SSRETENOVIC 71 Napisano Mart 14, 2016 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo, treba mi savet u vezi prtljaga: Imam Maksiju K53 i 2 x Givi E360 zajedno sa Wingrackom 2. Ako Wingrack 2 pakujem, izgubicu grabrail. Druga opcija je da kupim bravariju, samo za bocne. Za centralni imam Yamahin koji se srafi na grabrail. Da li su lepse sipke ili Wingrack? Meni se nekako Wingrack ne uklapa ali hocu da cujem i druga misljenja. Ja sam isprva hteo wingrack ali posle sam naleteo na Givijev nosač i odlucio se za njega.Nekako wingrack mi totalno izmeni zadnji deo motora čak i kad koferi nisu na njemu a opet ovaj Givijev se nekako ne primećuje toliko na motru. MSM to je moje mišljenje . Sent from my LG-D852 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
edix 2 Napisano Mart 14, 2016 U prolazu, 11 postova Lokacija: prijepolje Motocikl: honda africa RD07 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam imao na tdm 850 wingrack i izgledao je bas dobro,po mom misljenju mocnije izgleda od givija,ne znam to je moje misljenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14996 Napisano Mart 15, 2016 moto merkat °°, 4942 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ako pogledamo ugao maske,bocnih plastika i wingracka na 900-tki je skoro identican,znaci savrseno e sada u pitanju je i boja,da je na slici crni imao wingrack niko se nebi dvoumio. Meni se recimo kod vecine 900-tki ne svidja drugacija boja zadnjeg kraja,prvi utisak kao da je od drugog motora ali "nisam stigao da ga ofarbam",ako ga ikada budem posedovao bice iste boje kao i prednji makar bio fabricki primerak. Crni-savrsen + wingrack + stitnici ruku od V-strom DL,kao da je kroj uzet za TDM 900! Ali to je stvar ukusa a o ukusima se jel ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luchka 9 Napisano Mart 15, 2016 U prolazu, 40 postova Lokacija: Podgorica Prijavi odgovor kao problematičan Bilo mi loše danas, registracije za TDM-a 2001. god. - sa tablicom 28.000 din. Za auto sam platio oko 20.000. Samo da ti kazem, upravo sam registrovao motor, registracija plus zeleni karton za TDM u CG iznose 336,04 EUR Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Mart 15, 2016 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan Bilo mi loše danas, registracije za TDM-a 2001. god. - sa tablicom 28.000 din. Za auto sam platio oko 20.000. Samo da ti kazem, upravo sam registrovao motor, registracija plus zeleni karton za TDM u CG iznose 336,04 EUR Sent from my iPhone using Tapatalk joj to mene ceka plus prevod i porez valjda ce se nesto desiti do kraja maja kad istice registracija pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2712 Napisano Mart 15, 2016 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Bilo mi loše danas, registracije za TDM-a 2001. god. - sa tablicom 28.000 din. Za auto sam platio oko 20.000. Samo da ti kazem, upravo sam registrovao motor, registracija plus zeleni karton za TDM u CG iznose 336,04 EUR Sent from my iPhone using Tapatalk Sve gore od goreg. Ja malopre uradio prvu registraciju XT660 i samo osiguranje platio 12.200. Za TDM-a cee osiguranje da bude nesto manje (podigli ga 2014 posle poplave) jer je ovo 4 godina od primene zakona "bonus-malus". Ako nemenjas motor (a vecina menja) i nisi pravio stetu i ne povecaju cenu osiguranja, treba da je sve manje. Nije mi jasno zasto je osiguranje vezano za masinu a ne za vozaca. Vozac pravi -ranje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2712 Napisano Mart 15, 2016 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Bilo mi loše danas, registracije za TDM-a 2001. god. - sa tablicom 28.000 din. Za auto sam platio oko 20.000. Samo da ti kazem, upravo sam registrovao motor, registracija plus zeleni karton za TDM u CG iznose 336,04 EUR Sent from my iPhone using Tapatalk joj to mene ceka plus prevod i porez valjda ce se nesto desiti do kraja maja kad istice registracija pozdrav Da smo "ljudi" ko sto nismo pa da napravimo medjusobno ugovore o koriscenju vozila. Al eto ti drzava se setila da nemozes da registrujes ako vlasnik ima dugovanja po bilo kom osnovu prema drzavi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SSRETENOVIC 71 Napisano Mart 15, 2016 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo mi loše danas, registracije za TDM-a 2001. god. - sa tablicom 28.000 din. Za auto sam platio oko 20.000. Samo da ti kazem, upravo sam registrovao motor, registracija plus zeleni karton za TDM u CG iznose 336,04 EUR Sent from my iPhone using Tapatalk Bas me zanima koliko bi bila u HR za isti. Mada nešto mi govori da je i tamo preskupo. Ja zivim na relaci Canada - Srbija , ovde ubijaju sa osiguranjima. Npr drug na FZR 1000 2003god plaća oko 220$ mesecno u Torontu , mada to se ovde puno razlikuje od mesta u kom zivis. Sent from my LG-D852 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2712 Napisano Mart 15, 2016 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Bilo mi loše danas, registracije za TDM-a 2001. god. - sa tablicom 28.000 din. Za auto sam platio oko 20.000. Samo da ti kazem, upravo sam registrovao motor, registracija plus zeleni karton za TDM u CG iznose 336,04 EUR Sent from my iPhone using Tapatalk Bas me zanima koliko bi bila u HR za isti.Mada nešto mi govori da je i tamo preskupo. Ja zivim na relaci Canada - Srbija , ovde ubijaju sa osiguranjima. Npr drug na FZR 1000 2003god plaća oko 220$ mesecno u Torontu , mada to se ovde puno razlikuje od mesta u kom zivis. Sent from my LG-D852 using Tapatalk Jel se to placa mesecno zbog zimskog perioda kad nemoze da se vozi pa se tada i neplaca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luchka 9 Napisano Mart 15, 2016 U prolazu, 40 postova Lokacija: Podgorica Prijavi odgovor kao problematičan Bilo mi loše danas, registracije za TDM-a 2001. god. - sa tablicom 28.000 din. Za auto sam platio oko 20.000. Samo da ti kazem, upravo sam registrovao motor, registracija plus zeleni karton za TDM u CG iznose 336,04 EUR Sent from my iPhone using Tapatalk Bas me zanima koliko bi bila u HR za isti. Mada nešto mi govori da je i tamo preskupo. Ja zivim na relaci Canada - Srbija , ovde ubijaju sa osiguranjima. Npr drug na FZR 1000 2003god plaća oko 220$ mesecno u Torontu , mada to se ovde puno razlikuje od mesta u kom zivis. Sent from my LG-D852 using Tapatalk Ovo su nama sad uveli bonus i malus u osiguranju pa je malo skuplje jer sam 7-i razred a inace bi valjda bila 20ak eura jeftinije... Za HR ne znam, znam da je u SLO slično s tim sto kad registruješ na godinu dobijaš 50% popusta plus ako si član nekog MK/MC doneses potvrdu i dobiješ jos 10% popusta, tako da je prethodni vlasnik mog TDM placao nesto oko 150 eura godišnje.. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 375 Napisano Mart 16, 2016 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan U subotu bih trebao da idem kod Sebe da mi napravi crash barove. Ima li neko neki predlog za njih, kako da izgledaju? Ja sam ovo imao na umu:http://i.frg.im/8KNYqlw/121771414268-1.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Mart 16, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Dudic90 Moze li sta jednostavnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 351 Napisano Mart 16, 2016 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Bilo mi loše danas, registracije za TDM-a 2001. god. - sa tablicom 28.000 din. Za auto sam platio oko 20.000. Samo da ti kazem, upravo sam registrovao motor, registracija plus zeleni karton za TDM u CG iznose 336,04 EUR Sent from my iPhone using Tapatalk Sve gore od goreg. Ja malopre uradio prvu registraciju XT660 i samo osiguranje platio 12.200. Za TDM-a cee osiguranje da bude nesto manje (podigli ga 2014 posle poplave) jer je ovo 4 godina od primene zakona "bonus-malus". Ako nemenjas motor (a vecina menja) i nisi pravio stetu i ne povecaju cenu osiguranja, treba da je sve manje. Nije mi jasno zasto je osiguranje vezano za masinu a ne za vozaca. Vozac pravi -ranje. Bonus se prenosi sa jednog motora na drugi. Uslov je da imaš kupoprodajni ugovor i za prodaju i za kupovinu, kopiju stare polise (koju si dao navom vlasniku svog bivšeg motora) i da nisi pravio štetu. Ja sam se zainatio prošle godine jer su mi na tehničkom objasnili da to ne može, otišao u osiguranje (Dunav) i završio bez problema. Samo je tehnički ostao bez svoje provizije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Mart 16, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Sale, ako sam dobro shvatio, popust koji je bio na motoru koji sam kupio se računa i prilikom nove registracije, na moje ime i zadržavam taj popust? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 351 Napisano Mart 16, 2016 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Sale, ako sam dobro shvatio, popust koji je bio na motoru koji sam kupio se računa i prilikom nove registracije, na moje ime i zadržavam taj popust? Nažalost ne. Ako imaš više motora, za svaki se popust računa posebno. Ali ako si prodao neki motor na kom si imao popust i kupio drugi, taj ostvareni popust ti se prenosi na novi motor. U prevodu, popust je vezan za vlasnika kod promene vozila, ali ako jedan vlasnik ima više vozila, za svako posebno ostvaruje pravo na popust. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoxxx69 132 Napisano Mart 16, 2016 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Fazer 600, TDM 900, XT 1200Z, BMW K1600 GTL Prijavi odgovor kao problematičan Ja navijam za šipke, Mnogi mi je glomaza rack! Zdravo, treba mi savet u vezi prtljaga:Imam Maksiju K53 i 2 x Givi E360 zajedno sa Wingrackom 2. Ako Wingrack 2 pakujem, izgubicu grabrail. Druga opcija je da kupim bravariju, samo za bocne. Za centralni imam Yamahin koji se srafi na grabrail. Da li su lepse sipke ili Wingrack? Meni se nekako Wingrack ne uklapa ali hocu da cujem i druga misljenja. vijam za ovaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan026 22 Napisano Mart 16, 2016 Svrati ponekad, 111 postova Motocikl: yamaha fzs 1000,yamaha mbk 125 Prijavi odgovor kao problematičan i meni se vise svidjaju sipke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Mart 16, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SSRETENOVIC 71 Napisano Mart 16, 2016 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan i meni se vise svidjaju sipkeDobro je već sam pomislio da sam jedini kome se više svidjaju šipke ,obični nosači . Sent from my LG-D852 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Mart 17, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zlo i naopako... I ja bi jedan crni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Mart 17, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan A su čim, sa Wingrack-om ili šipketinama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Mart 17, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Pa sa cevkama,vidis koliko cevki su napred naguzvali.. Mada je poprilicna glupost staviti turbo punjac na agregat koji ima cilindre ovolike zapremine i velikog hoda kao sto tdm ima. Tdm upravo zbog toga i ima obrtni momenat ,zbog zapremine i duzine hoda po cilindru,ali to ga ne kvalifikuje bas kao ljubitelja visokih obrtaja pa bas i ne vidim poentu t.punjaca,takodje,poznata mana t.punjaca je to sto preseca tok izduvnih gasova i kvari zvuk atmosferskog agregata. Al vidim da se oni izgleda loze vise na siktavi zvuk blow off ventila . Sve je to lepo,al ja ne bih ovakvog tdm-a. Fazera 1000 sa turbom i blow off-om bih,tdm bas i ne. Turbo punjaci su mama na agregatima sa 4 i vise cilindara,jer onda zabava,nikada ne prestaje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14996 Napisano Mart 17, 2016 moto merkat °°, 4942 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Dodao bih samo,cetiri cilindra i turbo da,redni sestak V8 NEE i taj zvuk je steta kvariti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Mart 17, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan A su čim, sa Wingrack-om ili šipketinama? Ako se ovo odnosi na moj komentar: " I ja bi jedan crni", onda mogu reci bRez icega sto si pitao. Posto ja volim da vozim motocikl,a ne kamion. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Mart 18, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Koje su dimenzije srafova za bocne plastike? Fali mi jedna gumica sa maticom sto ide na rezervoar. Gledam na Aliju, spominje se m5 16mm. Nesto mi se to meleno cini! Tacnije meni ovo, al mi nesto mnogo za jednu gumicu. http://m.ebay.com/itm/121691247873?_mwBanner=1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...