Немања 2121 Napisano Jun 24, 2023 Drug član, 792 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan На тдм се испушта на 2 места+ мало изађе кад се скине филтер уља. Кад све то лепо испустиш и замениш сипај око 3,5л и упали да мотор мало ради мин-два. После тога сипај још 200мл ( укупно у тдм стаје 3.7л уља). Провозај га и измери сутра дан кад он врати уље у картер 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 732 Napisano Jun 24, 2023 Zainteresovan, 339 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan najdetaljnije objasnjeno 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 837 Napisano Jun 24, 2023 Zainteresovan, 687 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zavrsio, hvala! Racunajuci filter 3 mesta. Ja sam mislio jedan sraf sa leve strane i filter sa desne to je dva mesta a u stvari ima jos jedan sraf pored poklopca filtera Sad, posto sam sjebo pola litre ulja bezveze, moram hitno da nadjem ulje a ne znam gde u subotu uvece ili nedelju ujutru. Da li moze da se dolije 300ml nekog drugog proizvodjaca a iste gradacije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10276 Napisano Jun 24, 2023 Drug član, 3380 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Samo za nuždu.Ako mu fali samo 300ml to i ne moraš doliti dok ne kupiš,zato što se sipa 3.9L,to je max.Imaš ovde unazad sve,na YT klipova vazda.Imaš i u manualu... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12744 Napisano Jun 24, 2023 Ne silazi, 7377 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Rekli ti ljudi sve. TDM ima karter iznad menjača pa mora drugačije da se zameni ulje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 732 Napisano Jun 27, 2023 Zainteresovan, 339 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Majku mu curka mi kociono ulje prednje kocnice na poklopcu za ulje, dal je do gumice ili da gledam dalje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Jun 28, 2023 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, gixxer750/94 said: Majku mu curka mi kociono ulje prednje kocnice na poklopcu za ulje, dal je do gumice ili da gledam dalje? Ako curka na poklopcu, nemaš gdje dalje gledat. Jesi li skoro mijenjao ili dolijevao ulje? Možda si prepunio posudu ili gumica nije dobro sjela? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12744 Napisano Jun 28, 2023 Ne silazi, 7377 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema šta drugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 732 Napisano Jun 28, 2023 Zainteresovan, 339 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam menjao, jedino ako ovi sa tehnickog nisu skidali, malo sam ga dotegao, al mislim da se samo smanjilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 732 Napisano Jun 28, 2023 Zainteresovan, 339 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Alekre je napisao: Nema šta drugo. gledao po netu, ali ne mogu da nadjem gde ima da se kupi gumica, inace bese dot4 ulje ide? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 732 Napisano Jun 28, 2023 Zainteresovan, 339 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Moracu danas da skinem i proverim, i to curka sa ove strane gde je copava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12744 Napisano Jun 28, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 7377 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Tako je. Otvori taj poklopac, vidi da nema previše ulja ili da nema neka prljavština na obodu. Gumicu ponovo postavi i kad vraćaš šrafove, zateži neizmenično jedan po drugi. Naravno nemoj da pretegneš. Promenio Jun 28, 2023 član Alekre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Jun 28, 2023 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, gixxer750/94 said: Nisam menjao, jedino ako ovi sa tehnickog nisu skidali, malo sam ga dotegao, al mislim da se samo smanjilo Ako nema previše ulja onda skini poklopac, provjeri stanje gumice i njenog dosjeda kao i samog poklopca. Ako nije dugo skidano i dirano, ispod zna biti dosta oksida i smeća pa hoće curiti zbog toga. Pokušaj sve dobro i pažljivo oprati i očistiti pa ponovo sastaviti i dobro dotegnuti. Nije loše ni nanijeti (vrlo tanko!) nekakvog sredstva za brtvljenje na dosjede gumice na posudi. Poželjno da je sredstvo nekakvo koje ne steže, nego je u obliku paste za brtvljenje. Kod nas u HR se to zove Sim-pasta ("Ivasim" Ivanić Grad je proizvođač). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Jun 28, 2023 Drug član, 792 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Кад већ отвараш посуду промени бар и уље у систему. Извуци шприцом из посуде старо уље, папирном марамицом све лепо обриши и сипај ново, на кљештима, на на сисици стави неко танко црево и у флашу, отвори сисицу и чекај да крене уље. Битно је да пратиш да ти не нестане у посуди, да не повуче ваздух, него кад је при крају тад затвори сисицу. Тако понови и на другом диску. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 732 Napisano Jun 28, 2023 Zainteresovan, 339 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ionako sam planirao, ne bi bilo lose da pusti neko neki tutorijal sa jutuba da se ne zeznem, koje koviono ulje da kupim da mi ne uvale neki fus, pa cu polako sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Jun 28, 2023 Drug član, 792 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, gixxer750/94 je napisao: Ionako sam planirao, ne bi bilo lose da pusti neko neki tutorijal sa jutuba da se ne zeznem, koje koviono ulje da kupim da mi ne uvale neki fus, pa cu polako sam Ја сам на мом тдм-у сипао ипон уље дот 4 и нисам имао никаквих проблема. Можеш и 5.1 дот разлика између та два је у тачки кључања. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goshy 134 Napisano Jun 28, 2023 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Banovci Motocikl: Bandit 1200, TDM 850TX Prijavi odgovor kao problematičan Da se pohvalim konačno sa sedištem. Srđan iz Surčina. Prešao sam za vikend oko 1000 km, prilično zahtevnog i teškog puta, vidljiva je promena. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 732 Napisano Jun 28, 2023 Zainteresovan, 339 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Немања je napisao: Ја сам на мом тдм-у сипао ипон уље дот 4 и нисам имао никаквих проблема. Можеш и 5.1 дот разлика између та два је у тачки кључања. Ipak gumica nije lepo nalegla, malo su srafovi pojedeni pa da vidim sutra da nabavim nove da zamenim ulje, sad sam samo dosipao da vidim kako ce da radi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 837 Napisano Jun 29, 2023 Zainteresovan, 687 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Jel podizao neko korman na 900? U stvari nisam siguran da mi je to neophodno ali bih probao samo ne znam da li sajle i kablovi imaju duzinu za to. Stariji covek, jbg, bole me ramena i ruke kada duze vozim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Jun 29, 2023 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 21 minutes ago, salem said: Jel podizao neko korman na 900? U stvari nisam siguran da mi je to neophodno ali bih probao samo ne znam da li sajle i kablovi imaju duzinu za to. Stariji covek, jbg, bole me ramena i ruke kada duze vozim. I ja sam razmišljao o tome jer imam gotove podizače s jedne bivše Diversion 900, ali nikako da ih isprobam. I ja sam stariji, ali manjih gabarita, tako da mi zapravo ovaj položaj i visina na TDM odlično odgovaraju, pa se zato i nisam potrudio. Ako hoćeš, kad uhvatim vremena mogu ih pokušati montirati pa ti javim iz prve ruke kako stoje stvari. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Jun 29, 2023 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Just now, Gato said: I ja sam razmišljao o tome jer imam gotove podizače s jedne bivše Diversion 900, ali nikako da ih isprobam. Također sam stariji, ali manjih gabarita, tako da mi zapravo ovaj položaj i visina na TDM odlično odgovaraju, pa se zato i nisam potrudio. Ako hoćeš, kad uhvatim vremena mogu ih pokušati montirati pa ti javim iz prve ruke kako stoje stvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10276 Napisano Jun 29, 2023 Drug član, 3380 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan pre 35 minuta, salem je napisao: Jel podizao neko korman na 900? U stvari nisam siguran da mi je to neophodno ali bih probao samo ne znam da li sajle i kablovi imaju duzinu za to. Stariji covek, jbg, bole me ramena i ruke kada duze vozim. Možeš staviti podizače bez problema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14471 Napisano Jun 29, 2023 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Kod TDM-a je veci problem sirina nego visina kormana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10276 Napisano Jun 29, 2023 Drug član, 3380 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Na mom je bio i širi korman,a i podignut i nema problema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1179 Napisano Jun 29, 2023 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci su mi u miljama a TDM900 pokazuje na satu kilometre. Stalno se preracunavam, znak 30 - vozim 48, znak 50- vozim 80.... Zna li neko kako da prebacim display na milles? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...