Đenka 120 Napisano April 3, 2010 Svrati ponekad, 381 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Kakva bre ekipa za hitne intervencije,pa ne vozite Formulu 1! Šalim se malo,i ja imam problema sa sitnim štelkama.Možda je dobra ideja da napravimo (i neko ko se najbolje razume)tutorijal sa slikama i još bolje video zapisom kako se sklapa i šteluje karburator,kako se šteluje paljenje.Očigledno da oko tih stvari ima najviše problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni83 0 Napisano April 3, 2010 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F2 Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da je najbolje da formiramo ekipu za ,,hitne intervencije,, na teritoriji Beograda i okoline,pa kad se coveku desi problem,utempiramo vreme dodjemo i zavrsimo to kako treba,besplatno naravno.Dve ,tri glave su pametnije od jedne,a svako ponesto zna pa eto resenja,sto da ljudi daju pare kojekude kad se to moze resiti unutar ,,MZ SVETA,, . Razmislite malo o tome. Super ideja!!! :o Svako ko je raspolozen, a pritom zna i naravno ima vremena, moze da se prikljuci u sredjivanju King-ovog ljubimca, a posla ima. Meni je jedino bez veze kada moram da podjem, a da nije zavrseno zapoceto i motor stoji u mesto da se VOZIMO! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 3, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Karburator kod MZ-a zna da bude aeznuta stvar. Svaki je star po 20 i vise godina ( zadnji put uvezen MZ kod nas 1990 god ), kroz njega je protrcala velika kolicina i vazduha i goriva i ko zna cega jos ( u ono vreme kad se kupovalo gorivo iz flasa i kojekakvih kantica ) , i kad deluje da je sve u redu - na mora tako da bude. Dzaba menjanje i dizni i plovkova i dihtunga. Imao sam vise puta takav slucaj, i tad sam obicno skidao moj karburator , il od druga ( ako je pacijent od 250 ccm ), pa probao. Ako motor proradi kako treba - znaci nov karb. Ako opet ne radi - znaci trazimo kvar dalje. Mozda bi bilo gobro da ti dodje neko od beogradjana koji ima 250 MZ-a i koji dobro radi, pa probas sa njegovim karburatorom. Bar ces znati dal je do njega . PS. Pre dvadesetak godina sam bio kupio nov karburator za Jawu 350 . Na mojoj Jawi sam imao Dellorto 26, i skinem taj Dellorto da stavim na drugi motor, a na Jawu stavim ovaj nov karburator i samo pustim gorivo u njega ( da vidim dal radi plovak ), i ostavim tako motor sledecih 10 godina. Kad sam nakon tih 10 god. hteo opet da vozim Jawu, Probam, ne ide nikako, zeza karburator. Otvorim ga i imam sta da vidim - ono gorivo sto je ostalo u njemu se sasusilo i zacepilo se sve. Cak sam morao da skidam i plombe sa njega da bi licnom od sajle procistio kanale za vazduh jer su se bili potpuno zacepili ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano April 3, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Stampar,pojasni taj bobina-taster,to bi hteo da napravim. Ja obicno imam u rezervi uvek jedno baterijsko paljenje komplet,pa u njega stavljam deo u koji sumnjam,pa proveravam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano April 3, 2010 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Imam drugara koji ce uskoro poceti da radi paljenja na MZ motociklima,besplatinska i sta znam sve jos,koliko sam ga shvatio cene toga ce biti vrlo pristupacne i ja cu prvi da to ugradim na moga konja samo da se resim bede,doduse,nesecam se kad sam skinuo deklu paljenja a ja i struja se ne slazemo bas najbolje. Lepo je sto ste prihvatili ovu ideju o pomoci ljudima,kad su u pitanju kvarovi isl,da budem iskren malo me nervira ovo kuckanje i ,,popravljanje,, preko neta,korisno jeste,al mi to dodje kao ,,sex preko telefona,,. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano April 4, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Auspuh zadihtovan,sad više ne pušta na spoju.Upalio bez problema.Radio neko vreme ne baš najbolje (karburacija i paljenje su nenaštelovani),zatim se ugasio i više nije hteo da upali.Sutra Bokilić dolazi,pa nisam ništa više čačkao.Da ne napravim još gore.Spremio rezervne :Platine,kondezator,svećice.Pa šta bude. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano April 5, 2010 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste da je stvar banalna ali meni MZ takodje nije hteo da povuce pun gas pa se ispostavilo da je problem dovod goriva. Ne bi bilo lose da proveris da ti se nije zapusila slavina za gorivo.Obicno se ne zapusi skroz (moj slucaj) ali je protok smanjen. Postoji velika verovatnoca da te zeza od svega po malo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano April 5, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan I beše tako.Zezalo je od svega po malo. Dođe Bokilić i onako na brzinu.Daj da vidimo ovo,daj ono malo pipni ovde,zašrafi onde i teraj. Sve u svemu: 1. Kabl od bobine do cilindra - ne valja (skidaj s Mazde jer rezervni normalno nemam). 2. Pogledaj platine.Dobre,samo Vam ovaj filc pao i platine su lošeg kvalteta - da znaš. 3. Daj test lampu,opa cupa namesti čovek paljenje 4.Ajde sad pretpaljenje,opa cupa čovek sredi i pretpaljenje,uz sve moguće varnice koje su letele kao u Teslinom kavezu.Umal da meni otpadne i ovo malo kose na glavi. 5. Ajd sad da malo karburator podesimo.Daj mali šrafcifer,krug ovamo krug onamo i to je to. 6. Saug ti otvoren stalno,daj da zavrnemo i to malkice. 7. Sedi i teraj. E gosn Bokilću,sedi ti i teraj,ti bolje znaš ovakve sprave nego ja. Sede čovek,ode provoza i VRATI SE NA MOTORU (za razliku od mene koji ga guram u povratku). Kako ide,pitam ja? A on onako : Šta da ti kažem,onako.Moj drugom ide tako.Probaj ti. Ja zajah Ljuti Zver,a ono ne možeš ga savladati.Čupa ruke iz ramena.Ide kao nesvet.Osmeh mi...Da nemam uši cela glava bi škloparala.I Džoni i ja smo bili tu negde ali ovo je ipak nešto "malo"drugačije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano April 5, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Krenuh ja da provozam krug i vozim i vozim i STADE MOTOR ??? ??? ??? Prešao celih 500m.Krenuh u psovanje u kuknjavu i ostalo.Nema druge ,guraj motor ka garaži! Što nestade Bokiliću kad ga je vozio,pa bi barem koji gram smršao gurajući Ljuti Zver??? Dođoše Bivolje i Bokilić do mene i na pitanje šta je sad,ja vadim upaljač,upaliće njega Laki.Međutim Boki ga pogleda,nagnu,mućnu i kenuh ja da ga guram ka garaži."Što guraš,upita Boki"sedi i vozi.E onda kad ga neujedoh...Zeza me čovek,ali ajd da probam.Kurbla jedna i Ljuti Zver upali ??? ??? ???.Boji se Bokilića,nema druge (a i ja bih se bojao da sam plehani).U garaži odlete filter za gorivo u ...Nemože ovako,zbog toga se i gasi.Predugačko ti crevo pa još u luk...I stvarno sad Ljuti Zver ide i ideeeeee. E sad ,jes da mu se ne sviđa auspuh,ali da ga osiguramo da se ne izvlači više,prosviraćemo jedno šrafče kroz auspuh i lullu i to je to.I pokušasmo,ali moje burgije tupe kao oklagije.Alo Cume,šalji burgiju.I završismo i taj deo priče.Nema gde sad da se makne.Za svaki slučaj. Bilo je tu još intervencija tipa:Post je prošao,pa i lanac bi mogao da sad bude mrsan.A i obrtaljka ti baš ne radi,ali neće ni dalje da ti radi.... P.S. Ljudi PRVO proverite svećicu a i kabl od bobine.Za svaki slučaj.Da ne prođete kao ja i da se ne zlopatite (kao ja). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni83 0 Napisano April 5, 2010 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F2 Prijavi odgovor kao problematičan Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! ;D Svaka rec je suvisna ali ipak se mora, SVAKA CAST ZA MAJSTORA! :o Vidi se kroz cije ruke je proslo mnogo MZ masina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano April 5, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Da li si menjao semeringe na viljušci od kako si kupio motor? Ako jesi, ako su novi i dobro montirani ima načina da se tvrdoća viljuške prilagodi. Iako je stvar ''ukusa'' ili navika meni je bezbednost na prvom mestu. Kada nabodem prednju kočnicu ne volim da ponire napred/dole, samo onoliko koliko mora . A to ''moranje'' se javlja zbog rupa i vibracija koje ne treba da se prenose na ruke pa neka sredina u ''mekšanju'' mora da postoji. Ipak, po meni je to suviše mekano a ti probaj po svojoj težini. Razvuci ga na pravcu iza zgrade pa ga nabodi po prednjoj jako par puta da vidiš koliki hod ima. Jeste da je udobnije voziti kada ljuljuška ali za iznenadna kočenja i naglu promenu pravca tvrdo ogibljenje je garant sigurnosti. Opet, sa tvrdim ogibljenjem po rupama nema kamena u bubregu a možda i plombe poispadaju. ;D Neka sredina mora da se nađe, sedi zajedno sa Gocom pa koči samo prednjom da vidiš koliko će tako opterećen da poklekne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano April 5, 2010 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan E King sto si me nasmejao sa ovom avanturom, meni je Bokilic radio jamahu i ne da ju je uradio... ;D ;D Ziveo Boki legendo a za tebe cu reci samo "ko zna-zna , ko ne zna - treba da uciiii" :D ja sam isto tako prvo kroz srafciger upoznao MZ a posle se i slatko navozao. Samo ti imas Bokilica a ja sam nasao bio nekog boze-me-sakloni... Pretpaljenje je postavio odoka na -8mm pre GMT, upalim ja da se vozim a motor ode u rikverc... :o :o :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano April 5, 2010 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Meni kanda lici da u tim viljuskama nema nesto ulja, masno mu je kod semeringa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano April 5, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Majku mu, sad po fotografiji i meni tako izgleda... Mada uživo nisam primetio, nisam doduše ni gledao, zanimalo me kako leži, vuče, koči, pali... King, podvrni harmonike pa vidi da li piški po štapu. Ma ne verujem verovatno je samo retko ulje, video bi neko valjda od nas toliko što smo maltretirali motor: King, Džoni, Bivolje, Bokilic... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano April 5, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan xexexexe Bokilic je majstor!!!!!!!!.... ;D ;D ;D P.S. dobar ti zadnji migavac.... ;) meni od kad je Bokili stelovao mz presao sam oko 500-600km.... nis mu nisam dirao samo mi nevalja karburator... otisao u .... pa sad cekam da ga promenim vozim se samo kad moram zato sto trosi ko brod.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano April 5, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan i meni se cini da ti je prednja viljuska malo vise sabijena nego sto je normalno... :-\ verovatno kako Vuja kaze retko ulje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni83 0 Napisano April 5, 2010 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F2 Prijavi odgovor kao problematičan Majku mu, sad po fotografiji i meni tako izgleda... Mada uživo nisam primetio, nisam doduše ni gledao, zanimalo me kako leži, vuče, koči, pali... King, podvrni harmonike pa vidi da li piški po štapu. Ma ne verujem verovatno je samo retko ulje, video bi neko valjda od nas toliko što smo maltretirali motor: King, Džoni, Bivolje, Bokilic... Na mene ne racunajte da sam bilo sta video, ni SLONA da je bio na motoru ne bih ga registrovao od gledanja i cackanja po karburatoru koji je i prvi put bio dobro ociscen i vracen, a kamoli ostalih dvadeset puta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano April 5, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Zavrnuću harmonike i pogledaću.Ne bi trebalo da je ulje.Na ime i semeringe a i ulje menjao pre 100 km.Proveriću,pa ću da Vam kažem. Ne bi trebalo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano April 6, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Rekoh ti ja King-e da ce sve biti u redu...pa MZ je to covece ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bivolje3@gmail.com 127 Napisano April 6, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: BGD Motocikl: MZ 251 ETZ Plavi Golub i od skoro BMW R 65 Mali Bata Prijavi odgovor kao problematičan Gledao i ja popravku MZ a.Upoznao majstora Bokilica i Vuju. Moje vidjenje je ovako. Najpre su se mucili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano April 6, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan A na kraju beše ovako. E sad,ostaje mi samo da se odkočim,jer tenutno idem kao robot na stereoidima.Biće bolje.Ako uspem da odem do buvljaka da nabavim kapu za MZ i kabl od bobine, biće dobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bivolje3@gmail.com 127 Napisano April 6, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: BGD Motocikl: MZ 251 ETZ Plavi Golub i od skoro BMW R 65 Mali Bata Prijavi odgovor kao problematičan A bilo je i ovako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano April 6, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan nece mz da upali kad sedis na njemu... samo ponekad ako ti se posreci ili je vruc.... moras da sidjes , pa da ga upalis ne voli lenstine... ;D :D bar je tako kod mene.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano April 6, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Auuuuu,sad videh ćopavu.Moglo da bude gadno. Inače pokazao mi Boki kao da ga upalim i sa sedišta.Može uvek,samo ti treba dosta snage (koju ja nemam baš).Ovo se nisam nadao da će da upali,a ono BRUUUUM.I ode ja sa sve spuštenom ćopavom.Sva sreća što je bilo kratko i sporo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano April 7, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Danas napravljen kabl za bobinu,leđa lečkice popustila.Otišao u podrum,postavio sve na svoje mesto.Zatim se prekrstio i na dve kurble bez kontakta+jedna s kontaktom i Ljuti Zver upali kao mina.Ni Prsan nije tako radio (Serija Kapelski kresovi, za mlađu populaciju ojašnjenje).Malo ga ugrejao u mestu i onda na drum.Ide Ljuti Zver kao pravi.Bokiliću,svaka ti se dala.Al ga sačinje... S obzirom koliko je čovek dugo radio ,a motor OVAKO ide,pitam se ko bi smeo da sedne na taj motor koji bi ostao u Bokilićevim rukama DVA dana? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...