Astral 6236 Napisano Jul 24, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Sad svakim podeokom u desno je sve manje upijanja neravnina i manje lelujanja. BITNO JE SAMO DA JE IDENTICNO NA OBA STAPA. Sent from my 6037Y using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17694 Napisano Jul 24, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene od krajnje lijeve do krajnje desne strane ima 15 podeoka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 24, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan E.... Pa ne znam, ja imam uputstvo za moj model (4tx) ne znam onda za 3vd. Sent from my 6037Y using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17694 Napisano Jul 24, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma ok, ali mi nije jasno cemu onda silni podeoci ako se steluje samo po 4 iz krajnjih tacki. Evo uputstva za 3VD. Meni samo ovdje jos uvijek nije jasno sta je polazna tacka za stelovanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17694 Napisano Jul 24, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Logicno po ovoj slici bi bilo da je u pitanju pocetni polozaj u sredini, samim tim sto ima ( kolik osam izbrojao ) 15 podeoka sto dodje po sedam iz sredine na svaku stranu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 24, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene nisu isto podeseni jedan i drugi stap...moracu to da vidim kad dodjem kuci. Znao sam da postoji fora za stelovanje preload-a na stapovima, ali nisam znao kako to funkcionise i kako se podesava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Jul 24, 2016 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Izvinte sto se mesam ali pise vam sta je polazna tacka ! Znaci zavijes do kraja pa odvijas po potrebi .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17694 Napisano Jul 24, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Izvinte sto se mesam ali pise vam sta je polazna tacka ! Znaci zavijes do kraja pa odvijas po potrebi .. Ima kraj lijevi i desno??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Jul 24, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Ја бих рекао десни крај, ако је десни навој Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Jul 24, 2016 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan zavijes do kraja kao kad zavijas sraf , standardno je tako naj tvrdje a kad odvijas ide na mekano ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17694 Napisano Jul 24, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ја бих рекао десни крај, ако је десни навој Mislim da tu nema navoja, vec je to "ventilic" koji propusta ulje kroz cijev koja se odatle spusta u stap viljuskae. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Jul 24, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Kanda su mogli da napisu lepo, levo i desnoИ чему би ми овде полемику онда водили? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17694 Napisano Jul 24, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kanda su mogli da napisu lepo, levo i desno Mene u svemu ovome buni 15 polozaja od lijeve do desne kranje tacke koliko sam ja izbrojao, a stelovanje se svodi od 2 do 6 polozaja iz "krajnje tacke". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Jul 24, 2016 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Posto cu verovatno uskoro menjati motor imam jedno pitanje: Ima li neko ideju koliko REALNO vredi moj motor sa ili bez kofera (e52 Maxia i 2 kom e41 keyless, sve GIVI) i Wingrack 2 nosaca ? Za njih znam, ali ne umem da odredim cenu za motor. Presao je oko 55000, kupljen u Srbiji, znam mu i mamu i tatu, pre mene su bili vlasnici kolege sa BJB-a Jasminko VIR, Grof, a pre njega jos dvojica koje on zna, a svi su imali dovoljno para da ga odrzavaju kako treba. Prodao bi ga ili sa, ili bez kofera i nosaca, svejedno. Ono sto bi sigurno ostalo na motoru je poviseni vizir, Robert Ada karbon auspusi (2 komada) i ralica u fabrickoj boji motora. Hteo bi da ga PRODAM, a ne da ga PRODAJEM. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 24, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ја бих рекао десни крај, ако је десни навојMislim da tu nema navoja, vec je to "ventilic" koji propusta ulje kroz cijev koja se odatle spusta u stap viljuskae. To je to, taj ventilcic regulise dumping force, konkretno za tih 15 podeoka na 3vd-u ne znam, na 4tx ih ima 5,kao po servisnom i setovanje nije komplikovano. Bitno je ne mesati moc upijanja i predopterecenje. Na istom stapu imate veliki sraf koji je za preload, kako ga zatezete tako se on spusta i otkriva vam prstenove koji iz njegovog sredista idizu (ne znam kako ovo drugacije da objasnim) i on sluzi da tvrdocu, sto je zategnutiji to je stap tvrdji, a dumping foce je onaj maleni srafic u sred srafa za preload i on je pravljen za mali ravni srafciger. On sluzi za stelovanje toga kako ce stap "upijati" neravnine, dali ce mu vreme po sabijanju za povratak vile biti vece ili manje, koliko ce stap brzo reagovati u odnosu na neravnu podlogu.. Ja ne umem bolje da objasnim.. ono sto je bitno je da se ne mesaju babe i zabe (dumping f. , preload) i da uvek bude isto setovano na oba stapa. P. S. Peco, hvala na pomoci i doprinosu temi, uvek dobrodosao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Radovan91 12 Napisano Jul 24, 2016 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd, Surcin Motocikl: Suzuki Bandit 600s Prijavi odgovor kao problematičan Laki promaklo ti da napišeš godište, a može značiti za cenu... Ja planiram dogodine menjati moj za TDM ili Stroma, pa ako se ne proda........... Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Jul 24, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Читајући ово, морао сам отићи до мотора и проверити. Наравно, не стоје исто ти шарафи за саг. Ај сад, како ја најбоље да га подесим за ове наше (светске а наше) путеве? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 24, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne znam za 3vd,ako stvarno ima toliko podeoka.. Na 4tx, standard dump. force je srafic zaviti skroz desno pa vratiti 4 podeoka u levo. (ja sam moj vratio samo 3) dobio bolje ponasanje ali to je poprilicno individualno. Sent from my 6037Y using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Jul 24, 2016 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan TDM mi je `99-o. Ako resim, necu cekati da prodam TDM-a da kupim drugi motor, pa necu sigurno drzati zakovanu cenu da bi izvukao jos koju stotku iz TDM-a. Kao sto rekoh: kad odlucim da ga oglasim, prva musterija sa pristojnom ponudom ga vozi kuci. Ja sam ga kupio sa 41-42000 od Jasminka, koji je ukupno presao 1000 km sa njim. Ja sam presao od proleca 2011 ostalo (sad ima 55-56000, ne znam tacno). Koliko imam vremena, dobro sam presao i toliko Ima li neko imakav savet o ceni (ne trazim ponudu, nego savet koliku cenu da mu stavim)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 24, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Pa nezahvalno je malko da mi tu nesto oko cene..... Sent from my 6037Y using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17694 Napisano Jul 24, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan TDM mi je `99-o. Ako resim, necu cekati da prodam TDM-a da kupim drugi motor, pa necu sigurno drzati zakovanu cenu da bi izvukao jos koju stotku iz TDM-a. Kao sto rekoh: kad odlucim da ga oglasim, prva musterija sa pristojnom ponudom ga vozi kuci. Ja sam ga kupio sa 41-42000 od Jasminka, koji je ukupno presao 1000 km sa njim. Ja sam presao od proleca 2011 ostalo (sad ima 55-56000, ne znam tacno). Koliko imam vremena, dobro sam presao i toliko Ima li neko imakav savet o ceni (ne trazim ponudu, nego savet koliku cenu da mu stavim)? Lucky pogledaj Oglase pa formiraj cijenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Jul 24, 2016 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Ja cu u svakom slucaju sam resiti, ali bi mi pomogao nepristrasan savet. U oglasu jedno pise, a po drugim cenama se prodaju, pogotovu krsevi (mada moj to nije ni slucajno). Pomoglo mi tipa onaj PRODAO za ovoliko, onaj za onoliko... Ni ja necu platiti punu cenu onome od koga budem kupio motor (ima da se cenjkam i za nov ) PS: nadam se da me se necete odreci ako kupim ono sto sam naumio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Jul 24, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se sećam, Demro je krajem prošle godine kupio od Dudića odličan TDM, isto godšte, za oko 1900 jevropskih (čini mi se 1950). Dobrodošao u "onu" temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17694 Napisano Jul 24, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Читајући ово, морао сам отићи до мотора и проверити. Наравно, не стоје исто ти шарафи за саг. Ај сад, како ја најбоље да га подесим за ове наше (светске а наше) путеве? Podesavanje ovjesa nije ni malo jednostavno, ali svako moze podesiti koliko-toliko prema sebi. http://www.du-moto.com/novosti/savjeti-i-tehnika-voznje/63-savjeti-podeavanje-ovjesa-1dio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joker-ns 76 Napisano Jul 24, 2016 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer XC Prijavi odgovor kao problematičan Hajde, možda bude od pomoći. Drugar prodao 4TX 2001 - 2100e - ponovo u oglasima za veću cenu, Ja prodao 4TX u extra stanju (štitnici za ruke, povišen vizir, top case, alarm, bi xenon) 2350 - ponovo u oglasima za drastično veću cenu, Drug kupio 4TX 2001, registrovanog godinu dana sa Top case, stanje onako za 1800 eura. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...