Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Taj tvoj manual je za TDM 4TX 96., a kod mene je fabricka lista dijelova za TDM 3VD 91-95. ;)

Edit:

Ako ne nadjem te limice vec imam plan B, a to j samoljepljiva aluminijumska folija u 3 sloja cca 0.3mm koja ce sprijeciti zveckanje plocica, posto ne mogu trenutno naci ni bakarne masti. :jok:

DSC00126.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Taj tvoj manual je za TDM 4TX 96., a kod mene je fabricka lista dijelova za TDM 3VD 91-95. ;)

Edit:

Ako ne nadjem te limice vec imam plan B, a to j samoljepljiva aluminijumska folija u 3 sloja cca 0.3mm koja ce sprijeciti zveckanje plocica, posto ne mogu trenutno naci ni bakarne masti. :jok:

DSC00126.jpg

A motor mi je 3vd...a odakle mu onda plocice od 4tx?

Ustvari ne bitno...moj ima, tvoj nema...i moj ide normalno i koci normalno, i tvoj takodje.

Nema razloga za raspravu.

Jbg-a mozda je neko mijenjao prednja kljesta-celjusti i stavio sa 4TX posto su ista,a sa kljestima i plocice na kjima su bili limici.  :)  Kao sto i ja hocu da na svoj TDM, ako ga ne prodam u dogledno vrijeme stavim kljesta i plocice od Yamahe R6.  :)

IMG_1031.jpg

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

A kako to radite? Mislim na poliranje! Meni su oni srafovi sto drze disk poceli da rdjaju :( kako ih ispolirati i zastititi da ponovo ne zardjaju?

Skines sarafe, doneses ih kod mene i ja ti ih ispoliram uz casicu ( pivo ) razgovora. ;):) Tesko ces ispolirati rucno bez skidanja tocka i sarafa,ali probaj sa polir pastom Autosol  i cetkicom za zube da trljas glave sarafa, a brises pamucnom krpom-starom majicom. Trebace vemena,ali misli da ces uspjeti koliko toliko da ih ocistis. :takoje:

1000_2.jpg

Hvala Branko na ponudi i savetu! Videcu da ih predjem tom pastom :) grozni su ovako bas,nije red...

Hvala Branko na ponudi i savetu! Videcu da ih predjem tom pastom :) grozni su ovako bas,nije red...

Vise lose izgledaju nego sto jesu korodirali. To se sve da ocistiti do sjaja,ali rucno moras biti bas uporan. Masinsli sa filcanim valjkom to ide cas posla. ;) Eto Bokilic ima rjesenje... :)

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Ja danaske ustelao karbove opet. Ovaj put sam motor drzao uspravan i izvadio sam db killer ako to ista znaci.

Razlika je jos veca nego prvi put. Motor poteze bas dobro, pucanje pri paljenju je nestalo, pali "na pola kljuca" sto bi rekli, a u voznji ne trza ni malo kad se dodaje gas. Nestala je rupa koja traje delic sekunde pre nego sto potegne. Ta rupa je cinila da cimne kad potegne a sada sve ide fluidno. Rast snage sa dodavanjem gasa je linearan, nema iskakanja i cimanja, sve je lepo i nezno. Kada pustam i dodajem gas u voznji ne trza ni malo nego lepo uhvati i krece da ubrzava:)

Inace sam otvorio i zadnju kocionu celjust, i nasao unutra malu katastrofu. Okacicu fotke. U zljebovima gde idu gumice ima nesro sto lici na kamenac medjutim nema sanse da se skine ni na kedan nacin meni poznat, a znam mnogo nacina. Mozda i nije kamenac... Sve u svemu skinuh koliko je moglo, gumice su prosle ultrazvuxbu kadicu i izopropil alkohol i kao nove su, cilindri ispolirani i vraceni i zadnja sad ubiva kako koci:D

Sta si radio karbovima, tj. kako si ih ustelovao?

Platio majstoru :lol:

Ocekivao sam da ces reci "dosuo ulje u njih" al moz' i ovako ! :D

• Šumadinac, 1581 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion

To je rezervisano za Branka ;)

Da nisi zajebant, vec pravi kolega sa Foruma do sad bi mi  pomogao ( citas sve teme na Forumu ) i nasao kod majstora u Kragujevcu limice za zadnje disk plocice, a iste su kao kod tvoje Yamahe. :P:D

• moto merkat °°, 4926 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Ja cu ipak karbove ostaviti za Bokilica kad on i ja uhvatimo vremena da se sastavimo... :)

Ako su karbovi ispravni i igle (jets, ne znam kako se na srpskom kaze) su dobre i odgovarajuce, onda je u principu ladovina. Treba samo vremena i zivaca jer je pipavo. Najteze od svega mi je sto em komsije akaju svakih 3 minuta zbog buke.

Pipavo!?  Dali si nivelisao gorivo u soljama?    

• Šumadinac, 1581 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion

Da nisi zajebant, vec pravi kolega sa Foruma do sad bi mi  pomogao ( citas sve teme na Forumu ) i nasao kod majstora u Kragujevcu limice za zadnje disk plocice, a iste su kao kod tvoje Yamahe. :P:D

Zvao sam majstora i zamolio sam ga da se kod kolega raspita da li imaju i gde to može da se nabavi. Samo, reče mi da će se to teško naići.

A i rekao sam mu da malo pogleda po kanti,gde baca stare delove,  možda je slučajno neko bacio :P

Ja cu ipak karbove ostaviti za Bokilica kad on i ja uhvatimo vremena da se sastavimo... :)

Ako su karbovi ispravni i igle (jets, ne znam kako se na srpskom kaze) su dobre i odgovarajuce, onda je u principu ladovina. Treba samo vremena i zivaca jer je pipavo. Najteze od svega mi je sto em komsije akaju svakih 3 minuta zbog buke.

Pipavo!? Dali si nivelisao gorivo u soljama?

Ne znam na sta mislis. Sinhronizovao sam karb 2 u odnosu na karb 1 pomocu srafica koji se nalazi ispod sajle lera. Pomeris ga za dvadeseti deo kruga i vakuum se promeni potpuno. Dakle jako jako precizno poneranje srafa, turiranje, pa opet sraf i na kraju je vakuum bio isti u oba karba, motor dobio dobar zvuk i ujednacen, primao je gas u sekundi. Tada se i izgubila ta rupa na pocetku davanja gasa :)

Gorivo u soljama mora biti na odredjenom nivou,niti da ga zafali niti da preliva,ti nemas te simptome ali cisto poredjenje sta je pipavo  :)

Sve oslobodis kao kada si sinhronizovao,skines crevo za dovod goriva i nabijes neko malo sa posudicom da mozes dosipati (ja sam odsekao filter benzina i nabio na crevo) na cevku u dnu solje karburatora gde se ispusta benzin nabijes providno crevo i savijes ga da se ne slomi,posuda-filter mora biti puna zatim pustis gorivo na srafic a crevo prislonis uz solju i vidis nivo koliki je (na 3vd 7-8mm iznad debele crte na sredini za 4tx ne znam) ako se ne poklapa i imas recimo prelivanje skidas solju,odvrces cetiri srafa kojima je po zakonu ostecena glava (srafciger krstak) i sebe radi stavljas imbuse,vadis plovak i na njemu imas limic koji drzi iglicu,u slucaju recimo prelivanja limic podizes gore ka iglici,pomeranje limica od 1mm na providnom crevu dobije cini mi se 3mm.

Vracas plovak sa iglicom,vracas solju,sipas gorivo i meris nivo,ako imas srece skidas solju bar tri puta da bude tacno,kada zavrsis desni sve to isto radis sa levim.

Naravno motor mora stajati ravno i radi se sa karbovima na njemu.

Ko ima zivaca i vremena na pretek neka radi sam u suprotnom Bokilicu i ostaloj iskusnoj ekipi treba mnogo manje vremena.

Pipavo!? Dali si nivelisao gorivo u soljama?
Ne znam na sta mislis. Sinhronizovao sam karb 2 u odnosu na karb 1 pomocu srafica koji se nalazi ispod sajle lera. Pomeris ga za dvadeseti deo kruga i vakuum se promeni potpuno. Dakle jako jako precizno poneranje srafa, turiranje, pa opet sraf i na kraju je vakuum bio isti u oba karba, motor dobio dobar zvuk i ujednacen, primao je gas u sekundi. Tada se i izgubila ta rupa na pocetku davanja gasa :)

Ah, znam na sta mislis, samo nisam ukapirao u sekundi. Nisam dirao nivo goriva, to je tek pipavo a i morao bih da skidam karbove za tu egzibiciju

Taman sam se raspisao  :)

Nisi zdabe pisao jer ne znam proces. Mozda u nekom momentu uradim, videcemo. Imam vremena i zivaca ali jer veliki problem da motor bude dugo upaljen zbog komsija. Ovo je novi beograd. Svi su ili matori ili ljuti na ceo svet.

Znam sada tacno na sta mislis, gledao sam video neki. Bice provereno ako nista drugo

Da utesim i komsije,ovo se radi sa ugasenim a proba daleko od njih.

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Ајде питање везано за преписку са прошле стране о полирању.

Исполирао бих оне носаче сувозачевих фузастера и ауспуха. Како?

Да ли може Бранко, да се искористи она техника коју си навео на прошлој страни?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja