Jump to content

Moto Zajednica

Opet da se pohvalim – kupio sam moto farmerke sa kevlarom!

Recommended Posts

• Zainteresovan, 953 postova

Čovek nikad ne može reći da ima sve od moto opreme, ali ruku na srce ja zaista imam dosta toga. I skoro sve što imam je duplo tj jedan komplet zimske i jedan komplet letnje opreme. Kad kažem zimske, mislim na temperature oko i iznad 0 C° pa sve do 20 C°, a kad kažem letnje onda mislim na temperature od 20C° do oko 30C°.

Ono što mi godinama pravi problem kao i većini vas verovatno, su oni tropski letnji dani od 30 C° i više. Na otvorenom putu se nekako i izdrži, otvorim ventilaciju i na letnjoj jakni i na letnjim pantalonama i to funkcioniše do ulaska u grad ili vožnje po gradu.

Tada postaje nesnosno. Momentalno počinje onaj osećaj „paljenja“ ispod odela (najčešće poliester) i dolazi do obilnog znojenja što dovodi do lepljenja postave za kožu, što dovodi do još znojenja i jos ružnijeg osećaja (poznatog u narodu kao: upišane gaće)

Takodje smatram da su sve te varijante sintetičkih pantalona skoro neupotrebljive u takvim temperaturnim uslovima u gradu čak i prilikom vožnje skutera.

Pošto nas vožnja skutera ne izuzima od opasnosti koje u saobraćaju vrebaju, treba naći pametno resenje kako se zaštititi a osećati se prijatno. Bar su to ideje i iskustva u kratkim crtama kojima sam se ja vodio prilikom iznalaženja rešenja tj kupovine mog novog najomiljenijeg komada opreme, Held Fame ,moto farmerki postavljenih kevlar platnom.

Prvobitna namera mi je bila da kupim ove „farmerke“ za vožnju skutera po gradu i okolini u toplim letnjim danima ali tek kad sam ih kupio i isprobao na r1 uvideo sam njihov potpun potencijal. Zato i pišem ovaj tekst da bih vam preneo pozitivne utiske (oduševljenje).

Held Fame, deluje na prvi pogled kao i svake druge farmerke, ali to je samo optička varka. Iza kvalitetnog „teksas“ platna koje je skrojeno ne samo u modernu nego i funkcionalnu celinu, nalazi se zašiven sloj kevlar platna, strateški raspoređen na karakterističnim mestima mogućih povreda.

Kevlar pokriva ceo predeo zadnjice, od pojasa pa do sredine butina sa zadnje strane i od predela butina preko kolena sve do polovine potkolenica sa prednje strane.

I to nije sve! U unutrašnjosti pantalona postoje džepovi za odgovarajuće štitnike i raspoređeni su na kolenima i kukovima. Tako da dodatkom tvrdih štitnika ove pantalone postaju vrlo ozbiljan komad moto opreme za bilo kakvu vožnju.

Kroj pantalona mi se dopada i mislim da je dobro osmišljen. Nogavice se nešto malo duže nego kod običnih farmerki i to se možda nekom neće dopasti dok se gleda u ogledalu, ali je čini mi se namerno tako zamišljeno, i verujte da će sve doći na svoje kada sednete na motor i savijete noge u kolenima i kukovima. Onda dužina nogavica otkriva da se ipak radi o pantalonama projektovanim za upotrebu u moto svetu.

To takođe potvrđuju svi štepovi, koji su dvostruki ili trostruki, i kvalitetno i precizno su odrađeni.

Funkcionalnost je kao i kod standardnih „farmerki“ stim što je dodat još jedan džep na prednjoj strani leve butine u klasicnom moto maniru, ali nije upadljiv, tako da na vožnjama niko ne primećuje da to nisu „obične farmerke“.

Ukupno imaju 5 džepova.

Ono što je mene oduševilo su utisci iz vožnji i na skuteru a i na r1. Radi se o tome da po sunčanom danu u ovim pantalonama nije nista toplije nego u bilo kojim drugim farmerkama koje inace nosim. I ne samo da nije toplije u vožnji skuterom ili motorom već i kad hodam po gradu ili sedim u nekoj bašti.

Posebno sam se iznenadio jedne večeri vraćajući se kasno kući vozeći yamahu. Temperatura je mozda bila oko dvadeset i nekog stepena ali na motoru nije bilo baš toplo jer sam morao da zatvorim sve ventilacione otvore na letnjoj jakni. Za tih dvadesetak kilometara do kuće mislio sam da ce mi se kolena smrznuti ali se na moju radost ništa nije desilo!

Kevlar platno ušiveno ispod „teksas“ platna (100% pamuk) iako prozračno, deluje izgleda kao neka vrsta filtera, pošto propušta malu količinu bilo hladnog ili vrelog vazduha iz okoline dok nesmetano odvodi toplotu koju telo emituje i uopšte nema kuvanja ili zalepljenosti postave za kožu.

Od tada sam ove pantalone nosio na svakoj vožnji na koju sam krenuo bila ona duža ili kraća. Bila skuterom ili r1 ove „farmerke“ su mi postale nezamenljiv deo opreme. Doduše jednom sam otišao na vožnju bez kišnog odela, u ovim farmerkama i u kratkoj letnjoj jakni od 100% poliesterskih vlakana...

Uhvatila me takva kiša da ne samo da su farmerke i ja ispod njih bile mokre, nego je i jakna propustila kišu na rukavima. Ovo naglašavam jer ove farmerke nemaju upotrebnu vrednost po kiši, osim sto se natope kao i svake farmerke takođe se natopi i sloj kevlara ispod i sve se to onda sporo suši, pa na dužim vožnjama ili u nekim rizičnim danima zaista je potrebno nositi bar dobre kišne pantalone ako ne ceo kišni kombinezon sa sobom.

Još jedna dobra karakteristika ovih pantalona je da u njima nije pretoplo kada preko obučete kišno odelo i nema onog „kuvanja“ i zapare koju svi dobro znamo kad preko odela od sintetickih materijala obučemo još i vodo i vetronepropusni kišni kombinezon.

Da zaključim:

Za vremenske uslove bez padavina i sve temperature od 20 do 40C° ovo je meni najomiljeniji deo opreme i za grad i za međugradske vožnje.

P.S.

Prevideo sam jedan bitan detalj. Za razliku od klasične moto opreme na koju smo svi navikli i osećaj u njoj da smo donekle sputani krojem iste, zbog prirode kako kroja tako i prirode sintetičkih materijala koji se koriste, ove moto farmerke ce se prilagoditi vama kao što to čine i obične farmerke posle par nošenja, što daje poseban osećaj prijatnosti i vožnju čini opuštenijom.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 587 postova
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition

Svaka čast na detaljnom opisu, baš se nešto meračim na takav "komad" opreme ali samo nisi napisao gde si kupio i koliko platio iste. Ajd' dopiši i to ako nije problem. hvala  :)

• Zainteresovan, 830 postova

U ovom textu se iznose neistine, u samom naslovu. Ja mislim da bilo kakvo dovodjenje potencijalnih kupaca u zabludu, a posebno keloga sa foruma, nije na mestu.

Ono na sta ja imam zamerku je sledece: Koliko se meni cini nisi ti "kupio" ove pantalone, kao ni ostalu opremu, vec si "dobio" od Lazarevica, a za uzvrat pises ovaj tekst, sto veoma menja stvar. Ako gresim, molim te ispravi me i ja cu ti se izviniti.

Jer ispade, ide tako Vladamir okolo, kupuje opremu, i sva najbolja oprema marke Held??? Pa sto je mnogo mnogo je. Meni je ovaj forum, kao i vecini korisnika vrlo korisno informativno glasilo, a koliko vidim, ti to kvaris, jer dajes netacne i nepotpune informacije.

Da naglasim, ja nemam nista protiv Moto kuce Lazarevic, i kupovao sam kod njih, niti protiv Held opreme, vec samo protiv nacina na koji Vladamir ovde iznosi stvari. Aman vishe!

Ono na sta ja imam zamerku je sledece: Koliko se meni cini nisi ti "kupio" ove pantalone, kao ni ostalu opremu, vec si "dobio" od Lazarevica, a za uzvrat pises ovaj tekst, sto veoma menja stvar. Ako gresim, molim te ispravi me i ja cu ti se izviniti.

Vidis, ono na sta ja imam zamerku je to sto ti govoris o meni i mom radu napamet i bez ikakvih cinjenica. Sa javnim izvinjenjem mozes odmah da pocnes jer svaki komad opreme koji imam uredno sam platio po trzisnoj ceni.

Posto vec neko vreme kupujem Held opremu (znaci stalna sam musterija) jedina pogodnost koju imam je placanje u ratama kada se radi o nekoj vecoj cifri.

Ostatak posta necu da komentarisem jer "neki ratovi su ispod casti"

Neznam samo odakle takva sloboda da se drugi covek nazove lazovom i jos kojesta bez ozbiljnih argumenata i potpuno proizvoljno?

Ali nemoram ni ja sve da razumem valjda. Postoje urednici, admini i osnivaci koji to razumeju verovatno, pa im zato nesmeta.

P.S.

Oprema marke Held je zadnjih nekoliko godina veoma visokog kvaliteta i zato je kupujem. Ako imas neki njihov komad opreme koji je los, napisi tekst o tome, rado cu procitati. Mnogo bi zvucao ozbiljnije nego sto iz nekog razloga ofujes ovu temu.

Da li je moguce da nemas ni jedan jedini komad opreme koji nije Held?????

A sto se tice neproverenih informacija, pa ne bih bas rekao... ali ajde verovacu ti na rec...  :P  U svakom slucaju, smorio si vise, kako odes do radnje, ti pljusnes po stranu texta. I sve o heldu. Imaju oni ljudi sajt, odemo pa lepo vidimo sta nas sve interesuje.

• Svrati ponekad, 487 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 '99

Slazem se sa Nikolom.. I ja nosim HELD opremu, ali sve ovo mirise na infiltriranu reklamu ovog proizvodjaca, i cak i da to nije (I da smo svi sa kruske pali), ja na ovom forumu otkada sam njegov clan nijednom nisam video ovakvo predstavljanje neke opreme ???

Obicno se neko pohvali, castim pivo ovo-ono, a ne ovo brate!

I nije problem uopste clanak, koji je i kvalitetan, ALI OVAKVE STVARI NE TREBA DA STOJE UNUTAR TEMA NA FORUMU. (ovo se konkretno obracam urednicima)

Da li je moguce da nemas ni jedan jedini komad opreme koji nije Held?????

A sto se tice neproverenih informacija, pa ne bih bas rekao... ali ajde verovacu ti na rec...  :P  U svakom slucaju, smorio si vise, kako odes do radnje, ti pljusnes po stranu texta. I sve o heldu. Imaju oni ljudi sajt, odemo pa lepo vidimo sta nas sve interesuje.

Naravno da nije moguce, jer da nisam kupio nesto lose nebih znao sta je dobro. Imam neke komade opreme iz louisa i pola i jednu ixon jaknu od ranije ali nije toliko kvalitetno pa nisam hteo da se hvalim i preporucujem.

Nevolim da se ponavljam ali ponovicu samo za tebe. Ja bih rado procitao po stranu teksta koju ti napises o svojim utiscima o nekom komadu opreme bilo kog proizvodjaca koji me zanima. Ako je tebi dovoljno ono sto vidis na sajtu nekog prodavca, meni nije, uvek trazim detaljniji opis ili jos bolje test, a znam da dosta ljudi radi isto to pa sam siguran da mnogima ovakav tekst moze da koristi.

Osim ako ti nije obaveza kritika mog literarnog opusa, slobodno preskoci tekst kad vidis da sam ga ja napisao. Obecavam necu se ljutiti.

Cekam ali nikako da procitam onu tesku stranu rec "i....."

• Svrati ponekad, 450 postova
  • Motocikl: otisao...

ljudi jel se mora svaki dan raspravljati u svakoj temi? mislim stvarno...

ako nekom nesto smeta raspravite to preko poruka, nema potrebe za ovakve egzibicije...

ako nekom nesto smeta raspravite to preko poruka, nema potrebe za ovakve egzibicije...

Nisi u pravu, ovo se tice svih nas, nije na licnoj osnovi. Ja ako imam licni problem resim ga preko PP, ali ovo to nije, ja mislim da ovakvi textovi nisu ok prema svima nama i zato to i pisem, jer mislim d anisu objektivni, vec naruceni i kao takvi kvare forum, koji bi trebao d anam pruza realne informacije u VRLO iskrenom i prijateljskom okruzenju... ;)

• Enduraš, 6393 postova
  • Motocikl: CRF300L

A sto se kriticari ne uhvate tastature, pa napisu o nekom svom komadu opreme detaljan tekst sa utiscima ?

Kad bi imali vise ovakvih tekstova, kad bi vise ljudi hteli da se potrude oko predstavljanja onoga sto su kupili, forum bi nam bio mnogo bolji i zanimljivi za citanje. Najlakse je napisati "da se pohvalim kupio sam kacigu, jaknu itd" i onda krene salva odgovora "bravo, "cestitam", "super je" itd. Takodje je mnogo lako pljuvati po tudjem trudu, malo je teze posvetiti se nekom tekstu koji bi nekom mogao da pomogne pri izboru opreme.

Ovim ne branim ni Vladamira (to ume i sam), ni Held ni Lazarevica. Ja recimo uglavnom imam opremu Modeka i mislim da za manje novca pruza isto sto i Held, ali to ne znaci da cu da pljujem po Heldu i po nekom ko napise nesto o nekom komadu te opreme.

Zato se ne slazem sa Zakarusom, vise ovakvih tema na forumu = vise kvalitetih clanaka za citanje = kvalitetniji forum.

Ovo je nas forum, svi smo tu zbog istih stvari, nemojmo s*ati po dvoristu u kom se igramo.

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Kod Kranja ima šnajderka koja pravi farmerke, a i farmerke za bajkere sa podloženim goretexom i kevlarom. I ja ih kupih, nisu Held, ali sam zadovoljan.

Toliko o hlačama od mene.

Bogu hvala, da na forumu ima kolega, koji znaju banalnost, kao što su hlače, opisati na ovakav način. U tome ne vidim ništa loše, obrnuto, toliko informacija može jedino da koristi nekome od nas. Zašto nekog, ko ima volje i znanja i koji hoče nešto korisno da uradi, odmah diskreditirati i zatucati?

Ono na sta ja imam zamerku je sledece: Koliko se meni cini nisi ti "kupio" ove pantalone, kao ni ostalu opremu, vec si "dobio" od Lazarevica, a za uzvrat pises ovaj tekst, sto veoma menja stvar.

Pa i da to jeste istina, to je njihova stvar. U tekstu nema direktne reklame nekog trgovca, a u ostalim postovima ima i Louis i Polo i štatigajaznamštajoš.

• Svrati ponekad, 423 postova

Ne zelim da se uplicem u raspravku niti bilo sta da komentarisem.....

Ovim putem zelim da se zahvalim Vladamiru na divnim textovima u domenu moto opreme.Svaki text sam pazljivo procitao i dosta su mi pomogli u konacnom izboru.Nadam se da neces prestati da pises ove testove jer su veoma dobri i veliko ti hvala na tome.

Nisi u pravu, ovo se tice svih nas, nije na licnoj osnovi. Ja ako imam licni problem resim ga preko PP, ali ovo to nije, ja mislim da ovakvi textovi nisu ok prema svima nama i zato to i pisem, jer mislim d anisu objektivni, vec naruceni i kao takvi kvare forum, koji bi trebao d anam pruza realne informacije u VRLO iskrenom i prijateljskom okruzenju... ;)

Sa opremom kojom sam uzeo a Nalaze se u vladamirovim textovima sam imao i vise nego pozitivna iskustva tako da se mene ne tice ;)

• Svrati ponekad, 487 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 '99

Slazem se sa Nikolom.. I ja nosim HELD opremu, ali sve ovo mirise na infiltriranu reklamu ovog proizvodjaca, i cak i da to nije (I da smo svi sa kruske pali), ja na ovom forumu otkada sam njegov clan nijednom nisam video ovakvo predstavljanje neke opreme ???

Obicno se neko pohvali, castim pivo ovo-ono, a ne ovo brate!

I nije problem uopste clanak, koji je i kvalitetan, ALI OVAKVE STVARI NE TREBA DA STOJE UNUTAR TEMA NA FORUMU. (ovo se konkretno obracam urednicima)

Ja po clanku/autoru uopste nisam pljuvao kao sto se vidi ;)

Cak sam i autora u temi, cini mi se PREDSTAVLJANJA pohvalio na nekom od prethodnih clanaka.. Radi se o LOKACIJI clanka, ne o piscu ili samom clanku.

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Stvarno bre Vladimire, kako te nije sramota da ideš okolo i trošiš NAŠE pare samo na heldovu opremu a da se nisi konsultovao sa SVIMA nama. Kao da si SAM samcijat zaradio tu platu!

Još više treba da te buda SRAMOTA što na moto forumu pišeš svoja iskustva sa MOTO opremom umesto da kao svi MI ostali KORISNI članovi foruma SVAKOG DANA, pozdravljaš, čestitaš rođendane, RIP-uješ, copy-paste vic, svakodnevno predložiš pesmu dana (tema u kojoj ima predloga za pesmu dana za naredne tri godine), diskutuješ ko je koliko vremena proveo na forumu, gde je najviše pisao, daš sve podatke od broja patika do koliko se puta nedeljno/mesečno kupaš i menjaš donji veš i mnoge druge igre bez granica bez kojih ovaj forum ne bi bio ovo što jeste sada....

Nadam se da ćeš ovu moju drugarsku kritiku shvatiti na pravi način i da ćeš do ujutru napisati 5xpozdrav/dobrodošao, 3xsrećan rođendan, 2*kupio bih al nemam para, dve teme izvadio iz naftalina (bar godinu dana stare)  komentarom koji nema veze sa mozgom i otvorio jednu temu u off-topkiu po svom izboru al da bude off-topik-off-topika!

Takođe se nadam da će i ostale devijantne ličnosti pogledati svoj "profil" i "poslednje poruke" i da ukoliko imaju na prvoj strani više od 3 posta sa dve ili više rečenica i nijedan pozdrav(sleš)dobrodošao da se duboko zamisle i preispitaju svoju ulogu na forumu....

Još više treba da te buda SRAMOTA što na moto forumu pišeš svoja iskustva sa MOTO opremom

Evo ovo bi izdvojio izmedju ostalog.Lepo receno Sstrujo..... ;)

A sto se tice Vladamirovog opsirnog i detaljnog opisa mislim da je to super.Ne kapiram sta bi postigao kada bi rekao "castim pivom".Kapiram da bi mi pomogao u tome da postanem alkoholicar....ili je pak morao da ode na forum.bodibilding.com i tamo to predstavi lepo i dostojanstveno

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja