lalajko 2024 Napisano Avgust 14, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nedavno sam u Wurthu nabavljao neki specijalni lepak i prodavac mi je preporucio da delove koje lepim pre lepljenja odmastim Wurthovim sprejem Brake Cleaner. By lalajko1 Kad imate podmazivac lanca na motociklu, neminovne su crne fleke od ulja na mestu gde parkirate motor. Ulje se sliva sa zadnjeg lancanika i iz prostora prednjeg lancanika. Pre par dana mi pade na pamet da pokusam uklanjanje fleka od ulja ovim sredstvom i - zaprepastio sam se! Dovoljno je malo prsnuti na fleku i sprej je odmah, istog trenutka raznese po betonu. Dovoljno je jos samo krpicom pokupiti ostatke ulja i beton ostaje cist! Zatim sam probao kako ce ocistiti zadnji tocak prilicno umascen od ulja sa lanca i rezultati su takodje impresivni. Sprej toliko razbije osuseno ulje i prasinu da je dovoljno lagano proci mekom krpom u krug i tocak se sija. Naprskana tecnost se jako brzo susi - bukvalno za nekoliko sekundi. Boca je pod jakim pritiskom i tecnost koja izlazi iz nje i mehanicki uklanja necistoce - verujem da je odlican i za ciscenje lanca. E sad, zasto ovo pisem? Iponov sprej ove namene i velicine kosta u KDM-u oko 1600 dinara. Ja sam ovaj u Wurthu platio 300 dinara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Avgust 14, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan ...verujem da je odlican i za ciscenje lanca. E sad, zasto ovo pisem? Iponov sprej ove namene i velicine kosta u KDM-u oko 1600 dinara. Ja sam ovaj u Wurthu platio 300 dinara. Sad me jos zanima, kako znas da ne nagriza alkice na lancu? U stvari kako se uopste zna da WD nagriza, ali kerozin ne i sl. Sve su to u stvari nekakvi rastvaraci. Razlika u ceni prema Iponu je bas velika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Avgust 14, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Na kocionim klestima postoje gumice - ako je Wurth predvideo ciscenje klesta, verujem da ovaj sprej ne nagriza gumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Avgust 14, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan ...tako. Ti prstenovi na lancu su bas gumeni? Nekako sam to uvek uzimao sa rezervom. Valjda mi je tesko da poverujem da tu guma ima sta da trazi. Neka plastika mi zvuci logicnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1041 Napisano Avgust 14, 2009 Drug član, 3005 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan ...tako. Ti prstenovi na lancu su bas gumeni? Nekako sam to uvek uzimao sa rezervom. Valjda mi je tesko da poverujem da tu guma ima sta da trazi. Neka plastika mi zvuci logicnije. GUMICE !!! O ring, a ima i X ring i ostale teh. marketinske zajebancije......... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Avgust 14, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan OK, hvala na pojasnjenju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Avgust 14, 2009 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Neke tamo davne 2002, pre generalke na Yugu motor sam naprskao sredstvom za pranje rerni, sačekao 2 min i motor isprskao vodom. Tona sranja je spala, a blok motora se sijao kao da ga je sada DMB isporučio. Za čišćenje svih *nja gde nema gumenih delova, a metalni elementi nisu podložni rdji preporučujem RER i ostala sredstva iz domaćicine kujne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Avgust 14, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Pre zamene semeringa i jos nekih gumica i plastikica ispod prednjeg lancanika, moja Jaworka je samo tako prosipala ulje iz menjaca. Naravno, sve se slivalo ispod bloka, po stenderu i zadnjoj felni. Vrlo lako sam to prao Sgrasso-m i 'ladnom vodom, kao i auspuhe koji su kod ove moje, vrlo blizu zemlje i tockova pa su vazda strokavi. Litra (bez pumpice) kosta oko 200 din i traje i za motor i u kuhinji ohohooo Ali definitivno vredi probati i ovaj sprej. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Avgust 19, 2009 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Evo Wurth-ovih proizvoda koji sluze za podmazivanje i odrzavanje lanaca na motociklima 1. Wurth-ovo sredstvo za podmazivanje lanaca HHS Drylube, Sinteticki suvi podmazivac na bazi voska sa dodatkom PTFE, otporan na centrifugalnu silu http://wurth.rs/PDF/M%2007%201125.pdf 2. Wurth-ovo sredstvo sa ciscenje sredstva za podmazivanje lanaca HHS Clean, Sredstvo za prethodno ciscenje sa pojacivacem prijanjanja http://wurth.rs/PDF/M%2007%201130.pdf Wurth ima svoj online katalog na www.wurth.rs Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Avgust 19, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Hvala matijak, jesi probao ovo sredstvo na svom lancu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Avgust 19, 2009 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Da budem iskren - nisam. Kupio sam dve bocice, ali cekam da potrosim onu veliku Ipone-ovu boca od kilo ''masti'' (sa kojom sam inace veoma zadovoljan i za koju mislim da je bolja od Motul-a). Inace, ja radim u jednoj od Wurth-ovih kompanija, pa sam otisao u Wurth Product Department, nasao glavnog inzenjera i pitao kakav je taj podmazivac, valja li cemu... Dobio sam odgovor da je najbolji na svetu, pa sam odma' pazario dva komada, da se slucajno ne razgrabi... S obzirom da znam da su neki Wurth-ovi proizvodi tehnicke hemije zaista najbolji na svetu (dosta toga su oni i izmislili) i verujem da je podmazivac, ako nista, barem na nivou konkurencije. Dobra stvar kod Wurth-a je sto na nasem trzistu ne postoje falsifikati. Kad isprobam, javicu utiske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3338 Napisano Avgust 19, 2009 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5471 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Neke tamo davne 2002, pre generalke na Yugu motor sam naprskao sredstvom za pranje rerni, sačekao 2 min i motor isprskao vodom. Tona sranja je spala, a blok motora se sijao kao da ga je sada DMB isporučio. Za čišćenje svih *nja gde nema gumenih delova, a metalni elementi nisu podložni rdji preporučujem RER i ostala sredstva iz domaćicine kujne Ovo jeste tacno i ja ga koristim ali gdje nema lijepog aluminijuma, poliranog i sl u blizini ... Na kocionim klestima postoje gumice - ako je Wurth predvideo ciscenje klesta, verujem da ovaj sprej ne nagriza gumu. Jos da moze da se poprska po garderobi od slucajnih masnih flekica da zeni nemoram uzimati onaj Amway od 25eura ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano Avgust 20, 2009 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Gde se mogu naći Wurth-ovi proizvodi, znam da je maloprodaja zatvorena ako se ne varam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 1029 Napisano Avgust 20, 2009 Ol' dirty bastard, 638 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Daklem,u skladu sa novonastalim reklamnim kampanjama na forumu,evo i Lalajko nam se ubacio na platni spisak Wurth-a ;D ;D ;D ;D Salim se ...pa sam otisao u Wurth Product Department, nasao glavnog inzenjera i pitao kakav je taj podmazivac, valja li cemu... Dobio sam odgovor da je najbolji na svetu, pa sam odma' pazario dva komada.... Ha ha,izvini al' gledano sa strane ovo je bas smesno. Kao odem ja kod mog gazde i pitam ga ko pravi najbolji hleb u gradu,a on kaze:"pa mi!!" E sad ozbiljno,meni je ovde najzanimljivija novost (za mene) da od podmazivaca(verovatno Lalajko misli na Scootoliler) oce da kaplje ulje sa lanca. To mi se bas ne svidja,pre par meseci mi procureo dihtung pa sad imam traume kad god vidim ulje ispod motora (posto je to za mene nauka) Na kraju,za te novce vredi imati tako nesto.Jos ako lako skida fleke od spreja za lanac - milina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Avgust 21, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Inace, ja radim u jednoj od Wurth-ovih kompanija, pa sam otisao u Wurth Product Department, nasao glavnog inzenjera i pitao kakav je taj podmazivac, valja li cemu... Dobio sam odgovor da je najbolji na svetu, pa sam odma' pazario dva komada, da se slucajno ne razgrabi... ;D Bar covek iskreno kaze da radi za njih. Dobra stvar kod Wurth-a je sto na nasem trzistu ne postoje falsifikati. Rekao bih da je to tesko sa preciznoscu utvrditi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5065 Napisano Avgust 21, 2009 Drug član, 1894 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Wurth je manje poznata firma medj` sirim narodnim masama, a i imaju ljudi ovlasceno predstavnistvo koje je jelte samo veleprodaja(sto me nervira, super su opremljeni) tako da se zna odakle samo dolaze artikli do distributera. Bilo sta njihovo sto sam koristio bilo je super, pogotovo pur pena za pistolj, koja je duplo bolja od konkurencije al isto toliko i skuplja, sto mu dodje jedina mana kod proizvoda doticne firme(do duse ja sto sam koristio bilo je amaterski tako da nisam zahtevan mnogo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zli 412 Napisano Avgust 23, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Finger deep within the borderline. Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Evo Wurth-ovih proizvoda koji sluze za podmazivanje i odrzavanje lanaca na motociklima 1. Wurth-ovo sredstvo za podmazivanje lanaca HHS Drylube, Sinteticki suvi podmazivac na bazi voska sa dodatkom PTFE, otporan na centrifugalnu silu http://wurth.rs/PDF/M%2007%201125.pdf 2. Wurth-ovo sredstvo sa ciscenje sredstva za podmazivanje lanaca HHS Clean, Sredstvo za prethodno ciscenje sa pojacivacem prijanjanja http://wurth.rs/PDF/M%2007%201130.pdf Wurth ima svoj online katalog na www.wurth.rs mogao bi da das okvirni cenovni rang ovoga sto si naveo,cisto da se vidi gde je to u odnosu na cene drugih(motul,castrol,ipone...) inace sto se teme tice ,trazio sam u jednoj radnji nesto tipa famin, mislim da mi je prodavac rekao za bas ovo sto lalajko navodi... videh bremse kliner , mislim se klasican trgovac samo da roba ide... kad ono... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...