filipfg 844 Napisano Octobar 28, 2019 Zainteresovan, 775 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Bandit 1250S Prijavi odgovor kao problematičan Tu kuda ste vi vozili njegov motor je bio verovatno konstantno u nizim obrtajima, da ste isli preko 6k tada bi njegov poceo da dobija snagu, bar je tako sa svakim 4 cilindra koje sam ja probao, osim velikog bandita koga su napravili da vuce od 3000 obrtaja. (ima sigurno jos primera, pricam samo ono sto sam ja probao) Naravno moguce da mu sa motorom nije nesto ok ili da je bio non stop u pogresnoj brzini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10590 Napisano Octobar 28, 2019 Drug član, 3421 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Ja terao do 6k...Ibarskom...drugi put, ako vreme bude dozvolilo ćemo se zameniti... najbolje je iz prve ruke... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10590 Napisano Octobar 28, 2019 Drug član, 3421 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, filipfg je napisao: Naravno moguce da mu sa motorom nije nesto ok ili da je bio non stop u pogresnoj brzini Vrlo moguće, on vozio CBR 600,skoro uzeo ovo, ne naviknut, ubrzava u pogrešnoj brzini... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 894 Napisano Octobar 28, 2019 MK Obrenovac, 576 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: BMW R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Posedujem TDM900 a na kratko sam bio i vlasnik CBF1000 (trenutno kod Boce) Ide CBF odlicno i ni u cemu ne zaostaje za TDMom i na malim obrtajima a na vecim mozda i bolje. Ocigledno da tog CBFa nesto muci 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13594 Napisano Octobar 28, 2019 Ne silazi, 7590 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Veliki obrtni moment čini motor dobrim za vožnju pogotovo na niskim obrtajima. CBF nije u toj priči, dok je Bandit 1200 školski primer tog pristupa. Novi Strom 1000 isto radi u srednjem režimu. TDM 900 je crossplane koji imitira V2. Predviđen je za brdsko planinske puteve. Što znači, ispucavanja iz krivina. Ja ga tako ne vozim. Max obrtni oko ili ispod 6000rpm 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13594 Napisano Octobar 28, 2019 Ne silazi, 7590 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Suvišno je i diskutovati o tome, kod CBF i TDM je ta snaga po današnjim standardima relativno skromna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
filipfg 844 Napisano Octobar 28, 2019 Zainteresovan, 775 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Bandit 1250S Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Alekre said: Suvišno je i diskutovati o tome, kod CBF i TDM je ta snaga po današnjim standardima relativno skromna. Pa ne znam, mislim da smo svi "zrtve" marketinga i nekih brojki... Oba ova motora ubrzavaju od 0 do 100 za 5-6 sekundi, sto je brze od 90% automobila na putevima, sta ces brze od toga Za mene konkretno bi jedina diskusija bila nacin na koja se ta snaga isporucuje. To sam i sam osetio sada kad sam presao sa Versysa 650 na Bandita 1250. (sa 2 na 4 cilindra) Vozim istim brzinama sada Bandita kao i Versysa, ali desava mi se na Banditu da idem 100 u sestoj, zaustavljam se i spustam brzinu na 30, ne menjam stepen prenosa na dole, dajem gas i on krece linearno da ubrzava ponovo bez ikakvog seckanja ili da sam uopste dodirnuo kvacilo. Meni ta "elasticnost" agregata daje neki bas dobar dozivljaj, tako da bi za mene to bila "snaga", a ne da li moze da razvije do 100 za 3 ili 5 sekunde. Pricam sada malo vise generalno, ne znam opet na sta si tacno mislio da im je snaga skromna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Octobar 28, 2019 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li se neko od kolega vozio juče na putu Vrbas-Novi Sad? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Octobar 28, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, Mindžake Merava said: Da li se neko od kolega vozio juče na putu Vrbas-Novi Sad? Vrati avatar! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Octobar 28, 2019 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, Astral said: Vrati avatar! Urađeno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Octobar 28, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Mindžake Merava said: Urađeno Sto prodajes TTR? Hoces da se menjamo p.s. imas jako originalan avatar. Jedan od boljih na forumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Octobar 28, 2019 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, Astral said: Sto prodajes TTR? Hoces da se menjamo TTR je dobar, lomim se da li uopšte da ga prodam. Problem su malo i finansije,jer mi se neda imati,održavati i registrovati dva motora. Posla imam sve više,a vremena za vožnju sve manje,a tu je usput i ljubomorna cura koje gde god da krenem hoće da ide samnom.TTR definitivno nije za dvoje. TDM se definitivno nameće kao sledeći bajk,ali gledam u pravcu 900-tke. Pratim stalno ovu temu i znam koliko si uložio u svoj motor,ali me nešto ne greje 4TX. Na mom motoru treba da zamenim kočione pločice,kočionu tečnost i da očistim klipove i stavim nove gumice.Pored toga su mi migavci otkazali i to moram da sredim+mi je jedan polomljen pa i to moram da nađem zamenu. Prodavaću ga kad sve to sredim (uvek to radim pre prodaje sa svesnom računicom da gubim,al takav sam. Kad sve to završim,oglasiću ga ovde na forumu,pa ako mi legne i neka zamena-što da ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Octobar 28, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ja sve suprotno. Sve me vise vuce off. Zena vise nece da se vozi samnom nigde. Putni motor mi ne treba ič. Posto za put nit imam vremena,nit imam para. Sve sto sam imao skrljao sam u Tdm i sad se gledamo. 900 ti je dobar izbor. Ako ces putovati, to je pravi motor. Zelim ti da zena i ti budete nasmejani puno,puno kilometara to je najlepsi osecaj, kad si sa dragom u avanturi negde daleko od kuce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4956 Napisano Octobar 28, 2019 Drug član, 1552 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 58 minutes ago, Mindžake Merava said: Da li se neko od kolega vozio juče na putu Vrbas-Novi Sad? da, @Sachmo i ja, imas gore snimak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4956 Napisano Octobar 28, 2019 Drug član, 1552 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, filipfg said: Pa ne znam, mislim da smo svi "zrtve" marketinga i nekih brojki... Oba ova motora ubrzavaju od 0 do 100 za 5-6 sekundi, sto je brze od 90% automobila na putevima, sta ces brze od toga Za mene konkretno bi jedina diskusija bila nacin na koja se ta snaga isporucuje. To sam i sam osetio sada kad sam presao sa Versysa 650 na Bandita 1250. (sa 2 na 4 cilindra) Vozim istim brzinama sada Bandita kao i Versysa, ali desava mi se na Banditu da idem 100 u sestoj, zaustavljam se i spustam brzinu na 30, ne menjam stepen prenosa na dole, dajem gas i on krece linearno da ubrzava ponovo bez ikakvog seckanja ili da sam uopste dodirnuo kvacilo. Meni ta "elasticnost" agregata daje neki bas dobar dozivljaj, tako da bi za mene to bila "snaga", a ne da li moze da razvije do 100 za 3 ili 5 sekunde. Pricam sada malo vise generalno, ne znam opet na sta si tacno mislio da im je snaga skromna. tu se slazem sa tobom 100%, aj sam vozio bandit 600 uljaru, i isto takom po gradu sam vozio u 3/4 brzini, sve od 20 do 80 km/h. Ajd napisi neko poredjenje izmedju versys i bandit 1250, plusevi i minusevi ako te ne mrzi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Octobar 28, 2019 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Astral Putovanja mi i jesu sad neka doza interesovanja.Off road me nije nikad nešto posebno interesovao.Iaoko sam uvek kupovao i vozio Enduro,to je zbog visine od 2m i smešan sam na manjim/nižim motorima. Ajd kad sredim TTR-a,javim ti se...Sestra mi živi na NBG-u pa bi došao i kod nje,a i da se vidim sa tobom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Octobar 28, 2019 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Markone88 poznao sam tvoj motor,ali sam ipak morao da pitam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Octobar 28, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, Mindžake Merava said: @Astral Putovanja mi i jesu sad neka doza interesovanja.Off road me nije nikad nešto posebno interesovao.Iaoko sam uvek kupovao i vozio Enduro,to je zbog visine od 2m i smešan sam na manjim/nižim motorima. Ajd kad sredim TTR-a,javim ti se...Sestra mi živi na NBG-u pa bi došao i kod nje,a i da se vidim sa tobom. Moze, taman mozes probati Tdm da vidis odgovara li ti, 900 ti je sve isto to, samo bolje i novije 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 28, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Astral je napisao: p.s. imas jako originalan avatar. Jedan od boljih na forumu. I ti si imao originalan. Razumem da si ovaj avatar stavio kao in memoriam na pokojnog Keith Flint-a, ali onaj mi je bio bolji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Octobar 28, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, ThePainkiller said: I ti si imao originalan. Razumem da si ovaj avatar stavio kao in memoriam na pokojnog Keith Flint-a, ali onaj mi je bio bolji... I meni je drag bio onaj, vraticu ga. Kad prodje neko vreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 28, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, Sachmo je napisao: Sent from my iPhone using Tapatalk Bili ste mi u komšiluku, a niste se javili da popijemo piće makar...ccc... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sachmo 1314 Napisano Octobar 29, 2019 Zainteresovan, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha TDM 900, Yamaha RD 250, Honda CB500, Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Bili ste mi u komšiluku, a niste se javili da popijemo piće makar...ccc...Rado sledeci put, a dan se skratio, a motori lepi....Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
filipfg 844 Napisano Octobar 29, 2019 Zainteresovan, 775 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Bandit 1250S Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, Markone88 said: tu se slazem sa tobom 100%, aj sam vozio bandit 600 uljaru, i isto takom po gradu sam vozio u 3/4 brzini, sve od 20 do 80 km/h. Ajd napisi neko poredjenje izmedju versys i bandit 1250, plusevi i minusevi ako te ne mrzi Malo glupo sto cu u ovoj temi pisati, ali ajd sad nadam se da kolege ne zameraju, ko zna mozda nekom bude interesantno s obzirom da je TDM poprilicno slican Versysu. Evo nekoliko stvari koje mi padaju na pamet, napravih nekih 3000 km sa Banditom(2008), sa Versysom(2018) 30 000 pa poredjenje sledi 1. Agregat - Sta je plus(Versys)? Poprilicno interesantan, tu rec bih upotrebio. Napravljen je i zamisljen kao touring motor, tako da neka putovanja i auto putem od konstantnih 130km/h u sestoj(vozio sam auto putem do Grcke i do Italije), je na oko 5500 obrtaja od 13000 (sto je odlicno kad vam je putna brzina na duze na 50% ili manje od ukupnog broja obrtaja), nema nikakvih vibracija, motor prede ne muci se uopste. Pri toj brzini ako zelite da nekog obidjete, mozete u sestoj, oseticete ubrzanje ali ne kao na Banditu(o tome kasnije). Drugi aspekt agregata bi bio ono sto nam je svima najinteresantnije, a to su krivine po lepoj prirodi. Tu dolazi do izrazaja po meni fenomenalan inzinjering, jer bi neko pomislio ako su napravili masinu za putovanje, po krivinama ce to biti tromo. Greska, krivine se voze druga/treca u opsegu od 6000 do 10 000 obrtaja i tu imate osecaj da ste seli na drugu masinu, zvuk se menja, jer interesantno najvise snage ima na 8500 obrtaja. U visim obrtajima su prisutne vibracije, ali nista posebno. - Sta je minus(Versys)? Ono sto sam vec pricao gore, kao i TDM ne voli visi stepen prenosa i nize obrtaje. Sto znaci morate biti poprilicno vesti sa kvacilom. U prvoj i drugoj brzini na nizim obrtajima je porpilicno trzav i to i te kako zna da smeta kad imate saputnika pozadi. (ovo moze biti delimicno reseno kao i na TDM-u sa www.boosterplug.com) - Sta je plus(Bandit) Hm.. Znaci odmah da kazem da sam probao i GS-a 1200, Versysa 1000, Stroma 1000, i ovo je zivotinja u sasvim drugom svetlu. Pogledas na papiru kao ok 100 konja samo, ali ono sto rece neko gore skolski primer kako napraviti agregat, zato i rekoh cifre su samo cifre, za njega bi najbitnija brojka bila da maksimalni obrtni moment dobija od 3700 obrtaja... To menja apsolutno sve. Nije bitno u kojoj ste brzini. Meni se desava uradio sam neko klasicno obilizanje na tipa 50 km/h, obisao i ubrzao do nekih 100, u mojoj glavi ja sam u trecoj brzini, krenem da saltam na gore, ne moze! Sve vreme sam bio u sestoj, to mislim da dovoljno ilustruje. Auto put 130km/h u sestoj, obilazim, sa Versysom kad sam zavrsio to obilazenje i vratio se u svoju traku obicno bi bio na cifri 145-150, identicno uradio sa Banditom i za isto to vreme pokazuje 190-200km/h... - Sta je minus(Bandit) Za sad nema, sigurno cu naci neku kad prodje jos neko vreme. 2. Udobnost, zastita od vetra Moja visina 185cm, na Versysu sam bio dodao rajzer za korman i spustio fuzastere jos koliko je moglo, znaci apsolutan uspravan polozaj sedenja. Na Banditu je vec stajao rajzer, svakako kad se podvuce crta Versysu dajem prednost, ali da napomenem ja sam neko ko ima problema sa desnim kolenom i ledjima, i nemam problema sa Banditom sto se toga tice, znaci prolazi taj test. Sediste, i jedno i drugo je bilo preradjeno, cak je na Versysu stavljen gel, ali bih im dao istu ocenu. Saputnica kaze da joj je Bandit udobniji eto to da naglasim, jer je na Versysu taj zadnji deo nekako previse uzdignut. Zastita od vetra, prednost Versysu svakako vise plastike, Bandit koji ja vozim je GSF 1250S, svakako za vecu zastitu onda se uzima GSX on je sa oklopom. 3. Tezina, mobilnost, provlacenje, krivine Centar mase je majka Ovo je klasican primer koliko to ima uticaja i znaci. Mislim da je Bandit tezi 20-30 kg, ali centar mase mu je dole, kod Versysa je gore. I to menja sve. Nizi Bandit jeste, ali na oba motora sam stajao sa obe noge cvrsto na zemlji tako da taj faktor nije. Okretanje pri malim brzinama, provlacenje kroz kolonu automobila, stajanje u mestu(pa ti se saputnik mrda levo desno), sve je apsolutno na strani Bandita. Sto se tice voznje kroz krivine, za sada, ide prednost Versysu ali mora se uzeti u obzir da se jos totalno nisam opustio sa Banditom(meni uvek treba malo duze da skopcam bas sve). Bandit iz nekog razloga(a ovo sam video i na recenzijama od drugih ljudi), u krivinama prednji kraj mu postane neobicno tezak, posebno kad idete nizbrdo, pricam o prolazenju krivina na 50-80km/h. Na Versysu npr, nisam imao potrebu kroz krivine da se pomerim ni 1cm iz sedista, samo uspravno sedim i radim countersteering, dok na Banditu da bih prosao krivinu onako kako sam zamislio idealno, moram malo da se izbacim iz sedista. Ovo se mozda bude promenilo kad predjem jos km sa Banditom ali za sada je ovakva situacija. 4. Kocnice, potrosnja Bandit jos nije sredjen, na prolece ide zamena ulja kocionog i plocice pa onda moze se dati neki sud. Za sada ako bih morao, isti su ili mala prednost Vetsysu, ipak mislim da za ovakvu snagu kod Bandita trebaju jace kocnice. Potrosnja goriva, Versys 21l rezervoar, Bandit 19l. Zavisi gde sta i kako, ali da kazemo da je Versys dobacivao 400-450km, Bandit 300-350 km. Sigurno sam nesto preskocio, pisao sam kako mi je padalo iz glave pa pitaj ima jos nekih segmenata gde mogu da ih uporedim 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4956 Napisano Octobar 29, 2019 Drug član, 1552 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, filipfg said: Malo glupo sto cu u ovoj temi pisati, ali ajd sad nadam se da kolege ne zameraju, ko zna mozda nekom bude interesantno s obzirom da je TDM poprilicno slican Versysu. Evo nekoliko stvari koje mi padaju na pamet, napravih nekih 3000 km sa Banditom(2008), sa Versysom(2018) 30 000 pa poredjenje sledi 1. Agregat - Sta je plus(Versys)? Poprilicno interesantan, tu rec bih upotrebio. Napravljen je i zamisljen kao touring motor, tako da neka putovanja i auto putem od konstantnih 130km/h u sestoj(vozio sam auto putem do Grcke i do Italije), je na oko 5500 obrtaja od 13000 (sto je odlicno kad vam je putna brzina na duze na 50% ili manje od ukupnog broja obrtaja), nema nikakvih vibracija, motor prede ne muci se uopste. Pri toj brzini ako zelite da nekog obidjete, mozete u sestoj, oseticete ubrzanje ali ne kao na Banditu(o tome kasnije). Drugi aspekt agregata bi bio ono sto nam je svima najinteresantnije, a to su krivine po lepoj prirodi. Tu dolazi do izrazaja po meni fenomenalan inzinjering, jer bi neko pomislio ako su napravili masinu za putovanje, po krivinama ce to biti tromo. Greska, krivine se voze druga/treca u opsegu od 6000 do 10 000 obrtaja i tu imate osecaj da ste seli na drugu masinu, zvuk se menja, jer interesantno najvise snage ima na 8500 obrtaja. U visim obrtajima su prisutne vibracije, ali nista posebno. - Sta je minus(Versys)? Ono sto sam vec pricao gore, kao i TDM ne voli visi stepen prenosa i nize obrtaje. Sto znaci morate biti poprilicno vesti sa kvacilom. U prvoj i drugoj brzini na nizim obrtajima je porpilicno trzav i to i te kako zna da smeta kad imate saputnika pozadi. (ovo moze biti delimicno reseno kao i na TDM-u sa www.boosterplug.com) - Sta je plus(Bandit) Hm.. Znaci odmah da kazem da sam probao i GS-a 1200, Versysa 1000, Stroma 1000, i ovo je zivotinja u sasvim drugom svetlu. Pogledas na papiru kao ok 100 konja samo, ali ono sto rece neko gore skolski primer kako napraviti agregat, zato i rekoh cifre su samo cifre, za njega bi najbitnija brojka bila da maksimalni obrtni moment dobija od 3700 obrtaja... To menja apsolutno sve. Nije bitno u kojoj ste brzini. Meni se desava uradio sam neko klasicno obilizanje na tipa 50 km/h, obisao i ubrzao do nekih 100, u mojoj glavi ja sam u trecoj brzini, krenem da saltam na gore, ne moze! Sve vreme sam bio u sestoj, to mislim da dovoljno ilustruje. Auto put 130km/h u sestoj, obilazim, sa Versysom kad sam zavrsio to obilazenje i vratio se u svoju traku obicno bi bio na cifri 145-150, identicno uradio sa Banditom i za isto to vreme pokazuje 190-200km/h... - Sta je minus(Bandit) Za sad nema, sigurno cu naci neku kad prodje jos neko vreme. 2. Udobnost, zastita od vetra Moja visina 185cm, na Versysu sam bio dodao rajzer za korman i spustio fuzastere jos koliko je moglo, znaci apsolutan uspravan polozaj sedenja. Na Banditu je vec stajao rajzer, svakako kad se podvuce crta Versysu dajem prednost, ali da napomenem ja sam neko ko ima problema sa desnim kolenom i ledjima, i nemam problema sa Banditom sto se toga tice, znaci prolazi taj test. Sediste, i jedno i drugo je bilo preradjeno, cak je na Versysu stavljen gel, ali bih im dao istu ocenu. Saputnica kaze da joj je Bandit udobniji eto to da naglasim, jer je na Versysu taj zadnji deo nekako previse uzdignut. Zastita od vetra, prednost Versysu svakako vise plastike, Bandit koji ja vozim je GSF 1250S, svakako za vecu zastitu onda se uzima GSX on je sa oklopom. 3. Tezina, mobilnost, provlacenje, krivine Centar mase je majka Ovo je klasican primer koliko to ima uticaja i znaci. Mislim da je Bandit tezi 20-30 kg, ali centar mase mu je dole, kod Versysa je gore. I to menja sve. Nizi Bandit jeste, ali na oba motora sam stajao sa obe noge cvrsto na zemlji tako da taj faktor nije. Okretanje pri malim brzinama, provlacenje kroz kolonu automobila, stajanje u mestu(pa ti se saputnik mrda levo desno), sve je apsolutno na strani Bandita. Sto se tice voznje kroz krivine, za sada, ide prednost Versysu ali mora se uzeti u obzir da se jos totalno nisam opustio sa Banditom(meni uvek treba malo duze da skopcam bas sve). Bandit iz nekog razloga(a ovo sam video i na recenzijama od drugih ljudi), u krivinama prednji kraj mu postane neobicno tezak, posebno kad idete nizbrdo, pricam o prolazenju krivina na 50-80km/h. Na Versysu npr, nisam imao potrebu kroz krivine da se pomerim ni 1cm iz sedista, samo uspravno sedim i radim countersteering, dok na Banditu da bih prosao krivinu onako kako sam zamislio idealno, moram malo da se izbacim iz sedista. Ovo se mozda bude promenilo kad predjem jos km sa Banditom ali za sada je ovakva situacija. 4. Kocnice, potrosnja Bandit jos nije sredjen, na prolece ide zamena ulja kocionog i plocice pa onda moze se dati neki sud. Za sada ako bih morao, isti su ili mala prednost Vetsysu, ipak mislim da za ovakvu snagu kod Bandita trebaju jace kocnice. Potrosnja goriva, Versys 21l rezervoar, Bandit 19l. Zavisi gde sta i kako, ali da kazemo da je Versys dobacivao 400-450km, Bandit 300-350 km. Sigurno sam nesto preskocio, pisao sam kako mi je padalo iz glave pa pitaj ima jos nekih segmenata gde mogu da ih uporedim Hvala! Srecne kilometre zelim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
filipfg 844 Napisano Octobar 29, 2019 Zainteresovan, 775 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Bandit 1250S Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Markone88 said: Hvala! Srecne kilometre zelim Svakako posto si i Nenadov drugar, ako budes zeleo da testiras Versysa ili Bandita javi, ustupicu ti. Mada mislim da bi ti Bandit bio logican nastavak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...