ProMaster 8347 Napisano Octobar 16 Drug član, 1855 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Alekre je napisao: Jedno pranje na brzinu pre zamene ulja. Posle keramike milina za pranje. Samo crevce, meka četka. Malo šampona i ko nov. Gde si radio keramiku ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2102 Napisano Octobar 16 Drug član, 784 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, ProMaster je napisao: Gde si radio keramiku ? И колико је по квадратy? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12501 Napisano Octobar 16 Ne silazi, 7306 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Lepak, pločice, krstiću, fugovanje, 25€. Šalu na stranu, radio drugar koji radi detailing profi. Ako treba dajem kontakt. Jedno pitanje: Na TDM pašu migavci od Trejsera. Mislim da bi izgledali lepo ali sam odustao. Nego da umesto narandžastih stavim bele? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8347 Napisano Octobar 16 Drug član, 1855 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Alekre je napisao: Lepak, pločice, krstiću, fugovanje, 25€. Šalu na stranu, radio drugar koji radi detailing profi. Ako treba dajem kontakt. Jedno pitanje: Na TDM pašu migavci od Trejsera. Mislim da bi izgledali lepo ali sam odustao. Nego da umesto narandžastih stavim bele? Imam dva zadnja negde, da ti dam ako ces da stavljas.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12501 Napisano Octobar 16 Ne silazi, 7306 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako izgleda uživo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Octobar 19 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan On 9/15/2024 at 10:16 AM, Alekre said: Kako brate nema to je običan O ring. Imaš ga u gvožđarama. Nije to ništa specifično za Yamahu niti ne znam ni ja šta. Imaš čak i da kupiš tipa za 15 20 evra celu garnituru. Koja je dimenzija manjeg O-ringa? Kupio sam juče uljni filter i set gumica u Luisu, al' uleteo 5 minuta pred zatvaranje, samo zgrabio i bež'. Uz'o sad da zamenim, a ono samo veliki O-ring u "setu". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Апис1903 12 Napisano Octobar 19 U prolazu, 53 postova Lokacija: Kotor Motocikl: Yamaha TDM850 '97 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, stoka je napisao: Koja je dimenzija manjeg O-ringa? Kupio sam juče uljni filter i set gumica u Luisu, al' uleteo 5 minuta pred zatvaranje, samo zgrabio i bež'. Uz'o sad da zamenim, a ono samo veliki O-ring u "setu". И мене занима димензија оринга мањег а и већег Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12501 Napisano Octobar 19 Ne silazi, 7306 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Jooj ne znam napamet. Ima negde u temi pominjali smo više puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 210 Napisano Octobar 20 (promenjeno) Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav TDM-aši. Izvinite, post će biti malo duži. Treba mi vaša pomoć oko kupovine motora. Živim u Sloveniji i planiram vrlo skoro kupovinu motora. Sad ponovo polažem A kategoriju u Sloveniji jer eto,šleper znam da vozim,to mi priznaju iz BiH uz kodu 95 ali motor ne znam po njihovom. E sad,to je popriličan trošak a prije par mjeseci se preselio u Kopar, zamijenio posao i iskreno finansijski sam prilično iscrpljen ali neću više da čekam da život prolazi bez motora. Budžet mi je dakle jako ograničen a TDM 900 se može naći po dobroj cijeni. Zbog mojih gabarita TDM je skoro jedini izbor,bar u okviru mog budžeta. Zanima me na šta da obratim pažnju kad budem gledao TDM-ove,da li zaista troše ulje kako se ovde priča,koja pređena kilometraža nije previše za taj motor(naravno znam da treba gledati stanje a ne km)?. Evo za početak jedan oglas,jednog u lošijem stanju ali sa dobrom cijenom. Prodavac kaže da je vlasnik bio neki deda koji je umro,inače njegov komšija i da je za uslugu udovici uzeo taj motor po bagatela cijeni(stvarno originalna priča,nema šta).Vidim neko oštećenje na rezervoaru i na topovima kao da su izgrebani vjerovatno od padova. Šta vi mislite? Just a moment... WWW.AVTO.NET Ovaj drugi mi se više sviđa i ima kofere ali mi izgleda kao da ove bezvezne naljepnice kriju neka oštećenja. https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=20130706&display=Yamaha%20TDM%20900%203X%20KOV%C8KI%20ODLI%C8NA Promenio Octobar 20 član igogitar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 210 Napisano Octobar 20 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Izvinite za ovaj drugi link,ne znam zašto ali neće da ga ubaci kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1389 Napisano Octobar 20 (promenjeno) Drug član, 1930 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Lepo ga je vozio taj deda po krivinama. Zadnja guma još malo pa do kraja zalegala. Ili je deda umro skoro pa tragovi ostali ili je taj komšija koji sada prodaje isto motorista pa je on to lepo terao po krivinama. Rezervoar jeste malo ulubljen i pored toga je malo ulubljen deo ispred desnog topa. Ostalo mi izgleda ok. Cena isto ok. Ovaj plavi je imao pad na desnoj strani. Iako ima kofere nekako mi se sivi više svidja. Kilometraza slična i za tdm 900 to nije nista. Ps: Imao sam ovakvog plavog i bas sam bio zadovoljan vlasnik. Promenio Octobar 20 član bopk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 210 Napisano Octobar 20 (promenjeno) Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Da,vozio je ovaj prodavac sigurno jer vozi motore i ima firmu koja prodaje motore. Nisam ja ni povjerovao u tu njegovu priču o dedi a nije mi ni važno da je vozila baba samo nedeljom na misu :D. Pokušavam kupiti nešto koliko toliko ok, sa realno niskim budžetom,da se ne kvari previše a izgled mi je manje važan. Nije meni važno ni ako je neko pao ako su oštećenja samo neka estetska( mada koliko sam vidio po oglasima rezervoar je jako skup). Problem je ako je nešto puklo,kriv ram,vile i slično. Bravo za ovaj plavi,ja na prvu nisam vidio oštećenje na slici ali mi je bio sumnjiv zbog naljepnica. Inače, teško naći da nije imao pad a da ne košta kao nov. Svima je "pao sa ćopave,pao u mjestu" i slične bajke. Znam da za te pare ne mogu puno očekivati tako da mi je najvažnije da je mehanički dobar. Inače motor planiram koristiti skoro sve dane u godini jer klima ovde to uglavnom dozvoljava. Promenio Octobar 20 član igogitar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Octobar 20 (promenjeno) Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, igogitar je napisao: Zbog mojih gabarita TDM je skoro jedini izbor,bar u okviru mog budžeta. Zanima me na šta da obratim pažnju kad budem gledao TDM-ove,da li zaista troše ulje kako se ovde priča,koja pređena kilometraža nije previše za taj motor(naravno znam da treba gledati stanje a ne km)? TDM je dobar izbor, jer je jako kvalitetno složen motor. Zadnjih 14 godina samo njih vozim. Prvo nekoliko 850, sad već 4. po redu 900 i ni sa jednim nikakvih problema. Zapravo, bio je jedan problem: na jednom TDM 900 su mi izgorili namotaji alternatora. Većina ih je bila iz uvoza, SLO i Austrija, trenutno sam na jednome iz Italije. Ako je imalo dobar, TDM 900 nebi trebao trošiti ulje. To je bila boljka na 850. Za kilometre ne brini, jer sam ih vidio po forumima i po oglasima sa preko 150 000 km, čak i 200 000 i dalje bez problema voze. Gledaj da nije bio ozbiljnije razbijan (vilice, točkovi, rama) i ako dobro radi-to je to. Modeli godišta od 2002. do 2004. su znali imati problem sa španerom razvodnog lanca na većoj kilometraži, ali je to nakon 2004. tvornički riješeno. Usput, dosta dobrih i povoljnih osim Slovenije se nađe i u Austriji ili Italiji. https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/d/motorrad/yamaha-tdm-twin-900-tourer-1644977963/ Promenio Octobar 20 član Gato Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 210 Napisano Octobar 20 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno palo mi je na pamet da pogledam i Italiju ili Austriju ali ne znam kako ovde ide sa uvozom, naročito što nemam državljanstvo a i tzv. stalne papire moram sačekati još bar 6 mjeseci. Zbog toga gledam oglase u SLO. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 811 Napisano Octobar 21 Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, igogitar je napisao: Da,vozio je ovaj prodavac sigurno jer vozi motore i ima firmu koja prodaje motore. Nisam ja ni povjerovao u tu njegovu priču o dedi a nije mi ni važno da je vozila baba samo nedeljom na misu :D. Pokušavam kupiti nešto koliko toliko ok, sa realno niskim budžetom,da se ne kvari previše a izgled mi je manje važan. Nije meni važno ni ako je neko pao ako su oštećenja samo neka estetska( mada koliko sam vidio po oglasima rezervoar je jako skup). Problem je ako je nešto puklo,kriv ram,vile i slično. Bravo za ovaj plavi,ja na prvu nisam vidio oštećenje na slici ali mi je bio sumnjiv zbog naljepnica. Inače, teško naći da nije imao pad a da ne košta kao nov. Svima je "pao sa ćopave,pao u mjestu" i slične bajke. Znam da za te pare ne mogu puno očekivati tako da mi je najvažnije da je mehanički dobar. Inače motor planiram koristiti skoro sve dane u godini jer klima ovde to uglavnom dozvoljava. Ja sam imao pad pri brzini od 70 - 80km/h a steta je mnogo manja nego kada se zena naslonila na motor i nagnula ga taman da se rezervoarom nasloni na ivicu betonskog stuba ispred kuce. Na satu pise oko 120.000km a ne znam da li je prava kilometraza. Kupio sam ga sa 70.000 a 18god. star. Ulje ne trosi uopste i sa tih predjenih 120.000 i sad vec 21godinu... Sve probleme koje sam imao sam ja uzrokovao 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Octobar 22 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan On 10/19/2024 at 11:33 AM, Апис1903 said: И мене занима димензија оринга мањег а и већег Nisam mogao da nađem u temi pa sam pitao brata GBTja. On kaže ovako, za gumice i za bakarne podloške. Nisam 100% siguran da mu je za verovati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Апис1903 12 Napisano Octobar 23 U prolazu, 53 postova Lokacija: Kotor Motocikl: Yamaha TDM850 '97 Prijavi odgovor kao problematičan Усро сам мотку скидао сам пластику са леве стране и пробијем резервоар на средњем шрафу не знам искрено како сам успео кад сам вратио исти шраф на своје место да ли ће да реши проблем течни метал ово што мислите јел имао неко сл искуства 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12501 Napisano Octobar 23 Ne silazi, 7306 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Brate... Pa ti kao da servisiraš T55 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Octobar 23 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Апис1903 je napisao: Усро сам мотку скидао сам пластику са леве стране и пробијем резервоар на средњем шрафу не знам искрено како сам успео кад сам вратио исти шраф на своје место да ли ће да реши проблем течни метал ово што мислите јел имао неко сл искуства Tekući metal renomiranih proizvođača je otporan na benzin i drži bez problema, provjereno. Dobro pripremi sve po uputstvu na pakiranju i nanesi ga u 2 sloja, s tim da drugi naneseš sat-dva nakon prvoga. Ako se odlučiš na taj način popravka, za svaki slučaj imaj uvijek tekući metal na putovanjima sa sobom, zlu ne trebalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Апис1903 12 Napisano Octobar 23 U prolazu, 53 postova Lokacija: Kotor Motocikl: Yamaha TDM850 '97 Prijavi odgovor kao problematičan Ја мислим да ће да држи као будала до сутра надам се да ће да се стврдне Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 939 Napisano Octobar 24 Ol' dirty bastard, 607 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: TDM Prijavi odgovor kao problematičan Mog'o si stavis zvaku i samo punis do pola... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blanja 4 Napisano Novembar 5 (promenjeno) U prolazu, 5 postova Lokacija: Split Motocikl: Tdm 900A Prijavi odgovor kao problematičan Je li možda netko spajao maglenke na tdm i da li bi ova shema bila odgovarajuća za sistem da se maglenke mogu uključiti na prekidaču samo kada je uključen kontakt ključom Promenio Novembar 5 član Blanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5757 Napisano Novembar 5 Svakom po zasluzi, 12397 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Da Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1555 Napisano Novembar 5 Zainteresovan, 423 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jesam li ja nešto prevideo? Šta će mu 12v na prekidaču konstantno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Апис1903 12 Napisano Novembar 5 U prolazu, 53 postova Lokacija: Kotor Motocikl: Yamaha TDM850 '97 Prijavi odgovor kao problematičan А ја моје планирао овако да повежем Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...