igogitar 648 Napisano Maj 30 Zainteresovan, 505 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Spremam se da zamijenim fuzastere na TDM sa novim. Zanima me da li ih je pri montaži potrebno podmazati i čime to uraditi? Ja nešto razmišljam da stavim samo silikonski sprej jer mi se čini da će mast tu skupljati prašinu i prljati obuću. I da,ima li neki naš naziv za fuzastere? Ovo "fuzaster" se udomaćilo ali mislim da potiče od njemačkog "fussrasten". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6135 Napisano Maj 30 Drug član, 2798 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nogostup. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 648 Napisano Maj 30 Zainteresovan, 505 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ali opet na hrvatskom je nogostup trotoar ako se ne varam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neskez 120 Napisano Jun 2 U prolazu, 75 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: TDM 900, Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Gde kod nas ili u komsiluku ima da se kupi komplet sajla kvacila za TDM 900? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 149 Napisano Jun 2 Svrati ponekad, 246 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan On 5/28/2025 at 2:54 PM, birca said: Uzeo Angel GT u Sloveniji, prednja i zadnja sa montažom 285€. Oj, gde si ih kupio, ako nije tajna? Ja danas bio kod Groš-a, kod njega inače uzimam, 330€ sa montažom, i 10 dana dok ih dobiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
birca 19 Napisano Jun 4 U prolazu, 20 postova Lokacija: Slovenija Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 6/2/2025 at 8:22 PM, stoka said: Oj, gde si ih kupio, ako nije tajna? Ja danas bio kod Groš-a, kod njega inače uzimam, 330€ sa montažom, i 10 dana dok ih dobiju. T&P Cars, Materija, Primorska. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kusa00 0 Napisano Jun 4 U prolazu, 1 post Lokacija: Istocno Sarajevo, Republika Srpska Motocikl: Yamaha tdm 850 4tx Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, gdje mogu da nadjem distancere kormana? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 648 Napisano Jun 4 Zainteresovan, 505 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan @Kusa00 Ja sam naručio sa Ali ili Temu i zasad nemam problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 648 Napisano Jun 7 Zainteresovan, 505 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 17. 4. 2025. at 9:53, birca je napisao: Alekre, imam korman Renthal 755s kao ti, distancere 3cm in tegiče od 300g. Kada med vožnju pri 60km/h pustim korman, on počinje resonirati lijevo i desno, vedno više. Gore so i nove gume Angel GT. Kada vozim, nije nekih vibracija, osim kad pustim korman. Imaš koju ideju?. Ako pustiš korman kada voziš, ti počinje resonirati? Namen imam prvo vratiti stari korman bez distancera, poslije pa ponovo centrirati prvu gumu. @birca kod mene je bilo do prednje gume,stavio novu i sad je sve u redu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 106 Napisano Jun 7 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, igogitar je napisao: @birca kod mene je bilo do prednje gume,stavio novu i sad je sve u redu. Kod mene se to isto znalo dešavati i na 850 i na 900, ovisno o gumi i balansu/montaži. Nisam siguran što je uzrok jer sam uvijek pazio da su oba kraka vilice jednako podešena i da ima jednaka količina ulja u svakome, a i vulkanizer mi je kolega koji zna što radi. Moguće da je do same gume, kada već dobije određeni broj kilometara. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 149 Napisano Jun 7 Svrati ponekad, 246 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan Obuli smo nove Anđele danas. Sad ćemo da vidimo da l' će bude "hvala za odličan savet" ili "jebo me dan kad sam vas i poslušao" U glavnom, prvi utisak na ovih 50ak pičkastih kilometara, na dvocifrene brzine, dok im ne skinem đanu, vuče na prvu opciju. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goshy 154 Napisano Jun 8 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Novi Banovci Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da se pohvalim - montiran Renthal 755 juce, danas se vozio, odusevljen! Drugi motor. Sledece nedelje vracam acerbis zastitu za ruke, bice potrebna modifikacija, videcemo kako ce da prodje. Prosle nedelje montirane nove gume, trebalo mi 30ak km da se priviknem, cudan osecaj. Posle toga, uzivancija, drze fantasticno. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 648 Napisano Jun 8 Zainteresovan, 505 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan @stoka nećeš se pokajati,Angeli drže kao na šinama a i meni Metzeler drži predobro isto ili čak bolje nego prethodni Angel. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14714 Napisano Jun 8 Integrisan, 7920 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Joooj vidi ekipa što se pojačala, pa samo kuckaju i uživaju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
birca 19 Napisano Jun 9 U prolazu, 20 postova Lokacija: Slovenija Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 6/7/2025 at 10:17 AM, Gato said: Kod mene se to isto znalo dešavati i na 850 i na 900, ovisno o gumi i balansu/montaži. Nisam siguran što je uzrok jer sam uvijek pazio da su oba kraka vilice jednako podešena i da ima jednaka količina ulja u svakome, a i vulkanizer mi je kolega koji zna što radi. Moguće da je do same gume, kada već dobije određeni broj kilometara. Bio je kriv zadnji kofer . Kada ga uzmem dole, je sve OK. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mika katana 1 Napisano Jun 10 (promenjeno) U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan moja raga tdm 900 pravi ogromnu buku i da li ta ista buka mozda potice od dva auspuha s jedne i druge strane motora? Promenio Jun 10 član mika katana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 149 Napisano Jun 10 Svrati ponekad, 246 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan On 6/9/2025 at 11:19 AM, birca said: Bio je kriv zadnji kofer . Kada ga uzmem dole, je sve OK. Kod mene isto. Na 75km/h dignem ruke krene wobbling kida. Preko 80 i pod 60km/h mirno. Skinem zadnji kofer, ništa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 149 Napisano Jun 10 Svrati ponekad, 246 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan Jutros krenem na pos'o, nešto 'ladno, magla, posle par kilometara upali mi se lampica za ulje. Stanem, ugasim, upalim ponovo, posle par sekundi, ugasi se. Posle ceo dan ništa. Ovo mi se dešavalo pre par puta, i na prošlom TDM-u, i isto ujutru kad je 'ladno, al' kad je ulje već za menjanje, na 8-9 'iljada. Sad mi je ulje 4 'iljade. Dal' da brinem ili ...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14714 Napisano Jun 11 Integrisan, 7920 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 15W50? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 106 Napisano Jun 11 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, stoka je napisao: Jutros krenem na pos'o, nešto 'ladno, magla, posle par kilometara upali mi se lampica za ulje. Stanem, ugasim, upalim ponovo, posle par sekundi, ugasi se. Posle ceo dan ništa. Ovo mi se dešavalo pre par puta, i na prošlom TDM-u, i isto ujutru kad je 'ladno, al' kad je ulje već za menjanje, na 8-9 'iljada. Sad mi je ulje 4 'iljade. Dal' da brinem ili ...? Nije mi se to nikada dogodilo, ni na 850 ni na 900, mada sam u 850 sipao uredno 15W-50 što je "gušće"nego proizvođač traži. Kako ta sijalica kod TDM nema veze sa pritiskom nego količinom ulja, ja bih prvo provjerio nivo ulja i jeli spoj žica na pokazivač nivoa i sam pokazivač/plovak dobar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 149 Napisano Jun 11 Svrati ponekad, 246 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Gato said: Nije mi se to nikada dogodilo, ni na 850 ni na 900, mada sam u 850 sipao uredno 15W-50 što je "gušće"nego proizvođač traži. Kako ta sijalica kod TDM nema veze sa pritiskom nego količinom ulja, ja bih prvo provjerio nivo ulja i jeli spoj žica na pokazivač nivoa i sam pokazivač/plovak dobar. Ja sipam full sintetiku MOTUL 7100, 10w40. Nivo je dobar, to sam proverio. Kažem, meni se to dešavalo u kombinaciji kad je jako hladno napolju i kad je ulje pred kraj. Prošli put su mi u servisu menjali ulje, sipati Yamalube polusintetiku, prvi put mi se to desilo posle dobrih 7 hiljada km, sad na početku sezone i odmah sam menjao ulje i vratio se na MOTUL. A znači, ta lampica nije za pritisak ulja?!?! To nisam znao? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 149 Napisano Jun 11 Svrati ponekad, 246 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Alekre said: 15W50? Ne, 10w40 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14714 Napisano Jun 11 Integrisan, 7920 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Proveri kontakte, vidi koliko je sipano. Najbolje zameni ulje pa vidi na dalje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 149 Napisano Jun 11 Svrati ponekad, 246 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Alekre said: Proveri kontakte, vidi koliko je sipano. Najbolje zameni ulje pa vidi na dalje. Ma ulje sam ja menjao, sipao 3,9l. Nivo je sad OK, skoro na maximumu. Ulje na dodir deluje normalno. Gde su ti kontakti, odnosno senzor nivoa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 106 Napisano Jun 11 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, stoka je napisao: Gde su ti kontakti, odnosno senzor nivoa. Unutar rezervara ulja. Broj 7 na slici. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...