Alekre 12547 Napisano Decembar 27, 2023 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Poslao sam ti poruku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Decembar 27, 2023 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Alekre je napisao: Poslao sam ti poruku. Posalji i meni, moram i ja to da odradim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Decembar 30, 2023 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pomoc!!! Vec neko vreme kada krenem cujem povremeno neko udaranje u zadnjem delu motora. Prvo sam pomislio da mi je lanac previse otpusten i mozda udara od granicnik... ako je to uopste moguce. Sada je vec to dosta izrazenije i u voznji pocelo da se cuje, kao da udara i grebe uz nesto. Pomislio sam u momentu da je mozda ,adnja plocica nesto labava pa da ona negde landara... ako je i to uopste moguce. Vec neko vreme osecam na papucici zadnje kocnice da me lagano udara po nozi kada kocim... ako to moze imati veze sa ovim lupanjem i grebanjem ali nisam povezao Od prosle zime kada je hladan prilikom kretanja cujem karakteristican zvuk ali sam to procitao da se desava na ovom modelu i nije nista alarmantno Idem sad da rasturam motor ali bi mi valjao neki komentar ako neko zna sta bi moglo da bude i odakle da krenem da trazim Da li mogu lamele biti problem? Menjac? Nemam problema prilikom saltanja i voznje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2745 Napisano Decembar 30, 2023 Drug član, 1640 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Vidi da to nije lezaj otisao, proveri tocak rokom a i ubaci u brzinu pa napni tocak da vidis sta se desava 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Decembar 30, 2023 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, RankoBg87 je napisao: Vidi da to nije lezaj otisao, proveri tocak rokom a i ubaci u brzinu pa napni tocak da vidis sta se desava Cimnuo tocak levo- desno i ima malo lufta. Jako malo ali dovoljno da se cuje i vidi da ima lufta. Kod koga da idem da mi to zameni i da li je dovoljno samo tocak da odnesem? I nov lezaj naravno Sta sve treba kupiti, da li uz lezaj ide sve sto je potrebno ili ima tu jos nekih zezalica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4250 Napisano Decembar 30, 2023 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad već skidaš, proveri i ležaj na nosaču lančanika. Zameniš i njega pa si miran. Znači, skines točak i nosač lančanika i to nosiš majstoru. I tri ležaja odgovarajuća 2RS. Ili sam to da izmenjas, nije teško. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Decembar 30, 2023 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Na zalost sada ne mogu da nadjem lezajeve a tako sam imao zelju da se izvozam za praznike... Ako neko ima ili zna nekoga ko ima delove na prodaju molim vas saljite kontakt. Radnje ne rade a one koje rade nemaju lezajeve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2745 Napisano Decembar 30, 2023 Drug član, 1640 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Imam dva drugara al ako nemas delove dzaba, jedan je na hipodromu a drugi u Velikoj Mostanici, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21691 Napisano Decembar 30, 2023 Integrisan, 9458 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Astrid ti radi do 13h... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Decembar 30, 2023 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, N.F.S. je napisao: Astrid ti radi do 13h... Eh... kasno Ne znam oznaku lezajeva a ne mogu da stignem da skinem stare Hvala svakako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Decembar 30, 2023 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Preturam po netu razne kataloge i nikako da nadjem oznaku ili dimenzije lezajeva zadnjeg tocka. Da li neko moze da mi posalje dimenzije da znam sta da trazim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4250 Napisano Decembar 30, 2023 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, salem je napisao: Preturam po netu razne kataloge i nikako da nadjem oznaku ili dimenzije lezajeva zadnjeg tocka. Da li neko moze da mi posalje dimenzije da znam sta da trazim? Koje je godište ta tvoja mašina? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Decembar 30, 2023 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, stari roker je napisao: Koje je godište ta tvoja mašina? 2004 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano Decembar 30, 2023 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Preturam po netu razne kataloge i nikako da nadjem oznaku ili dimenzije lezajeva zadnjeg tocka. Da li neko moze da mi posalje dimenzije da znam sta da trazim? Imam za 850cm3 ali tvoj ako je 2004. to je 900cm3.Mislim da nisu isti pa ti ništa ne znači.Najbolje da skineš stare ležajeve i semeringe i odeš u Astrid da kupiš iste.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4250 Napisano Decembar 30, 2023 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan 30x62x16mm jedan komad. 28x52x12mm dva komada. Prvi treba da je u nosaču lančanika, druga dva u felni. Obavezno 2RS. 6206 2rs 60/28 2rs Ovo je sa nekog UK sajta za delove za tdm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2107 Napisano Decembar 30, 2023 Drug član, 789 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Honda Motorcycle Parts, Kawasaki, Suzuki and Yamaha Motorcycle Parts - ATV, Classic Bike, Dirt Bike Parts WWW.CMSNL.COM CMSNL specializes in Honda Motorcycle Parts, Kawasaki Motorcycle Parts, Yamaha and... Одеш на овај сајт и све су ти ОЕМ делови са каталошким бројевима, просто са сналажењем Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Decembar 30, 2023 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kako se izbijaju stari? Da li je samo batina sa jedne strane dok ne izadje na drugu ili ima neki sistem? Znam da ima dva lezaja i distancer izmedju ali ne znam kako se izbijaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2107 Napisano Decembar 30, 2023 Drug član, 789 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan требају ти лагери под бр. 2 и то 2 комаТа и један лагер под бр 10. Не би било лоше и семеринге да мењаш али опњт можњш и без њих да се провучеш али.. ово су цене оем делова и доста је скупље него овде да купијеш и нађеш Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2107 Napisano Decembar 30, 2023 Drug član, 789 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Постоји извлакач за лежајеве са цимбалом али ако немаш онда ћеш морати да избијаш тако што ћеш да избијаш кроз биксну она је у благом минусу и вероватно мало ради тако да ћеш да закачиш лежај са нечим и полако избијај и обавезно у круг ударај, постави на неко дрво тако да не оштетиш фелну. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2387 Napisano Decembar 30, 2023 (promenjeno) Andragog, 4964 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Valjalo bi da se felna malo ugreje .... Promenio Decembar 30, 2023 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Decembar 30, 2023 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Odustao Ne uspevam nicim da zakacim lezaj, meni izgleda da je istog precnika kao caura - distancer. Na zalost moram da cekam da majstori pocnu da rade a to ne verujem da ce biti pre Bozica 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21691 Napisano Decembar 30, 2023 Integrisan, 9458 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Za svaki motor postoji pravilo (ako se izbijac koristi) koji lezaj se prvo izbija ( a poslednji vraca).Probaj se druge strane, slobodno malo cauru udari/poguraj da se pomeri.Izbijac mora da bude ostrih ivica, da lepo uhvati lezaj.Sent from my M2003J15SC using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Decembar 30, 2023 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, N.F.S. je napisao: Za svaki motor postoji pravilo (ako se izbijac koristi) koji lezaj se prvo izbija ( a poslednji vraca). Probaj se druge strane, slobodno malo cauru udari/poguraj da se pomeri. Izbijac mora da bude ostrih ivica, da lepo uhvati lezaj. Sent from my M2003J15SC using Tapatalk Kako da znam koji se prvo izbija? Mozda bih se sutra opet zezao sa time Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21691 Napisano Decembar 30, 2023 Integrisan, 9458 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Davno sam TDM vozio, probas druze moj, sa jedne je strane oko caure vise mesta, lezajeve povsto vec menjas, udaris sa svake strane u unutrasnju kosuljicu, ne velikom silom, po par puta je dovoljno da caura dobije lufta i pomeri se u stranu.Probaj sa obe strane, gde se vise vidi lezaj njega prvo izbijaj.Nove lezajeve u zamrzivac, dovoljno je i sat vremena, srce felne ocisceno, blago namazano uljem i fenom zagrejano pre montaze lezaja. Fen moze i onaj za kosu, 6-7 minuta grejes pa lezaj iz zamrzivaca doooosta lakse na mesto upadne.Nove lezajeve kuckas iskljucivo u spoljnu kosuljicu, zvuk ce se promeniti kada do dna stigne.Sent from my M2003J15SC using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2745 Napisano Decembar 30, 2023 Drug član, 1640 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Znam da ti treba motor i lepo je vreme al bolje ostavi, takvog ga mozes voziti a rasturenog ne 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...