filtera vazduha,tu hoce da falsira ako su se okamenile. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1481 Napisano Septembar 4, 2016 I N S T R U K T O R, 1209 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Uglavnom otvoren put. Gume su kao nove, elastične, sve dihtuje . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3057 Napisano Septembar 4, 2016 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Spusti iglice u karburatoru na zadnju crtu, otišle su ti emulzione tube. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1481 Napisano Septembar 4, 2016 I N S T R U K T O R, 1209 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Prljav filter vazduha ili emulzione tube su uglavnom najčešći razlog velike potrošnje, ali nekako sam ubeđen da su ovde tube dobre a filter sam promenio i tako dobio malo na snazi u višim obrtajima, ali treba još. Drugom za čas dođe do 120, ali kasnije treća, četvrta, peta do 160, 170 ne može da pređe. Nisam stigao da mu sad izmerim potrošnju sa novim filterom vazduha. Ne baca crn dim na auspuh pri jačem davanju gasa. Jedino u mestu pri jačem turiranju , pun gas, pa pustim, pun gas pa pustim i posle više tih naglih davanja i puštanja desi mi sa da na momenat pusti malo crnog dima. A i to se dešavalo sa prljavim filterom vazduha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 4, 2016 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ma,nema veze sa tubama,moram ja da ti uzmem meru,da vidimo blokadu da nema slucajno,a nije iskljuceno. . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1481 Napisano Septembar 4, 2016 I N S T R U K T O R, 1209 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Ajde čujemo se ako si izašao iz gužve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 4, 2016 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa jesam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Septembar 4, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prljav filter vazduha ili emulzione tube su uglavnom najčešći razlog velike potrošnje, ali nekako sam ubeđen da su ovde tube dobre a filter sam promenio i tako dobio malo na snazi u višim obrtajima, ali treba još. Drugom za čas dođe do 120, ali kasnije treća, četvrta, peta do 160, 170 ne može da pređe. Nisam stigao da mu sad izmerim potrošnju sa novim filterom vazduha. Ne baca crn dim na auspuh pri jačem davanju gasa. Jedino u mestu pri jačem turiranju , pun gas, pa pustim, pun gas pa pustim i posle više tih naglih davanja i puštanja desi mi sa da na momenat pusti malo crnog dima. A i to se dešavalo sa prljavim filterom vazduha. To se desava i sa novim filterom,ako karburatori vuku gorivo kuda ne treba ( bilo kod mog TDM-a ), a majstor Bokilic to najbolje zna da rijesi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joker-ns 76 Napisano Septembar 4, 2016 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer XC Prijavi odgovor kao problematičan Proveri koje dizne su na karburatoru? Obično ih tu štroje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 569 Napisano Septembar 6, 2016 XXX, 475 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko mozda remontovao prednje viljuske skoro? Ima li negde da se kupe oni metalni slajderi u viljuskama (metal slide/ bush) sem da se poruce u Plattneru-u? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hakala 72 Napisano Septembar 6, 2016 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Čačak Motocikl: KTM EXC, TA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se i ja uclanim u TDM sektu, kupljen TDM 900. Nisam mnogo upucen u doticni model jer nisam striktno trazio ovaj model pri kupovini. Molio bih poznavaoce da mi pomognu oko nekih saveta jer na motoru bih trebao odmah da menjam ulje. Koje ulje se najbolje pokazalo, koliko ga ide sa zamenom filtera, kako se meri nivo ulja i na koliko mesta se ispusta? Imao sam super teneru i slican je koncept agregata, jel se isto prati nivo ulja? Ovo je za pocetak, sigurno cu imati jos dosta pitanja. Hvala svim unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1481 Napisano Septembar 6, 2016 I N S T R U K T O R, 1209 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Nešto mi sumnjivi ovi šiberi, kao da ne otvaraju do kraja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8343 Napisano Septembar 6, 2016 Solo Rider, 3197 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se i ja uclanim u TDM sektu, kupljen TDM 900. Nisam mnogo upucen u doticni model jer nisam striktno trazio ovaj model pri kupovini. Molio bih poznavaoce da mi pomognu oko nekih saveta jer na motoru bih trebao odmah da menjam ulje. Koje ulje se najbolje pokazalo, koliko ga ide sa zamenom filtera, kako se meri nivo ulja i na koliko mesta se ispusta? Imao sam super teneru i slican je koncept agregata, jel se isto prati nivo ulja? Ovo je za pocetak, sigurno cu imati jos dosta pitanja. Hvala svim unapred. Posavetovao bih te kao bivši vlasnik TDM-a da skineš sve a interneta i da se edukuješ o sve št možeš sam da uradiš , a za ostalo kod Bokilića i verujem da ćeš biti zadovoljan motorom.Svi mi imamo svoje neko posledno mišljenje i iskustvo koje može ali i ne.mora da važi za tebe. Generalno motor je odličan. Srećni i bezbedni kilometri Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 375 Napisano Septembar 6, 2016 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se i ja uclanim u TDM sektu, kupljen TDM 900. Nisam mnogo upucen u doticni model jer nisam striktno trazio ovaj model pri kupovini. Molio bih poznavaoce da mi pomognu oko nekih saveta jer na motoru bih trebao odmah da menjam ulje. Koje ulje se najbolje pokazalo, koliko ga ide sa zamenom filtera, kako se meri nivo ulja i na koliko mesta se ispusta? Imao sam super teneru i slican je koncept agregata, jel se isto prati nivo ulja? Ovo je za pocetak, sigurno cu imati jos dosta pitanja. Hvala svim unapred. Imam 900tku od februara ove godine i za sada 8000km po CG, HR, BiH i RO iza sebe na njoj. Ja imam samo reči hvale. Potrošnja smešna 3,5-4,8 litara, u zavisnosti od natovarenosti a tempo 80-100, penzos. Znam koje ulje da ne kupuješ: Castrol Grand Prix. Naručio sam ga iz Louisa (kontam bolje nego u Srbiji) ali posle 400km dnevne vožnje gubi svojstva i osećam da mi je kvačilo za nijansu mekše. Sutradan, sve normalno do 400km... A sa starim uljem bilo normalno sve i posle 600km. Ja naručujem sad preko zime Yamalube od drugara iz Nemačke. Platim skuplje ali neću više da mislim i da se nerviram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hakala 72 Napisano Septembar 6, 2016 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Čačak Motocikl: KTM EXC, TA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetima. Ako bude nekih nedoumica a bice javicu se. I naravno prenecu moja iskustva sa ovim motorom. Za sad sam prezadovoljan kako koci i na vesanje. Ide dosta dobro za moje kriterijume i sto mi je najbitnije motor je mnogo povozit. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Septembar 6, 2016 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav da malo skrenem sa teme hocemo se mi tdm..asi jos sresti ovog meseca kao un prolece? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zocist 56 Napisano Septembar 7, 2016 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha XT1200Z, Yamaha Majesty 180, NSU Pretis maxi 175 Prijavi odgovor kao problematičan Baš sam i ja hteo to da predložim. Ja sam za to da se nademo još jednom pre kraja sezone Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Septembar 7, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Baš sam i ja hteo to da predložim. Ja sam za to da se nademo još jednom pre kraja sezone I ja sam za to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13130 Napisano Septembar 7, 2016 Ne silazi, 7461 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan i ja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Septembar 7, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan И ја после 29ог. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14940 Napisano Septembar 7, 2016 moto merkat °°, 4937 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Takodje tesko u skorije vreme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3057 Napisano Septembar 7, 2016 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Al' ste zauzeti, šta će te sa silnim parama koje zaradite? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Septembar 7, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Ја морам да решим буџет... После ћемо све лако Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2451 Napisano Septembar 8, 2016 Andragog, 5016 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Nešto mi sumnjivi ovi šiberi, kao da ne otvaraju do kraja Tako izgledaju i kod mene na XTZ750, kao da ne idu do kraja. Medjutim kada das gas oni odu do kraja... probaj ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...