bdada 14162 Napisano Jul 16, 2022 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @nafetS imam ali nece djubre bez crvene da prica Sta cu zameriti naopako, motor mi i stoji na teh. pa sto i moze da se zazmuri drugima ovde ne smem, na oku im je (kontroli). Nema EGR i DPF ugasene softverski pa da mogu kako hocu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano Jul 18, 2022 Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan On 16.7.2022. at 22:05, bdada je napisao: @nafetS imam ali nece djubre bez crvene da prica Eto sta je posten svet,vide da je kriza i crvena dosta...kod nas u BG deru...kada spomenes crvenu smeju se ,kazu nije dovoljno ni za kafu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14162 Napisano Jul 18, 2022 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @Eol ja sam to djubre ma salimo se Stefan i ja, inace zatrpase nas 'ladnom kolom ovih dana a to americko djubre volim samo na hromiranom braniku 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano Jul 18, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, bdada je napisao: @Eol ja sam to djubre ma salimo se Stefan i ja, inace zatrpase nas 'ladnom kolom ovih dana a to americko djubre volim samo na hromiranom braniku Ma skontao sam... pa se nasalih da si skroman u odnosu na nase....sve je naravno sala,da drugi ne pomisle bilo sta ... Promenio Jul 18, 2022 član Eol 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Jul 18, 2022 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan @Stole_018 nema svoju temu, 10 god. se druzimo pa sam godinama doradjivao, stavljao pa skidao i tako, ni slikama ne obilujem, volim da ga gledam uzivo ili nije fotogenican ili ja nemam ruku za sliku. Ako ti je zapao za oko neki detalj reci pa cu slikari, objasniti. Evo par komada, jedna sa sestrom ST kolege @Novola Ovo crveno ispod nije centralni nego H nosac, kada je parkiran stoji na njemu skroz ravno, gume i vesanje rastereceni, top je od Z 750 sa sve katalizatorom pa mi se svidja miris Retrovizori od Fazera 600 da ne gledam ramena vise, koferi rucni rad od alu lima i profila presvuceni smirgla perla folijom, kres bar od Stroma, na farovima sa spoljasnje strane crna folija za stopaljke pa izgledaju drugacije, manje je buljav, iglice dynojet stage 1 pa fino ide i tako, ako te jos nesto zanima pitaj, rado cu odgovoriti.Uh stvarno je "krojen" po meri što se kaže. Evo slike mog, iste su boje. Baš mi se zasvidjala ta prepravka retrovizora, znači sad se mnogo bolje vidi nego sa fabričkim ? A da li se poboljšala/pogoršala aerodinamika i sa kog tačno fazera 600 su retrovizori ? Jel je komplikovana ugradnja ili se samo nacentrira, probuši rupa i zašrafi ?Послато са SM-G973F помоћу Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Jul 18, 2022 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Hteo sam da dodam neke maglenke na motor i nadjoh ove koje deluju jeftino a opet model mi se svidja kao i ovan prsten sto svetli, kako su se pokazale, ima li ih neko od vas ? KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Praktično sve... Kupi i prodaj u najvećoj online zajednici u Srbiji. Probaj na kp! Послато са SM-G973F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14162 Napisano Jul 18, 2022 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Stole_018 je napisao: A da li se poboljšala/pogoršala aerodinamika i sa kog tačno fazera 600 su retrovizori ? Jel je komplikovana ugradnja ili se samo nacentrira, probuši rupa i zašrafi ? Sto se aerodinamike tice isto je, i sa kockastim koferima ide 160 km/h pa nema voblinga, retrovizore tek ne oseti. Dve rupe na masci se probuse ali sam napravio plocicu aluminijumsku umesto platni da je veca povrsina naleganja, da i bilo je prepravki tj nije zglobni retrovizor nego ima tri zuba, to sam obrusio da se moze saviti u slucaju udarca, skinuo gumenu masku u dnu i okrenuo nosace kontra tj zamenio im mesta da sire stoje, nista se ne primecuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 117 Napisano Jul 19, 2022 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 23 hours ago, Stole_018 said: Hteo sam da dodam neke maglenke na motor i nadjoh ove koje deluju jeftino a opet model mi se svidja kao i ovan prsten sto svetli, kako su se pokazale, ima li ih neko od vas ? KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Praktično sve... Kupi i prodaj u najvećoj online zajednici u Srbiji. Probaj na kp! Послато са SM-G973F помоћу Тапатока Imam ja već dve godine, rade posao kao prvog dana, što bi se reklo... Dugo svetlo i ne koristim jer imam led sijalice sa projektorima koje osvetljavaju put izuzetno dobro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No limit 76 Napisano Jul 20, 2022 U prolazu, 75 postova Lokacija: Bec Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav braco!! Jedno pitanje imam. Obzirom da sam skoro zajahao moju zivotnu saputnicu ,kupio je sa 34.000 kao lutka.1998. Godiste.... Primetio sam da mi je ulje blizu minimuma. Pitanje moje glasi :Da li bih smeo da jednostavno dosipam novo ulje do crte ili moram da menjam ?! Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 591 Napisano Jul 20, 2022 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Mozes, nista nece da mu fali. Ako znas sta je sipano pre i sipas isto bilo bi idealno, mada nece da mu fali nista i da sipas neko drugo. Sad ce krenuti diskusija tome kako ne treba mesati ulja, osecam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No limit 76 Napisano Jul 20, 2022 U prolazu, 75 postova Lokacija: Bec Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No limit 76 Napisano Jul 20, 2022 U prolazu, 75 postova Lokacija: Bec Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, JoeD je napisao: Mozes, nista nece da mu fali. Ako znas sta je sipano pre i sipas isto bilo bi idealno, mada nece da mu fali nista i da sipas neko drugo. Sad ce krenuti diskusija tome kako ne treba mesati ulja, osecam Haha...Pa da zato i mislim...Nije najsrecnije da se mesaju ulja ali...da vidim moze li da skodi mojoj dami iz Japana:) I kako da UPLOADujem klip ...?!?nece kratki video da UPLOADuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9653 Napisano Jul 20, 2022 Drug član, 1464 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, No limit je napisao: Obzirom da sam skoro zajahao moju zivotnu saputnicu U prvi mah sam pomislio, čovek se oženio. Ako ne znaš kada je ulje menjano i koje je sipano, preporučujem ti zamenu ulja i filtera. Kod ulja ne treba štedeti. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No limit 76 Napisano Jul 20, 2022 U prolazu, 75 postova Lokacija: Bec Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, bajker71 je napisao: U prvi mah sam pomislio, čovek se oženio. Ako ne znaš kada je ulje menjano i koje je sipano, preporučujem ti zamenu ulja i filtera. Kod ulja ne treba štedeti. Haha...Pa sto se mene tice ja sam se ozenio...Nista mi ne treba vise.Samo para za benzin i landzanje po svetu:)) Pa rekao mi je ovaj momak da je menjao pre nekih 1000-1500 km otprilike....i filter je menjao.... Pitacu ga.....Ali generalno ne bi bilo toliko lose da ga dosipam,a?! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano Jul 20, 2022 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Haha...Pa sto se mene tice ja sam se ozenio...Nista mi ne treba vise.Samo para za benzin i landzanje po svetu:)) Pa rekao mi je ovaj momak da je menjao pre nekih 1000-1500 km otprilike....i filter je menjao.... Pitacu ga.....Ali generalno ne bi bilo toliko lose da ga dosipam,a?!Taj Tdm troši ulje, tako da dosipanje i provera ulja treba da ti postane rutina pre svake vožnje. Nemoj sa se zezaš i da dolivaš ulje napamet jer ako je recimo bila sintetika a ti doliješ mineralno može da nastane problem i obrnuto. Ja bi promenio komplet ulje i filter da znam na čemu sam a onda dolivao po potrebi.Savetujem gušće ulje 15w50 i 20w50 jer će ga možda manje trošiti nego ako staviš neko ređe.Kupi odmah jedno 3-4 litre više da imaš za dolivanje.Ono što ne doliješ imaš za sledeću zamenu.Kad ideš na duži put obavezno litar do dva u kofer da se nađe za dolivanje, kontrola na svakih 300km ako ga voziš konstantno preko 3500-4000 obrtaja, ume da popije i pola litre ulja na 300-400km ako se vozi pod većim gasom, zato oprez. Najveća fora je što u prvih recimo 2000km od zamene ulja i ne troši značajno ali kada se ulje malo razgradi počne da ga srče.Mnogima je motor prolupao jer nisu redovno kontrolisali ulje, nemoj da te mrzi da to radiš vrlo često.Osim toga što voli da srkne ulje, taj motor nema mana i slatko ćeš se navozati sa njim sa minimalnim održavanjem.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No limit 76 Napisano Jul 20, 2022 U prolazu, 75 postova Lokacija: Bec Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, vidakn je napisao: Taj Tdm troši ulje, tako da dosipanje i provera ulja treba da ti postane rutina pre svake vožnje. Nemoj sa se zezaš i da dolivaš ulje napamet jer ako je recimo bila sintetika a ti doliješ mineralno može da nastane problem i obrnuto. Ja bi promenio komplet ulje i filter da znam na čemu sam a onda dolivao po potrebi. Savetujem gušće ulje 15w50 i 20w50 jer će ga možda manje trošiti nego ako staviš neko ređe. Kupi odmah jedno 3-4 litre više da imaš za dolivanje. Ono što ne doliješ imaš za sledeću zamenu. Kad ideš na duži put obavezno litar do dva u kofer da se nađe za dolivanje, kontrola na svakih 300km ako ga voziš konstantno preko 3500-4000 obrtaja, ume da popije i pola litre ulja na 300-400km ako se vozi pod većim gasom, zato oprez. Najveća fora je što u prvih recimo 2000km od zamene ulja i ne troši značajno ali kada se ulje malo razgradi počne da ga srče. Mnogima je motor prolupao jer nisu redovno kontrolisali ulje, nemoj da te mrzi da to radiš vrlo često. Osim toga što voli da srkne ulje, taj motor nema mana i slatko ćeš se navozati sa njim sa minimalnim održavanjem. Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Hvala puno na izizetno znacajnim smernicama.Cuo sam bas to sto si naveo. Tako cu I uraditi. Dace Bog da se sretnemo negde na nekom skupu .Castim pivcugu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Jul 21, 2022 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Haha...Pa sto se mene tice ja sam se ozenio...Nista mi ne treba vise.Samo para za benzin i landzanje po svetu:)) Pa rekao mi je ovaj momak da je menjao pre nekih 1000-1500 km otprilike....i filter je menjao.... Pitacu ga.....Ali generalno ne bi bilo toliko lose da ga dosipam,a?!Jedno pitanje ali nemoj da shvatis uvredljivo Da li znaš kako se na tdm-u meri nivo ulja? Nije kao na ostalim motorima jer tdm ima tzv suvi karterSrećno sa novom saputnicom Послато са SM-G973F помоћу Тапатока 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No limit 76 Napisano Jul 21, 2022 U prolazu, 75 postova Lokacija: Bec Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Stole_018 je napisao: Jedno pitanje ali nemoj da shvatis uvredljivo Da li znaš kako se na tdm-u meri nivo ulja? Nije kao na ostalim motorima jer tdm ima tzv suvi karter Srećno sa novom saputnicom Послато са SM-G973F помоћу Тапатока Pa brate...Ja mislim normalno...Pre prvog paljenja na stenderu stoji.Pogledam ispod koliko je novo...?¿ Jel taj rad??! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Jul 21, 2022 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pa brate...Ja mislim normalno...Pre prvog paljenja na stenderu stoji.Pogledam ispod koliko je novo...?¿ Jel taj rad??!Ne ne, suvi karter se meri kada je motor zagrejan pa tik nekoliko sekundi nakon sto ga ugasis (10tak sec)Neka me isprave ako gresim, ali ja tako merim jer sam tako shvatio.Послато са SM-G973F помоћу Тапатока 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No limit 76 Napisano Jul 21, 2022 U prolazu, 75 postova Lokacija: Bec Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Stole_018 je napisao: Ne ne, suvi karter se meri kada je motor zagrejan pa tik nekoliko sekundi nakon sto ga ugasis (10tak sec) Neka me isprave ako gresim, ali ja tako merim jer sam tako shvatio. Послато са SM-G973F помоћу Тапатока Aaaha....Pa to sam isto nesto citao I ja Ali nisam siguran da li je to tako....Ajde pogledacu bas onda u taj varijanti....Ako nema neko Profi da potvrdi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Jul 22, 2022 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 20.7.2022. at 10:41, bajker71 je napisao: U prvi mah sam pomislio, čovek se oženio. Mislim da bi u tom slucaju napisao "zajahala me moja zivotna saputnica..." U stvari to bi mi stariji tako rekli ali onaj ko se tek upusti u tu avanturu jos ne zna 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Jul 22, 2022 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Kupio bih nosače kofera i bočne kofere za TDM 3VD, ili ako neko ima savet i ideju da se to napravi low budget varijanta Послато са SM-G973F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Jul 23, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 7/22/2022 at 12:16 AM, No limit said: Aaaha....Pa to sam isto nesto citao I ja Ali nisam siguran da li je to tako....Ajde pogledacu bas onda u taj varijanti....Ako nema neko Profi da potvrdi S uljem kod TDM 850 nema zajebancije. Redovita provjera i uvijek neka ti je što bliže maksimumu, jer u suprotnom osim prolupavanja radilice vole i namotaji statora od pregrijavanja riknut. Svakako stavi gušće ulje, poželjno 20W50 jer će ti ga manje trošit i mekše se šaltat, pogotovo na ovim paklenim vrućinama, kada ulje dok motor radi bude ništa gušće od prljave vode. Obavezno konzultirati Manual za postupak kontrole nivoa i izmjene, jer je TDM (i) tu poseban, pa se neupućenome lako zajebat . Ja sam prije 900 imao nekoliko 850 (4TX) i moram priznat da mi ni jedan nije trošio više od 7-8 dl na 1000 km, mada je 3VD pokojnog prijatelja sa blizu 100 000 km na satu znao uzeti i litru. Očito, kako kolege u temi kažu, da ima primjeraka koji su i ekstremnije žedni ulja. TDM 1996_service[1].pdf Promenio Jul 23, 2022 član Gato 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Jul 23, 2022 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Stole_018 je napisao: Kupio bih nosače kofera i bočne kofere za TDM 3VD, ili ako neko ima savet i ideju da se to napravi low budget varijanta Послато са SM-G973F помоћу Тапатока Ako imas nekog u De. Samo koferi i drugi je sa nosacima. Imas dosta prevoznika koji rade Srb -Nemacka pa preko njih poruci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Jul 23, 2022 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ako imas nekog u De. Samo koferi i drugi je sa nosacima. Imas dosta prevoznika koji rade Srb -Nemacka pa preko njih poruci.Jel može samo link sajta ? Nemam nikoga u De, ali raspitacu se oko tog prevoza. Hvala puno Послато са SM-G973F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...