Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 369 postova
  • Motocikl: trenutno bez motora
On 10. 7. 2023. at 7:33, salem je napisao:

20230708_074400.thumb.jpg.181ef8d6bd08a3f98d03a3a72cac8f4d.jpg

Seba odradio

da sam ovo imao pre godinu dana ne bi bilo ovoga po plastikama

:)

20230708_074410.jpg

Dobro izgleda sa ovim barovima a i zgodno da na duzoj voznji ispruzim noge na njima

Znam da je prošlo puno vremena ali zanima me koliko su koštali ovi barovi?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 61 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM850 '97
pre 1 minut, igogitar je napisao:

Брате нисам власник али сам ја једне у цг купио за 180 еура у Грга Мото могу да ти их сликам ако желиш али су за 850 4тх модел 

• Hvala 1

Iskreno ja čekam da na motoru koji kupujem (tdm 900)zamijene namotaje ali znam da će mi trebati nosači bočnih kofera a stavio bih i crash bar pa se raspitujem iako motor još fizički nemam. Znam da Seba radi i jedno i drugo pa sam pitao. Sad mi rekoše da mi to nije opcija jer ovde valjda i za to treba homologacija tako da ispada da sam bezveze pitao,moraće neka firmirana varijanta. :grr:

• Zainteresovan, 758 postova
  • Motocikl: Tdm 900
Pre 9 sati, igogitar je napisao:

Ako se dobro secam 220eur... nisam bas siguran.

Komplet gornji i donjii. Meni su odradili posao za sve pare kada mi je ker podleteo pod prednji tocak u sred noci na Pesteru...

Samo mi je auspuh ogreban a klizao je dosta dugo.

Nosace kofera sam dobio uz njega tako da ne znam koliko kostaju

Skoro sam ga zvao za Hondu NT 1100, gornji i donji kostaju 380

Promenio član salem
  • Hvala 1

Upravo sada, salem je napisao:

Mozda se @Gato bolje seca... uzeli smo u isto vreme, ja stvarno zaboravio. Narucivao i neke nosace za druge pa su mi se izmesale cene 😆

• Ne silazi, 7539 postova
  • Motocikl: TDM 900
8 hours ago, igogitar said:

Iskreno ja čekam da na motoru koji kupujem (tdm 900)zamijene namotaje ali znam da će mi trebati nosači bočnih kofera a stavio bih i crash bar pa se raspitujem iako motor još fizički nemam. Znam da Seba radi i jedno i drugo pa sam pitao. Sad mi rekoše da mi to nije opcija jer ovde valjda i za to treba homologacija tako da ispada da sam bezveze pitao,moraće neka firmirana varijanta. :grr:

Pogledaj malo na stranim oglasima, ima tih nosača skoro pa redovno. Nalazio sam i fabričke. Bočni koferi ti odgovoraju od FJR i prve generacije Tracera.

• Hvala 1

On 11. 2. 2025. at 18:20, igogitar je napisao:

Nađoh na netu da TDM treba da ima 3 ključa,od kojih jedan "glavni" crveni. On ima 2 crna,tog crvenog nema. Da li je to problem? Da li ključar može bez tog crvenog da napravi kopiju kodiranog ključa? 

Moj je imao dva kljuca. Ja sam jedan kopirao i sve ok. 

Kljucar mi rekao da ako nema broj na kljucu kostace mnogo a ako ima broj kostace... pa isto mnogo, samo manje 🤣

• Haha 1

• Svrati ponekad, 193 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900
Pre 5 sati, salem je napisao:

Ako se dobro sjećam, gornji me kod Sebe koštao 150 eur tada kada smo nas dva radili, a donji sam u originalu imao od Givi. 

• Hvala 1

Drugari naletih na nekoj FB grupi na ove fotografije pa ću podijeliti ovde jer mi premoćno izgleda TDM iako su za moj ukus neki detalji višak odnosno kičeraj.

1739658683537.jpg

1739658676795.jpg

Promenio član igogitar

• Ne silazi, 7539 postova
  • Motocikl: TDM 900

Svako ima svoj ukus, ja lično volim OEM izgled a ovaj bajko je malo "zalutao" i napravio GSA/ADV od TDM-a.

TDM nije ADV motor, već prva Multistrada na svetu i jedna od ključnih vrlina zbog kojih je opstao i ostao relevantan motocikl već skoro 35 godina je ta univerzalnost i praktičnost na visokom nivou. Sve osobine koje krase aktuelne "ADV" modele od kojih većina su zapravo putni motocikli, TDM ima u svom izvornom DNK. Zato u našem taboru postoji oštra podela na one koji stavljaju kljun i oni koji ga proklinju :D Ja doduše nisam toliki protivnik kljuna koliko smatram da je ovo NOŠA sedište potpuni promašaj. TDM ima takvo sedište da dozvoljava kretanje na sedištu u svim pravcima zavisno od načina vožnje. Pri tom, dizajn repa je gotovo kao kod sportskog motocikla i onda mu neko nakači TOURING ALA GOLDWING sedište i to ne izgleda nikako. Skroz kontradiktorne pojave.

No opet, koliko vozim, svako ima pravo da sredi svoj motocikl kako misli da treba. Ko ga vozi, taj je u pravu i tu nema diskusije. Viđao sam baš svakakve TDMove, pa i inox gelendere na njima, pa šta sad :D Bitno da se svi vozimo.

Doduše, ima jedna modifikacija koju zaista cenim a to je konverzija prednjeg točka sa 18 na 17 inča. Pogotovo kad se prepakuju viljuške sa Fejzera 1000 ili R1. To je druga dimenzija.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Da,ukusi su razni . Meni se takođe ne sviđa ni oblik sjedišta ni ovi crveni šavovi i vez. Kljun mi se inače ne sviđa ali u ovakvoj "adventure" postavci mi je savršeno legao. Maglenki ima previše,definitivno. Ipak meni je ovaj TDM nekako moćan ovako.

• Sviđa mi se 1

Ne mora svakome sve da se svidja. 

TDM je SVE po malo... sport, turing, adv... neverovatna univerzalna linija koja nosi sve. 

Meni licno se ne svidja sediste jer deluje previse masivno... i volim detalje poput veza ali ne bele na crnom sedistu... crvene malo previse za moj ukus iako je nema mnogo.

E sad, ako kupujes onda je  ok, ako je neko ulagao toliko para i vremena u izgled (makar i kicericu) verovatno da je i odrzavanje bilo na visem nivou... ipak dobro pogledati

• Podržavam 1

Ne kupujem,ovo je neko objavio na nekoj grupi na FB,konkretno je pitao gdje da kupi takve crash barove ali meni se svidjelo kako je neko transformisao motor pa sam zato objavio ovde,kao zanimljivu fotografiju.

• Svrati ponekad, 217 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt)

Društvo, kakve predloge i rešenja za pozicioniranje i montiranje Cobrre imate a da nije na kormanu?

4 minutes ago, Alekre said:

Kod mene je na crash baru sa unutrašnje strane.

To sam video na jednoj slici, i čini mi se dosta zanimljivo rešenje. Ja razmišljam da probam da ga uglavim negde oko zadnjeg amortizera. 

• Ol' dirty bastard, 644 postova
  • Motocikl: Yamaha

Meni stigla mazalica sa temua pre neki dan, 2100din, iste takve prodaju na kp za oko 5000din.

Neko prodavao kobru original, dal za 80-100e...

Rekoh ajde da probam ovo za 2 crvene, odma sam je rasturio komplet da vidim gde bi moglo da curi.Samo dva mesta: gde se srafi brza spojka(tu su stavili nesto kao teflon traku i to nisam odvrtao) i opet ulaz u brzu spojku gde crevce ulazi.

Posle dalje ide crevce do lanca.

Inace na oko bas skroz isto izgleda kao kobra jedino sto bas nigde nista ne pise, nikakve crtice...

Cak ne pise ni made in China 😆

Edit, da jos jedno moguce mesto gde bi moglo da zamasti je gumica izmedju dve posude koja dozvoljava srafljenje i okretanje.Ove u paketu su silikonske i deluju skroz ok.

Promenio član Djokic
  • Podržavam 1

• Drug član, 1967 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt
pre 20 minuta, Djokic je napisao:

Meni stigla mazalica sa temua pre neki dan, 2100din, iste takve prodaju na kp za oko 5000din.

Neko prodavao kobru original, dal za 80-100e...

Rekoh ajde da probam ovo za 2 crvene, odma sam je rasturio komplet da vidim gde bi moglo da curi.Samo dva mesta: gde se srafi brza spojka(tu su stavili nesto kao teflon traku i to nisam odvrtao) i opet ulaz u brzu spojku gde crevce ulazi.

Posle dalje ide crevce do lanca.

Inace na oko bas skroz isto izgleda kao kobra jedino sto bas nigde nista ne pise, nikakve crtice...

Cak ne pise ni made in China 😆

Moze li link. Ja tražio ali nisam nasao

• Ol' dirty bastard, 644 postova
  • Motocikl: Yamaha

@bopk

https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=601099912963165&_oak_stage=6&_oak_page_source=703&refer_page_name=search_result&refer_page_id=10009_1739816103960_g1kg8w4fmg&refer_page_sn=10009&_x_sessn_id=x5j8lyfo0d

Sad mi kao nude za 1680 sa nekim popustom.

@kvaicnenad Kol'ko vidim to je skroz isto, obrada na strugu ili kojoj vec masini skroz ista.

Promenio član Djokic
  • Hvala 1

• Svrati ponekad, 191 postova
  • Motocikl: SVT650X

Ja mislim da su sve te kopije iste, neke imaju neki logo, neke nemaju. Ja sam dobio uputstvo sa njim od originalne kobre. 

Malo sam se mucio da namestim da mi kapa po lancu, u voznji se pomeri kapalica, i onda sam batalio vezice i zalepio taj deo sa kapalicom crnom tekstilnom trakom i preko izolirkom, evo ga drzi, ni da mrdne.

Ma ja sam na prošlom TDM-imao taj kineski, samo ne dihta. Ne pušta nigde tu kod rezervoara za ulje, ali svo ulje iscuri na lanac za dan-dva. Em nema ulja posle, en sve masno nazad, i felna i sve.

Menjao sam sve gumice, stavljao deblje, da bolje dihta, ne vredi. Otišao zajedno s motorom. Sad skoro u Louisu bila Cobrra na sniženju, 80€.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja