Bruno 68 2710 Napisano Jun 9, 2015 Drug član, 2105 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Pravljena nalepnica za pravljen kofer. kako se zatvaraju? daj da vidimo tu sliku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2710 Napisano Jun 9, 2015 Drug član, 2105 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan U Vojvode stepe ima neka farbara I tu sam uzeo sivi sprej za visoke temperature (do 400 C) da farbam deklove kad ih izvarim. Pa mi pade na pamet da ofarbam I izduvne grane. Zastitio okolinu, malo zicanom cetkom protrljao grane I ofarbao. Presao sam od tada oko 3.000 km I farba jos stoji. Gledam sad ovaj crveni I divim se kako je lep. Samo strce te izduvne grane. Bilo bi extra kad bi ih ofarbao ovim sivim sprejem. Na jesen cu I ja onaj moj zuti da prefarbam u ovu crvenu kombinaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14177 Napisano Jun 10, 2015 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pravljena nalepnica za pravljen kofer. kako se zatvaraju? daj da vidimo tu sliku Evo da ukratko predstavim kofere,napravljeni su od alu profila koji je povaren i ubacen je alu-lim 1.5mm,presvuceni su šmirgla-perla folijom (na suncu sija perla a u hladovini kao plasticni) spojeno nitnama,izmedju polepljeno silikonom obicnim a poklopac je zalepljen silikonom za sofersajbne,sarke su obicne male (spoljnja matica zalepljena trajnim lepkom za srafove) a bravica je od sanduceta za postu. Jos planiram da polepim plutu 2mm sa unutrasnje strane i napravim jedan poklopac u jednom od kofera da smestim alat (1l ulja ) i ostale "prljavije" sitnice. I platna ispod srafova gde se kace je original Yamaha od fuzastera,sa gumom ublazava vibracije. Sirina kofera na motoru je 92cm. Sve je izradjeno u kucnoj varijanti (sto se i vidi). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mad Mike 143 Napisano Jun 10, 2015 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast majstore! Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14177 Napisano Jun 10, 2015 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih vozio ovo na motoru, ali stvarno svaka cast za trud! Zasto? Ako mislis na kvalitet izrade,mogu ti reci da sam ih "atestirao",napunio flasama vode i bas ih preopteretio,vozio po ravnom,neravnom,brzo,sporo,zalegao ... i sve su izdrzali i koferi i nosaci. Naravno i pranje keserom su izdrzali tj ostali suvi sa unutrasnje strane. A ako si mislio na sirinu na slici tako izgledaju,presiroki,zato sam i napisao da su 92cm. Evo i link (iako je Strom u pitanju) o sirinama drugih kofera. http://www.dl650.org/comparo-valises.html Ako je estetika u pitanju onda postujem,ok,o ukusima se ne raspravlja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jun 10, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan A kako ste vi resili nosace bocnih kofera? bio sam u radnji motomania gde mi je ona devojka sto radi rekla da ne mogu da kupim nosace za sva e kofera vec samo za top case ili za bocne .. kao nemoze se zakaciti i jedno i drugo i to mi malo cudno.. vidim da puno ljudi ima nosace i sva 3 kofera.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jun 10, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Imam centralni nosac kofera, ali bih dodao i bocne, moracu sa njim da vidim. Uskoro cu postaviti sliku mog mopeda samo da mi se vrati od Bokilica, radi mu servis i sredjuje karbove.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Jun 10, 2015 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan A mozes i od mene da kupis Givi Wingrack 2 po zelji sa ili bez migavaca (100-85 eu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoTenere 24 Napisano Jun 10, 2015 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd , Borča Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Drustvo, jos uvek nisam nasao nikog voljnog da mi pozajmi originalne centralne nogare za tdm900 (ne odgovara sa tdm850). Potrebno je da ih odnesem kod Sebe na dva dana da ih iskopira. Znam da se svi sad vozimo i da je velika usluga ali ce sigurno znaciti jos nekom pored mene. Pozdrav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jun 10, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan A mozes i od mene da kupis Givi Wingrack 2 po zelji sa ili bez migavaca (100-85 eu)A jel ja za wingrack moram opet nosac kod Sebe da pravim posto gledam ove slike i nesto mi ne izgleda da moze samo da se prisrafi na tdm-a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jun 10, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Drustvo, jos uvek nisam nasao nikog voljnog da mi pozajmi originalne centralne nogare za tdm900 (ne odgovara sa tdm850). Potrebno je da ih odnesem kod Sebe na dva dana da ih iskopira. Znam da se svi sad vozimo i da je velika usluga ali ce sigurno znaciti jos nekom pored mene. Pozdrav Meni treba od 850, da isto uradim ako seba bude hteo I ja bi to odradio.. Ionako nemam srednji lonac.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoxxx69 132 Napisano Jun 10, 2015 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Fazer 600, TDM 900, XT 1200Z, BMW K1600 GTL Prijavi odgovor kao problematičan Drustvo, jos uvek nisam nasao nikog voljnog da mi pozajmi originalne centralne nogare za tdm900 (ne odgovara sa tdm850). Potrebno je da ih odnesem kod Sebe na dva dana da ih iskopira. Znam da se svi sad vozimo i da je velika usluga ali ce sigurno znaciti jos nekom pored mene. Pozdrav Ni ja nisam nasao, ako neko prvi nadje neka javi. Ako Seba ne moze da napravi mislim da imam coveka koji bi to mogao. Bas mi se ne daju onoliki evrici za to malo gvozdjurije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2710 Napisano Jun 11, 2015 Drug član, 2105 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan evo kako izgleda stender za TDM http://motoprofi.com/motospecspictures/yamaha/tdm_900-2003.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Jun 12, 2015 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pravio kod Sebe centralni stender za TDM 3VD... Jednostavno nije bilo moguce da se napravi da bude funkcionalan (daleko od toga da Seba nije dao sve od sebe da to uradi kako treba). Problem je sto stoji veoma nisko I kaci u krivinama... Koristio sam ga kratko - u stvari do prvog puta dok neko nije seo iza mene. U prvoj krivini je zapeo za asfalt I skinuo sam ga odmah. A mozda je do mene - izgleda da obaram motor u krivinama vise nego sto sam mislio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Jun 12, 2015 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan A imas li lonac i suspleh dole ili si poskidao i ostao samo 2-u-1 sve je fabricki... ne znam da li bi nesto promenilo skidanje lonca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jun 12, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan bi naravno U tom slucaju ja nemam problem zato sto sam obezloncen! :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jun 12, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Videcu sa Sebom da mi to napravi kad mi bude radio bocne bosace kofera. To cu krajem leta i onako je sad zatrpan verovatno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Jun 12, 2015 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Obavezno obavestite ako bude ok sa skinutim loncem. Meni je centralni stender bitna stavka a ionako vec godinama planiram malo glasnije topove od fabrickih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoxxx69 132 Napisano Jun 12, 2015 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Fazer 600, TDM 900, XT 1200Z, BMW K1600 GTL Prijavi odgovor kao problematičan Ćao drugari , Imam jedno pitanje u vezi TDM 900 kojeg od skoro vozim pa tako i nemam neka iskustva sa njim ali sam uglavnom vrlo zadovoljan. Nisam siguran ali kao da ovaj moj motor ima problem sa grejanjem. Ovih dana, na ovoj vrućini kad se smucam po gradu preko dana, čini mi se da se ceo motor ugreje znatno više nego što je normalno. Pokazivač temperature uredno pokazuje temperaturu i čini mi se ispravno jer je skoro uvek u normali osim kad se ide polako po gradu. Tad kazaljka otprilike dodje malo ispod crvenog ali tada se pali i ventilator a temperatura pada opet na normalu. Moj lični utisak je da se ceo ram. a bogami i rezervoar, ugrejao toliko da mi je neprijatno da naslonim kolena a tur mi se da prostite sav upali. Čak mi se čini da su mu i auspusi pretopli. ma šta pretopli, vreli su. Da li je ovo normalno ili ja samo tripujem? P.S. Servis uradjen, svi filteri, ulje Motul. Motor inače radi kao singerica. sitan vez i tako to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano Jun 12, 2015 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Po gradu se svi griju. Isto je kod mene i na većini drugih motora mi bilo isto. Ispod kao roštilj. Mislim da nemaš razlog za brigu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jun 12, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ma to je normalno.. Meni se desavalo na vazdusaru da sam imao opekotine kao od sunca na cevanicama koje sam primetio tek kad sam sisao sa motora. Sve je ol ako ti se pali ventilator. Mada ne skodi ako proveris da nemas vazduha slucajno u sistemu hladjenja i da to anyifriz nije neki bajat.. Ali u principu, ako je tebi vruce, zasto mislis da je njemu drugacije.. To je gradska voznja, stani-kreni.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kilkenny 5 Napisano Jun 14, 2015 U prolazu, 18 postova Lokacija: Backi Breg Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Dobar daan zelim :-) hteo bih da pitam za malu pomoc oko kupovine motora...ide prica ovako...uzeo bih TDM 900 ali nemam nikakva iskustva s motorom pa bi mi trebala pomoc nekog ko se razume a da je iz Subotice(il iz okoline a da je voljan da pomogne) :-) ako moze da mi se javi na Pp pa da se dogovorimo sta i kako :-) hvala vam mnogo ;-) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoxxx69 132 Napisano Jun 14, 2015 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Fazer 600, TDM 900, XT 1200Z, BMW K1600 GTL Prijavi odgovor kao problematičan Izbor ti je odlican, neces se pokajati (ja nisam)! Problem je naci zaista dobar motor ali to je vec stvar srece. Ja sam isao ovom logikom: prvo lep i ocuvan u estetskom smislu, masina se da popraviti. Ja sam imao srece i pazario i jedno i drugo. Inace kod TDM je sve u zvuku. Ako nesto nije kako treba odmah se sve cuje. Proveri samo menjac, mora da ide ko kroz sir. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoxxx69 132 Napisano Jun 14, 2015 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Fazer 600, TDM 900, XT 1200Z, BMW K1600 GTL Prijavi odgovor kao problematičan Ma to je normalno.. Meni se desavalo na vazdusaru da sam imao opekotine kao od sunca na cevanicama koje sam primetio tek kad sam sisao sa motora. Sve je ol ako ti se pali ventilator. Mada ne skodi ako proveris da nemas vazduha slucajno u sistemu hladjenja i da to anyifriz nije neki bajat.. Ali u principu, ako je tebi vruce, zasto mislis da je njemu drugacije.. To je gradska voznja, stani-kreni.. Hvala, vec sam pomislio da sam paranoik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kilkenny 5 Napisano Jun 14, 2015 U prolazu, 18 postova Lokacija: Backi Breg Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan P.S htedoh postavit temu u pomoc prijatelja al nesto steka nemogu da postavim pa sam moro ovde...e sad ako nije prikladna tema smaknite ju :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...