Jump to content

Moto Zajednica

Dunavska magistrala, do Negotina i nazad...prvi put

Recommended Posts

• Ne silazi, 6285 postova
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Imam zelju, nameru i plan da se malo  ;D provozam ovom cuvenom i omiljenom stazom, dole do Negotina. Krenuo bih izokola, preko Kovina i Smedereva, pa Pozarevac, Veliko Gradiste i odatle bih nastavio prateci tok Dunava, do Donjeg Milanovca. Odatle imam nameru da nastavim niz Dunav kroz Tekiju i Kladovo do Negotina, tacnije kampovao bih na obali kod Prahova. Kazu da je plaza dusu dala za kampovanje i pecanje, da ima i tekuce vode, najbliza prodavnica (hleb, pivo) je na manje od kilometra, priroda i mir fenomenalni.

Spremio sam gotove obroke, kuvalo na benzin ;) ,ulja, alat i rez. delove, sator, vrecu... Ostaje samo da se nadje 'vremena' za benzin.

Sta me zanima najvise - posle Pozarevca, gde su mi najsigurnije benzinske pumpe usput i kome bih mogao da se obratim za pomoc ako se desi nesto ozbiljnije (pu pu pu) ? Mislio sam da ponesem i jednu flasu benzina rezerve.

Drugo pitanje, povratak.

Postoje dve varijante :

I - vracam se istim putem (lakse i jeftinije, ali nisam bas za ovu varijantu)

II- produzim na Zajecar, Paracin, Svilajnac (ne autoputem), Arandjelovac (tu imam krstenje i rodjendan u rodbini, pa da spojim lepo i korisno :) )

Da li je trasa Negotin-Zajecar, uz Timok prohodna i kakva je uopste ili da idem drugim putem?

Gde su u varijanti II usponi koji ce biti kriticni za moje natovareno magare (Lalajko nek ne odgovara na ovo pitanje  ;)  )?

Gde bih u povratku II mogao da zanocim satorom? Sta jos da obidjem, vidim, a da ne odstupa mnogo od zacrtane putanje?

Namera mi je da se zadrzim na ovom putu 4-6 dana, prosecna brzina bi bila 60-80Kmh, da stanem gde mi se svidi...bez gledanja na sat i mobilnog (palicu ga po potrebi), znaci voznja radi voznje i prirode.

Ako SKY zavrsi svoju Crnku, idemo nas dvojica zajedno da prasimo i dimimo  ;D , ako ne, krecem sam, pa sta bude...

I jos saveta, od iskusnijih...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

cela tura je skroz OK, iako posle kisa bude malo odrona na Dunavskoj magistrali, nesto neugodnih upadanja u tunele ako nosis tamne naocari tokom voznje i malo pre Tekije imas jedan, doduse dobro oznacen, veci odron pa se nekih 15-ak metara zaobilazi asfalt dobro utabanim zemljanim putem.

Deonica od Nagotina do Zajecara je jedna od boljih, malko izgrebanog asfalta je sve sto smeta da bi se vozilo maksimalno ugodno i udobno i po kvalitetu puta uopste, samo je deonica novog puta Zajecar-Bor bolja u Istocnoj Srbiji od te.

Pumpi imas na sve strane, nema brige za njih, nekoliko ih radi 24 sata.

Verziju II prakticno poznajem samo do Paracina, imas uspon ka Cestobrodici ali ces ga proci uredno, nije narocit problem. Nadalje, znam ponesto parcijalno, ali to ne zelis da cujes, niti ja da se secam, a posebno sto u odnosu na to zasigurno postoji neka uredna verzija puta.

Imas i verziju III ali ne ides onda na Arandjelovac bas onako kako si planirao, vec sa druge strane. Ta prica je otprilike ovakva:

Negotin - Zajecar - Bor - Borsko jezero - Crni vrh - Zagubica - Petrovac - Pozarevac pa preko autoputa preseces put Mladenovca, odnosno Arandjelovca. U toj prici ima logike kampovanje na Borskom jezeru recimo.

lancia88 - Ne odgovara mi varijanta III, Bor-Prahovo je suvise kratka relacija za pakovanje-raspakivanje satora. A i hteo bih da prodjem kroz Svilajnac, mozda sretnem nekog iz MZ klana  ;D

DzOkS - Ajd' da se skupimo negde, pa da pregovaramo o zajednickom putovanju, sto da ne, cak sta vise  8)

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

paaa, tesko da je to as kratka relacija, na karti mozda ali ustvari...;)

U Negotinu imas sjajno zadrzavanje, kako god da okrenes. Izbegavaj najbolju ovcetinu na svetu - neces moci stati sa jelom. Iznad Negotina imas Rajacke Pimnice koje su dogadjaj same po sebi, a zatim imas i Zajecar koji vredi obici i okupati se na Popovoj plazi. Posle kupanja imas samo desetak km dalje Felix Romulianu, a posle nje ides za Bor. Jezero je svega 15-20km udaljeno (razlika u kilometrima je zbog samog jezera jer ne znam gde ces stati, ali do kampa je skoro 20 km iz centra Bora), ali je put sasvim solidan u smislu predela, usput imas i jednu malu ali zanimljivu Banju a uz malo skretanja imas i neke predele koje verovatno samo tamo mozes naci. Sve u svemu, moras malo da nagazis na gas da bi stigao i predvece da se okupas, pa malko da izadjes itd.

E sad, oko Svilajnca ne mogu nista, tu je gde je. Meni nije bas nesto zao da ga zaobidjem ali svako to drugacije posmatra.

Ma, u sustini, Bor i okolinu bih ostavio za neki drugi put.

Moze detaljnije kako da dodjem do te jagnjetine?  :P Nemam GPS, a od papira cu nositi samo Magic Map kartu Srbije i OMV auto kartu Srbije.

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: @ UBER ALLES

Ma, u sustini, Bor i okolinu bih ostavio za neki drugi put.

Moze detaljnije kako da dodjem do te jagnjetine?  :P Nemam GPS, a od papira cu nositi samo Magic Map kartu Srbije i OMV auto kartu Srbije.

Samo se ti javi kad stignes . ;)

063/455-704

Nema problema, Ribolovac  :)

Sto se tice spavanja, tj. podele puta po danima, gde ima kakav kamp da mogu da rasirim sator i zapalim vatricu?

Kamp ''Srebrno jezero'' u Velikom Gradištu, kod Golupca ima kamp Toma. Da li ima nesto u okolini Kladova, Zajecara, Jagodine?

Pitam da bih znao kako da podelim put.

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Sto se tice Jagodine mislim da nemas nigde kamp ali imas npr Bagrdansko jezero kada od Batocine krenes ka JA,moze da se kampuje.Moj broj 064 856 3456,javi se ako prolazis ili za bilo sta ako zatreba.

Cucemo se u svakom slucaju. Hvala.

Hmm, ne vidim nigde jezero na karti, nasao sam klisuru. Moze detaljnije?

Zaustavljanje br. 1 ce biti kamp Toma, br. 2 bi onda trebalo da bude na potezu Negotin-Zajecar (ovaj deo cu ici obalom Timoka) i kamp br.3 Bagrdansko jezero. To bi bila 3-4 dana, u AR se zaustavljam na jos 3 dana pa pravac kuci, za BG.

Znaci, treba mi info za kampovanje izmedju Negotina i Zajecara...

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Vidim da si vec isplanirao, ali evo kako bij ja odradio ovaj put.

1. Dan: Beograd-kamp Toma. U blizini ti je muzej Lepenski vir, a lepo je i za kupanje ako dozvoli vreme.

2. Dan: Kamp Toma-Donji Milanovac-Tekija-Kladovo-Negotin. Ovde spavas na plazi gde se odrzava negotinski moto-skup, pogledaj za slike nasu voznju iz maja meseca - Wild Hogs.

3. Dan: Negotin-Borsko jezero. Ovde opet kupanje, obilazak Lazareve pecine i Lazarevog kanjona, Brestovacke banje.

4. Dan: Borsko jezero-Crni vrh-Zagubica (vrelo Mlave)-Krepoljin (manastir Gornjak)-Despotovac (manastir Manasija)-Strmosten (vodopad Lisine, Resavska pecina)

5. Dan: Strmosten-Despotovac-Svilajnac (bokilic)-Topola-Arandjelovac

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Na izlasku iz Bagrdana Prema Batocini neposredno pre pumpe je odvajanje za jezero,predje se pruga i auto-put,nakon toga imas oko 1,5 km poljskog puta ali nikakav problem za Jaworku i stizes na jezero koje je nastalo kopanjem peska,imas jedno manje u produzetku.Eto to mi je palo na pamet kao mesto za kamp,ja idem tamo cesto na kupanje tako da ako budem slobodan pravim ti drustvo.Kada kreces na voznju ?

Sad se vratih sa Beeer Festa..

Lalajko, razmotricu tvoje pedloge sutra...ugaavnom, hvala na korisnim infoemacijama.

Duki, datum plaska nije utvrdjen, zavisi kad sklopim finansijsu konstrukciju.

ETA je pred kraj meseca...

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Sad se vratih sa Beeer Festa..

Lalajko, razmotricu tvoje pedloge sutra...ugaavnom, hvala na korisnim infoemacijama.

Duki, datum plaska nije utvrdjen, zavisi kad sklopim finansijsu konstrukciju.

ETA je pred kraj meseca...

Au koliko se vidi da si se vratio sa bir festa ......ju ju ju ju

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer

moj ti je predlog da spavas u Ljubicevcu (lokacija bivse karaule)-ispod Kladova

jedno 20tak km.

voznja , pa ceo dan uzivanje na uredjenoj plazi...veruj mi, odusevices se...

od ove godine taj kamp vise nije u vlasnistvu vojske nego privatnika,

ali mislim da neces imati problema.

019/83-426 ako zatreba...

eto ...

p.s.1.na drugoj slici je moja cera, ova manja,ljubi je tata ribolovac...a sa pesmom

"ti si cero tatin sin" ;D ;D :)

p.s.2.nadam se da cemo se ,mi zaljubljenici u camac i motocikle,jednom

naci na ovom prelepom mestu...

poz!

post-4533-12879045518416_thumb.jpg

post-4533-12879045518754_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer

Telefon koji si napisao, od kampa Ljubicevac?

Pecanje volim, ali ne planiram sada.

da,od kampa...

nisam ni mislio da pecas ovom prilikom,cisto sam predlozio za neki

drugi put da se neka ekipa mozda nadje uz neki kotlic ovo ono...

srecan put.

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Prijatelju ako vec ides tim krajem mislim na PO i Petrovac na mlavu greh je ne otici do Vitovnice sela i isoimenog manastira i umiti se na izvoru koji leci vid. Inace je u tom manastiru sahranjen otac Tadej o kojem mozes i guglati! Pozdrav

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja