Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Ju ju ju,on je poslednji od koga bih to ocekivao.. Nadam se da se samo zaposlio pa da nema vremena :)

Sent from my 6037Y using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 736 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion

Stigao lanac i prednji lancanik... :D

Sutra sledi montaza... ;)

Sad samo cekamo lepo vreme i da se vozi...

pozd dal si prodo diskove????

• Svrati ponekad, 243 postova
  • Motocikl: Fazer 600, TDM 900, XT 1200Z, BMW K1600 GTL

Ćao drugari, molim za pomoć ili savet! Mislim da imam problem u najavi a tiče se pregrevanja izduvnih grana na mom TDM 900! Naime evo o čemu se radi!Sinoć ušao u garažu, upalio motor bez po muke, što kažu na pola ključa, malo čangrljali ventili ali posle nekliko sekundi sve po propisu radi, ler gas ok, autimatski sauh radi lepi, ma sve super! Ostavim ga da radi tako jedno 20 minuta! Kad sam rešio da je dosta, krenem da ga ugasim i vidim onao u polumraku da se grane pomalo crvene odnisno užarile! Ja dodam malo gas kad ono još i više! Obzirom da ovo prvi put vidim, nisam siguran da je ovo uredu pa vas pitam za iskustvo u vezi ovoga! Hvala na pomoći ili savetu... !!!

Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока

To usijanje grana ima neke veze sa smesom , ukoliko je veci procenat vazduga dolazi do usijanja grana ako se ne varam. Buduci da 900 ima direktno,sigurno da ima i Lambda sondu,tako da kacenjem na komp, mogu se otkloniti sumnje oko mozda pogresne smese ocitavanjem vrednosti lambda sonde i uporedjivanjem sa fabrickim opsegom vrednosti. Mada cim nema nikakve greske na tabli,ne verujem da je nesto bitno mozda samo posledica stajanja,zime,itd,itd.. Pokazace se kad otopli,ipak je jako hladno i u garazama.

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer XC

Nisam nikada probao, mada ima logike da dok se vozi,da ga vetar hladi, a isto tako malo je previše da se usijaju u leru u mestu bez turiranja.

Da nije možda izduv zagušen?

Generalno za sus motore ljudi grese i pale da "odrade" u mestu. Hladne startove ne vole masine,tako dai h treba svesti na minimum odnosno paliti kad zelite da ih vozite. Ja zimi u opste ne palim motor upalim tek u martu kad krecem sa voznjom. Ovako mi je aku na onom pametnom punjacu i ceka toplo vreme.

Sad ja razumem,neko nema punjac pa mora paliti da bi odrzavao akumulator u zivotu,sta da sta da se radi..

Ima ljudi voze i po niskim tempetaturama,skidam kapu,ja ne mogu,zima mi i ne uzivam ali to je evidentno bolji nacin od rada u mestu pola sata.

Ja se tako tripujem,trudim da radim sve po pravilima a ovamo vozim starudiju od 18godina,sad ce u vojsku :) ko zna koliko je presao siroma al ne mozes,bolest je to..

• Podržavam 1

Nisam nikada probao, mada ima logike da dok se vozi,da ga vetar hladi, a isto tako malo je previše da se usijaju u leru u mestu bez turiranja.

Da nije možda izduv zagušen?

Normalno sve radi! Aspusi su prohodni!!!

Generalno za sus motore ljudi grese i pale da "odrade" u mestu. Hladne startove ne vole masine,tako dai h treba svesti na minimum odnosno paliti kad zelite da ih vozite. Ja zimi u opste ne palim motor upalim tek u martu kad krecem sa voznjom. Ovako mi je aku na onom pametnom punjacu i ceka toplo vreme.

Sad ja razumem,neko nema punjac pa mora paliti da bi odrzavao akumulator u zivotu,sta da sta da se radi..

Ima ljudi voze i po niskim tempetaturama,skidam kapu,ja ne mogu,zima mi i ne uzivam ali to je evidentno bolji nacin od rada u mestu pola sata.

Ja se tako tripujem,trudim da radim sve po pravilima a ovamo vozim starudiju od 18godina,sad ce u vojsku :) ko zna koliko je presao siroma al ne mozes,bolest je to..

Ma ni ja ga nepalim, nemam potrebu! Isto stoji na punjaču akumulator, tako da mogu uvek upaliti! Mislio sam samo malo da me želja mine... da ga čujem!

• moto merkat °°, 4929 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Dali je matica nova?  Ako nije stegao bih rukom na osecaj i obavezno lepak.  Lako se sjebe navoj, ima tema kako su resavali kada ode navoj a ima i nova da se kupi,bila je 8eura ali sam cekao skoro mesec dana. 

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Dali je matica nova? Ako nije stegao bih rukom na osecaj i obavezno lepak. Lako se sjebe navoj, ima tema kako su resavali kada ode navoj a ima i nova da se kupi,bila je 8eura ali sam cekao skoro mesec dana.

Pa nije nova, ali je loza sasvim ok i na matici i na osovini...

Lepak imam onaj plavi, a imam i sigurnosnu podlosku za tu maticu...

• moto merkat °°, 4929 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Dali je matica nova? Ako nije stegao bih rukom na osecaj i obavezno lepak. Lako se sjebe navoj, ima tema kako su resavali kada ode navoj a ima i nova da se kupi,bila je 8eura ali sam cekao skoro mesec dana.

Pa nije nova, ali je loza sasvim ok i na matici i na osovini...

Lepak imam onaj plavi, a imam i sigurnosnu podlosku za tu maticu...

Samo ti stavi lepak i stegni na osecaj,sitan neki korak lako preskoci,ta je matica bas problematicna. 

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Prednji lančanik promenjen, stavljen 16 zuba (umesto 17 koliko je do sada bilo), i stavljen D.I.D. lanac... Očekujem da će TDM sada biti malo startniji zbog jednog zuba manje napred, pozadi je lančanik u extra stanju, njega sam ostavio sa 42 zuba... Sutra bi trebalo da mi stigne set dihtunga u gumica za karbove pa čim to promenim može da drum...;)

Prednji lančanik promenjen, stavljen 16 zuba (umesto 17 koliko je do sada bilo), i stavljen D.I.D. lanac... Očekujem da će TDM sada biti malo startniji zbog jednog zuba manje napred, pozadi je lančanik u extra stanju, njega sam ostavio sa 42 zuba... Sutra bi trebalo da mi stigne set dihtunga u gumica za karbove pa čim to promenim može da drum...;)

kad ubacis manji\veci lancanik ,moras li da izbacis\ubacis neki link na lancu il jok?!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja